Šta je novo?

E5200 OC

22h ORTHOS testa bez greske na sledecim parametrima

333x10.5=3500MHz @1.475V pri tempreraturama do MAX 65C

Tako ce i ostati, dok ne nabavim neko ozbiljnije napajanje.

Citiram sam sebe.
Sta ocekivati vise za 60eura. Proc je odlichan.
:wave:

Evo ja se bash igram sa jednim E5200 i trenutno stanje je:

333x11.5 @ 1.5v

Probao sam i 333x12 @ 1.5v al nije stabilan. Ali za procesor iz ove cenovne klase odlichni rezultati :)

163y3t.png

Evo ja se bash igram sa jednim E5200 i trenutno stanje je:

333x11.5 @ 1.5v

Probao sam i 333x12 @ 1.5v al nije stabilan. Ali za procesor iz ove cenovne klase odlichni rezultati :)

163y3t.png

Slazem se, procitao sam na jednom sajtu da je lik cepao e5200 na 4,4ghz sa AIR-om... cak ima i slika... sumnjam da je to 24/7 ali opet zvuci lepo... cek da vidim da nadjem link... beshe 4.4ghz @ 1.69V, al se ne secam koji FSB i multi... evo ga... pazite ima gomila slika... kunem se lik kao da ih je postovao konfuzno, samo da bi nas zbunio :D - Tolko o ne klokabilnosti Costa Rica-e :p

http://www.xtremesystems.org/FORUMS/showthread.php?t=197968

i to lik sa DFI LanParty DK P35-T2R - e Charlie, Charlie lepo ti rekoh da uzmes ovu plochu, ali ne slusha co'ek :d:smash:

Poslednja izmena:
evo malo testiranja i od mene, konfa iz potpisa...nemam jos uvijek slobodnog vremena, tako da sam ovo probao na brzinu...da napomenem da je sve na box kuleru od 2160 cpu...

cpu 12.5x272=3.4ghz @ 1.264v, temp 58/59 C

Prilozi

• orthos @3400mhz.JPG
    orthos @3400mhz.JPG
    243.5 KB · Pregleda: 91
to je to za sada, ovako ostaje...
jos cu samo kad uhvatim slobodnog vremena vidjeti koliki je max fsb za cpu...

Prilozi

fino fino... ja moj josh ni takao nisam-nadam se da chu skoro.. nego probao sam jedno 3-4 programa za fsb menjanje iz win-a i nijedan ne radi, ima li ko neki link za neki koji radi ili mora iz biosa?

fino fino... ja moj josh ni takao nisam-nadam se da chu skoro.. nego probao sam jedno 3-4 programa za fsb menjanje iz win-a i nijedan ne radi, ima li ko neki link za neki koji radi ili mora iz biosa?

Kod mene radi program koji je dosao uz biostar plocicu i setfsb zadnja verzija.

Evo chisto da probam moj primerak 3GHz@default 25min orthos priority 9
kad ga stavim pod vodu biche ozbiljnijih testiranja
EDIT: probao sam set fsb i clock gen -ne rade..

Prilozi

• e5200.jpg
    e5200.jpg
    257.3 KB · Pregleda: 69
  • CPU-Z 3GHz.JPG
    CPU-Z 3GHz.JPG
    42.2 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
3,33 GHz sa default naponom i box coolerom.

Stabilan u Orthosu 11h i ovako ga držim već nekoliko dana.

show_oc.php

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    125.6 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
interesuje me dal trebam LDT (koji je na X5) da smanjujem? jel to isto ko na AMD plochama, ne sme da predje neku donju i gornju granicu? na mom starom s.939 je bilo izmedju 800 i 1000 da drzhin HT ili HTT (nisam siguran)...

3.2GHz @ default V. -nisam jurio sitne mhz - volim okrugle cifre ;)
3.3 - puca prime nakon 10 sekundi, 3.2 stabilan 8 sati na priority 9, mem na 800 (unlinked). chuo sam da unlinked kad se stavi da ima pad performansi... drzhi li ta pricha vodu?
da, temp nije preshla 62 (nema razlike u temp ni u idle ni u load-oba uvek iste temp)
Koliko da stavim v. memoriji iz potpisa? 2v? 1.95?
Koji su vashi max clockovi na default voltazhi?

ako je na 800 55515 vishe od 1.8 joj ne treba

Mislio sam na neku dozvoljenu granicu za tu memoriju-ne bih sad da preterujem ali recimo 2v. jel to dovoljno da vrisne? (nije hladjena) ta je memorija i mislim da radi na toliko "@ default", ali ja bih da je clocknem malo-bar 900MHz... koji je max v. za geil black dragon 800 5-5-5-15 ? pa po tome kao da odredim

Poslednja izmena:
Mislio sam na neku dozvoljenu granicu za tu memoriju-ne bih sad da preterujem ali recimo 2v. jel to dovoljno da vrisne? (nije hladjena) ta je memorija i mislim da radi na toliko "@ default", ali ja bih da je clocknem malo-bar 900MHz... koji je max v. za geil black dragon 800 5-5-5-15 ? pa po tome kao da odredim

sve zavisi BD ti je slichna ako ne i ista mem. kao geil ulta ja sam imao geil ultra kome je za 900 trebao 2.2v i aktivno hladjenje poshto su se grejali nenormalno stavi neku osmicu da duva preko rama i sa naponom cesh moci ici do 2.2 2.3

mali update, cpu je na 3.6ghz stabilan i na 1.344v, uz ukljucene c1 i eist...zanimljivo je da su temp potpuno iste, iako je razlika 0.05v...takodje, jos jedna zanimljivost - box cooler sa 2160 se ne vrti preko 2000rpm, dok se na ga p31-ds3l mogao vrtiti do 3k rpm...

Prilozi

Poslednja izmena:
Buraz jesi li suguran da ti je ovo stabilno i pusti taj orthos da ti odradi bar sat vremena mada i tada nije sigurno 100% da ce biti stabilan.

iako je komp citavo vrijeme bio upaljen, tj ovih 5-6 dana i bez problema radio (igrice, net i ostalo) ipak nije full orthos stabilan...:S:
poslije povecanja voltaze za po jedan korak dosao sam do orthos stabilne voltaze, a to je 1.376v...
ponavljam jos jednom da su temp poptuno iste pri orthosovanju kad je vCpu izmedju 1.32v i 1.394v...

Prilozi

Poslednja izmena:
Ovaj e5200 je veoma jeftin ali sad koliko je losiji od e8400 ili e8500 ako neko zna neka iznese svoje vidjenje, posto znam da ovaj e8400 moze da se nagura na 4.4GHz a e5200 neprelazi 3.6GHz.

prelazi, al' ne sa boxom....odnosno, mogu ga dici na 4ghz, al' su temp previsoke...planiram da u narednom periodu uzmem Artic cooling freezer xtreme, izace me 30e, mislim da je to najbolja kupovina za te pare...
a ni e8xxx neces moci s' boxom klokovati na 4.4ghz...

Nisam ni mislio sa box coolerom da hladim vec imam cooler master mars sa tri hitpipe on bi trebao hladiti e8xxx, e sad sam pito kolika je realna razlika izmedju e8xxx i e5200 ako nije velika razlika da nebacam djaba pare, a nabavio sam ovu plocu p5k se/epu nije neka ali trebala bi da moze kloknuti ovaj e8xxx ili ovaj e5200.

@najj:
Vecina primeraka 8400 nece ni na 4GHz sa normalnim naponom(1.35v max), a kamoli na 4.4GHz sa takvim naponom. To su vecinom babske price ili je nekoga uke*ao primerak.Znaci za 4+GHz treba imati i srece.

E sada moze se desiti da ni 5200 isto nece na 3.6GHz sa normalnim naponom, ali je pitanje da li 8400 vredi duplo vise novca.

Zavisi šta radiš sa računarom.

Pogledaj testove na netu, ima značajnije razlike u korist e8400.

Neznam sto mislis da je max napon 1.35v kad moze raditi i na 1.4v bez problema.

Neznam sto mislis da je max napon 1.35v kad moze raditi i na 1.4v bez problema.

To sa nekim ekstra kulerom(cak i bolji overklokeri na forumu kazu da za vise od 1.35v treba dobar kuler tipa True isl), jer cpu moze da se degradira ako mu je T veca od 65c duze vreme.Imas o tome na forumu price o tome koliko hoces.

Poslednja izmena:
Koliko znam ovaj moj bi trebao da ohladi taj e8xxx evo vam slike pa vidite
3740t_47721.jpg

e5200 zmaj

[email protected] (312x12.5)
MB GA EP31-DS3L
Ram Kingston 2x1GB 1066@940 4-4-4-12 2T
PSU LC Power 550W

malko je chudan primerak, ima wall vec na 315, al' zato fercera na skoro 4ghz

Prilozi

• e5200zmaj.jpg
    e5200zmaj.jpg
    154.8 KB · Pregleda: 129
@activated1
mozda, ali provali temperature. u sobi cepa josh i centralno grejanje i ima ~26c sigurno
kad ga lapujem ima da bidne i 3-4c manje.
stari e2160 sam krchkao na [email protected], pa mu nishta nije bilo.

Al je to bio 65nm, tako da njemu nije toliko smetalo tih 1.53, ko shto ovom e5200 koji ima 1.1v vid moze da smeta 1.45v, ja sam moj primerak krchkao na 1.5v i temperature su bile u granicama normale, al o5 ne znam dal bi ga ostavio za 24/7 tako.

Vrh Dno