Ako televizor ima DVB T2 tjuner nije potreban risiver.Samo sa antenom direkt u tv ne moze nista da se uhvati mora dvb t resiver?
Ako televizor ima DVB T2 tjuner nije potreban risiver.Samo sa antenom direkt u tv ne moze nista da se uhvati mora dvb t resiver?
Ne bi on hvatao i tih 8 kanala da mu televizor ne podržava DVB-T2. Koliko znam, analogno emitovanje je skoro, ako ne i u potpunosti ukinuto.Samo sa antenom direkt u tv ne moze nista da se uhvati mora dvb t resiver?
Ako imaš stariji televizor mora risiver, ako imaš noviji onda ne mora...Samo sa antenom direkt u tv ne moze nista da se uhvati mora dvb t resiver?
to je loga 2 ustvari samo se tako vodi UHF 21-69 kanalaIskra P-2845
Probaj mrežastu antenu, ona ima pojačivač.
Ako ti je pasivna ta loga antena, onda možda i može, ali ja sam sa uključenom lokacijom koristio jednu DVB T2 finder aplikaciju sa Play Store-a, koja je verovatno povučena (pretpostavljam zbog povrede neke njihove politike poslovanja i sad ne mogu da je nađem), okrenuo se ka svim repetitorima i čim je TV počeo da u ručnoj pretrazi pokazuje nekakav signal, tako sam se pozicionirao i pustio da pretražuje. Repetitori su mi od stana udaljeni 17km, odnosno 32 samo sa nacionalnim (kanal 27) bez lokalnih. Možda je to i kod njega tako (uhvatio samo 8 kanala i ne reemituje se drugi multipleks).
Ova, komšija ima dve iste takve na dva televizora i hvata 14 i 22 kanala.Šta hvata komšiluk?
Ja na svojoj hvatam 36 kanal sa predajnika Ovčar. Mislim da je moja lokacija dalja.
Koja je antena u pitanju?
To je aluminijumska antena Micron. Moraš da joj nađeš odgovarajuću poziciju. Vidi kako je komšija postavio antenu.Ova, komšija ima dve iste takve na dva televizora i hvata 14 i 22 kanala.
Hvata prvi multipleks gde su nacionalni programi. Da je neispravna antena ne bi hvatala ništa.Problem sa aktivnim antenama je da kad crkne pojacivac, sto se cesto desava, onda ne havata nista.
Pasivne antene nemaju taj problem a signal je jak tako da nema razloga da se koriste antene sa pojacivacima.
Za lakšu orijentaciju antene prema predajnicima može da se koristi i DVB-T2 mapa sa https://etv.rs/myproject/mape-tv-pokrivenosti/ . Meni je nekako ostala sačuvana u aplikaciji Mape za Android, pa se nekad mučim da je isključim i vratim normalan prikaz. Spiskovi kanala po zonama raspodele im nisu ažurni.ja sam sa uključenom lokacijom koristio jednu DVB T2 finder aplikaciju sa Play Store-a
Može da se koristi lokacija kada se mapa doda u sačuvane mape u Google mapama. Za to je potrebno na onom linku kliknuti na zvezdicu iza "DVB-T2 Srbija".Ako može preko toga na telefonu gps kompas, onda ok, ali ovako mrka kapa.
kupi takavda kupim, takav adapter kao od tv boxa?
misliš, tv box 😁Da pitam jos nesto iskusne tvboxiste, koji ruter predlazet u slucaju zamene postojeceg?
Tebi treba napajanje od 12V i 1A . Moras i da pazis na sirinu glave konektora. Od Tp-Link je slabije napajanje.Nije do finansijske situacije,
nemam razloga da menjam tv, dobar je, mislio sam samo na box.
Ovaj od TP-linka ne odgovara po specifiacijama?
** Nije mi jasno zasto uvek kada ostavljam poruku u bilo kojoj temi ne vidim je izlogovan, to tek mogu posle par sati da je vidim? **
Mislim da AMIKO ima lepši meni, brže menja programe, ima bolji daljinski, pokazuje sat na displeju i dok se gleda tv program...Kakav je ovaj,
i kakva je razlika izmedju gore pomenutog i ovog koga pominjete (ako se zanemari lan, wifi),![]()
GEMBIRD Set Top Box GMB-MAT-818T
Set Top Box GEMBIRD Set Top Box GMB-MAT-818T DVB-1 i DVB-T2,HDMI, Scart, Koaksialni audio izlaz, RF, USB 2.0,Crnagigatron.rs
Sto se tice adaptera radi trenutno sa Tplink adapterom, nabavicu kako si rekao, hvala na savetu.![]()
AMIKO Impulse 3 SET-TOP BOX
SET-TOP BOX AMIKO Impulse 3,Brend:AMIKO,USB:da,Kompatibilnost:DVB-T2 / C-Tehnomediawww.tehnomedia.rs
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari