Šta je novo?

E5200 OC

ok. Meni nesto sumnjivo, jer nikako ne ide ispod 39, a trebalo bi da varira barem.

Yebem li ga, meni sada svi merachi prikazuju iste temperature.

Idle je 35/40
Load je 71/71

Vidim da si napisao da ti je max fsb 350, pa jesi ga uspeo toliko poterati na 12.5 mnoziocu i koliki ti je napon trazio za toliki fsb?!

Preko 8h Orthos testa na 3.6GHz @1.5V pri max temperaturama 69/69C bas obecava.

Proc je extra. Mozda ga nocas poteram na orthos-u na 3.8GHz, jer su tada temperature samo 1-2C vise.

Jel moze da vam e5200 radi na 333x10 na default naponu, a ako ne moze koliko moze sa default naponom?

Mada koliko je potrebno za 3.6GHz, tesko da ce raditi na 3.33Ghz sa default naponom, ali cisto da pitam.BTW Kada sam cuo najave za ovaj cpu mislio sam da ce moci na 3.6GHz sa default naponom, a to ocigledno ne moze.

Jel moze da vam e5200 radi na 333x10 na default naponu, a ako ne moze koliko moze sa default naponom?

Mada koliko je potrebno za 3.6GHz, tesko da ce raditi na 3.33Ghz sa default naponom, ali cisto da pitam.BTW Kada sam cuo najave za ovaj cpu mislio sam da ce moci na 3.6GHz sa default naponom, a to ocigledno ne moze.

I ja sam ocekivao mnogo vise od ovog proca. Eto kod mene ne moze veci fsb od 330. Svejedno je koji mnozioc stavim. Bilo 6x ili 12.5x fsb wall je na 330 i nemere dalje. Sve kombinacije sam probao. Vidim da neko ima i malo bolji primerak, ali... Samo trazi ovaj cpu dosta napona. Na 3.6ghz i def napon je prosto neizvodljivo, ali 3300mhz moze.

@djwibe
mogao bi da promenish MB i napajanje, to te zeza 100%, mnogo je to napona za 0.45nm

@djwibe
mogao bi da promenish MB i napajanje, to te zeza 100%, mnogo je to napona za 0.45nm

Za napajanje se slazem, ali dok ne dodjem do Corsair-a, drugo uzeti necu. Kada dajem pare, bar da znam za sta sam ih dao.

Sto se tiche MB, ne slazem se, MB nikako ne ogranicahava ovaj CPU, isto bi se clock-ovao i na P43 chiosetu. Dokaz toga ti je npr. ASUS P5QL-E koji preeko 420-430 FSB-a ne ide.

CPU ide kao shto rekoh na 350x10, mozda bi i na 360x10, al definitivno plocha nije ogranicavajuci faktor. Te je stoga necu ni menjati.

Napajanje hocu, al kada ce to biti zavisi samo do Comt..d.-a

Sto se tiche voltaze, dok je temperatura u granicama normale, mislim da nema nikakve opasnosti.
:wave:

ADD

Evo i koliko se treba uzdati u ORTHOS test od 30min.

Nakon 8h, test je bio OK, ali evo nakon 15h

Poslednja izmena:
Usijao si ga. Ne znam ali ovaj cpu mi sad bash deluje kao neka "krnjotka". I mene je razocharao. Razlika u ceni se malo produbila izmenju e5200 i e7200 izgleda. Sad bih mozda radije uzeo e7200 polovnog sa garancijom nego ovoj nov.

Poslednja izmena:
interesuje me sledece: zelim da uzmem e5200, msi p31 neo plocu, 4gb ddr2 transcend, xsilence napajanje 520w, dali ova kombinacija moze da radi na 3-3.2 ghz na default naponu sa box hladjenjem u solidno provetrenom kucistu 24/7?? , ostatak bi bio 9800gt ili 4850 gainward gs, what say you???

Nemoj samo MSI p31, ochajan je bios. Uzmi Biostar P35D2-A7 ako vec idesh na jaftinu varijantu.
3.15 moze sa box-om al to je gornja granica za ovaj novi skraceni BOX, ako mozesh do se snadjesh za stari box koji je bio duplo deblji sa njim bi mozda moglo i vishe. Sad mi pade na pamete moguce da je taj box od tvog celerona bolje reshenje jer mislim da je taj isti kao oni shto su ishli i uz C2D procesore pre. Tako da stavi taj kuler umesto fabrichkog i imaces bolje hladjenje.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Za napajanje se slazem, ali dok ne dodjem do Corsair-a, drugo uzeti necu. Kada dajem pare, bar da znam za sta sam ih dao.

Sto se tiche MB, ne slazem se, MB nikako ne ogranicahava ovaj CPU, isto bi se clock-ovao i na P43 chiosetu. Dokaz toga ti je npr. ASUS P5QL-E koji preeko 420-430 FSB-a ne ide.

CPU ide kao shto rekoh na 350x10, mozda bi i na 360x10, al definitivno plocha nije ogranicavajuci faktor. Te je stoga necu ni menjati.

Napajanje hocu, al kada ce to biti zavisi samo do Comt..d.-a

Sto se tiche voltaze, dok je temperatura u granicama normale, mislim da nema nikakve opasnosti.

Evo ti jedna primer.
U drugoj mashini imam E2160 stabilan na [email protected] na XFX 680i LT SLi. ISti cpu je proban i na GA P31 DS3L i nije hteo preko 3.3GHz, ali nikako, ostalo od komponenti je identichno bilo. Ne mozesh da ochekujesh od ploche koja koshta 50e da izvlachish maximum iz procesora. Seti se samo rivjua, chini mi se staxm-ovog, jeftine, a dobre mashine, kombinacija e2160 i P31 GA i stabilno je bilo na 3.2GHz, takodjer je postovano da taj isti cpu prajmuje na 3.6GHz na nekoj DFi plochi, shto znachi da je plocha bila ogranichavajuci faktor za veci OC. te ojadjene chipsetove i ploche ne rachunam za neki max oc, bolje uzmi neki bloodiron nego tog asus-a.

a nije ti samo temperatura faktor bezbednosti za cpu, jesi li siguran da bi ti cpu radio na nekoj dobroj vodi sa voltazom od, recimo 1.7v, za svaki dan, na ~60-70c godinu-dve dana?

ako zelish mozesh da istestirash cpu kod mene na asus p5q-e, cors hx620 i true black push and pull.

Evo ti jedna primer.
U drugoj mashini imam E2160 stabilan na [email protected] na XFX 680i LT SLi. ISti cpu je proban i na GA P31 DS3L i nije hteo preko 3.3GHz, ali nikako, ostalo od komponenti je identichno bilo. Ne mozesh da ochekujesh od ploche koja koshta 50e da izvlachish maximum iz procesora. Seti se samo rivjua, chini mi se staxm-ovog, jeftine, a dobre mashine, kombinacija e2160 i P31 GA i stabilno je bilo na 3.2GHz, takodjer je postovano da taj isti cpu prajmuje na 3.6GHz na nekoj DFi plochi, shto znachi da je plocha bila ogranichavajuci faktor za veci OC. te ojadjene chipsetove i ploche ne rachunam za neki max oc, bolje uzmi neki bloodiron nego tog asus-a.

Da sam hteo drzati E2160 na naponima koje mozes videti na slikama ispod na ova dva linka bilo bi i 3.5Ghz na P31.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1239256&postcount=30
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1251442&postcount=38

shto te mrzi toliko da ga bocnesh kod nekog drugog :)

22h ORTHOS testa bez greske na sledecim parametrima

333x10.5=3500MHz @1.475V pri tempreraturama do MAX 65C

Tako ce i ostati, dok ne nabavim neko ozbiljnije napajanje.

Ajd i ja da se javim.
Dakle ploca je iz potpisa (p31-ds3l)
4.0GHz 12x333 na 1.5v za sada bez greske, doduse samo sam igrao par sati Battlefield 2. I u Mac OS Leopardu radi ko sat, za sada. Stavicu ga na neki duzi test pa cemo videti jel to to.

Inace probao sam i 3.8 (11.5x333) na 1.34v. Mrzelo me jos neke kombinacije da probam, sa manjim naponima itd. To cu uskoro.

Ladim ga sa Gigabyte G-Power Pro.
Pravo da ti kazem i nije nesto topao, stigao je do 68C ali mi bio kuler stavljen na najsporije (1700rpm, a max je 3200).

moj prethodni intel proc je bio celeron 300a
ovako izgleda podesavanje i frekvencije za 24/7 ,nisam testirao maximum
kuler je vendetta 2
napon je u bios-u podesen na 1.45v,ako smanjim na 1.42v(1.40v u windowsu) onda orthos puca posle 2 minuta....nemam vremena za detaljna ispitivanja,radi stabilno za sada

Prilozi

• e5200_p5q.jpg
    e5200_p5q.jpg
    111.7 KB · Pregleda: 176
Ljudi zhivo me interesuje drzhi li ova pricha vodu? danas mi reche jedan lik da navodno 45nm-trashi nemaju FSB WALL... ima li istine u ovome? poshto nekoliko vas ima problema da prebaci 3xx fsb malo mi to sumljivo. nego koliko se mozhe ochekivati od e5200? koliki mu je cpu skor u 3DMARK06? chime ga hladite preko 4GHz?
hvala unapred

Ljudi zhivo me interesuje drzhi li ova pricha vodu? danas mi reche jedan lik da navodno 45nm-trashi nemaju FSB WALL... ima li istine u ovome? poshto nekoliko vas ima problema da prebaci 3xx fsb malo mi to sumljivo. nego koliko se mozhe ochekivati od e5200? koliki mu je cpu skor u 3DMARK06? chime ga hladite preko 4GHz?
hvala unapred

Svaki cpu ima svoj fsb wall, pa i ovaj. Koliko sam tragajuci po netu samo je jedan lik izvukao fsb 396, a svi ostali idu debelo ispod.
Mogu reci da se neki prosek za e 5200 krece izmedju 330-360.
Za svaki dan na 4000mhz tesko da ce bilo ko da ga drzi. Trazi dosta napona i ko ubode da moze da mu radi na 3600-3800mhz za svaki dan pri 1.4v je pravi srecnik.:wall:

a shta je sa oznakama? shta konkretno da trazhim (koju oznaku) znam da je C2Q-G0, ali nemam blage za C2D posebno za e5200... jel se izdvajaju neke oznake kao bolji OC-eri i koje su oznake u pitanju?
EDIT: "oznaka" steping. kako se to gleda?

Poslednja izmena:
a shta je sa oznakama? shta konkretno da trazhim (koju oznaku) znam da je C2Q-G0, ali nemam blage za C2D posebno za e5200... jel se izdvajaju neke oznake kao bolji OC-eri i koje su oznake u pitanju?

A koliko ti stepinga ocekujes za procesor koji se pojavio pre nesto jace od mesec dana? :)

e5200 je M0 steping.
Pogledaj pocetak teme!

Ostaje za nadati se da ce sa E5300 ili E5400 doci i noviji stepping. Mozda i dobijemo kakvih 3.8GHz @1.3V. Kad bi to aktuelni E5200 mogao, vec bi bio moj. :D

ima li neko ideju koji je razlog "lose" klokabilnosti E5200....E8xxx ide lagano na 4ghz ,ocekivao sam jednake perf. od E5200 ,ali to izgleda ne vazi ako procesor prave kostarikanci iako bi trebalo da je jednostavnija izrada (manje kesa)
utvrdih da moj primerak nije stabilan na 1.45v pa sam stavio 1.47v....videcemo koliko ce izdrzati....
3.5ghz me zadovoljava sto se tice brzine,ali mi je stabilnost veoma bitna....

ima li neko ideju koji je razlog "lose" klokabilnosti E5200....E8xxx ide lagano na 4ghz ,ocekivao sam jednake perf. od E5200 ,ali to izgleda ne vazi ako procesor prave kostarikanci iako bi trebalo da je jednostavnija izrada (manje kesa)

Pa koliko je meni poznato, svi dvojezgarni procesori u 45nm procsu se prave na istom waferu, pa se svaki poseban primerak testira, i onda se odlucuje da li ce biti E8xxx ili E5xxx, tako da nema jednostavnije, ili komplikovanije proizvodnje...

Nazad
Vrh Dno