Šta je novo?

DVB-T2

Strong 8201 uopšte ne zuji. Noću kad je tišina stanem pored njega i ništa se ne čuje.
Radi na vranjskoj (loga 3) anteni bez pojačala (lokacija kod studenjaka N. Bg). Treba u podešavanja > instalacija > napajanje antene> odabrati " isključeno" ako nema pojačalo.
Imao si srece.
Ja sam prvi kojeg sam kupio juce zamenio zbog zujanja a i ovaj drugi kojeg sam dobio isto zuji....
Postavio sam nabrzinu video (treba malo pojacati da bi se culo posto nije neki telefon sa kojim je snjimano)
https://www.youtube.com/watch?v=80i9nWLiWpE&feature=youtu.be 1:37

p.s. podeseno je sve kao sto si rekao.

Poslednja izmena:
Ali 1% signala, pa ko nebi zujao ;) da si srecan sto na taj 1% uopste imas sliku :)

Ali 1% signala, pa ko nebi zujao ;) da si srecan sto na taj 1% uopste imas sliku :)
Ako je slab signal onda treba da zuji risiver???
Ne zuji na TV-u, sam risiver zuji i to jako iritira i nepodnosljivo je pogotovo ako se duze gleda TV. (na youtube se jos i neuije toliko kolko uzivo)
Problem je sa napajanjem u risiveru, isto se cuje i na RTS 1 gde mi je signal 98/98 i na svim ostalim kanalima.

Inace da me neshvati neko pogresno, nemam nista protiv Strong-a, sve ostalo ok radi, nesecka, nebaguje, sa svim ostalim stvarima sam zadovoljan.

Poslednja izmena:
Meni jutros kvalitet signala sa Čota svaki sekund padne sa 88% na 25% i tako u krug, Strong 8201.
Šta može biti problem?

Ako je slab signal onda treba da zuji risiver???
Ne zuji na TV-u, sam risiver zuji i to jako iritira i nepodnosljivo je pogotovo ako se duze gleda TV. (na youtube se jos i neuije toliko kolko uzivo)
Problem je sa napajanjem u risiveru, isto se cuje i na RTS 1 gde mi je signal 98/98 i na svim ostalim kanalima.

Inace da me neshvati neko pogresno, nemam nista protiv Strong-a, sve ostalo ok radi, nesecka, nebaguje, sa svim ostalim stvarima sam zadovoljan.

Ja bih ga reklamirao dokle god ne dobijem ok uredjaj, u pravu si, nesme da zuji.

Nego pre dva dana se pojavi na 801 TV MAG signal je 98% a slike nema, niti epg? Sta to znaci pustaju ga ili je neka greska?

Poslednja izmena:
i kod mene je jutros sa cota bilo malo pikselizacije, posle se popravilo. desava se povremeno, ne tako cesto. ne zanm do cega je problem. antena mi je u tavanu, loga3. kad radi ok, signal je oko 70%.

Kod mene je sto se tice signala sve ok.
Sobna antena, predajnik Crveno Selo, 220m visok, vidim ga sa prozora.
Jedino sa signalom iz madjarske imam povremeno problem, hrvate jos nisam uspeo da uhvatim (ipak je u pitanju sobna antena bez pojacala)

Nego da pitam, jel ima neko iskustvo sa ovakvom antenom...

Poslednja izmena:
Zar Hu i Cro nisu na DVB-T, a ne DVB-T2.

Ili imaš STB koji prima oba standarda.

i kod mene je jutros sa cota bilo malo pikselizacije, posle se popravilo. desava se povremeno, ne tako cesto. ne zanm do cega je problem. antena mi je u tavanu, loga3. kad radi ok, signal je oko 70%.

To mi je bitno da nije do mene, ne penje mi se na krov da proveravam antenu :)

Steta sto i nije u drugom smeru ;) koliko ljudi je kupilo skupe televizore sa DVB T standardom a sada mora da kace STB na iste, stvarno bedak :D

Nego T2 podrzava emitovanje H265 / hevc video standarda, to znaci da ce mozda u nekoj buducnosti biti emitovani kanali u 4K rezoluciji ? Naravno ako STB i Televizori to podrzavaju ;)
Bar do 2020 da ne dodje sledeci T3 , uvek oni nesto smisle kako da ti pare iz djepa izvuku..

Ako he Cot 530000 kHz I kid mene opadne sa 70% na 0% I pise " nema signala ", a tu Studio B.

Kako si ovo sastavio? :lupko:Čot nema veze sa Studiom "B", ako sam razuneo šta si napisao.

Nalupao na brzinu. Nisam znao (još neznam) sa kojih predajnika hvatam tv programe koji mi imaju 70% jačinu i kvalitet pa naglo padne na 0% i izbaci poruku " nema signala".
Važan mi je studio B jer ga hvatam samo sa tog predajnika a ostale programe (oko 10) hvatam sa drugog predajnika.
Kanal: Studio B
Odašiljač: 530000 khz/32k/256QAM
Jačina signala : 73%
Kvalitet signala: 88% .
Evo sada ne opada i nema prekida programa. Juče ceo dan ima/nema slike.

Drugi Odašiljač :
Kanal :RTS 1
Odašiljač: 546000 khz/32k/256QAM
.. Tu imam sve kanale (14) i nema smetnji, ali nemam studio B.
Eto, neznam sa kojeg predajnika se emituje slika na 530000 khz a odakle na 546000 khz.
Ali Gugl zna pa ćemo naći.

Jutros nije bilo problema sa padanjem kvaliteta signala sa Čota tako da je verovatno do njih nešto bilo, moguće da su imali neke radove na predajniku.

@16mdel ovo prvo gde imas studio B je Avala (trenutno kanal 28), a ovo drugo je cot (kanal 30)

To mi je logično, antena ( loga 3 bez pojačala) je okrenuta od Studentskog grada prema Aerodromu N.T ( otprilike na zapad a Avala mi je na jugoistok SE) pa lošije hvata sa Avale. Jedino da je okrenem još na jug pa da vidim da li će biti bolja Avala a da ne izgubim Čot.
Sa Avale trenutno jačina osciluje 60 -73 % a kvalitet oko 85. Ali nisam siguran da li će naglo pasti na 0 % kao juče. Pretpostavljam da je to tzv. refleksija od objekata i nije stabilna.
Da li bi bila bolja antena STRONG str 45 koja je prilagođena digitalnom signalu. Za nju je pitao kolega "Famagusta"stranu ispred i postavio link
https://vikiwat.com/userfiles/productimages/30421/product_large_31870.jpg

Poslednja izmena:
Dobra je ta Strong a za unutra preporucujem od iste marke model ANT 30 ;)

Još da znam gde je najjeftinija!
Ima još problema, šta bi mi bez njih.
Kad snimim na USB pomoću srt8201 ne mogu pustiti taj snimak sa tv plejerom ni sa dvd/cd risiverom Pioneer. U čemu je štos, druge snimke mogu?

U tome je stos sto ti dvd plejer ne cita h264 ;)

Pustaj na komp, ili ako ti je toliko bitno konvertuj na kompu u klasican mpeg 2, mp4 ili avi (xvid) ..pa pustaj gde oces. Moguce je da su zasticeni, digital copyright ;)

Poslednja izmena:
To znači i da plejer na tv neće (ne vidi taj snimak) zbog istog razloga.

Ako neko hoće da pusti digitalni ton sa tv na kućni bioskop a nema digitalni ulaz, može da uključi na tv gde se uključuju slušalice pa na zvučnike.

Cek a Strongov Media player ti lepo pusta te snimke? Ako lepo pusta onda je jasno da ti taj dvd player iste ne moze da pusti, usled ne podrzanog formata (h264) .

Ima li neko ideju kako da koristim video hdd snimač kad ukinu analogni signal. Zanima me snimanje tv preko antene, ne kablovska.

Uzeo sam danas Xwave digital one i prezadovoljan sam. Hvatam sa avale 13 kanala, radi odlično txt i epg, slika i ton su super a i daljinski lepo radi. Medjutim ipak imam mali problem, pa ako neko zna zahvaljujem u napred. Moj Samsung tv ima skart i činč ulaze (ili izlaze). Dok nisam imao set top box moju mini liniju sam privezao za tv na skart ulaz i radilo je sve ok. Pošto sam sada STB povezao za tv preko skarta, liniju sam privezao prvo preko činč kabla na tv ali nema zvuka na liniji? Probao sam i sa skart razdelnikom u koji sam ubacio i STB skart a i liniju skart a od zvuka i dalje nista! Gde grešim, šta i gde treba da povežem ili u meniju da promenim...

Imam Strong pa neće sve biti isto, ali uradi ovako :
Idi u podešavanje stb, tv sistem, konekcija SKART, pa digitalni audio izlaz gde ima 1. Bit stream 2. PCM.
Tu izaberi PCM, sad treba da bude analogni audio. To ti treba jer skart ne prenosi digitalni.
Nego, kako nemaš na tv hdmi ulaz/izlaz, jeli lcd tv?

16mdell hvala na pomoći i ideji, namestio sam:) sve sam povezao ok, bio je problem samo u tome što se sa novim načinom povezivanja linije na tv (skart-činč) mnogo tiše čuo zvuk. Sada samo moram više da odvrnem liniju (na max) ali nema veze, bitno da radi :wave: P.S nije lcd pa i nemam hdmi:d

Nazad
Vrh Dno