Šta je novo?

[DVD/DivX player] Philips DVP 3260, DVP 5990

Na nasem trzistu su se koliko sam video mogu/mogli naci sledeci Philips plejeri zadnje generacije:
DVP 5990 ili 5980 koji je top ponude, koji u odnosu na 3260 podrzava hdmi+wmv.
DVP 5160/5960 koji je isto sto i ovaj gore, ali ima usb 1.0 te ga to po meni svrstava u 2. klasu
DVP 3260 najeftinija i najdostupnija varijanta. oko 3500din
DVP 5990 = DVP 5980 + мањи шум, дисторзија и сл.
DVP 5980 = DVP 5960 + 1080p upscaling
DVP 5960 - 1080i upscaling

Сви примају USB 2.0 уређаје, али читају као 1.1.
:wave:

E, sad, ono sto se razlikuje:
1) plejer poseduje HDMI konekciju sa tv aparatom i vrsi upscaling video sadzaja do 1080p razolucije. Iskreno, posto cu verovatno kroz nekih 6-7 meseci uzeti neku 720 ili cak 1080 plazmu, ovo je nesto sto je najvise uticalo da ga zadrzim za sebe. MKV, BlueRay,H264 i X264 cu gledati sa nekog drugog izvora, tipa popcorn i sl, ali onda pitanje ostaje, kako gledati ono sto nam je najdostupnije (Divx i DVD) na najbolji moguci nacin, a da pri tom nemamo problema sa podrskom za titlove ( od cega boluju svi ti popcorn-like uredjaji)- prosto resenje, pa preko plejerea koji ih pusta i jos radi apkonverziju SD sadrzaja na viskoke rezolucije i koji ima savrsenu podrsku za titlove.
2) Pored slike i zvuk se moze preneti preko HDMI-ja
3) Podrzava prikaz JPEG HD rezolucije
4) Podrzava WMV format, i pusta ga bez ikakvih problema.
5) Ima opciju Lip Sync koja dozvoljava vremensku korekciju zvuka u odnosu na sliku.
6) Za DVD ima opciju quick play ( to je postojalo i kod 3260 ali je bilo bagovito pa je tu opciju vb6rocod izbacio iz firmvera)
7) Podrzava DivxUltra i Divx menije. ( sporo ih ucitava, ali radi bez greske)
8) Prikazije 3 reda ID3 tagova i ima preview za slike.
Од када? То не пише у спецификацији.
Compression formats MPEG1, MPEG2, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 5.x, DivX 6.0, DivX Ultra

Generalno, za oba plejera se moze raci da imaju sledecu manu koja ce verovatno mnogima smetati. Nema analogni 5.1 izlaz. :( Beda je da njihov top plejer, i verovatno po mnogo cemu bolji plejer i od pionirovog pandana nema 5.1 izlaz. Tu ne razumem tacno politiku philipsa jer mislim da implementacija analognog 5.1 sigurno nije skupa.
Ово није тачно. Чак и DVP5960 има коаксијални дигитални излаз.

Optional: Connecting Digital AV
Receiver

Receiver has a PCM, Dolby Digital,
or MPEG2 decoder

1 Select one of the video connections
(CVBS VIDEO IN, SCART or
COMPONENT VIDEO IN) depending on
the options available on your TV.

2 Connect the COAXIAL jack of the DVD
Player to the corresponding Digital Audio
In jack on your Receiver (cable not
supplied).

3 Set the DVD Player’s Digital Output to
PCM-ONLY or ALL depending on the
capabilities of your Receiver (see page 33
“Digital Output”).

Helpful Hint:
– If the audio format of the Digital Output
does not match the capabilities of your
receiver, the receiver will produce a strong,
distorted sound or no sound at all

Juce sam kuci odradio firmware za 5990 i 3260 sa novim skinom i titlovima. Uradio sam samo za latinicu, tj code page 1250. Stavio sam i polutransparentnu pozadinu. Samo treba izabrati sivu ili tamno sivu boju za pozadinu. Firmware kacim najverovatnije u ponedeljak.
Jel pravis i za 3260i mozda?

Znaci dvp5990 po kvalitetu je tu negde sa pionirom dv410?:)
I niko mi ne odgovori da li se moze nakaciti na njega wd passport i gledati filmove sa harda?
Pozdrav svima

Da si procitao temu pre postavljanja pitanja, video bi da generalno sa HDD pusta filmove, a logicno je da ti treba i externo napajanje za isti. E sad`, da neko gleda u suljpa da li tvoj wd passport ima opciju za dodatno napajanje, to malo teze. Ako ima, mozes da iskoristis punjac od Nokie. I naravno, sigurno znas da mora da bude formatiran disk u fat32 sistemu.

Poslednja izmena:
Ja sam prikljucio externu fioku od 30Gb i sljaka ko ludo, samo ne bi trebao da imas particije i mora biti formatiran u Fat32 nikako u NTFS jer nece videti.
E sad da li moze i passport zbog napajanja nisam probao jer ga nemam-
Inace je ovaj 3260 savrsen i ja sam ga narucio u Eltimu i dobio popust 20% pa mi ga doneli kuci za 3.200din. smesno!!!
Ubacio sam onaj prethodni firmware i sve sljaka da ne verujes dobro.

Hvala lepa:)

imam isti problem . Kupio sam dva DVD 3260 i uopste ne mogu da fleshujem firm. kad snimim bin. fajl na usb prikazuje kao da je prazan (formatizovan FAT32) a kad narezem na CD pokusa da ucita 10-ak sekundi i na displeju playera pokaze poruku error i tako na oba pleyera.
Da li to ima veze sa hard diskom koji je NFTS.
Da li je moguce da je nesto do DVD playera. Verovatno nesto ne radim dobro ili sam toliki maler da su oba falicna.

Molim za pomoc

Otvori cd loader i ukucaj na daljinskom "55" da bi video da li je 3260 ili 3260i. Pretpostavljam da je ovo drugo u pitanju, a da pokusavas da ubacis frmw od prvog.

Otvori cd loader i ukucaj na daljinskom "55" da bi video da li je 3260 ili 3260i. Pretpostavljam da je ovo drugo u pitanju, a da pokusavas da ubacis frmw od prvog.

jeste 3260i. HVALA. jel znas koja je razlika izmedju ova dva playera i gde mogu da skinem firmw

Razlika nepoznata, verovatno nikakva, firmware ovde . Takodje, razlika u funkcionalnosti u odnosu na modifikovani firmware za 3260 nikakva.
Usput, obrati paznju sta sve treba da odradis pre ubacivanja tog firmwera:
"Download the latest original firmware from Philips and follow this procedure:
o extract the bin file from the donwloaded archive to the root of an USB stick
o remove any disc from the unit
o reset your player to default settings so it is in a defined state is set to english language
o attach the stick and switch to USB if the unit doesn’t do so automatically
o press play when advised to do so on the screen
o WAIT until the tray opens and the LED on your USB stick stops blinking
o plug off the stick
o WAIT till the player closes the tray automatically and reboots
o do another reset to default settings for good measure."

Ovo vazi ako udjes u setup (bez cd-a u uredjaju) i ukucas "1379", pa ti na kraju prvog reda stoji 17 umesto 23. Ako je 23, zaboravi 1. red u citatu.

Poslednja izmena:
Најбоља куповина

DVP 5990 = DVP 5980 + мањи шум, дисторзија и сл.
DVP 5980 = DVP 5960 + 1080p upscaling
DVP 5960 - 1080i upscaling

Сви примају USB 2.0 уређаје, али читају као 1.1.
:wave:
Исправка: DVP 5990 чита и као 2.0. Убедљиво најбољи уређај на тржишту ван сваке конкуренције. Да немам лаптоп који користим за пуштање видеа на ТВ, не бих се размишљао и купио бих га одмах.

Znaci dvp5990 po kvalitetu je tu negde sa pionirom dv410?:)
I niko mi ne odgovori da li se moze nakaciti na njega wd passport i gledati filmove sa harda?
Pozdrav svima
Није, већ је драстично бољи и још му је цена нижа :D.
Може. Погледај ову страницу.

Koliko sam ja video flash na ovom dvp5990 je u potpunosti isti i ima iste mogucnosti kao i dvp3260.
Zato na vidim cemu toliko odusevljenje i to da divx kvalitet prebacuje u dvd je prica za malu decu.
To ti je kao da od babe pravis devojku.

@Duke of Serbia
Covece, lepo procitaj sta sam napisao ponovo, pa tek onda vidi da li ima smisla to sto pises.
Ako sam napisao da plejer nema 5.1 analogni izlaz, ti kazes da nisam u pravu jer ima koaksijalni izlaz. Gde to ima veze sa mozgom.
Ako sam ja pustio dosta wmv fajlova, zar ti je bitno da li to pise ili ne pise u specifikaciji?

@ svi oni koji kache externe hdd-ove
Rade i 2,5 incni diskovi kojima ne treba dodatno napajanje, a takodje rade i 3,5incni diskovi kojima treba eksterno napajanje. Bitno je da ja file system fat32 i to je to. Kod mene radi bez problema sa externom fiokom i sa wd passportom. Procitajte malo celu temu pre nego sto postavljate pitanje, mislim da sam 99% stvari bar ja napisao...

DVP 3260 i 3260i
Vrlo verovatno da ne postoji bas nikakva razlika osim sto je bobiska napisao da koriste razlicite optike. Nije problem da doradim firmware i za 3260 i 3260i, samo trenutno mi ne radi komp kod kuce, sacekacete jos nekoliko dana. Generalno nije nista spektakularno, po meni je lepsi file browser, i izabrao sam najlepsa 4 fonta sa oba plejera i dodao im mogucnost koriscenja polutrensparentne sive pozadine, tako da ce biti apsolutno citnjivi u bas svim uslovima.

O ovom konvertovanju divx-dvd kvalitet, izgleda da ne treba mnogo pricati.... Ali, jedno je istinito, da slika koju baca ovaj plejer na tv je skroz pervezna, boja, ostrina, kontrast, crna je bas crna i sl.... Film koji savrseno izleda na ovom plejeru, je na racunaru sa svim ulkjucenim filterima za poboljsanje slike izgleda bukvalno 5x losije.

Pozdav za sve!

@Bokaco apsolutno se slazem sa tobom i zaista si ti ovde jedini koji ima prave i proverene informacije o ovom plejeru.
Iskreno da nije bilo tvojih komentara nikada ne bih ni kupio ovaj plejer i sada bi kukao sa nekim 100% Kinezom!
Pa jos i ovo flash-ovanje potpuno napravi novi player sa mnogo vise funkcija.
Hvala

Hvala na misljenju i lepim recima.
Evo upravo se bacam da sredjujem firmware. Javljam kas zavrsim. Pozzz

Za sve one koji imaju 3260I za update firmware potebno je samo izbrisati ono "I". I to je to!!!!!

Poslednja izmena:
@Duke of Serbia
Covece, lepo procitaj sta sam napisao ponovo, pa tek onda vidi da li ima smisla to sto pises.
Ako sam napisao da plejer nema 5.1 analogni izlaz, ti kazes da nisam u pravu jer ima koaksijalni izlaz. Gde to ima veze sa mozgom.
Се не нервирати :d.
Нисам се добро изразио, ал' сам те разумео. Дакле, не видим потребу за аналогни 5.1 излаз кад има коаксијални излаз. Ваљда сам сада био јасан ;).

Ako sam ja pustio dosta wmv fajlova, zar ti je bitno da li to pise ili ne pise u specifikaciji?
Па битно је, јер је то само додатни плус за најбољи уређај на тржишту :D ;).

O ovom konvertovanju divx-dvd kvalitet, izgleda da ne treba mnogo pricati.... Ali, jedno je istinito, da slika koju baca ovaj plejer na tv je skroz pervezna, boja, ostrina, kontrast, crna je bas crna i sl.... Film koji savrseno izleda na ovom plejeru, je na racunaru sa svim ulkjucenim filterima za poboljsanje slike izgleda bukvalno 5x losije.
Слажем се.

gaga75 je napisao(la):
Zato na vidim cemu toliko odusevljenje i to da divx kvalitet prebacuje u dvd je prica za malu decu.
To ti je kao da od babe pravis devojku.
Чињеница је управо то ради :wave:.

ko nema DAC bilo posebno ili u sklopu uredjaja recimo AVR-a, ce poprilicno da vidi potrebu za analognim 5.1, jer mu coax u tom slucaju ne znaci nista.

sto se tice kvaliteta divx na crt tv-u i pc monitoru, ne treba puno preterivati jer divx obicno sa bilo kojim playerom zakacenim na crt izgleda bolje nego na kompu iz prostih razloga divx specifikacije, bitrate-a i sd rezolucije.

konverzijom divx -> dvd, nebi dobio nista, cak sta vise nesto losiji kvalitet snimka nego izvorni snimak.

Poslednja izmena:
@ Duke
Ok. :)
Samo kako ne vidis potrebu za analognim izlazom, pa koliko procenata ljudi ovde av reciever ili neki 5.1 sistem sa digital decoderom??? Trebali su staviti 5.1 analog, nema dileme.

@e6111
Ne gubi se ovde na kvalitetu sigurno, jer ovo nije klasicna konverzija divx-dvd. Ovo upkonvertovanje je bolje shvatiti kao dobar filter za poboljsanje slike nego kao neki reenkoding materijala. A o poredjenju kompjuter i plejer, nema se sta puno reci. U svakom slucaju slika je bolja preko plejera, ali veruj mi da je ovde stvarno odlicna, imao sam xoro 402 pre ovog plejera, pa znam sta pricam.

Inace zavrsio sam firmware za 5990, ima nove skinove, po meni najlepse fontove koje sam iskombinovao sa oba plejera, i sa tamno sivom pozadinom su transparentni.

Na zalost zbog checksum greske, jos nisam uspeo to da uradim za dvp3260.
Kacim i za njega ako uspem.
Poz

Prilozi

• DVP5990_12.part1.rar
    732.4 KB · Pregleda: 110
  • DVP5990_12.part2.rar
    522.3 KB · Pregleda: 89
pa ok :)

ali re-encoding prakticno ne daje nista, jer prilikom konverzije mpeg2(dvd) u mpeg4(xvid) tj. dvdripovi, se nepovratno gubi kvalitet snimka, tako da dodatnim re-encodovanjem u prvobitni format ne dobijas nista, samo mozes da izgubis, u zavisnosti kvaliteta encodera. to je kao da uzmes mp3 fajlove da prebacis u wav recimo, kako bi dobio na kvalitetu a zapravo to je nemoguce jer su informacije originalnog fajla izgubljene pri konverziji.

a u kvalitet slike koju player daje ne sumljam ali to pre svega zavisi od kvaliteta video komponenti u playeru, a ne od konverzije divx->dvd ako to uopsta player radi sto prvi put cujem tako nesto, gde ste to uopste procitali :)

izmedju ostalog, real-time konverzija divx->dvd je prilicno zahtevan posao, sto je prakticno nemoguce da odradi player od ~40eura, probaj na kompu takvu konverziju u realnom vremenu, za tako nesto trebace ti core2duo ili neki ekvivalent :)

Poslednja izmena:
zaboravi prethodni post, nisam dobro procitao recenicu :)

Ovo upkonvertovanje je bolje shvatiti kao dobar filter za poboljsanje slike nego kao neki reenkoding materijala

@ Duke
Ok. :)
Samo kako ne vidis potrebu za analognim izlazom, pa koliko procenata ljudi ovde av reciever ili neki 5.1 sistem sa digital decoderom??? Trebali su staviti 5.1 analog, nema dileme.

@e6111
Ne gubi se ovde na kvalitetu sigurno, jer ovo nije klasicna konverzija divx-dvd. Ovo upkonvertovanje je bolje shvatiti kao dobar filter za poboljsanje slike nego kao neki reenkoding materijala. A o poredjenju kompjuter i plejer, nema se sta puno reci. U svakom slucaju slika je bolja preko plejera, ali veruj mi da je ovde stvarno odlicna, imao sam xoro 402 pre ovog plejera, pa znam sta pricam.

Inace zavrsio sam firmware za 5990, ima nove skinove, po meni najlepse fontove koje sam iskombinovao sa oba plejera, i sa tamno sivom pozadinom su transparentni.

Na zalost zbog checksum greske, jos nisam uspeo to da uradim za dvp3260.
Kacim i za njega ako uspem.
Poz

Jel ovo vazi i za 5980?

Gotovo :)
Posto sam imao priliku da 5990 uzmem za toliko smesnu lovu njega sam ipak ostavio meni, a kevi dao 3260. Tako, sad mozete da me pitate sta vas interesuje po pitanju oba plejera!

Ima li neka informacija gde ima da se kupi najjeftinije 5990/5980.Inace ja sam u ponedeljak kupio za kevu u Tehnomax model 5980 koji su jedino imali po ceni 7500 din.

@vox ne znam koliko se isplati dati tolike pare za po meni skoro iste funkcije a veliku razliku u ceni.
Mislim da za 40% cene tog 5980 dobijas bar 80% ako ne i 90% funkcija u DVP3260. Da se ne ponavljam gde i koliko sam ga platio ima to ovde.

Ljudi, prvo da se izvinim za ovaj firmware koji ima checksum error. Cim uradim neki valjano, kacim.

I, da.
Posto imam i 5990 i 3260 mogu slobodno da kazem:
Uzimajte 3260, ne vredi razlike u ceni za 5990. Sto je najcrnje, 5990 je i sporiji 30-70% od 3260 tako da nije ni on idealan plejer. Ali to je softversko pitanje, nedam se da ce uskoro biti ispravljeno od philipsa u vidu novog firmwarea.

@Bokaco
Sto se tice 3260 i 3260I budi oprezan jer sam nasao na stranim forumima par ljudi koji su dodali to "I" u .bin fajl od 3260 i posle toga im nije radio, ali koliko sam shvatio ( ne mogu da tvrdim ) samo je dovoljno da se ponovo flashuje sa originalnim fajlom za 3260I i plajer se vraca u normalu.

Nazad
Vrh Dno