Šta je novo?

DVB-T2

Mislim da je sobna antena dovoljna posto komsija sa sobnom antenom ima 80% signala a ja sa krovnom imam 90%+. Koristim Strong 8201 risiver.

Imam SRT8201 box. Kad snimam na USB sa jednog predajnika (npr. Avala) ne mogu da gledam tv kanale sa drugog predajnika (npr.Čot). Uopšte nema drugih kanala osim sa predajnika sa kojeg snimam.
Da li je to kod vas koji imate ovaj Strong , ili da reklamiram ?

Može da snima i gledam druge kanale sa istog predajnika. Sa drugog predajnika da vidim kanale treba mi još jedan stb, to kažeš.
Koliko predajnika toliko stb uređaja, pa makar i pet!
U bre što ova tehnika napreduje. Mislim da se ovo u Evropi ne prodaje, roba s greškom?

Ti nesto nisi dobro shvatio drug...
Ima STB uredjaja koji su nesto (znacajno) skuplji i oni imaju 2 (naglasavam DVA) interna ricievera i oni mogu da posluze za istovremeno gledanje jednog tv programa i snimanje nekog drugog..
Ovi za oko 3.000rsd imaju jedan riciever koji prima digitalni signal i "prevodi" (dekodira digitalni signal) u vidljivu sliku, za analogne tv u analogni signal, koju onda gledas na tv. Ako taj jedan i jedini riciever u tom jeftinom stb uredjaju dekodira digitalni signal da bi nesto snimio onda NE MOZES gledati neki drugi kanal (program) jer nema sta da primi i dekodira taj drugi digitalni signal da bi mogao to nesto drugo gledati.

Mozda bi moglo da jedan stb vezes za skart a drugi za cincheve ako tv ima vise konektora pozadi i obavezno uzmi dva razlicita stb da daljinskim ne vrljas oba uredjaja...

^Ne znam kakav je softver na konkretnim uređajima, ali ne vidim zašto ovi sa jednim tjunerom ne mogu da snimaju jedan program dok ti gledaš drugi program iz istog multipleksa. Ionako imamo samo jedan multipleks trenutno.

Svaki STB moze da snima 1 program dok se gleda drugi dokle god su iz istog MUXa.

Hvala pejo druže,korektan si kao i uvek:wave:

Nema na čemu, imaš i Horizons S RF ako ti treba za TV koji ima samo antenski ulaz.:)

Imam Panasonic g20 plasmu,tako da ima sve ulaze.Imao sam Box 4 i idealnu sliku,odjavio sam po isteku ugovora jer sam želeo da ubrzam internet a ti znaš zašto,uzeo brzinu 20,da sam zadržao Box mogao bih da imam brzinu 10mb.E,sada mi supruga dosadjuje,nedostaje joj tv program a ja nemam ni krovnu ni bilo koju antenu,te rešim da se raspitam ima li neko rešenje za mene.Hvala na odgovorima još jednom.

Imam Orion stb ( loco ms hip209 ) Desava se cesto da izgubi ton (zvuk ) Prikacio sam SCART TO SCART kabel . Ima li ko problema sa tim ? Pomoc ako moze neka .

A da budeš nepristojan,za to imaš vremena?Obratio sam se peji nikako tebi,bolje da je ostalo na tome kako nemaš vremena..

Opa :) sad ce da padne flash, nadam se da ce uskoro da ubace velicinu i boju za titlove... Koliko sam do sada videmo Strong u toj klasi do 4000din ima najbolju softversku podrsku.

Poslednja izmena:
cheers

Pa ovaj strong je odlican :D
Savet citajte uputstvo a ne kao ja da tripujem da nema neku opciju a ima, samo nisam znao kako do nje , srecom pdf manual je cudo:

Video:
INFO: Pritisnite INFO dugme za postavljanje moda ponavljanja. Opcije su ponavljanje foldera
folder icon-folder ikona/jedno ponavljanje 1 ili bez ponavljanja (nema ikone prikazane).
1: Za vreme plejbeka filma sa eksternim podtitlom, pritisnite, press 1 za ulazak u meni
podtitlova. U ovom meniju možete birati željenu veličinu i boju.
2: Pritisnite dugme 2 za otvaranje Sort menija(menija sortiranja). Možete vršiti sortiranje
po imenu/Vremenu/Veličini.
7: Pritisnite dugme 7 Za otvaranje Edit menija. Ovaj meni dozvoljava pristupanje
odredjenoj funkciji ukucavanjem broja: preimenovanje 4, kopiranje 5, brisanje 6,
kreiranje foldera 7.

http://www.strong.tv/downloads/manuals/8201_UM_RS.pdf

PS
na mobilnom sam stavio TV remote i podesio zajedno daljinski za TV i set box tako da sad moze da se koristi samo mobilni umesto daljinskih :)

Napiši koji TV remote koristiš . Polomih se tražeći ali nađem samo za TV a da može i BOX, nemogu naći.

Opa :) sad ce da padne flash, nadam se da ce uskoro da ubace velicinu i boju za titlove... Koliko sam do sada videmo Strong u toj klasi do 4000din ima najbolju softversku podrsku.

umal da dobijes kritiku zbog ovoga :)

tako je treba citati uputstvo :D

Gde ima Strong SRT8201 za manje od 4000 dinara?

Ja sam pre 2 meseca u Tehnomaniji kod Studenenjaka platio oko 3600din secam se prvo sam gledao cenu na netu, bila je preko 4000 a kada sam otisao u radnju iznenadio sam se, u nekoj korpi ih je bilo kolko oces, ko bombonice ;)

Imam Panasonic g20 plasmu,tako da ima sve ulaze.Imao sam Box 4 i idealnu sliku,odjavio sam po isteku ugovora jer sam želeo da ubrzam internet a ti znaš zašto,uzeo brzinu 20,da sam zadržao Box mogao bih da imam brzinu 10mb.E,sada mi supruga dosadjuje,nedostaje joj tv program a ja nemam ni krovnu ni bilo koju antenu,te rešim da se raspitam ima li neko rešenje za mene.Hvala na odgovorima još jednom.
U martovskom broju Sveta Kompjutera je vrlo dobro ocenjen Xwave Digital One. Kažu da ima osetljiv tjuner.
Citiram: Xwave Digital One se posebno istakao po ovom pitanju jer je u istim uslovima uhvatio i 3-ći predajnik, a ovaj STB smo u Beogradu bez problema koristili i potpuno bez antene, sa samo 2-3 metra koaksialnog kabla podignutog u vis.
Inače test je vršen u centru Beograda sa dve Loga 3 antene okrenute ka dva različita predajnika.
P.S. Mislim da ćeš ipak morati da nabaviš neku antenu, makar sobnu.

Kupih i ja ovog Stronga , medjutim , iako sam planirao i antenu da kupim , prodavac u radnji mi je posto sam mu odgovorio na pitanje da imam SBB kablovsku rekao da nema potrebe za antenom da sam kabal iz televizora ukljucim u uredjaj i da cu imati signal , dodjem kuci podesim sve to i probam i naravno signala nema
E sad moje pitanje je za nekoga ko zna da li ovo stvarno ne funkcionise u praksi ili ja nesto pogresno radim , posto antenu ne mogu kupiti pre ponedeljka ?

Kupio si Strong SRT 8201 i izuzetno stručan prodavac ti je rekao da bocneš SBB kablovsku i sve će biti bajno?
To je DVB-T2 risiver za zemaljsku digitalnu televiziju, za kablovsku digitalnu se koriste DVB-C risiveri koji se dobijaju od provajdera.

Da da , bas tako izuzetno strucan prodavac LoL
NIsta cudno , to su nasi prodavci LoL

LoooooL :D hhahahhaahah malo je "strucnih u prodaji" ;)

A, zasto kupovati risiver, ako imas kablovsku...!? [emoji3]

da MilLan1 to je pravo pitanje? Em ti je prodao strong koji ti ne treba nizasta ako imas kablovsku (sem ako imas analognu kablovsku a bas hoces da vidis digitalni snimak :D) em ti je podvalio da sa kablom od kablovske mozes uhvatiti digitalni snimak (mozda i mozes ako si 100 metara od predajnika :(

Nazad
Vrh Dno