Šta je novo?

DVB-T2

Samo sa antenom direkt u tv ne moze nista da se uhvati mora dvb t resiver?
Ne bi on hvatao i tih 8 kanala da mu televizor ne podržava DVB-T2. Koliko znam, analogno emitovanje je skoro, ako ne i u potpunosti ukinuto.

Moj slučaj je bio da sobne antene su bile prejake i hvatale dalji predajnik sa nacionalnim kanalima, ali vrlo kilavo i morao sam da joj nađem određenu poziciju, dok ona kineska kao sa Alija, isto sobna, mi funkcioniše baš onako kako treba i to kao pasivna (direktno u TV bez napajanja). Pojačalo može da se priključi na USB od televizora ili na adapter za punjenje telefona (bude nešto bolji prijem) i kad zakaže bliži repetitor (retko, ali desi se), priključim pojačalo i nastavim da gledam preko tog koji je dalji.
1000011170.jpg

Poslednja izmena:
Meni nista nije naso sa loga antenom na oba tv-a (vox)

@uji takva antena je na KP 700 din 🤔

• Like
Reagovanja: uji
Meni nista nije naso sa loga antenom na oba tv-a (vox)

@uji takva antena je na KP 700 din 🤔
Ako ti je pasivna ta loga antena, onda možda i može, ali ja sam sa uključenom lokacijom koristio jednu DVB T2 finder aplikaciju sa Play Store-a, koja je verovatno povučena (pretpostavljam zbog povrede neke njihove politike poslovanja i sad ne mogu da je nađem), okrenuo se ka svim repetitorima i čim je TV počeo da u ručnoj pretrazi pokazuje nekakav signal, tako sam se pozicionirao i pustio da pretražuje. Repetitori su mi od stana udaljeni 17km, odnosno 32 samo sa nacionalnim (kanal 27) bez lokalnih. Možda je to i kod njega tako (uhvatio samo 8 kanala i ne reemituje se drugi multipleks).

Šta hvata komšiluk?
Ja na svojoj hvatam 36 kanal sa predajnika Ovčar. Mislim da je moja lokacija dalja.
Koja je antena u pitanju?
Ova, komšija ima dve iste takve na dva televizora i hvata 14 i 22 kanala.

Prilozi

• IMG_20240729_105503620_HDR.jpg
    IMG_20240729_105503620_HDR.jpg
    533 KB · Pregleda: 63
Problem sa aktivnim antenama je da kad crkne pojacivac, sto se cesto desava, onda ne havata nista.
Pasivne antene nemaju taj problem a signal je jak tako da nema razloga da se koriste antene sa pojacivacima.

Problem sa aktivnim antenama je da kad crkne pojacivac, sto se cesto desava, onda ne havata nista.
Pasivne antene nemaju taj problem a signal je jak tako da nema razloga da se koriste antene sa pojacivacima.
Hvata prvi multipleks gde su nacionalni programi. Da je neispravna antena ne bi hvatala ništa.

Ako može preko toga na telefonu gps kompas, onda ok, ali ovako mrka kapa.

Covek je ,,nahvatao,, signal sa predajnika. Jednostavno je signal za drugi i treci multiplex na njegovoj lokaciji slabiji. Kod mene u stanu na sedmom spratu sa parcetom zice imam odlican signal sa Crnog vrha na sva tri multiplexa. Kod tasta na selu prvi multiplex sa Crnog vrha je jaci u odnosu na druga dva. Tek kada smo podigli malu logu na jedno 5m od krova uhvatio je ostala dva multiplexa,a uz njih ima i Jastrebac i Gobelju( lolacija je selo blizu Raznja). Jastrebac i Gobelju ocito ,hvata, bocno ili se signal odbija od brda. Antena je uperena ka Crnom vrhu. Uvece mu recimo signal sa Jastrebca i Gobelje opadne do neupotrebljivosti,a ujuru se sve vraca u normalu.Trebalo bi podici antenu na neku visu tacku i probati.

Treba antenu podići što je više moguće ali i metar, dva levo ili desno može značiti imati ili nemati signala.

Ako može preko toga na telefonu gps kompas, onda ok, ali ovako mrka kapa.
Može da se koristi lokacija kada se mapa doda u sačuvane mape u Google mapama. Za to je potrebno na onom linku kliknuti na zvezdicu iza "DVB-T2 Srbija".
Da bi se u aplikaciji za Android aktivirao njen prikaz , ide se na Sačuvano > Mape > DVB T2 Srbija.
Da se mapa isključi iz prikaza ide se na slojeve pa se dodirne njen naziv na dnu pod "Istražite".

• Like
Reagovanja: uji
Na nekim multipleksima sat nije tačan, ide napred za jedan sat.

Odjednom se ugasio dvtb2 tvbox i nece da se upali.
Uzmem adapter od rutera, upalim ga i normalno radi. Posle nekog vremena reko da probam njegov adapter i opet nece da radi, vratim adapter od rutera i nece da radi, malo izdrmam kabli i adapter od rutera radi.
Evo slike oba adaptera.
1000025440.jpg
Da li ovaj adapter od rutera (gornji-siri, izvinjavam se sto je slika okrenuta), moze da zameni adapter od tvboxa ili moram da kupim, takav adapter kao od tv boxa?
Da pitam jos nesto iskusne tvboxiste, koji ruter predlazet u slucaju zamene postojeceg?

Poslednja izmena:
Nije do finansijske situacije,
nemam razloga da menjam tv, dobar je, mislio sam samo na box.
Ovaj od TP-linka ne odgovara po specifiacijama?

** Nije mi jasno zasto uvek kada ostavljam poruku u bilo kojoj temi ne vidim je izlogovan, to tek mogu posle par sati da je vidim? **

Nije do finansijske situacije,
nemam razloga da menjam tv, dobar je, mislio sam samo na box.
Ovaj od TP-linka ne odgovara po specifiacijama?

** Nije mi jasno zasto uvek kada ostavljam poruku u bilo kojoj temi ne vidim je izlogovan, to tek mogu posle par sati da je vidim? **
Tebi treba napajanje od 12V i 1A . Moras i da pazis na sirinu glave konektora. Od Tp-Link je slabije napajanje.

Kakav je ovaj,
i kakva je razlika izmedju gore pomenutog i ovog koga pominjete (ako se zanemari lan, wifi),
Sto se tice adaptera radi trenutno sa Tplink adapterom, nabavicu kako si rekao, hvala na savetu.

Kakav je ovaj,
i kakva je razlika izmedju gore pomenutog i ovog koga pominjete (ako se zanemari lan, wifi),
Sto se tice adaptera radi trenutno sa Tplink adapterom, nabavicu kako si rekao, hvala na savetu.
Mislim da AMIKO ima lepši meni, brže menja programe, ima bolji daljinski, pokazuje sat na displeju i dok se gleda tv program...

Hvala na odgovoru.
Što sw adaptera tp-link tice, ako ga ostavim da radi sa njim, sta se moze desiti sto je slabiji?

Kako god skoro "sam" tesitrao antena mora da se postavi na vrh vrhova kuce da bi se nesto uhvalilo od slobonih programa. Inace imao sam amiko 2 odlican je. Ali ako ti se desi da nema kanala nemoj da se zacudis mnogo..

U prvom multipleksu sa Avale (CH 22) sat kasni dva minuta. Da li je još kod nekog isti slučaj?

Vrh Dno