Ja sam tri puta menjao i sva tri zujala, mada kazu ljudi ima ko je kupio model koji ne zuji.Uzeo sam Strong 8201 i zuji, odnosno cvrči i zavija katastrofalno. Ići će na zamenu za drugi. Takodje jedno kratko pitanje jedno za korisnike ovog uređaja vezano za titlove, da li je moguće podešavati veličinu i boju titlova?
Thanksnije problem u tvom slucaju i nije do dljinca vec do softvera. bice uskoro reseno kroz update.
"Xwave Digital One" -UTISAK http://www.itsvet.com/tekst/xwave-digital-one-dvb-t2/8776/
Posle nekoliko nedelja čitanja raznih komentara i video zapisa za većinu prodavanijih modela (koji su pristupačni kod nas) i za one koji su se za sada pokazali najbolje u radu mogu da izdvojim nekoliko modela. A to su: Strong 8201, Horizons A115, Xwave Digital One i Bear 202.
Prenstveno je da je moj opšti utisak za "Xwave Digital One" risiver i više nego dobar na kompletan rad i na sve ponudjene funkcije.
Dobre strane:
-Spoljni izgled je ok, sama kutija je metalna, dobro zategnuta a i ima mogućnost fizičkog menjanja kanala na samom risiveru pošto to isto na primer Strong 8201 nema.
-Meni je jednostavan kao i kod svih.
-Prenos slike je odličan a po nekim testovima i nešto oštrija nego na primer kod risivera Strong 8201.
https://www.youtube.com/watch?v=NTfOymU8ssA https://www.youtube.com/watch?v=QiC_JWlErQU
-Prenos zvuka je takodje zadovoljavajuć.
-Daljinski je sada veći, od čvrste plastike i osetljiviji tako da se sada može uperiti i kontra od TVa
-Sat mi pokazuje uvek tačno vreme 24h što je meni super, jer kod većine drugih modela koji dok su u radu pokazuju samo broj trenutnog kanala koji se gleda a ne i vreme!
-Ne zuji i ne pišti kako u radu tako ni noću kada je u stanju mirovanja (stand by mod) kao kod većine drugih modela.
-Odlično snima preko USBa i prihvata sve formate videa koje sam probao sem "webm", titlovi rade ok uz mogućnost menjanja pozadinske boje i veličine slova.
Loše strane:
-Software update (firmware) za sada ne postoji ni na zvaničnom sajtu ali su navodno obećali da će ga uskoro i biti!? http://www.nt.rs/page.php?id=4 http://www.myxwave.com/support/index.php
-Upuctvo koje ide uz uredjaj je sa jako malo informacija i objašnjenja što starijima možre biti veći problem:-(
-Info dugme na daljinskom pokazuje trenutni i sledeći naziv emisije ali ne i vreme početka i kraja iste emisije kao kod nekih risivera, što se nadam da će u budućnosti biti popravljeno sa novim "update software"
Molba za sve one koji imaju "Xwave Digital One" sa većim daljinskim iz novije serije!
Ako možeš proveri molim te da li ti preko tvog daljinskog Xwave normalno radi, da kada pritisneš komandu +P- za menjanje programa menja normalno sve programe od prvog do poslednjeg kao i unazad ili to možeš samo preko komande ch+ i ch-, pošto kod mene to ne radi preko +P-, to jest prebacuje nekako čudno sa jednog na drugi bez logike a nije kao "recall".
Jer ako je to problem samo do mog daljinca da ga i zamenim!
http://www.digitalniprijemnik.rs/sho...e-digital-one/
Jovana, ja nemam takvih problema sa mojim risiverom (zakucavanje,kočenje,seckanje,šuštanje,pucketanje...). Za sve što si navela sigurno jeste iritirajuće. Postoji mogućnost da pošto ti se to čuje preko TV-a, da imaš nekvalitetan skart kabl. To kažem pošto sam na više mesta pročitao da loš skart može da izazove kako smetnje u prijemu slike tako i u šuštanju-zujanju! Kod mene EPG normalno radi (preko Avale) ali i to zavisi trenutno samo odakle primaš signal (sa koje lokacije) pošto je za sada sve u eksperimentalnoj fazi. Ja sam do sada više puta snimao preko USB-a i sve mi je radilo super, kada gledam film prosto klizi. Pošto imaš više problema nego što je uobičajeno, moj savet ti je da ga zameniš pošto predpotavljam da imaš garanciju. Samo im izloži obavezno sve problemeKupila sam xwave digital one.Kada prebacujem sa programa na program cuje se sustanje kao i kada stavim ton na mute i kada ulazim u meni. Kada utisam tv cuje se neko pucketanje. Kada gledam film preko usb-a slika malo secka ili je malo usporena, ne znam kako bih to objasnila, pa to prilicno nervira. Hoce slika da se zamrzne ponekad i da se pojave neki kvadratici na ekranu, ali mozda je to i do signala. Epg ne radi za sad. D li mogu bilo sta od ovog nekako da ispravim ili je to svima tako? Dva puta mi se dogodilo da risiver zakuca i da ne reaguje na komande ni sa daljinca ni sa samom risivera.
Slika je inace divna, meni je jednostavan, daljinac je super.
Imamo i Vivax, radi lepo, film na usb-u ide normalno,boje su lepse na xwave,cuje se i preko vivaxa neko zujanje, i xwave ima bolje opcija, pametniji je.Hvala unapred na pomoci
Izvini Jovana ako možeš budi malo preciznijaJa nemam tih problema, imam neke druge
Izvini Jovana ako možeš budi malo preciznijaZnači proverila si da kod tebe da na tvom Xwave daljincu rade komande +P- i to sve normalno, to jest da +P- menja program po program od prvog pa do poslednjeg 1,2,3,4,5,... i isto tako u nazad, pošto to kod mene ne radi :d Naravno ne mislim na komande ch+ i ch-. Pitam te ponovo, da bih u tom slučaju i ja odmah promenio moj daljinac
Pozz
Jovana, ja nemam takvih problema sa mojim risiverom (zakucavanje,kočenje,seckanje,šuštanje,pucketanje...). Za sve što si navela sigurno jeste iritirajuće. Postoji mogućnost da pošto ti se to čuje preko TV-a, da imaš nekvalitetan skart kabl. To kažem pošto sam na više mesta pročitao da loš skart može da izazove kako smetnje u prijemu slike tako i u šuštanju-zujanju! Kod mene EPG normalno radi (preko Avale) ali i to zavisi trenutno samo odakle primaš signal (sa koje lokacije) pošto je za sada sve u eksperimentalnoj fazi. Ja sam do sada više puta snimao preko USB-a i sve mi je radilo super, kada gledam film prosto klizi. Pošto imaš više problema nego što je uobičajeno, moj savet ti je da ga zameniš pošto predpotavljam da imaš garanciju. Samo im izloži obavezno sve probleme![]()
Hala, sada mi je mnogo lakše kada sam siguran da nije do mog daljinca. I @lemi_90 sa ovog četa (par postova niže) je pretpostavljao da će se to srediti sa novim "software update"Izvini ,molim te, imam tezak dan i nisam ni primetila da ne radi ni kod mene na +P- , prebacuje me sa B92 na Happy pa sam Happy na B92.
Nema na čemu, svi smo mi ovde da bi smo jedno drugome pomogli barem u nečemuHvala ti na odgovoru. Provericu scart cabl. Ovo mi je drugi, prvi nije hteo lepo da udje u uredjaj. Ovaj novi je bolji ali i on se malo klima. Primam signal sa Cota,mozda zbog toga kod mene ne radi EPG. Imam garanciju. Hvala jos jednom.
Sustanje i pucketanje moze da bude do kabla a i do nepravilnih podesavanja zvuka (na STBu ili TVu). Seckanje filma je ili do STBa ili do samog filma (znaci ako poneki seckaju - do filma je, ako svi - do risivera je). Zamrzavanje slike i kvadratici su ili do risivera ili do antene i to nema veze sa SCART kablom. Zakucavanje moze da bude samo do risivera, tako da je najbolje da ga reklamiras!Kupila sam xwave digital one.Kada prebacujem sa programa na program cuje se sustanje kao i kada stavim ton na mute i kada ulazim u meni. Kada utisam tv cuje se neko pucketanje. Kada gledam film preko usb-a slika malo secka ili je malo usporena, ne znam kako bih to objasnila, pa to prilicno nervira. Hoce slika da se zamrzne ponekad i da se pojave neki kvadratici na ekranu, ali mozda je to i do signala. Epg ne radi za sad. D li mogu bilo sta od ovog nekako da ispravim ili je to svima tako? Dva puta mi se dogodilo da risiver zakuca i da ne reaguje na komande ni sa daljinca ni sa samom risivera.
Slika je inace divna, meni je jednostavan, daljinac je super.
Imamo i Vivax, radi lepo, film na usb-u ide normalno,boje su lepse na xwave,cuje se i preko vivaxa neko zujanje, i xwave ima bolje opcija, pametniji je.Hvala unapred na pomoci
Sustanje i
pucketanje moze da bude do kabla a i do nepravilnih podesavanja zvuka
(na STBu ili TVu). Seckanje filma je ili do STBa ili do samog filma
(znaci ako poneki seckaju - do filma je, ako svi - do risivera je).
Zamrzavanje slike i kvadratici su ili do risivera ili do antene i to
nema veze sa SCART kablom. Zakucavanje moze da bude samo do risivera,
tako da je najbolje da ga reklamiras!
Sto se tice titlova na Strongu, potrebno je da uz video file stoji i prevod istog imena kao video...klasika. Podesavanje za Boju,Velicinu... je na tasteru 1 kada pustite video, mislim da pamti podesavanja.
a dal je moguce promeniti velicinu fonta na TV kanalima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari