Šta je novo?

DVB-T2

Za sada Bear 202 nema ni tu jedan negativni komentar koliko vidim. To je prvi koji sam uzeo i stvarno sam prezadovoljan.

Uzeo sam Strong 8201 i zuji, odnosno cvrči i zavija katastrofalno. Ići će na zamenu za drugi. Takodje jedno kratko pitanje jedno za korisnike ovog uređaja vezano za titlove, da li je moguće podešavati veličinu i boju titlova?
Ja sam tri puta menjao i sva tri zujala, mada kazu ljudi ima ko je kupio model koji ne zuji.
U vezi titova trebalo bi da moze (nisam pokusavao).
Ako ne, skini pa ubaci noviji softwer sa nihovog sajta...

U radnji u kojoj moj drugar radi prodaje se samo Bear 202 i u poslednja 3 meseca je prodao preko 120 komada. Do sada je imao samo 2 reklamacije i to isti problem - scart ulaz na uredjaju se kvario.

Kupio i ja jedan pre oko 2 meseca da isprobam - bio je najjeftiniji. Prvo sam ga prikacio na neku drljavu sobnu antenu. Sa Jastrpca i Kopaonika je uhvatio sve ali kvalitet slike je bio los na svim kanalima (slika se kockala i kocila). Zatim sam ga prikljucio na "cesku" antenu sa pojacivacem koja je ispod krova i na njoj risiver sljaka bez problema.

Posle dve nedelje od kupovine javio se i kod mene problem sa scart-om - kako ga pipnem tamo gde ulazi u risiver, slika se kao zatamni pa prosvetli pa izgubi zvuk, kao da se ulaz razlabavio. Zamenio ga za drugi i sa njim nemam problema, ali na ovom, kao i na prethodnom, mi se javlja "to" brujanje/zujanje u zvucnicima na TV-u (CRT). Scart kabl je los (najjeftiniji), i verujem da ce kvalitetniji resiti problem.

Dalje, kada sam hteo da odgledam film sa USB-a, pustio sam .mkv i primetio da uredjaj ne pusta AC3 audio codec (ima slika nema zvuk), MP3 i AAC je uredno pustao. Morao sam da konvertujem. Desilo se i da kada se film zavrsio, vervatno je trebalo da izadje na pocetni "menu" ili da pusti sledeci "file", ali moj je jednostavno blokirao - nije reagovao ni daljinac ni uredjaj i morao sam da ga iskljucujem/ukljucujem iz struje. Nisam pokusavao ponovo da testiram.

Poklonio sam ga tashti i kod nje i dan danas bez problema sluzi svrsi :) Ne gasi ga, non stop je ukljucen i uvek "podgrejan", a ona samo on/off TV.

Toliko od mene i sa mojim iskustvom sa "medvedom", nadam se da ce nekom koristiti...

Za Bear 202 bi bilo idelno da nalepe natpis: ‚‚Nije zlato sve sto sija" :D

Moj srt8201 nikad nije zucnuo ali posle ažuriranj na novi softver sat ne radi.
Uradim restart i radi pa posle nekog vremena opet ne radi.
Kad isključim vidi se nekoliko min "srch" pa se isključi, a posle opet isključi odmah skroz (nema "srce"). Uveo samoupravljanje šta da mu radim. Biće možda novi update sw. Ja opet zadovoljan obzirom šta se drugima dešava.
Kupio ga u Septembru, izgleda da nije svaka serija ista.

Isključi automatsko osveženje OTA, pa će prestati da ti se pojavljuje "srch" kad se isključi. Koristim srt8201 sa jeftinim skartom i parčetom aluminijuma kao antenom i ne zuji.

Sto se tice titlova na Strongu, potrebno je da uz video file stoji i prevod istog imena kao video...klasika. Podesavanje za Boju,Velicinu... je na tasteru 1 kada pustite video, mislim da pamti podesavanja.
Ovako izgleda (smanjio sam kvalitet slike da brze uploaduje) :

CI 2_5_2015_ 11_36_58.jpg
CI 2_5_2015_ 11_36_47.jpg

Ja se izvinjavam zbog kadrova iz filma Sirom Zatvorenih Ociju, samo taj trenutno na usb-u imam.

@mr.gud extra, vidis nikada nebih pomislio da je to razlog zasto ne prikazuje SAt, bas sam se pitao sto mu treba par minuta da se opasulji :D Fala :)

Molba za sve one koji imaju "Xwave Digital One" sa većim daljinskim iz novije serije!
Ako možeš proveri molim te da li ti preko tvog daljinskog Xwave normalno radi, da kada pritisneš komandu +P- za menjanje programa menja normalno sve programe od prvog do poslednjeg kao i unazad ili to možeš samo preko komande ch+ i ch-, pošto kod mene to ne radi preko +P-, to jest prebacuje nekako čudno sa jednog na drugi bez logike a nije kao "recall".
Jer ako je to problem samo do mog daljinca da ga i zamenim!

http://www.digitalniprijemnik.rs/sho...e-digital-one/

nije problem u tvom slucaju i nije do dljinca vec do softvera. bice uskoro reseno kroz update.

"Xwave Digital One" -UTISAK http://www.itsvet.com/tekst/xwave-digital-one-dvb-t2/8776/
Posle nekoliko nedelja čitanja raznih komentara i video zapisa za većinu prodavanijih modela (koji su pristupačni kod nas) i za one koji su se za sada pokazali najbolje u radu mogu da izdvojim nekoliko modela. A to su: Strong 8201, Horizons A115, Xwave Digital One i Bear 202.
Prenstveno je da je moj opšti utisak za "Xwave Digital One" risiver i više nego dobar na kompletan rad i na sve ponudjene funkcije.
Dobre strane:
-Spoljni izgled je ok, sama kutija je metalna, dobro zategnuta a i ima mogućnost fizičkog menjanja kanala na samom risiveru pošto to isto na primer Strong 8201 nema.
-Meni je jednostavan kao i kod svih.
-Prenos slike je odličan a po nekim testovima i nešto oštrija nego na primer kod risivera Strong 8201.
https://www.youtube.com/watch?v=NTfOymU8ssA https://www.youtube.com/watch?v=QiC_JWlErQU
-Prenos zvuka je takodje zadovoljavajuć.
-Daljinski je sada veći, od čvrste plastike i osetljiviji tako da se sada može uperiti i kontra od TVa:)
-Sat mi pokazuje uvek tačno vreme 24h što je meni super, jer kod većine drugih modela koji dok su u radu pokazuju samo broj trenutnog kanala koji se gleda a ne i vreme!
-Ne zuji i ne pišti kako u radu tako ni noću kada je u stanju mirovanja (stand by mod) kao kod većine drugih modela.
-Odlično snima preko USBa i prihvata sve formate videa koje sam probao sem "webm", titlovi rade ok uz mogućnost menjanja pozadinske boje i veličine slova.
Loše strane:
-Software update (firmware) za sada ne postoji ni na zvaničnom sajtu ali su navodno obećali da će ga uskoro i biti!? http://www.nt.rs/page.php?id=4 http://www.myxwave.com/support/index.php
-Upuctvo koje ide uz uredjaj je sa jako malo informacija i objašnjenja što starijima možre biti veći problem:-(
-Info dugme na daljinskom pokazuje trenutni i sledeći naziv emisije ali ne i vreme početka i kraja iste emisije kao kod nekih risivera, što se nadam da će u budućnosti biti popravljeno sa novim "update software"

Kupila sam xwave digital one.Kada prebacujem sa programa na program cuje se sustanje kao i kada stavim ton na mute i kada ulazim u meni. Kada utisam tv cuje se neko pucketanje. Kada gledam film preko usb-a slika malo secka ili je malo usporena, ne znam kako bih to objasnila, pa to prilicno nervira. Hoce slika da se zamrzne ponekad i da se pojave neki kvadratici na ekranu, ali mozda je to i do signala. Epg ne radi za sad. D li mogu bilo sta od ovog nekako da ispravim ili je to svima tako? Dva puta mi se dogodilo da risiver zakuca i da ne reaguje na komande ni sa daljinca ni sa samom risivera.
Slika je inace divna, meni je jednostavan, daljinac je super.
Imamo i Vivax, radi lepo, film na usb-u ide normalno,boje su lepse na xwave,cuje se i preko vivaxa neko zujanje, i xwave ima bolje opcija, pametniji je.Hvala unapred na pomoci

Molba za sve one koji imaju "Xwave Digital One" sa većim daljinskim iz novije serije!
Ako možeš proveri molim te da li ti preko tvog daljinskog Xwave normalno radi, da kada pritisneš komandu +P- za menjanje programa menja normalno sve programe od prvog do poslednjeg kao i unazad ili to možeš samo preko komande ch+ i ch-, pošto kod mene to ne radi preko +P-, to jest prebacuje nekako čudno sa jednog na drugi bez logike a nije kao "recall".
Jer ako je to problem samo do mog daljinca da ga i zamenim!

http://www.digitalniprijemnik.rs/sho...e-digital-one/

Ja nemam tih problema, imam neke druge

Kupila sam xwave digital one.Kada prebacujem sa programa na program cuje se sustanje kao i kada stavim ton na mute i kada ulazim u meni. Kada utisam tv cuje se neko pucketanje. Kada gledam film preko usb-a slika malo secka ili je malo usporena, ne znam kako bih to objasnila, pa to prilicno nervira. Hoce slika da se zamrzne ponekad i da se pojave neki kvadratici na ekranu, ali mozda je to i do signala. Epg ne radi za sad. D li mogu bilo sta od ovog nekako da ispravim ili je to svima tako? Dva puta mi se dogodilo da risiver zakuca i da ne reaguje na komande ni sa daljinca ni sa samom risivera.
Imamo i Vivax, radi lepo, film na usb-u ide normalno,boje su lepse na xwave,cuje se i preko vivaxa neko zujanje, i xwave ima bolje opcija, pametniji je.Hvala unapred na pomoci
Jovana, ja nemam takvih problema sa mojim risiverom (zakucavanje,kočenje,seckanje,šuštanje,pucketanje...). Za sve što si navela sigurno jeste iritirajuće. Postoji mogućnost da pošto ti se to čuje preko TV-a, da imaš nekvalitetan skart kabl. To kažem pošto sam na više mesta pročitao da loš skart može da izazove kako smetnje u prijemu slike tako i u šuštanju-zujanju! Kod mene EPG normalno radi (preko Avale) ali i to zavisi trenutno samo odakle primaš signal (sa koje lokacije) pošto je za sada sve u eksperimentalnoj fazi. Ja sam do sada više puta snimao preko USB-a i sve mi je radilo super, kada gledam film prosto klizi. Pošto imaš više problema nego što je uobičajeno, moj savet ti je da ga zameniš pošto predpotavljam da imaš garanciju. Samo im izloži obavezno sve probleme :)

Ja nemam tih problema, imam neke druge
Izvini Jovana ako možeš budi malo preciznija :) Znači proverila si da kod tebe da na tvom Xwave daljincu rade komande +P- i to sve normalno, to jest da +P- menja program po program od prvog pa do poslednjeg 1,2,3,4,5,... i isto tako u nazad, pošto to kod mene ne radi :d Naravno ne mislim na komande ch+ i ch-. Pitam te ponovo, da bih u tom slučaju i ja odmah promenio moj daljinac :) Pozz

Izvini Jovana ako možeš budi malo preciznija :) Znači proverila si da kod tebe da na tvom Xwave daljincu rade komande +P- i to sve normalno, to jest da +P- menja program po program od prvog pa do poslednjeg 1,2,3,4,5,... i isto tako u nazad, pošto to kod mene ne radi :d Naravno ne mislim na komande ch+ i ch-. Pitam te ponovo, da bih u tom slučaju i ja odmah promenio moj daljinac :) Pozz

Izvini ,molim te, imam tezak dan i nisam ni primetila da ne radi ni kod mene na +P- , prebacuje me sa B92 na Happy pa sam Happy na B92.

Jovana, ja nemam takvih problema sa mojim risiverom (zakucavanje,kočenje,seckanje,šuštanje,pucketanje...). Za sve što si navela sigurno jeste iritirajuće. Postoji mogućnost da pošto ti se to čuje preko TV-a, da imaš nekvalitetan skart kabl. To kažem pošto sam na više mesta pročitao da loš skart može da izazove kako smetnje u prijemu slike tako i u šuštanju-zujanju! Kod mene EPG normalno radi (preko Avale) ali i to zavisi trenutno samo odakle primaš signal (sa koje lokacije) pošto je za sada sve u eksperimentalnoj fazi. Ja sam do sada više puta snimao preko USB-a i sve mi je radilo super, kada gledam film prosto klizi. Pošto imaš više problema nego što je uobičajeno, moj savet ti je da ga zameniš pošto predpotavljam da imaš garanciju. Samo im izloži obavezno sve probleme :)

Hvala ti na odgovoru. Provericu scart cabl. Ovo mi je drugi, prvi nije hteo lepo da udje u uredjaj. Ovaj novi je bolji ali i on se malo klima. Primam signal sa Cota,mozda zbog toga kod mene ne radi EPG. Imam garanciju. Hvala jos jednom.

Izvini ,molim te, imam tezak dan i nisam ni primetila da ne radi ni kod mene na +P- , prebacuje me sa B92 na Happy pa sam Happy na B92.
Hala, sada mi je mnogo lakše kada sam siguran da nije do mog daljinca. I @lemi_90 sa ovog četa (par postova niže) je pretpostavljao da će se to srediti sa novim "software update" :)

Hvala ti na odgovoru. Provericu scart cabl. Ovo mi je drugi, prvi nije hteo lepo da udje u uredjaj. Ovaj novi je bolji ali i on se malo klima. Primam signal sa Cota,mozda zbog toga kod mene ne radi EPG. Imam garanciju. Hvala jos jednom.
Nema na čemu, svi smo mi ovde da bi smo jedno drugome pomogli barem u nečemu :) Pozz

Sustanje i pucketanje moze da bude do kabla a i do nepravilnih podesavanja zvuka (na STBu ili TVu). Seckanje filma je ili do STBa ili do samog filma (znaci ako poneki seckaju - do filma je, ako svi - do risivera je). Zamrzavanje slike i kvadratici su ili do risivera ili do antene i to nema veze sa SCART kablom. Zakucavanje moze da bude samo do risivera, tako da je najbolje da ga reklamiras!

Sustanje i
pucketanje moze da bude do kabla a i do nepravilnih podesavanja zvuka
(na STBu ili TVu). Seckanje filma je ili do STBa ili do samog filma
(znaci ako poneki seckaju - do filma je, ako svi - do risivera je).
Zamrzavanje slike i kvadratici su ili do risivera ili do antene i to
nema veze sa SCART kablom. Zakucavanje moze da bude samo do risivera,
tako da je najbolje da ga reklamiras!

Hvala svima puno.

Sto se tice titlova na Strongu, potrebno je da uz video file stoji i prevod istog imena kao video...klasika. Podesavanje za Boju,Velicinu... je na tasteru 1 kada pustite video, mislim da pamti podesavanja.

a dal je moguce promeniti velicinu fonta na TV kanalima?

Da li neko zna, da li je na dekoderu Horizon S moguće dobiti digitalni signal na RF Out. Ili je to samo pass through?
U uputstvu ne piše, a imam neki prastari TV koji nema scart, pa sam mislio da ga povežem preko ovog RF Out.

@nvelja

zar TV nema ni chincheve/kompozitni?
mozes neki stari vhs da iskoristis kao modulator, ali je malo neprakticno.

Ma neka varijanta za vikendicu, TV bi dobio od tasta :)
Zamenicu za RF, mislim da nije prošlo 15 dana.

Hvala za odgovore

Nameštao sam danas STB Vivax DVB-T2 106 i odmah uhvatio kanale slika kao staklo ali se javlja jedan problem. Naime pošto je stariji TV u pitanju formata 4:3 slika je u 16:9 sa crnim štraftama iznad i ispod slike. Pokušavao sam da menjam rezolucije ali ništa uvek isto. Ima i podešavanje da se stavi format uređaja ali kad njega izaberem slika ostane ista ali kad se vratim u podešavanja prikazuje da je izabran format sa izvora a ne uređaja. Kako da podesim 4:3 jer je na 16:9 slika manja a u pitanju je starija osoba koja ne vidi baš najbolje.

Ako je mator TV i ako je prikacen preko Scart kabla, onda bi sa rezolucijom 480 ili 576p trebao imati ok sliku na Auto za aspekt.

Probaću to kasnije mada nije hteo da mi pusti signal preko skarta pa je priključen na činč. Stavljao sam i 480 i 576 isto a ima sa nastavkom p i nastavkom i, u čemu je razlika? A auto za spekt nema u opcijama.

Ja imam ovaj Horizons S RF u vikendici i imam taj problem da se slika krivi pri vrhu na svakom kanalu. Takodje trepce i skakuce slika kada sam u meniju pa uopste ne znam da li je to zbog sobne antene ili je nesto drugo u pitanju. Neka ideja?

Nazad
Vrh Dno