E ovako. FSB wall mu je 370, sve preko toga nije stabilno, prodje on POST i na 375 ali blokira u windowsu.
Proshao je IBT vise puta, ali Linx jos nisam probao. Ostavicu jos Orthos da radi da bude preko 12 sati.
Kakve su temp, kakav je napon, jel mi dobro ide? Moze on jos sigurno. Kolko bi bilo idealno za 24/7?
Ja sam poterao moj E5200 (radi Orthos stabilno na 3,65GHz na 1,3V , kao sto napisah gore) na 3,75GHz. Znaci ne blokira u igrama, radio 3DMark, testove u Everest-u, ali pukne u Orthosu posle 20 sekundi.
Za ocekivati je da E5300 R0 ode bez vecih problema na 4GHz, uz neko osrednje - kvalitetno vazdusno hladjenje.
Btw, imas E5300 temu. Mada nije lose i ovde sto postujesh, da vidimo koliko moze vise nego neki primerci E5200 ovde
.
Hoce li ovo raditi sa P5Q Pro kako treba? Planiram OC 3.5-4.0GHz.
Ili da ipak jurim neki drugi model CPUa?
Hoce li ovo raditi sa P5Q Pro kako treba? Planiram OC 3.5-4.0GHz.
Ili da ipak jurim neki drugi model CPUa?
Ja cekam jos mesec-dva da se pojavi R0 steping kod E5200, pa cu onda da ga pazarim. Cenim da ce kostati oko 55e. Ne gori mi pod nogama, pa da mora odmah, E2160 ide na 3.2GHz bez problema kod mene. Vidim da imas isti proc., pa razmisli...
Sto ne bi radilo. Ako radi na mojoj prosecnoj GA P35 DS3, radice i na toj.
Sad koliko ce hteti, to zavisi od samog primerka, ne od ploce.
3,5GHz ces sigurno imati sa ovim procesorom, sad koliki napon ce hteti, to se ne zna, kao ni mogucnost viseg takta.
Vremesni Gigabyte P965-DS3 - [email protected]
Setovan na 10.5x333mhz...
Setovan na 10.5x333mhz
I to radi kako valja, medjutim... Ako probam da dobijem veci klok - ne moze.
Promena mnozioca na 11 uzrokuje fatal error-om u Orthosu.
Promena fsb-a na vecu vrednost od 333 takodje.
Kad podignem napon na 1.3 ili cak 1.4 za CPU, ne dobijem nista.
Probao da podignem FSB na +0.1v pa i +0.2v ali ni makac.
Izgleda da matora 965-ica daje svoj maximum na navedenim setovanjima...
Setovan na 10.5x333mhz
Hm... moj cpu takodje nece da mrdne preko 333 bez obzira na mnozilac. Svejedno je dal je 12.5 ili 6x. Proban na tri ploce i na svakoj se isto ponasa. Na ovoj iz potpisa ponekad hoce i na 340, ali samo za slikanje i nista vise.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari