Šta je novo?

[DVD/DivX player] Philips DVP 3260, DVP 5990

Mogu li jos jednom da zamolim nekoga da otvori nalog na softpediji, meni ni na jedan od mojih nekoliko maejl akaunta ne stize validacioni mejl. Stvarno ne znam u cemu je problem, mozda ga vidi kao junk, pa ga odma' ubije. Nisam pametan.

Bokaco prvo da ti se zahvalim na odlicnom review-u,pa sam zahvaljujuci tebi i ja kupio philipsa 3260.Takodje sam ubacio novi firmware ciji si link postavio.Razlog zbog cega ovo pisem je problem sa titlom.Na vecini filmova koje sam pustao titl radi normalno,ali na nekim filmovima titl ide s desna u levo.Da li imas ideju u cemu je problem?Pozdrav

Hvala na lepim recima. Stvarno sam osetio potrebu da ovo podelim sa vama. Uredjaj je stvarno i vise nego bestu buy, jer za ~40e i vise nego odlicna kupovina.

Mislim da si skinuo pogresan firmware, znam da je spominjan taj problem kod naziva titlova koji pocinju na "The", kod mene to opet nije bio problem, jer sam odgledao na njemu par filmova sa titlom takvog naziva. Ajde, jos jednom skin najnoviji firmware i fleshuj ponovo plejer, ili prosto te titlove reimenuj. Nadam se da sam pomogao.
Pozzzzzzzzzzzz

A gde da skinem najnoviji firmware, na Philipsom sajtu ili na softpediji?A posto se ne snalazim bas najbolje bio bih ti zahvalan da postavis link najnovijeg firmware.Pozdrav i hvala ti unapred.

A gde da skinem najnoviji firmware, na Philipsom sajtu ili na softpediji?A posto se ne snalazim bas najbolje bio bih ti zahvalan da postavis link najnovijeg firmware.Pozdrav i hvala ti unapred.

Pa to je onaj firmware za koji sam ja okacio link. Probaj da reimenujes titl, uspece 100%.

Jel' može da pušta fajlove sa ekstenzijom .mpg ?

Firmver problem

..jedan lud problem. Naime uradio sam update firmvera na uredjaju kao sto je opisano, stavio ga na USB flash i sve se samo odradilo, super.
E, sad danas sam kupio jos jedan ovakav uredjaj i kad kod njega hocu da uradim to isto, ne desi se nista!!! Prosto stavim onaj bin fajl na USB, ali uredjaj ga ne provali nikako. On na sebi ima standardan stari softver koji dolazi uz njega, sve kao radi, pusta filmove, titlove (bez nasih znakova), ali update firmvera nece. Ima li neki nacin da se natera da uradi?

..jedan lud problem. Naime uradio sam update firmvera na uredjaju kao sto je opisano, stavio ga na USB flash i sve se samo odradilo, super.
E, sad danas sam kupio jos jedan ovakav uredjaj i kad kod njega hocu da uradim to isto, ne desi se nista!!! Prosto stavim onaj bin fajl na USB, ali uredjaj ga ne provali nikako. On na sebi ima standardan stari softver koji dolazi uz njega, sve kao radi, pusta filmove, titlove (bez nasih znakova), ali update firmvera nece. Ima li neki nacin da se natera da uradi?
Imao sam i ja isti problem.Narezi novi softver na cd rw i updejtuj novi firmwer.

Da ti nije taj flash formatiran drugacije, umesto u fat32?

Bokaco da nemaš neki info o philipsu 3142?

@fred021
Moze.

@Vojkan
Nemam, nazalost.

Bokaco sva cast na ovom opisu, iskreno mislio sam da kupim xwave5000 ali posle ovako izlozenog opisa odlucio sam da uzmem ovaj Philips Dvp3260 i nasao sam ga u Eltimu za 3.989,00.
Porucio ga i ljudi mi poslali profakturu na 3.191,00din. kazu ima popusta !!!
E sad samo cekam tu masinu i dosta je vise bilo prerezivanja diskova.
Lep pozdrav

Ja moram da se nadovezem na pricu i na sva usta pohvalim Philips-a. Citajuci vase prethodne tekstove, shvatio sam da je vreme da promenim moj DVD. Juce sam otisao u Eltim i kupio 5990.
Ljudi, ovo je ludilo od Playera. Prvo sto izgleda extra, a drugo sto daje sliku VRH. E ovde cu da stanem sa pohvalama i postavim pitanje:Da li je moguce da na istom TV-u jedan player daje losiju sliku, a drugi player mnogo bolju (u mom slucaju ovaj drugi je 5990). Radi se o sledecem: ja sam se do skoro bavio snimanjem svadbi itd, pa kad recnem ljudima DVD ja ga i probam. Na mom starom playeru (kupljen pre godinu dana) slika je bila relativno dobra. Iste te diskove sam sinoc pustio na istom TV-u ali sa 5990 i nisam mogao da verujem kako je dobra slika. Prirodna, bez vestackih boja i ostrine, bez kockica pri brzem pokretu objekta itd. LUDILO. Ono sto bih dodao jer nisam video u prethodnim textovima je da za razliku od 3260 uz ovaj dobijate daljinac sa VOLUME kontrolom. U svakom slucaju, ko hoce da izdvoji 5200 dindzi neka ih daa za ovu spravu i nece se pokajati.

Poslednja izmena:
Zaboravih da zahvalim Bokac-u za sjajan text o 3260. Svaka cast. Moja prica je slicna GAGI75 - zahvaljujuci tvom textu nisam kupio neki "kung fu player".

... i dalje nece

...probao novi firmware sa CD-a. nece. Sto se flash-a tice jeste formatiran u FAT32, ali ipak nece da se pokrene update firmware-a. Problem je blesav, jer sam to pravolinijski vec ranije radio (ovo mi je drugi takav plejer). Neki savet?

Evo da napisem svoje utiske!
Juce sam dobio player i odradio flashovanje kao sto je napisao bokaco ovde i sve je proslo bez problema. Probao sam usb flash i hdd od 30gb sve radi odlicno, subtitle ne mora da bude istog imena kao film i ima mnoga podesavanja pozicije, velicine, boje i pozadine. Jednom recju savrseno jer ne moram vise rezati filmove. Jedina mana je nedostatak 5.1 izlaza ali za divx to i nije mana.

Philips DVP3260 - Podesavanje titlova

Pozdrav svima
Interesuje me kako mogu podesavati titlove (velicinu, podlogu, boju...) na mom Philips DVP3260 DvD Playeru.
Ako moze detaljno uputstvo bio bih vam veoma zahvalan. :)

Pozdrav svima
Interesuje me kako mogu podesavati titlove (velicinu, podlogu, boju...) na mom Philips DVP3260 DvD Playeru.
Ako moze detaljno uputstvo bio bih vam veoma zahvalan. :)

a) imas sve o tome u linku koji sam okacio u prvom postu.

b) kada fleshujesh firm. imas nove opcije u setup-general. vezane za podesavanje titlova. Sve ce ti se kazati samo.

Elem, juce sam za koleginicu uzeo 5990 i uporedio ga sa mojim 3260. Dogovorili smo se da ako mi se svidja vise 5990 da joj dam ovaj moj i doplatim nesto novca.

Ali, cujte sad ovo! Po meni je dosta bolji dvp3260 zbog sledeceg:

a) sa flashovanim firmverom je sporiji 25-50 procenata pri ucitavanju filmova, i pregledanju slika.
b) volume da daljincu se ne moze iskoristiti, pa me to bas iznerviralo
c) standard titlovi su bolji kod dvp3260
d) laser na dvp3260 je gotovo besuman, a ovde se cuje kao kod nekih kineza.
e) laser pocinje da drlja kod prebacivanja sa titla na titl...
ima tu jos sto sta...

Glavne prednosti su:
a) hdmi + upscaling
b) pusta wmv

Jedno pitanje za sve: Ima li neko pretstavu kako se otvara daljinac??? Prebacio bih neke mekshe dugmice sa novog daljinca na moj stari??
Poz

a) imas sve o tome u linku koji sam okacio u prvom postu.

b) kada fleshujesh firm. imas nove opcije u setup-general. vezane za podesavanje titlova. Sve ce ti se kazati samo.

Potrosio sam 3 CD-a i nijedan nije uspesno ocitan na Playeru :S Samo mi izbaci sivu kockicu u gornjem desnom uglu ekrana na TV-u :S

Da li trebam da narezem .bin fajl DVP3260_12 sa folderom ili bez i da li treba da ga preimenujem i da li mogu to da radim preko USB-a a ne da trosim CD-ove?

Eto, znam da su noob pitanja ali kad numem numem :)

Moze li jos i neko sa 5990 da mi opise da li se kod njega slike kada se listaju u fulskrinu ucitavaju sporo, za 3-4 sekunde, pri tome da se ucitavaju od vrha ka dnu. Ovo je na dvp3260 bilo 3-4 puta brze. Da li mi je zapao neki falican primerak??

Jedno pitanje za sve: Ima li neko pretstavu kako se otvara daljinac??? Prebacio bih neke mekshe dugmice sa novog daljinca na moj stari??
Poz
Ne znam kakav je, ali generalno prvo gledas sraf (obicno ispod baterije), a bilo da ima ili nema srafa, ide fenomenalna fora sa starom kreditnom karticom, koju uguras u sastav gornje i donje plastike bar malo na jednom mestu i onda je vozas duz tog shava. Puc, puc i otvara se k`o...

Gotovo :)
Posto sam imao priliku da 5990 uzmem za toliko smesnu lovu njega sam ipak ostavio meni, a kevi dao 3260. Tako, sad mozete da me pitate sta vas interesuje po pitanju oba plejera!

Review of Philips DVP5990

Ovako, posto se u ovoj diskusiji poceo provlaciti i ovaj plejer, mislim da bi bilo dobro da se malko raspisem i o njemu i da pomognem ljudima koji se dvoume ili troume ili cetvoroume izmedju philips, pioneew, xvawe plejera... :)

Kao prvo, plejer izgelda kao da su ga vanzemaljci napravili, tj. kao da kosta 150e. Izuzetno je elegantan, crn, sa sivim okvirom, dosta je lepsi od 3260, od kojeg je takodje i veci, sad bi po dimenzija trebao da se iklapa sa hifi komponentama. Za razliku od mnogih plejera, kao i 3260, dubok je porilicno malo, tek da u njega stane opticki drajv. Plejer ima crvenu lampicu koja svetli dok je ugasen, a mozda i stalno, :) jos nisam siguran, nisam bas obracao paznju. Moze nekome smetati, mada, po meni je to nebitan detalj. Generalno raspored dugmica i ekrana na plejeru je slican kao kod 3260, usb 2.0 port je skorz desno takodje. Kutija u kojoj stize je dosta lepsa i kvalitetnije odradjena, iako je sve sto stize unutra isto kao i kod 3260. :) Naravno, kablovi takodje nisu ukljuceni, i za to se moramo snaci sami.

Loader je nesto deblji i bucniji za razliku od 3260, deluje da ce trajati sto godina. E, sad ko ga zna... Optika je primetno bucnija nego kod 3260, provereno na nekoliko primeraka, zvuci otprilike kao kod xwave uredjaja koje sam probao. Nista alarmanto, ali meni iskreno ne ide u glavu da kod skljupljeg plejera stavljaju bucniju optiku. Sto se tice citanja diskova, kao i kod 3260, plejer je bez problema procitao sve diskove nebitno koliko bili stari ili izgrebani, samo se ovde za razliku od njegovog manjeg brata to iscitavanje zeznutiijih diskova i cuje.

Daljinski upravljac je veoma dobar, slican je kao i onaj od 3260 samo ima dodatne tastere volume+- , chanel+- i mute koji ce jedino biti uposljeni ako imate i neki philipsov lcd plazme ( a mozda i crt) tv. ( Pozdrav za BBKinga :wave:)
Ono sto mi se kod daljinca ne svidja je to sto glossy zadnju stranu.

Posto je 5990 u stvari 3260 sa nekoliko dodatnih fichura :d necu se sada nesto posebno raspisivati od nule, vec cu skrenuti paznju na stvari po kojima je jedinstven u odnosu na 3260. Vb6rocod sa softpedije je doradio original philipsov firmver, tako da sto se izgleda menija, setupa, i svega ostalo, nema razlike medju plejerima.

E, sad, ono sto se razlikuje:
1) plejer poseduje HDMI konekciju sa tv aparatom i vrsi upscaling video sadzaja do 1080p razolucije. Iskreno, posto cu verovatno kroz nekih 6-7 meseci uzeti neku 720 ili cak 1080 plazmu, ovo je nesto sto je najvise uticalo da ga zadrzim za sebe. MKV, BlueRay,H264 i X264 cu gledati sa nekog drugog izvora, tipa popcorn i sl, ali onda pitanje ostaje, kako gledati ono sto nam je najdostupnije (Divx i DVD) na najbolji moguci nacin, a da pri tom nemamo problema sa podrskom za titlove ( od cega boluju svi ti popcorn-like uredjaji)- prosto resenje, pa preko plejerea koji ih pusta i jos radi apkonverziju SD sadrzaja na viskoke rezolucije i koji ima savrsenu podrsku za titlove.
2) Pored slike i zvuk se moze preneti preko HDMI-ja
3) Podrzava prikaz JPEG HD rezolucije
4) Podrzava WMV format, i pusta ga bez ikakvih problema.
5) Ima opciju Lip Sync koja dozvoljava vremensku korekciju zvuka u odnosu na sliku.
6) Za DVD ima opciju quick play ( to je postojalo i kod 3260 ali je bilo bagovito pa je tu opciju vb6rocod izbacio iz firmvera)
7) Podrzava DivxUltra i Divx menije. ( sporo ih ucitava, ali radi bez greske)
8) Prikazije 3 reda ID3 tagova i ima preview za slike.

Mane u odnosu na 3260:
1) bucnija optika
2) Sporiji u ucitavanju fajlova ( avi ) nebitno da li bili na cd/dvd/flash/hdd. U proseku za nekih 50% Verovatno posledica firmvera.
3) Kod pregleda slika, tranzicioni efekat izmedju dve slike traje 4-5 sekundi, dok je to kod 3260 trajalo max 1-2 sekunde. Ovo i nije toliko strasno jer se na daljincu moze odmah pritisnuti next, pa pause, tako da onda gotovo trenutno imamo sliku.

Generalno, za oba plejera se moze raci da imaju sledecu manu koja ce verovatno mnogima smetati. Nema analogni 5.1 izlaz. :( Beda je da njihov top plejer, i verovatno po mnogo cemu bolji plejer i od pionirovog pandana nema 5.1 izlaz. Tu ne razumem tacno politiku philipsa jer mislim da implementacija analognog 5.1 sigurno nije skupa.

To bi bilo to.... Za download poslednjeg modifikovanog firmvera posetite stranu
http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=9603&st=240
Postoji firmveri za sve kodne strane.
Takodje, mozete uzeti firmver gde su pechovani repeat i repeat ab da rade kao volume+ i -.

Ono sa cime cu se ja bakcati ovih dana je promena skina, i ubacivanjem titlova koje za vecinu nas bi trebalo da odgovaraju ( oblik i velicina) kao i titlova sa polutransparentnom sivom pozadinom.

Pozdrav do daljneg, tj. dok se ne setim jos nekih stvari u vezi sa plejerom :)

Poslednja izmena:
Ajd, evo i par lepih slicica, da se vidi ko je glavni bre! :)

Prilozi

• ClipBoard-1.jpg
    ClipBoard-1.jpg
    15 KB · Pregleda: 219
  • ClipBoard-2.jpg
    ClipBoard-2.jpg
    11.9 KB · Pregleda: 238
  • ClipBoard-3.jpg
    ClipBoard-3.jpg
    18.6 KB · Pregleda: 226
Poslednja izmena:
Da li je moguce nakaciti externi hard na plejer,konkretno wd passport...zbog napajanja formatiranja i ostalih eventualnih problema pitam...da li si probao tako nesto?
I gde ima da se kupi u Bg-u?
Pozz

Ima da se kupi u Eltimu najjeftinije trenutno 3.540 din., kupio ga ja veceras. Za sada velika mana u odnosu na moj prastari Triotec - nema opciju "time" za DiVx. Tacnije, hocu da odem na deo filma na kojem sam sinoc zakuntao, npr. na 00:37:25 i neprijatno iznenadjenje, nema!!! Ima samo za DVD. Sad` cu ga flesujem, pa se nadam da je to novim firmverom sredjeno, al` sumnjam. Bicu razocaran.

Edit: Sad na softpediji vidim da je lik to odradio sa novim frmw, gde je dva puta title ulaz u tu opciju. Nego buni me sto mi frmw orig u njemu ima sufix "i", znaci 3260i. Sad`, da li moze ovaj frmw koji si okacio ili sta raditi?

Poslednja izmena:
Jos jedan edit, dzaba sam kukao, sa novim firmware-om (poseban za 3260i, ako nekome zatreba) sve sljaka, znaci i opcija time, tj. "go to". Ja zadovoljan.

Juce sam kuci odradio firmware za 5990 i 3260 sa novim skinom i titlovima. Uradio sam samo za latinicu, tj code page 1250. Stavio sam i polutransparentnu pozadinu. Samo treba izabrati sivu ili tamno sivu boju za pozadinu. Firmware kacim najverovatnije u ponedeljak.

Nazad
Vrh Dno