Šta je novo?

E5200 OC

Nije neka para i da crkne ali nece tako brzo, a sto se tice wall-a to ti je mozda zbog ploce na boljoj ploci verovtno ce moci ici najmanje 325 pa do 340 mada i ovaj klok sasvim dovoljan. A po netu kazu da sve preko 1.4v ostecuje procesor, ja mislim da je to glupost jer nisam cuo da je nekome rikno intel zbog 1.5v napona, ma ljudi su isli sa e8xxx do 2.1v napon pa nije crko.

ja josh u svom skromnom iskustvu igranja sa procesorima nisam video ni jedan jedini crknut C2D cpu, niti sam chuo da je nekome zveknuo isti.
ima da ode u vechna lovishta jedino ako ga na nekoj krsh plochi sa krsh napajanjem i josh krshevitijim hladjenjem maltretirash na visokom naponu i visokim temperaturama, al i tada je pitanje da li ce da ode on ili MB ili PSU shto je verovatnije. tako daa....

Svaka vama chast, ako vam 60e nije neka para, ja bogami i za 20 grizem :)
Shto se napaona tiche, nece crknuti on, vec dodje do degradacije i vremenom sve manji i manji klok moze da postigne stabilno :type:

Svaka vama chast, ako vam 60e nije neka para, ja bogami i za 20 grizem :)
Shto se napaona tiche, nece crknuti on, vec dodje do degradacije i vremenom sve manji i manji klok moze da postigne stabilno :type:

Dok do te degradacije dodje izacice generacije i generacije procesora, tako da ce taj e5200 uveliko zasluziti penziju. :D

Koliko znam ovaj moj bi trebao da ohladi taj e8xxx evo vam slike pa vidite
3740t_47721.jpg

Taj cooler je jako losh. Samo malchice je bolji od box-a. Pogledaj samo kakav mu je dizajn...

Nije neka para i da crkne ali nece tako brzo, a sto se tice wall-a to ti je mozda zbog ploce na boljoj ploci verovtno ce moci ici najmanje 325 pa do 340 mada i ovaj klok sasvim dovoljan. A po netu kazu da sve preko 1.4v ostecuje procesor, ja mislim da je to glupost jer nisam cuo da je nekome rikno intel zbog 1.5v napona, ma ljudi su isli sa e8xxx do 2.1v napon pa nije crko.

Nije do ploce.
Klok nije dovoljan, klok je odlican.
Nikad ne bih probao E8xxx na 2.1V. Ti bi probao?
:wave:

Nije do ploce.
Klok nije dovoljan, klok je odlican.
:wave:

Ma video chovek sigurno negde da su vozili ali nije gledao da je hladjenje bilo LN2.

Taj cooler je jako losh. Samo malchice je bolji od box-a. Pogledaj samo kakav mu je dizajn...

Tacnije jedva nekih 5c do 8c bolji od box coolera pravo smece zato ja sad uzimam vendetu2.:D :d

Ma video chovek sigurno negde da su vozili ali nije gledao da je hladjenje bilo LN2.
Jeste video sam negde mislim da je bilo na tecnom azotu ali se nesecam gde sam to video mada nije toliko vazno.:-devil-:

Nije do ploce.
Klok nije dovoljan, klok je odlican.:D
Znam da je klok odlican i nisam probao e8xxx jer treba azota i puno pripreme, mada nebi se usudio staviti ga na 2.1v. Mozda ovaj e5200 bi probo jer on je duplo jeftiniji.:D

evo ja uzeh josh jedan primerak da se igram. ovaj nece na 3.9GHz, al hoce na 350FSB

Jel to rezervni ako ovaj rikne na 3.9GHz dokle taj primerak ide.

A koliki je bottleneck za graficke kartcice danas mislim na one najjace? Ja konkretno imam 9600 gso i e5200 na defaultu. Igrao sam UT2007, na max poddesavanjima, i na 2,5GHz i na 3GHz i frame rate je bio isti 62fps.

to ti je zakucan framerate u igri... tome manje-vishe nema spasa. mozhda V-sync...

Evo da se i ja javim, od danas moj E5200 radi na 12.5 x 266 Mhz tj 3.33 Ghz sa naponom od ~1.25 v. Posle 6 sati Orthos-a temperature su oko 65 C. Memorija radi na 1066 Mhz sa 5/5/5/15 podesavanjima na ~2.2 v. Sve je stabilno tako da ostajem na ovim podesavanjima dok ne zamenim ovaj malecni Box cooler :)

Prilozi

• Test.JPG
    Test.JPG
    169.4 KB · Pregleda: 84
Evo da se i ja javim, od danas moj E5200 radi na 12.5 x 266 Mhz tj 3.33 Ghz sa naponom od ~1.25 v. Posle 6 sati Orthos-a temperature su oko 65 C. Memorija radi na 1066 Mhz sa 5/5/5/15 podesavanjima na ~2.2 v. Sve je stabilno tako da ostajem na ovim podesavanjima dok ne zamenim ovaj malecni Box cooler :)

pusti ga ti 12h ja nebi bio siguran u 6 ;)

@micri
Jedva sam izdrzao 6h bez kompa, 12h ce me ubiti u pojam :D
Aj ostavicu ponovo kada odem da spavam, znaci to ce biti nekih 8-9h sati testiranja dok dzonjam, ako i to prodje onda dosta :)

@micri
Jedva sam izdrzao 6h bez kompa, 12h ce me ubiti u pojam :D
Aj ostavicu ponovo kada odem da spavam, znaci to ce biti nekih 8-9h sati testiranja dok dzonjam, ako i to prodje onda dosta :)

pa bre pusti ga pre nego shto odesh da spavash i kad se probudish idi do grada na kaficu i dok se vratish eto 12h+ :)

@micri
Evo 12h vrtenja Orthosa, temp iste ko i pre sve proslo bez gresaka. Jer sada mogu da kazem da je stabilno ;)

Prilozi

• Test 2.JPG
    Test 2.JPG
    165.7 KB · Pregleda: 91
@grunt
ma 12h je nishta, nemoj da se javljash bez 72h :)

Kada mi neko kupi jos jedan PC pored ovoga stavicu ja taj Orthos da se vrti i 1000 sati ako treba :D

Problem je sto vrlo lako moze da se desi iako je pored Orthosa i ostalih torture programa sve stabilno u igrama moze biti nestabilno i obrnuto desilo mi se par puta.

@Thierry Henry
Pa sansa da se PC zabaguje u nekoj igri postoji i kada je na default podesavanjima, sve je to sreca :)

ma svashta moze da se desi, moze da vrti ortos a da puca occt, moze obrnuto, moze da prodje i jedno i drugo al da se resetuje komp dok kopirash neshto sa mreze i igrash igru u isto vreme :), a moze i da se desi dok ne kopirash

nabavih novi primerak - max FSB 387Mhz

By staxm

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=464158

Video sam i 390MHz ali nije arhivirano. Obecava primerak, verovatno ce ici u minus :D

Jel probao neko e5200 sa P5Q vanila. Ploca se tripuje katastrofa, vrteo razne biose(1401, 1511, 1611, m1611) i nista:smash:
1:1 tek proradio sa 1611, ali nista stabilno....Ladno mi je proc na defoltu :(
Najveci problem mi je kod boota kada treba da prebaci na win vozic, 99% zaglavi tu, ali ako prodje sistem je stabilan posle kao stena... nesto ga *ebe tu, a i mene posle :) :wall:

Nazad
Vrh Dno