Šta je novo?

DVB-T2

Ok. Hvala. Treba, dakle, samo da spremim 4K dinara.

a kakvi su ovi prosto sto sam vidjao? Treba mi pod hitno neki najbolji koji bi preporucili od tih dvb-t za neki matori tv, ali moguce je da ima scart. sta je bolje horison s ili recimo styron 8201 i ima li neki mozda mnogo bolji a da nije vise od 5 soma?

Poslednja izmena:
U cenovnom rasponu od 3000-5000, svi oni daju dobru digitalnu sliku i razlike su kozmetičko-softverske prirode, zato uzimaj najjeftinije.

Čekaj, čekaj, daju dobru sliku svi ali koji ima najbolji prijem, čiji plejer žvaće svaki video (e da, kakvi su im video plejeri, da li podržavaju 1080, AC3, DTS...), koji snima najbolje video, koji je nečujan tj ne zuji u radu... ako je neko dovoljno u materiji i sa dobrom voljom da napravi kraću listu sa za plusevima i minusima.

Poslednja izmena:
Imaš pregled nekoliko u decembarskom broju Sveta Kompjutera. Ukratko, od tih jeftinijih najbolji prijem po njima ima Horizons A115. Po ostalom se ne razlikuju puno. Što se tiče DTS, to ne podržavaju ni svi televizori a kamoli ovi jeftiniji uređaji. Ostalo podržavaju. Imaš i u još jednoj temi na forumu u delu šta da kupim utiske o nekim STB.

Čekaj, čekaj, daju dobru sliku svi ali koji ima najbolji prijem
Kažem ti u svemu su gotovo isti u tom cenovnom rangu.(pet sam ih probao za protekle tri godine). Uvek sam se nadao da će nov koji uzmem biti bolji, ali ponavljam, sve je to tu negde.

Poslednja izmena:
horizon i strong kostaju isto 4k koji uzeti?

Iako je Horizons preporučen u Svetu Kompjutera, mnogi prijavljuju da zuji. Za istu cenu, uzeo bih Strong ali mislim da se Horizons moze naci za nesto manje novca.

Imaš pregled nekoliko u decembarskom broju Sveta Kompjutera. Ukratko, od tih jeftinijih najbolji prijem po njima ima Horizons A115. Po ostalom se ne razlikuju puno.

Kakvi li su ostali kada Horizons ima najbolji prijem. Ja ga uporedjujem sa LG 32LB561U integrisanim DVB-T2 resiverom. Kod digitalne televizije postoje dva parametra koja prikazuju kvalitet prijema digitalne televizije a to su: Jacina signala i Kvalitet signala (ovo je mnogo bitnije). Kuci hvatam signal sa 3 predajnika i na LG TV najslabiji je bio jacina signala 14% ali i pri tako maloj jacini i dalje drzi kvalitet signala 100%.
Na Horizons A115 kvalitet signala srazmerno pada kako pada i jacina signala pa npr ako je jacina 70% i kvalitet signal je 85% ako je jacina 40% i kvalitet je 60% itd. Ne znam koliki je minimum kvalitet signala da bi digitalna televizija radila normalno.
Horizans pisti non stop kada je iskljucen i kvalitet daljinskog na skali od 1 do 10 je 2-.

Strong bi trebalo da je skuplji od 4K i prodavci kazu zato sto se u njega ugradjuje kvalitetnija elektronika. Nisam probao i ne mogu da komentarisem.

Jeste vecinom je skuplji ja sam ga dobio za 3990din.

Na jednom TV-u marke Samsung preko Scarta prikacio sam novi Strong SRT8201 koji daje super sliku! Dobro sa te strane sam zadovoljan, Baba gleda i uziva posto je to za njen TV. problem je brujanje zvucnika tv-a, to nije jako da sad kazem eeeeee ovo probija usi, ne ali iritira, bas onako. U settings za konekciju odabrao sam HDMI iako je prikacen na scart i tako manje bruji, dok kada je na Scart onda se oseti jace brujanje u oba zvucnika, to se cuje recimo do 6-og podeoka jacine zvuka... znaci kada je TV na tiho cuje se vise brujanje nego glas voditeljke. Da ne dosadjujem vise molim za pomoc, sta bi tu moglo biti problem?
* Scart kabal? koji sam kupio za 200din :D
* Kontakti?
?????? nesto trece, TV? mada na analognoj TV ne ispusta takvo brujanje...

Da dodam, ponekad i slika se ukoci na sekund dve, kao da trokira decoding, da to nije do uredjaja (mali bafer) ??

Hvala

Poslednja izmena:
Imao slican slucaj, kupio kvalitetan kabl vivanco scart za 800 i reseno.

@dejan87dex
Ja sam kupio Horizons S RF. Nemam ga trenutno kod sebe da se podsetim. Kod mene se brujanje primećivalo pri jačem podešavanju zvuka a u onim situacijama kada bi recimo na programu bio period tišine. Pomoglo je to što sam smanjio jačinu zvuka na TV-u na neki nivo koji mi je dovoljan da jasno čujem u svim situacijama i jačinu tona regulišem samo preko horizons-a. Takođe se sećam da je bilo neko podešavanje, neka skraćenica i da je kada sam priključio kod mojih TV preko RF modulatora, to brujanje smanjeno, ali nije bio HDMI nego nešto drugo. Takođe kod mene na TV-u kada se bira ulaz, ima AV1(scart), AV2(chinch) i RGB. Ovo zadnje je kod mene imalo isti efekat kao kada se izabere AV1 ali ti proveri kod tebe za svaki slučaj.

To što se slika koči se i mojima dešava kada je priključen preko RF, sa kvalitetom i jačinom signala 100% i ~98% ili obrnuto, dok to nisam primećivao dok je bio priključen preko scart-a kod mene gde je uvek imao 100/100.

Razmišljam da kupim X Wave Digital One risiver. Imam sobnu antenu koja ima svoje napajanje od 12V.
Vidim da svi risiveri imaju svoje napajanje antene od 5V.
Da li gore pomenuti STB ima opciju za isključenje napajanja antene od 5V?
Skinuo sam uputstvo za njega i tamo nisam video tu opciju.Možda upustvo nije detaljno.
Ne bih da kupim risiver koji nema tu opciju jer se bojim da mi ne rikne sobna antena. Inače Horizons risiveri imaju tu opciju.

9755ceec86e9d271c9c4f2e5c7016443.jpg

891645c200c75df0fea39fd9326f634b.jpg

Kakav je ovaj risiver?
Ili da uzmem bear on je tu po ceni?

Uzi Stronga neces se pokajati kakav Bear :D

Nije.

Gledao sam ovaj STB Digital Practic u Metro-u danas. Uz njega se dobijaju činč kablovi a inače samo preko njih i HDMI može da se poveže. Nema scart izlaz. Daljinski je vrlo loš. Inače prednja maska mu je ista kao i ovaj Bear ili Denver DTB-131.

Ako kupuješ bear dtv-202,traži noviji uvoz sa novim softwerom,ima jako dobar odziv na daljinskom(čak i okrenut suprotno prema zidu menja kanale)jeste da jeftino izgleda,ali i taj strong ima isti takav.
Bear ima jako osetljiv tjuner,dobro hvata signal,nema seckanja,ja sam na 50km od vršca antena mi je okrenuta prema čotu(loga3 sa turskim pojačivačem) hvatam signale iz tri pravca-
čot novi sad-100% jačina signala
avala bg-100%
vršac-90%

Poslednja izmena:
Imao slican slucaj, kupio kvalitetan kabl vivanco scart za 800 i reseno.

Majstore, gde ima tih kvalitetnijih SCART kablova da se pazare? Uzeo sam Strong 8201 + scart kabl iz Em**ja (neki kao HAMA-in za 400 kinti). Taj scart kabl je poceo da se raspada bukvalno na dodir (one zavojnice plasticne se raspale odmah). Pogledao sam taj vivanco kabl na netu, ali ga ne nadjoh nigde da moze da se naruci. Ovde lokalno sto sam video, svi su isti (izgledaju kao i ovaj raspali). Daj neki predlog gde bih mogao da nadjem kvalitetniji Scart kabl?

Imas pm, ne smem javno.

Na Strongu je bolji kabal smanjio kocenje slike, nada desi se ponekad da zamrzne sliku, ima li ko predstavu do cega je to signal/kvalitet slike je oko 90% Strong je poznata marka, nije valjda 8201 los model -_-

Prilozi

• preview231.jpg
    preview231.jpg
    65 KB · Pregleda: 126
Aj da malo okrenem pricu naopacke :p, koliko minimalno treba izdvojiti novca za pristojan Dvb-T2 set top box, koristio bi se u kombinaciji crt tv+sobna antena, potrebno je da model pored hdmi, kompozitnog izlaza poseduje i scart ( full scart sa RGB signalom ), znaci zeleo bi model sa kojim bi izbegao sve boljke koje se javljaju u ponekim modelima. Tipa: brujanje, krcanje, zujanje, pistanje, sporo menjanje kanala, kasnjenje slike-zvuka, "zaglupljivanje" iz cistog mira......itd
Potrebno je da pored gledanja tv kanala, poseduje i media player ( podrska za vecinu video-audio fajlova ), plus podrsku za titlove sa nasim slovima ( po mogucstvu i opcije za promenu velicine i boje font-ova ) ?

Zanimljiva je jedna stvar da oni svi dele veoma slične, ako ne i iste platforme koje dolaze iz Kine. Softver je veoma sličan, jedino postoje neke male razlike. Ovaj Synaps nema scart, nema dobru podršku za titlove, ali zato ima najosetljivi tjuner od svih, što odgovara onima koji bi da uhvate udaljene predajnike. Na drugo mesto bih stavio Strog, ne znam kako reprodukuje titlove.

Evo još jednog STB-a:

1fifqo.png

Izvor, katalog maxi.rs

Hvala Aleksandre stariji FW za Stronga je tesko naci :D cini mi se da za sada nema kocenja, lepo sve radi.
Testirao sam i media player, lepo cita MKV (h264) od 360 pa do 1080p bas sve tecno radi, titlove cita cak i nase ali su jako sitni, nema podesavanja za boju i velicinu fonta, valjda ce u nekom sledecem FW da srede to.. Eh da kako sam koristio USB Flash od 8GB tako sam testirao i dali cita sa Toshibe externog HDD-a od 500GB, iznenadio sam se sve lepo vidi i ucitava sa harda gotovo instant :) e da i snimanje super radi, extra kvalitet!

Poslednja izmena:
Kakva su mišljenja o risiveru MDC MediaStar? Spolja izgleda kao Bear, ali kakav je "iznutra"?

Nazad
Vrh Dno