Šta je novo?

[DVD/DivX player] Philips DVP 3260, DVP 5990

@Bokaco
Sto se tice 3260 i 3260I budi oprezan jer sam nasao na stranim forumima par ljudi koji su dodali to "I" u .bin fajl od 3260 i posle toga im nije radio, ali koliko sam shvatio ( ne mogu da tvrdim ) samo je dovoljno da se ponovo flashuje sa originalnim fajlom za 3260I i plajer se vraca u normalu.

Pa ok, ja sam procitao da sljaka, ali nebitno, pre bilo kakvog fleshovanja bacite malo pogled na softpedijin forum. Ovo posebno vazi za slucaj 3260/3260i i za sufikse _12 _37 _55... kod philips plejera...

Hvala na brzim odgovorima ubuduce cu paziti na casu;)

Ima li neka informacija gde ima da se kupi najjeftinije 5990/5980.Inace ja sam u ponedeljak kupio za kevu u Tehnomax model 5980 koji su jedino imali po ceni 7500 din.

Pa bilo je jedino u eltimu, koliko ja znam. Tamo sam uzeo 5990. Proveri obavezno u svim njihovim prodavnicama.

Vazi pogledacu u ELTIMU a ovaj 3260 sam video jutros u METROU za 3764.20 din.Jos jedno vazno pitanje da li 3260 ima HDMI izlaz?

Vazi pogledacu u ELTIMU a ovaj 3260 sam video jutros u METROU za 3764.20 din.Jos jedno vazno pitanje da li 3260 ima HDMI izlaz?

Nema hdmi, samo kompozitni i komponentni, i naravno skart.

Sad sam upravo procitao da 5990 pusta hd filmove u wmv formatu! Extraaaaaaaaaaaaaavrh!

@vox ne znam koliko se isplati dati tolike pare za po meni skoro iste funkcije a veliku razliku u ceni.
Mislim da za 40% cene tog 5980 dobijas bar 80% ako ne i 90% funkcija u DVP3260. Da se ne ponavljam gde i koliko sam ga platio ima to ovde.
Ако имаш плазма или LCD телевизор избор је онда јасан - 5990. Ако немаш, онда 3260 :wave:.

Sad sam upravo procitao da 5990 pusta hd filmove u wmv formatu! Extraaaaaaaaaaaaaavrh!
to je do jaja ako je tacno, jel imaju neke detaljnije informacije o specifikaciji formata koji tacno pusta?

Poslednja izmena:
Do djavola GDEkupiti 5990??
Danas sam bio i u tehnomax-u i onoj radnji pored(valjda megastore,uvek zaboravim ime:D)i u 3-4 eltimove prodavnice i nigde nema prokletinje,i...ljudi moji da znate kako sam se iznervirao:mad:
Pa....gde ste vi kupili vase?:)

to je do jaja ako je tacno, jel imaju neke detaljnije informacije o specifikaciji formata koji tacno pusta?

Probao lik i napisao na nekom hrvatskom forumu! Video sam cak i kako izgleda menu na plajeru koji se pojavi pred pustanje hd wmv-a.
Ajde, okacite neki wmv fajl visoke rezolucije koji traje samo nekoliko sekundi, cisto da probam da li radi ili ne.
Pozdrav za sve

Ovaj DVP 3260 je stvarno lud!
Procitao mi je i ono sto MV2Player nije mogao (verovatno nije imao neke kodeke)!
E da ono sa 2 puta na title jeste da se pojavi "go to" ali kad unesem vreme on nista ne uradi!
Da li mora da se stisne jos nesto?
Inace sam ga flash-ovao i sve ostalo je extra!

Ako ides npr. na 52. minut, kucas 0:52:00 i nista vise, mora sam da ode na to vreme.

Hvala!

Odlican review!
Hvala, i sve pohvale za Bobiska i Bokaco, Pravi saveti = pravi dvd kod kuce.

Pozdrav!

Dali cita dvoslojne dvd ja imam Philips 630 i on ih ne vidi.

Sve je to lepo ali je to sve jedno te isto mismo siromasno trziste i ovde se svasta prodaje a i ceni.

2yxoh0o.jpg

ibi69t.jpg

Znam da je za mene a i za vecinu ovo utopija ,moj komsija je imao ovaj model pa je kupi nesto bolje i ako je i ovo bii sjajno.

Upravo tako, ali mi je posebno drago kad za male pare napravimo da radi kao ono sto oni tamo sa parama plate bar duplo vise. Ljudi svasta nauce u kriznim vremenima daleko bila, ali mi smo u takvim govnima i previse, pa nas ova njihova kriza i ne pogadja mnogo jer smo mnogo teze preziveli.
Kvalitet ima svoju cenu, ali je vrlo diskutabilno sta je kvalitet u danasnjim vremenima.
Ali da ne idemo previse od teme, mislim da je ovo fenomenalan DVD/DivX player i da vredi i vise od placenog.

Sta kupiti

PHILIPS DVP5990 Cena : 6.043,00
ili

SAMSUNG P1080/P8 cena 5,399.00

samsung

35mh9nr.jpg

ili philips koga sam nasao u dva oblika

t6e3rr.jpg

5al7nn.jpg

Philips-ови ДВД плејери су без премца. Нема се ту шта размишљати ;).

P.S.
Оно је Pioneer на трећој слици ;).

Poslednja izmena:
Da na sajtu je bila pogresna slika /Eltim/

Kod:
http://www.eltim.rs/proizvodi.php?artikal=DVP5990&grupa=D&pgrupa=

Poslednja izmena:
dvd player zumira widescreen filmove

Imam nekoliko .mpg filmova u widecreen formatu koje sam snimio preko dreama i narezao na dvd.
Problem je sto kad ih pustam preko philips dvp3260 dvd pleyera on ih zumira na pan&scan format pa slika bude deformisana.
U opcijama playera sam podesio 4:3 letterbox sto znaci da ako je film u widescreenu, treba da ga ostavi takvog.
.avi filmove u widescreen formatu normalno prikazuje bez zumiranja.
Imam zadnji, neoficijelni firmware sa softpedie.
Ne znam da li je do playera ili do .mpg formata?
Imali ko kakvu ideju?

Ja imam model 630 i na crnom polju vide se blage uzduzne linije slika je dobra ali nezna odku ovo.Kada povezem preko cinca toga nema.Sada je vezan preko skarta.

kalehrl je napisao(la):
dvd player zumira widescreen filmove

Imam nekoliko .mpg filmova u widecreen formatu koje sam snimio preko dreama i narezao na dvd.
Problem je sto kad ih pustam preko philips dvp3260 dvd pleyera on ih zumira na pan&scan format pa slika bude deformisana.
U opcijama playera sam podesio 4:3 letterbox sto znaci da ako je film u widescreenu, treba da ga ostavi takvog.
.avi filmove u widescreen formatu normalno prikazuje bez zumiranja.
Imam zadnji, neoficijelni firmware sa softpedie.
Ne znam da li je do playera ili do .mpg formata?
Imali ko kakvu ideju?

kada se radi authoring dvd-a onda se definise da li taj dvd snimak da podrzava 16:9 LB/PS (obe opcije) ili samo jednu od njih, npr, 16:9 Panscan i 16:9 Letterbox (u nekim dvd authoring softverima ovo moze da se setuje, u nekim ne, vec program sam izabere sta misli da treba).

e sad svi playeri sa MTK chipsetom kao i taj philips model, imaju tu opciju koju pominjes (4:3 letterbox) u setupu player, samo se negde zove 4:3 LB, 4:3 PS, a negde Normal/LB, Normal/PS, ali koliko se secam kod svih mtk playera, sta god da je selektovano na playeru, ako je dvd snimak prilikom authoringa setovan na 16:9 PanScan only, onda ga player pusta tako, bez obzira sta je izabrano na playeru, tako da jedino ponovo da probas da odradis authoring tog dvd-a sa opcijom 16:9 Letterbox only.

ako sam uopste dobro razumeo da si od tih mpg fajlova odradio authoring u dvd format, ili pustas direktno .mpg na playeru?

Poslednja izmena:
ako sam uopste dobro razumeo da si od tih mpg fajlova odradio authoring u dvd format, ili pustas direktno .mpg na playeru?
Te filmove sam snimio sa digitalne stelitske na komp preko dreambox risivera koji ima mreznu kartu pa je snimljeni fajl u .ts formatu.
Zatim sam taj fajl demuxovao i dobio .mpg format.
Nisam koristio nikakav authoring program vec sam jednostavno rezao po 2 filma na jedan dvd u .mpg formatu.
Na kompu mi ga uredno prepozna kao widescreen film i pusti ga.
Takodje mi i risiver pusta u widescreen formatu kad ga gledam sa kompa.
Jedino mi ga ovaj pleyer zumira na pan&scan iako sam stavio letterbox.

koliko se secam to mozes da resis jednostavnom promenom header-a tog .mpg fajla, sa dvdpatcherom, http://www.wincesoft.de/html/dvdpatcher.html

otvori mpg snjim, setuj aspect na 16:9, patchuj, i trebalo bi da ti sljaka.

Poslednja izmena:
Probao sam taj program na nekoliko filmova i na jednom je uspesno preomenio format, na ostalima i dalje isto. U svakom slucaju hvala na pomoci.

Kad 3260 spojim preko scart prikljucka i ukljucim ga dobijam odmah sliku na TV-u i dok ne ugasim DVD ne mogu da gledam niti jedan drugi kanal. To mi ne deluje nomalno.

Kad 3260 spojim preko scart prikljucka i ukljucim ga dobijam odmah sliku na TV-u i dok ne ugasim DVD ne mogu da gledam niti jedan drugi kanal. To mi ne deluje nomalno.

Do tv-a, provereno. Probao na dva, na jednom ima te simptome.
Poz

Nazad
Vrh Dno