Šta je novo?

DVB-T2

@dejan87dex
To za brujanje i kabl, dal' sam od tebe procitao ili od nekog drugog ne secam se ali pre nekoliko dana smo uveli IPTV i posto u kutiji od IPTV STB-a pored HDMI kabla ima i onaj kabl gde je na jednoj strani SCART a na drugoj kompozitni i posto je na drugom TV-u prikljucen Horizons bas tako brujao zvuk zamenim ja danas SCART kabl sa tim iz kutije od IPTV-a i stvarno sada se ne cuje nikakvo brujanje. Ovaj SCART kabl sto je kupljen uz Horizons kosta negde oko 250-300 dinara ako se dobro secam tako da je verovatno krs.

To je taj kvalitetniji :)

9c1b9e3be933e30e7105c40069fb4b0a.jpg
Da i jako je bitno ako imate dva ulaza za skart na tvu-u tj Kompozitni i RGB naravno RGB daje bolje rezultate,bez oklevanja RGB.

Može li da zamrzava/secka slika ako je loš skart kabl? Ne bi trebalo, ja mislim.

Moze mada je veca verovatnoca da je do antene problem a nije iskljuceno ni da je uredjaj slab pa tako ima mali buffer..i secne ponekad sliku. Kada je u pitanju STB mislim da je Strong kod nas najbolji izbor ako vam uredjaj sa scart-om treba, naravno da ima boljih ali je i veca cena..

Poslednja izmena:
Meni je strong zbog loseg tj nekvalitetnog scart kabla pustao zvuk na tv-u uz brujanje kada je slaba jacina zvuka....eto i kvalitet kabla je bitan.

Kod mene je to sad slučaj sa SCART kablom od 300din mada ja brujanje čujem kad na TV pojačam zvuk.
Koji kabel kupiti, a da ne košta kao pola STB i da radi kako treba?

:D bila je nedelja, otisao sam na starom buvljaku i kupio taj kao na slici za 200din, cak se i nisam cenkao, mozda bih ga dobio i za 100 :D
Inace je po radnjama i do 1000din takav kabal..

Moj primerak Stronga zuji, a da ni jedan kabal nije ukljucen u njega (nije strasno ali nisam ocekivao da i on zuji).

Šta od dvbt2 risivera preporučujete matorcima da pazarim za buljenje u kutiju (lg 42lb5610) sa max 3 metra? Budžet max 40e.

Pa za tu cenu najbolji bi trebao da bude Strong 8201 (4.000 dinara).
Steta sto ste kupili LG bez DVB-T2 tjunera, ja za malo da napravim istu gresku.

Kako se menja velicina i boja titlova kod Strong 8201? Procitao sam negde da moze ali ne mogu da nadjem opciju. Verzija softvera je 1.3.6

Pročitah da korisnici imaju problem sa seckanjem programa. Zasad je bolje izbegavati Orion STB.
Gde si to procitao, kako znati da li je to bas do risivera ili antene, kabla? Kako niko ne napravi review svih 15-20 modela koji se prodaju kod nas da znamo sta vredi a sta je precenjeno?

Poslednja izmena:
Za Strong 8201 koji USB fleš je bolji 2.0 ili 3.0 i kolika brzina treba?

Rade svi dobro, kod usb 3 je read mode brzi ali opet nije to presudno, opusteno sam gledao Full hd ripove sa flasha... Imas jeftine fleseve Transcend od 8/16gb ...

dejan87dex,
Hvala. Vidim da ima nova verzija softvera pa ću to da odradim. Kod mene je v1.2.5 od 25.10.2013 i ima nekih nelogičnosti. Možda ova v1.3.6 nešto pomogne.

to brujanje sa skart kablom se mozda cuje jer jedan kanal nije prikljucen, bilo je ranije dosta televizora sa mono zvukom.
ali svakako zvuk na stb-u treba drzati na max, a menjati jacinu na tv-u.

Poslednja izmena:
Kolege forumaši, mala pomoć.

U okolini Vršca sam i trebam supruginoj baki na selu da namestim i kupim neki STB za onaj vaučer, a loš mi je signal 3G, moram da sedim napolju da bih uopšte imao net i nemam baš mogućnost da mnogo sufrujem i istražujem.

TV je neki mali CRT, FOX ili VOX 21" koji ima samo RF i kompozitni (žuto/belo/crveni činč) ulaze.

Ovde po radnjama od STB ima u ponudi:

AlphaStar 1389
TV Star T525 (ima RF izlaz)
Denver DTB-130 T1 (ima RF izlaz)
Denver DTB-132 P1
neki Orion u Maxi-ju, nisam saznao tačno koji.

Radnje rade do 21h do kad imam vremena da izaberem i namestim ovo.

Tehničke specifikacije su nebitne, kao i to da li snima na USB ili bilo šta napredno. Bitno je samo da ima što bolji prijem i da ne buguje, zeza i sl. Po mogućstvu da ima meni na srpskom.

Ako neko zna koji je dobar od ovih gore, pls. neka odgovori danas.

Kod većine risivera RF out je samo loop through, što znači da na njemu ne ide digitalni signal. Za to ti treba risiver sa RF modulatorom. Jedan takav je Horizons S RF. Obrati pažnju na RF jer postoji i Horizons S koji nema RF modulator.
Druga opcija je povezivanje preko činčeva. Mislim da ovaj u Maxi-ju ima činčeve a imaš i Horizons A115. Za ostale modele ne znam.

Taj Orion iz Maxija ima i RF modulator i scart i HDMI i jos gomilu cinceva, jedino sto niko ne zna koji proizvodjac se krije iza brenda Orion i kakva ce biti podrska (update softvera)

jel ima neko iskustvo sa

Videostrong VS-020 DVB-T2
http://www.videostrong.com/productshow.asp?id=872&sid=208
koiko vidim on moze na antenski

postavio sam jedan Horizons a115 i izgleda pristojno za te pare - cita usb-ove od 64gb (vece nisam probao :) )
Zna li neko da li moze da se manipulise titlovima? promena boje, velicine, podloge i sl. kakva je izmena sa novi firmware-om? (1.0.1 i 1.0.2)

PS
na mobilnom sam stavio TV remote i podesio zajedno daljinski za TV i set box tako da sad moze da se koristi samo mobilni umesto daljinskih :)

Ja nemam krovnu antenu,znači ne vredi ni da kupujem DVB-T2?

Ne mora da znači, zavisi od tvoje lokacije i samog STB-a, nisu svi jednako osetljivi na signal.

Radi ok i sa sobnom antenom, kupuj i uzivaj u perfektnoj slici i zvuku naravno, ziveo x264 :)
Kod digitalne televizije ili imas sliku ili je nema, znaci nema tu snega ili linija, signal se emituje digitalno i takav se preko risivera prima i pretvara u sliku/zvuk znaci nema sta da ga ometa :) za razliku od analognog signala.

Imam SRT8201 box. Kad snimam na USB sa jednog predajnika (npr. Avala) ne mogu da gledam tv kanale sa drugog predajnika (npr.Čot). Uopšte nema drugih kanala osim sa predajnika sa kojeg snimam.
Da li je to kod vas koji imate ovaj Strong , ili da reklamiram ?

Poslednja izmena:
LOL, a kako drugacije? Mozda neki drugi STB podrzavaju snimanje i ujedno pregledanje drugih kanala, ovaj ne...

Samo za to sto bi ti hteo treba ti STB sa dva interna ricievera ;)

Preko prvog da pratis ostale kanale a preko drugog da se snima zeljeni kanal. Ja znam samo za tu verziju, ako neko ima neko znanje i druge teorije neka ti pomogne.

Poslednja izmena:
Može da snima i gledam druge kanale sa istog predajnika. Sa drugog predajnika da vidim kanale treba mi još jedan stb, to kažeš.
Koliko predajnika toliko stb uređaja, pa makar i pet!
U bre što ova tehnika napreduje. Mislim da se ovo u Evropi ne prodaje, roba s greškom?

LOOOL James Dean u svom stilu, prava Vodolija ;)

Nazad
Vrh Dno