Važno je da svi ovde popljuvaše po forum računarima, a pravi ršum je napravio "genijalac" koji im je pustio menice.
Ima ovde dosta ljudi koji se bave računarima pa da ih pitam:
"Vama da puste menice ko bi se iskopao ?"
U Srbiji nema 3 firme koje bi u ovom momnetu mogle da "istresu" blizu milion evra. Ja ne znam koja je konkretna postavka stvari, ali ovako se ne radi ako hoćeš da naplatiš pare od nekoga - ovako se radi ako hoćeš da ga ugasiš.
Evo objasniću i zašto je "genijalac" onaj koji je pustio menice - njega je neko pritisao za naplatu potraživanja, pa je on lepo "uradio svoj posao" i pustio menice Foruma koji je sigurno od "debljih" dužnika - naplatio je neku siću koja se našla u trenutku na računima Forum-a , ali je momentalno napravio "domino" efekat svih poverilaca koji su brže popuštali svoje menie da bi "zauzeli red" u prinudnoj naplati i sad će da im "kaplje" po hiljadu dve - tri -pet kako budu stizale rate ili neke druge uplate na te račune.
Pare se naplaćuju na finjaka i uz dogovor (reprogramiranje duga što bi rekli političari), a ne partizanski: "RAZVALJUJ !"
Ko misli da pričam gluposti neka se raspita kod poverilaca u kom procentu su naplatili svoja potraživanja.
Ne branim ja Forum računare, ali oni verovatno nisu budale - pare su sklonili na vreme i sad će svoje poslovanje da preusmere na drugo mesto.
A još jedno da dodam - ovde treba da se zamisle svi pošteni, korektni i kvalitetni prodavci računara (firme), pošto ako njima neko pusti menice - neće mnogo bolje proći.
Svaka prodaja je u debeloj krizi - firme se ga se opasnim tempom - para ima jako malo i ovako se ne naplaćuju.
HAHAHAHAHAHHAHAH
e moram jos jedan red
HAHAHAHAHHAHAHAHAH
nisam se ovako nasmejao odavno. Pa znaci sad ja uzmem 250jura otvorim firmu
, uzmem kredit na dobar dan sa milion posto kamate, platim silnu reklamu na televiziji i povucem robu od dobavljacha. Prodam tu robu ispod cene, odem kod dobavljacha i kazem e ide ko alva, prodao sam 90% robe, ( a prodao sam 100% )
platim im 90% uzmem duplo vise, prodam opet 90% platim 80% i u dva koraka sam u skripcu 205 od uzete robe. Odem u banku kazem vidis kolki mi je promet uzmem jos jedan kredit, refinansiram postojeci , platim 100% dugovanja, i uzmem 4 puta vise robe...To rasprodam po ceni, platim radnike zakup reklamu, al za banku nema...
uzmem jos malko robe to prodam platio sam banci.....
kad se okrenem Imam prostor, firmu 25 zaposlenih i dug za 3 zivota.
E da i onda dodje neko djubre i trazi mi pare mozes misliti i pusti mi jos menicu,
kaze ovu svjoje pare koje sam ja potrosio nesavesno troseci pare i bez ikakvog reda.
Uh zaboravi ide nova rata za revolving kredit koji nisam ni opepelio...
HAHHAHAHHAHAH
E ima i onaj drugi scenario
prodao sam 1 komp, zaradio 10 %, platio komp stavio 5% u dzep
5% ulozio u reklamu pa polako.
Pa imam firmu od 3 zaposlena a ne 33, imam pozitivan saldo na racunu, nemam ni
dozvoljeni minus u banci, idem na more privatno, imam euro 3 auto, dogodine mozda
uzmem jedan teretni ne bi li prao PDV... ( ne pricam o meni, mada ni ja nemam dugova)
E tako se to radi. I za 3 generacije imas firmu, dobro ime i poznate musterije.
Sto je trulo seci u korenu.
..... a sir za pare!!!