Šta je novo?

[DVD/DivX player] Philips DVP 3260, DVP 5990

Jel ima negde opisano kako se to radi?

(Hocu da stavim Verdana, i to bold) :)

.

Ima negde ovde http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=9603&st=240

ili ovde. http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=9446&st=280&gopid=34641&#entry34641

Ne znam tacno na kokoj strani, ali tu negde medju zadnjim stranama je.

Samo treba skinuti mtk font kreator, snimiti font, uvesti ga u firmware, i to je to. Da bi se izbegla checksum error, treba jos ponesto uraditi jos, ali sve ima tu napisano.

Da se i ja ponovo ubacim. Meni je danas stigao plejer. Proverom sam ustanovio da je u pitanju verzija 3260I. E,sad nemojte da mi zamerite ako sam nesto propustio,zanima me je li u pitanju drugi firmware za ovu moju verziju? Ili se samo ubacuje ono"I"? U svakom slucaju,voleo bih da napise neko ko ima ovaj model kako je resio firmware, ja sam nasao samo onaj za verziju 3260. Zahvalan unapred!

pise ti iznad gore u istoj temi ...

OK,u medjuvremenu sam pronasao ono sto mi je trebalo. Moje poslednje (nadam se) pitanje se odnosi na code page. Posto u rar fajlu postoji njih pet,da li je potrebno da snimim na USB flash samo 1250 (latinica Istocne Evrope) ili s njim i 1252 (cirilicna slova). Dakle,prvi ide garantovano,kapiram ali da li mogu ici oba (1250 i 1252). Mislim da mi osim ove vise informacija nije potrebno,iako u sustini ne bih pogresio da snimim i upgrejdujem samo s ovom prvom.

To je odgovarajuci fajl, ide ovaj 1250.

OK,u medjuvremenu sam pronasao ono sto mi je trebalo. Moje poslednje (nadam se) pitanje se odnosi na code page. Posto u rar fajlu postoji njih pet,da li je potrebno da snimim na USB flash samo 1250 (latinica Istocne Evrope) ili s njim i 1252 (cirilicna slova). Dakle,prvi ide garantovano,kapiram ali da li mogu ici oba (1250 i 1252). Mislim da mi osim ove vise informacija nije potrebno,iako u sustini ne bih pogresio da snimim i upgrejdujem samo s ovom prvom.

Ide 1 fajl.

Sada je sve u redu,odnosno kako treba. Hvala na pomoci. Imam neki osecaj da disk (6 na 1) cita nesto duze a i bucnije. To mi je bila prva stvar (i jedina) koju sam zapazio,ali
ne utice toliko na opsti utisak. Pozdrav!;)

I kod mene je slicna stvar ali posle se naviknes :)

Ako vam je problem buka onda lepo utaknete HDD na USB i nemate nikakve buke, a i ne morate vise da rezete diskove!
Ja otkako sam kupio 3260 nikada vise nisam narezao disk. Imam fioku sa 30Gb i sve sljaka izvanredno. Ako i nemate para za tako sto onda na USB Flash memoriju bacite DivX i isto sve sljaka bez problema i buke!

A kakav je PHILIPS DVP-5960 u Tehnomarketu je 5,999.00 /tako stoji na sajtu/

1zn3bqf.jpg

ili ovo

PIONEER DV-400V-S 7,899.00

2yws8xx.jpg

SAMSUNG DVD-1080P8 6,099.00

5exqn6.jpg

Poslednja izmena:
Uradio to odmah čim sam ga raspakovao. Meni je verzija 3260I. Posle flasha, sve radi kao satić. Oduševljen sam.
Samo još da mu nekako namestim tastere da daljincu da mogu da kontrolišem zvuk. Negde sam to video na ovom postu?!

Desava mi se sledece: 3260I kada posle 5min pauze ode samostalno u OFF, tu se i zaglavi. (OFF pise na displayu, uopste ne reaguje na komande)

Jedino pomaze isklj/uklj sa el. mreze.

Ja to nisam probao. Baš ću da proverim.
Nego, Bokaco (ili ostali), kako se koristi onaj patch za firmware. Ono za dodelu kontrole zvuka na daljinski?

Sad` sam zaboravio tacnu proceduru, ali sam odmah ukapirao kada je trebalo, pa ako razmislis, sigurno ces i ti. Otvoris taj programcic, odredis ona dva dugmeta dole da budu vol+/- i onda to implementiras u ranije skinut i raspakovan firmware (u samom programu imas opciju da mu kazes gde ti se na disku nalazi firmware) i to je sve.

Desava mi se sledece: 3260I kada posle 5min pauze ode samostalno u OFF, tu se i zaglavi. (OFF pise na displayu, uopste ne reaguje na komande)

Flesni ga ponovo, mozda zivne. Da nisi zeznuo prvi put ono "I" i bez "I"?

Sinoc je poceo da zeza, 2x se desilo pa sam iskljucio u opcijama.

Gasio se ranije normalno ( od proslog vikenda) sve do juce.

Probacu jos koji put pa cu da ga flesnem ponovo.

@Vox,
posalji mi ponovo tvoju adresu,nesto nije u redu sa ovom sto si mi dao. Ujutru ti saljem potreban fajl.

Meni se ovakve stvari ne svidjaju. Podseca me na moj prosli Xwave. Ti pritiskas a on ne reaguje. Ma,bojim se da je ovo sve pravljeno na isti fazon,da ne kazem "koliko para - toliko muzike". Moj prvi SAMSUNG DVD E-234 je bio zakon. Jes' da nije bio za divx,ali je sljakao pune 4 godine i verovatno bi jos radio da nije dobio udar groma. A ovo danas...:S:

da napravim presek "popularnih" playera koje koristim (pioneer dv-410, xwave 5000, philips dvp-3260)

#kvalitet izrade (player, daljinac...)
dv-410 5
dvp-3260 4
x5000 2

#cena
dv-410 ~9000din
dvp-3260 ~3500din
x5000 ~4000din

#video
dv-410 5
dvp-3260 3
x5000 2.5

#audio
dv-410 5
dvp-3260 3
x5000 2

#ostalo
dv-410 usb1.1
dvp-3260 usb2.0
x5000 usb1.1

e sad sto se tice manipulacije xvid/divx, xwave podrzava nesto sto pioneer ne, a philips podrzava sve i sto prethodna dva + neke dodatne opcije.

npr. dvp-3260 ima veoma detaljno pomeranje titla po vertikali, prikazuje vise karaktera naziva fajla u file browseru sa usb-a.

od "mana" dvp-3260, bucniji drajv (xwave i pioneer drajvovi su dosta tisi), malo cudan dizajn, nije standardan format/velicina playera, pa se bas i ne uklapa sa ostalim a/v komponentama.

a glavne prednosti u odnosu na xwave i pioneer, cena, usb 2.0, i potpuna manipulacija titlom za xvid/divx.

tako da ko zeli kvalitet slike i zvuka a moze da zanemari neke xvid/divx funkcije i usb 2.0 za njega je dv-410, u suprotnom prava opcija je dvp-3260.

od jeftinijih popularnih playera xwave5000 koji je dosad imao dosta dobru podrsku za xvid/divx je modelom dvp-3260 ispao iz igre.

Mozda nisam toliko strucan,medjutim taj Xwave 5000 koji navodis je mnogo losiji u odnosu na 6000, a i u odnosu na njegovog prethodnika 9500 (taj sam imao). Tako bar kazu korisnici navedenih plejera,a i SK je pisao nesto o tome ranije. Za 9500 sto se tice divx/xvid nije bilo mane. Sve sto ima ovaj philips 3260 (velicina fontova,boja,pozadina,pomeranje titlova...),to isto sam ja odavno imao kod 9500,cak je i daljinski bio mnogo sadrzajniji (i direktan volume,sto mnogima znaci),tako da su ga odradili odlicno. Cinjenica jeste da ima slabiji kvalitet slike. Ali sta ocekivati od "kineza"? Naravno,da ne zaboravim,usb prikljucak nije imao,ali mislim da to nije bas toliko presudno.

kleo je napisao(la):
Mozda nisam toliko strucan,medjutim taj Xwave 5000 koji navodis je mnogo losiji u odnosu na 6000, a i u odnosu na njegovog prethodnika 9500 (taj sam imao). Tako bar kazu korisnici navedenih plejera,a i SK je pisao nesto o tome ranije. Za 9500 sto se tice divx/xvid nije bilo mane. Sve sto ima ovaj philips 3260 (velicina fontova,boja,pozadina,pomeranje titlova...),to isto sam ja odavno imao kod 9500,cak je i daljinski bio mnogo sadrzajniji (i direktan volume,sto mnogima znaci),tako da su ga odradili odlicno. Cinjenica jeste da ima slabiji kvalitet slike. Ali sta ocekivati od "kineza"? Naravno,da ne zaboravim,usb prikljucak nije imao,ali mislim da to nije bas toliko presudno.

xwave 6000 je najlosiji model od xwave playera ikada (ujedno i najjeftiniji). ima vrlo malo memorije tako da titl uopste i ne moze da prikaze u celosti ako prelazi 30 karaktera po liniji, ili nesto manje, ne secam se tacno.

koristio sam i 9500 ranije, i jedine razlike u odnosu na xwave 5000, 9500 je imao malo bolju sliku, malo bolji kvalitet izrade, file browser je duz celog ekrana (prikazuje vise karaktera naziva fajla). a ovo ostalo sto se tice titla je sve identicno kao i na xwave 5000, razlika u odnosu na philipsa sto se tice titla, je ta sto ni kod jednog xwave modela ne mozes titl detaljno(bukvalno po 1mm gore/dole, prakticno kao kompu) da podesavas po vertikali.

e sad, 9500 mozda i dalje moze da se nadje i uzme umesto x5000, ali nedostatak usb-a, meni smeta, mozda nekom ne :)
i opet dvp3260 za tu cenu je bolji (u svakom smislu) od svih xwave modela.

Poslednja izmena:
Sorry,moja greska. Pomesao sam modele 5000 i 6000. Tacno je ovo sto si naveo. I naravno da je philips 3260 kompletniji od bilo kog xwave-a. Rec je bilo samo o titlovima a ovo ostalo je ite kako vidljivo. A usb - kako se uzme,ali ja sam licno klasicar,snimljeni diskovi su mi ispred flasha,harda i sl.

Odradio sam flashovanje za dodavanje Volume kontrola na 3260I. Radi kao satić. Hvala svima na savetima.
Što se zaglavljivanja u toku pauze tiče - toga nema. Danas je bio na pauzi u vreme ručka i nakon 10 min se sam ugasio. Nakon ponovnog paljenja, film je lepo nastavio dokle je stao.

Odradio sam flashovanje za dodavanje Volume kontrola na 3260I. Radi kao satić. Hvala svima na savetima.
Što se zaglavljivanja u toku pauze tiče - toga nema. Danas je bio na pauzi u vreme ručka i nakon 10 min se sam ugasio. Nakon ponovnog paljenja, film je lepo nastavio dokle je stao.
Da li je tu ukljucena i opcija "GO TO",skok na zeljeni vremenski interval (kod divx/xvid)?

Jeste. Postoji, proveravao sam sve tastere i imam tu opciju, mada je nisam koristio. Mislim, pojavi se na ekranu ono: "GO To _:__:__", ali kažem, nisam koristio.

Za nekoga ko do sada nije flashovao DVD, ovo me je oduševilo koliko je jednostavno.
Probao više DivX/DVD filmova i sve radi OK.

Sviđa mi se što DVD recimo, uvek nastavi gde je poslednji put stao. Ako izvadim taj disk i ubacim ga ponovo, lepo me pita hoću li da nastavim gde sam poslednji put stao ili iz početka.
To nisam imao kod predhodnog Xoro modela.

Pakovanje je uradjeno od skoro pa obicnog kartona tako da mi se pri kupovini ucinilo da kupujem najgoreg kineza. Da ne bude zabune pri kupovini, na pakovanju pise krupnim slovima USB 2.0 tako da ovde nema macke ispod dzaka kao kod nekih kineza koje nose isti naziv, a unutra imaju potpuno razlicitu elektroniku.

Evo ovako,prvo da vas sve pozdravim,da kazem da sam danas bio u razgledanju dvd playera i da nisam toliko obracao paznju ni na cene ni na izgled,vec sam samo pokupio oznake playera koji imaju USB i dosao na NET da vidim utiske korisnika.I mogu vam reci,da sam odusevljen ovim sto vi pisete ovde za ovaj 3260,kojeg ovde kod mene (okolina Novog Sada) ima u ponudi.Do sad sam koristio Xoro i bio prezadovoljan njime,a sad me zanima ovaj Philips,ali me zanima i to sto sam citirao gore.Dakle,postoji li mogucnost da naletim na neku kinesku kopiju ili nesto slicno!???
I kako da prepoznam taj pravi Philips?
Da li samo po krupnim slovima USB 2.0 na kutiji???
Devojka koja mi je pisala oznaku modela ,upisala mi je Philips 3260/12 USB!!! Jel to to!?

Jedva cekam vas odgovor,pa da idem da ga kupim!?

hvala unapred!!!

Vrh Dno