Vidim da si napisao da ti je max fsb 350, pa jesi ga uspeo toliko poterati na 12.5 mnoziocu i koliki ti je napon trazio za toliki fsb?!
Jel moze da vam e5200 radi na 333x10 na default naponu, a ako ne moze koliko moze sa default naponom?
Mada koliko je potrebno za 3.6GHz, tesko da ce raditi na 3.33Ghz sa default naponom, ali cisto da pitam.BTW Kada sam cuo najave za ovaj cpu mislio sam da ce moci na 3.6GHz sa default naponom, a to ocigledno ne moze.
@djwibe
mogao bi da promenish MB i napajanje, to te zeza 100%, mnogo je to napona za 0.45nm
ADD
Evo i koliko se treba uzdati u ORTHOS test od 30min.
Nakon 8h, test je bio OK, ali evo nakon 15h
Za napajanje se slazem, ali dok ne dodjem do Corsair-a, drugo uzeti necu. Kada dajem pare, bar da znam za sta sam ih dao.
Sto se tiche MB, ne slazem se, MB nikako ne ogranicahava ovaj CPU, isto bi se clock-ovao i na P43 chiosetu. Dokaz toga ti je npr. ASUS P5QL-E koji preeko 420-430 FSB-a ne ide.
CPU ide kao shto rekoh na 350x10, mozda bi i na 360x10, al definitivno plocha nije ogranicavajuci faktor. Te je stoga necu ni menjati.
Napajanje hocu, al kada ce to biti zavisi samo do Comt..d.-a
Sto se tiche voltaze, dok je temperatura u granicama normale, mislim da nema nikakve opasnosti.
:wave:
Evo ti jedna primer.
U drugoj mashini imam E2160 stabilan na [email protected] na XFX 680i LT SLi. ISti cpu je proban i na GA P31 DS3L i nije hteo preko 3.3GHz, ali nikako, ostalo od komponenti je identichno bilo. Ne mozesh da ochekujesh od ploche koja koshta 50e da izvlachish maximum iz procesora. Seti se samo rivjua, chini mi se staxm-ovog, jeftine, a dobre mashine, kombinacija e2160 i P31 GA i stabilno je bilo na 3.2GHz, takodjer je postovano da taj isti cpu prajmuje na 3.6GHz na nekoj DFi plochi, shto znachi da je plocha bila ogranichavajuci faktor za veci OC. te ojadjene chipsetove i ploche ne rachunam za neki max oc, bolje uzmi neki bloodiron nego tog asus-a.
:wave:
shto te mrzi toliko da ga bocnesh kod nekog drugog![]()
Ljudi zhivo me interesuje drzhi li ova pricha vodu? danas mi reche jedan lik da navodno 45nm-trashi nemaju FSB WALL... ima li istine u ovome? poshto nekoliko vas ima problema da prebaci 3xx fsb malo mi to sumljivo. nego koliko se mozhe ochekivati od e5200? koliki mu je cpu skor u 3DMARK06? chime ga hladite preko 4GHz?
hvala unapred
a shta je sa oznakama? shta konkretno da trazhim (koju oznaku) znam da je C2Q-G0, ali nemam blage za C2D posebno za e5200... jel se izdvajaju neke oznake kao bolji OC-eri i koje su oznake u pitanju?
EDIT: "oznaka" steping. kako se to gleda?
a shta je sa oznakama? shta konkretno da trazhim (koju oznaku) znam da je C2Q-G0, ali nemam blage za C2D posebno za e5200... jel se izdvajaju neke oznake kao bolji OC-eri i koje su oznake u pitanju?
EDIT: "oznaka" steping. kako se to gleda?
ima li neko ideju koji je razlog "lose" klokabilnosti E5200....E8xxx ide lagano na 4ghz ,ocekivao sam jednake perf. od E5200 ,ali to izgleda ne vazi ako procesor prave kostarikanci iako bi trebalo da je jednostavnija izrada (manje kesa)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari