Šta je novo?

[DVD/DivX player] Philips DVP 3260, DVP 5990

I ja sam probao na dva i na oba je tako radio. Da li bi se sta promenilo kad ih ne bi povezivao preko skarta? DVD sam dao caletu i kevi i ne mogu bas da isprobavam na 150km razdaljine :)

Kad 3260 spojim preko scart prikljucka i ukljucim ga dobijam odmah sliku na TV-u i dok ne ugasim DVD ne mogu da gledam niti jedan drugi kanal. To mi ne deluje nomalno.
Cekaj, ne kapiram...to su tv-i sa automatskim prebacivanjem na AV, obicno ide EXIT na daljinskom od tv-a i vracas na tv mod. To kod tebe ne funkcionise?

Ne funkcionise vracanje. Moj TV je matori Sony Trinitron, na njega sam dosad kacio samo PC (preko scart prikljucka) i uvek sam ja morao sam da prebacim na AV preko daljinca. Sad kad sam nakacio 3260 on je automatski prebacio na AV i ja vise nisam mogao da se vratim na tv mod kako to inace radim sve dok ne ugasim DVD. Videcu sa caletom da li on moze d se vrati njegov tv je ipak noviji.

Na drugom moze da se vrati u tv-mod :) hvala na pomoci.

kako se kotira ovaj dvd u ondnosu na pioneer, znam da je skuplji pioneer, zanima me kvalitet slike u odnosu na njega ? Ja licno imam pioneer 585 i prezadovoljan sam, moj brat treba sebi nesto da kupi i pita me da mu nesto preporucim, sad vidim svi hvale ovaj uredjaj mene zanima poredjenje slike pre svega (posto oboje imaju dobru podrsku za titlove) ovog modela sa pioneer-ovim 410v. Iskreno pare neigraju presudnu ulogu ali ako isto kvaliteno mogu da dobijem za manje pare sto da ne.

hvala

Poslednja izmena:
Dali postoji /cuo sam da postoji/ dvd preko koga bi mogla da se gleda digitalni prenos televizije na obica crt.Signal ide prvo u dvd a iz dvd u tv.

Da li neko zna gde ima u BG da se kupi ovaj DVD player?

kako se kotira ovaj dvd u ondnosu na pioneer, znam da je skuplji pioneer, zanima me kvalitet slike u odnosu na njega ? Ja licno imam pioneer 585 i prezadovoljan sam, moj brat treba sebi nesto da kupi i pita me da mu nesto preporucim, sad vidim svi hvale ovaj uredjaj mene zanima poredjenje slike pre svega (posto oboje imaju dobru podrsku za titlove) ovog modela sa pioneer-ovim 410v. Iskreno pare neigraju presudnu ulogu ali ako isto kvaliteno mogu da dobijem za manje pare sto da ne.
hvala
Ako ti pare nisu presudne, Pioneer je ipak zakon. Pogotovo, sto ta dva modela nisu uporediva, 410 ima HDMI izlaz i tako...

Dali postoji /cuo sam da postoji/ dvd preko koga bi mogla da se gleda digitalni prenos televizije na obica crt.Signal ide prvo u dvd a iz dvd u tv.
To bi bio DVD recorder sa digitalnim tunerom, znaci googlaj.

Da li neko zna gde ima u BG da se kupi ovaj DVD player?
Receno je ranije u temi, Eltim npr.

Receno je ranije u temi, Eltim npr.

Ima, pronasao :)

Na popustu u Eltimu, 3550din (po kursu 94din/eur to je 38eur)

A za najnoviji Firmware -->> O V D E

@Bokaco: tek sad vidim u topicu da si i ti "budzio" firmware - jel ima neke razlike u odnosu na ovaj sa linka?
.

Poslednja izmena:

hvala

Philips dvp 5990 je u klasi sa pionirom 4xx, a po meni je i dosta bolji pogotovo zbog ovog firmware-a.... Taj pionir je ili precenjen, ili je philips bas jeftin.
:wave:

Ima, pronasao :)

Na popustu u Eltimu, 3550din (po kursu 94din/eur to je 38eur)

.

Jeste da ga imaju na sajtu ali sam ja sam skoro obisao sve eltim radnje i zvao i nema ga nigde, cak ni u ostalim radnjama koje prodaju tehniku, tehnomanija i sl..

Poslednja izmena:
Danas kupljen u Eltimu na Trgu Nikole Pasica..

Jeste da ga imaju na sajtu ali sam ja sam skoro obisao sve eltim radnje i zvao i nema ga nigde
Prosle nedelje mi stigao na kucnu adresu. Ako ne nadjes po radnjama, onda naruci preko sajta pa ce oni zvati sve radnje i poslace ti iz one gde ga imaju.

Philips dvp 5990 je u klasi sa pionirom 4xx, a po meni je i dosta bolji pogotovo zbog ovog firmware-a.... Taj pionir je ili precenjen, ili je philips bas jeftin.
:wave:

Nije to neka razlika u ceni (ako sam dobro video skoro 1000 din), iskreno meni je pre svega presudan kvalitet i funkcionalnost volim da kupim dobru stvar i ne razmisljam, ja moj pioneer koristim vec 3 god skoro svakodnevno i do sad nisam imao nikakve probleme, sad moj brat hoce nesto tako isto samo mu je bitno da ima usb pa i hdmi jer verovatno ce kupiti neku plazmu/lcd u skorije vreme pa da to moze lepo da iskoristi.

Pozdrav svima! Nov sam na forumu,a razlog mog prikljucenja istom je upravo ova odlicna recenzija za ovaj Philips-ov plejer. Pre par dana mi je crkao xWave 9500 (bio je tatamata za divx),i rekoh sebi da vise necu da imam posla sa "kinezima". Kazem,super je radio, i u to vreme kada je kupljen (septembar 2007) je bio najbolje resenje za titlove,bar kada su u pitanju plejeri koji se mogu naci na nasem trzistu,samo rok trajanja od svega 15-16 meseci mi nije tako impresivan. Da ne duzim,pre dva dana sam slucajno naisao na ovaj forum i veoma se zainteresovao za ovu temu. Malo me zbunilo sto mu fabricke karakteristike nisu one koje sam procitao od forumasa,ali ako firmware odradjuje posao,onda je druga prica. Porucio sam odmah u ELTIMU,juce uplatio i nadam se da ce za koji dan da mi stigne. Moram naglasiti da sam pokusao u vise njihovih radnji,ali ga nisu imale. Zato je najbolje to odraditi na njihovom sajtu,preko opcije web kupovina. Za par minuta posle popunjavanja oni vas zovu na telefon i salju profakturu mailom. Ostalo je da uplatite na posti ili u banci i cekate paket. Pozdrav jos jednom i hvala svima.:wave:

Ponovicu jos jednom:

kome se zuri i ne ceka mu se dostava (vikend je), 3260 ima u Eltimu na Trgu Nikole Pasica (juce kupljen)

Kupio sa 5980 kako da preko njega resim 5,1 zvuk posto doticni ima Spdif a nema 5,1 izlaz za zvucnike ko ni modeli 5990 i 3260 . Pomagajte drugovi?

Poslednja izmena:
Kupio sa 5980 kako da preko njega resim 5,1 zvuk posto doticni ima Spdif a nema 5,1 izlaz za zvucnike ko ni modeli 5990 i 3260 . Pomagajte drugovi?
Na zalost, nikako. Treba ti av reciever, ili neki komplet poput logytech z5500.

Ne moze bilo koji jer treba opticki ulaz da poseduje. A "konvertovanje" sterea u 5.1 mu nece dati visekanalni zvuk, vec raslojavanje sterea na 6 zvucnika, sto nikako nije isto.

Znaci neki Zvucni set 5.1 koji na sebi ima Spdif ulaz?

Ne moze bilo koji jer treba opticki ulaz da poseduje. A "konvertovanje" sterea u 5.1 mu nece dati visekanalni zvuk, vec raslojavanje sterea na 6 zvucnika, sto nikako nije isto.
Za Dolby Digital AC-3 mora da ima opticki.Za Dolby Pro Logic je dovoljan obican audio/stereo ulaz na sub-u.

Poslednja izmena:
Procitao sam da postoje 4 vrste fonta.

Cini mi se da postoje 4 velicine istog fonta, jesam li u pravu? :)

Procitao sam da postoje 4 vrste fonta.

Cini mi se da postoje 4 velicine istog fonta, jesam li u pravu? :)

Pa mislim da su tri arial, a jedan arial narrow, al nisam siguran....
Imas mtk font creator, tu mozes da napravis font kakav god hoces, i koje god velicine hoces, i na kraju ga samo importujes u firmware, naravno ako ti nije cimanje.

Jel ima negde opisano kako se to radi?

(Hocu da stavim Verdana, i to bold) :)

.

Poslednja izmena:
meni juče stigao kuću iz Eltima. Jedno pitanje, čini mi se da sam negde video da font može biti i u drugoj boji ili veličini. Kako se dolazi do toga?
Jel potrebno prvo flashovati DVD ili može uz standardnu verziju flasha?

Obavezno ga flesni, dobices promenu boja fonta, ali i gomilu drugih gluposti. potpuno drugi player sa flashovanim firmwareom.

Vrh Dno