Šta je novo?

Događaj u senci

Pa obzirom da nisu investirali u loodilo automobile i opremanje stanova nego u nekretnine na dobroj lokaciji, vidim da je oporavak moguć. Samo je pitanje kad će prodati stanove, uz dobar popust biće to relativno brzo.

jel ste vi neki suvlasnici foruma???

a to sto se tice radnika koji jedva cekaju da zbrisu kuci u 17h...... pa sta vi ocekujete da neko ko prima platu do 20 000 zeli da radi prekovremeno za isti mizeran kes, jos gazda 100% neki ***** koji ne ceni trud?????????

brend od svog imena za tako kratko vreme, i da napravi pometnju na IT trzistu, da se uglavi u ovo nase malo trziste, nikom milo nije bilo.

Zar ti ne shvataš da je upravo način poslovanja čime se to postiglo doveo do situaciju u kojoj jesmo.

Zar ti ne shvataš da je upravo način poslovanja čime se to postiglo doveo do situaciju u kojoj jesmo.

Pa oni sigurno nisu poceli prvi takav nacin poslovanja... Oni su male mace za neke koji jos uvek haraju IT trzistem.. I tim haracima koji godinama unazad to rade, smeta bilo ko koji se odvazi da se ususka u tu mrvicu prostora...

Ex da, ti dogadjaji u senci..
Jer gledajuci unazad nekoliko godina ovo nase ludo trziste niko do sada nije uspeo da stvori brend od svog imena za tako kratko vreme, i da napravi pometnju na IT trzistu, da se uglavi u ovo nase malo trziste, nikom milo nije bilo.

Jelena Karleusa i Grand su izgradili ime za kratko vreme ....

pa pametno.

Poslednja izmena:
jel ste vi neki suvlasnici foruma???

a to sto se tice radnika koji jedva cekaju da zbrisu kuci u 17h...... pa sta vi ocekujete da neko ko prima platu do 20 000 zeli da radi prekovremeno za isti mizeran kes, jos gazda 100% neki ***** koji ne ceni trud?????????

Ko normalan uopšte pristaje na rad za 20k dinara? Zbog takvih i jeste ovakva situacija, ako ti je u glavi da najcrnji minimalac ne bi trebalo da bude ispod 350€ niko neće ni ponuditi platu ispod te sume, ako neko pak ponudi 300€ pa niko ne pristane na taj iznos biće druga priča.

Kad je taj Grand i Karleuša pa imala ime!?

Pa oni sigurno nisu poceli prvi takav nacin poslovanja... Oni su male mace za neke koji jos uvek haraju IT trzistem.. I tim haracima koji godinama unazad to rade, smeta bilo ko koji se odvazi da se ususka u tu mrvicu prostora...

Ko su ti "haraci" IT trzista? Daj imena tih firmi koje su tako grozne prema domacem trzistu.

Ko normalan uopšte pristaje na rad za 20k dinara?
Lepo zvuci to sto kazes ali u rl nije tako, nemoj da se lazemo.
Evo ti primer, u firmi u kojoj radim(nema veze sa IT) zbog krize nekih 20 ljudi prima (citaj ne prima) minimalac koji je 15000 din, dok 60ak ljudi radi za platu koja je smanjena za cetvrtinu i kasni skoro 2 meseca. Od tih 20 pola je sa sela pa ne moraju da dolaze na posao jer nemaju para za put. Druga polovina je iz grada i oni moraju da dolaze na posao 4 dana u nedelji.
Vlasnik firme ih je zakonski naterao da prihvate te uslove ili dobijaju otkaz. Znaci nema otpremnine, mozda cak ni ne bi mogli na biro...
Sta bi ti radio da si na njihovom mestu? Dao otkaz?
Kako bi objasnio svom detetu da nemas para da mu kupis svesku koja mu treba za skolu?
Zasto to oni rade?
Zato sto ne mogu da nadju drugi posao.
To je realnost!

Ko normalan uopšte pristaje na rad za 20k dinara? Zbog takvih i jeste ovakva situacija, ako ti je u glavi da najcrnji minimalac ne bi trebalo da bude ispod 350€ niko neće ni ponuditi platu ispod te sume, ako neko pak ponudi 300€ pa niko ne pristane na taj iznos biće druga priča.

Kad je taj Grand i Karleuša pa imala ime!?

gde ti zivis, osvrni se malo oko sebe, ljudi ne da pristaju da rade za ~20 000 vec mole... a poslodavci jos smanjuju i te ,izerne plate... dok radne snage ima koliko oces, kvalifikovane malo manje ali sa fakultetima vecine smerova da biras.... (druga je prica zasto ljudi sa diplomama nemaju bele veze...)

Ala ste ga vi razvukli o tom Forumu.Kao da su oni jedina firma koja je u blatu.
Dovoljne su dve reci. Raspredanjem price pravi im se reklama.;)

Pogledajte sajtove drugih firmi , nema sta da se vidi raspadanje.
Cinjenica je da se vecina IT prodaja zasnovana na prodavcima koji se skoluju da varaju ljude(tehnike prodaje) tj. da odrede profil kupca i da mu na taj nacin prodaju stari lager, izlozeni racunar-laptop koji je vec radio , servisirani racunar, robu sa greskom i sl. Radi se na procenat da se dostigne bonus i nije cudo sto se i prodavac koji to radi iz ljubavi prema IT nakon par meseci prodaje pretvori u terminatora i "samara prodaju".
Nadrljao si ako si kupac koji ne zna sta hoce i nemas iskustva.

Marko84
Kad ti je CT toliko velika firma , sto bre puce sa servisom Acera,
sto zatvorise 3 radnje u 2009 , sto prebacise prodaju na Call Centar, sto odpustise 35% ljudi u prva cetri meseca, izvarase ljude na prinudni sa 65% plate smanjili plate na 15000 dok se ne otvori Usce a onda 10 dana pre otvaranja poturali sporazumne raskide sa laznim Aneksima .
Satro SEKA nece poceti sa 45 vec sa 20 ljudi, ljudi potpisuju anekse ugovora svaki mesec sa smanjenim zaradama na minimalac :mad: ? Prodavci nemaju izbora.
Sa druge strane naravno menadjerima dali plate a prodavci sa 15000 dinara a za celu platu mora da se potrude. Raspisuju konkurse za nove prodavce i spremaju ljude jer su ima ugovori sa 6 meseci probnog rada i uvek imaju nove ekipe i nemoraju da se vezuju za stalan radni odnos, Video nadzor je u svim radnjama de doticni gdin direktor prodaje tvoj imenjak nadgleda pa tera ljude da zimi nose kratak rukav na minus a nema grejanja, prete otkazima a ljudima hladno.
Toliko o velicini CTa. A o prodaji ne zelim da diskutujem dovoljno je da pogledate specifikacije njihovih desktop racunara ako ih nadjete . Sve same naj novije komponente :)
SRAMOTA -JADNO
Kad nam je takva situacija u "naj-jacoj IT firmi " sta da kazemo za druge.

Kladim se da vlasnik CT nema poima sta mu i kako direktori rade :wall:

Sve je u Srbiji na klimavim nogama i sve to jako smrdi .

Pozdrav

Poslednja izmena:
Boji, nisam ja ni rekao da je CT dobra firma za zaposliti se u njoj :) samo da su veliki...Secam se jednom, kad sam odneo svoj acer na servis, dolazi covek da donese mobilni telefon na reklamaciju. Zena na prijemu (posao joj je: uzme i zavede) uzima telefon u ruku i iste sekunde kaze:
- Mora da vam je telefon upao u vodu..
- Ne, nije mi telefon upao u vodu
- Pa dobro, ne mora da upadne, ili ste pricali po kisi, ili je bila visoka vlaga u prostoriji..
- Imam garanciju, ne *****avaj.

Dakle LOL :) Otpustaju radnike i svetski mamuti, samo sto je kod nas specifican mentalitet...Retke su gazde koje brinu o radnicima...***, kod nas ce se u HW radnji pre zaposliti covek koji jedva poznaje materiju a zna da uvali kupcu, nego ok, normalan lik, koji stvarno poznaje hardver...

o komtredu je glupo i diskutovati... moj prijatelj je kupio nokia 8800 gold arte, tek se pojavila... kostala papreno... a u njoj slike necije, iz CT ( da ne imenujem sad :d ), gajbe... i poruke... od tada sa komtredom nista... a covek je hteo da kupi telefone za celu firmu (oko 500 telefona) od njih...

500 telefona za firmu?
Sta je on, sef nabavke Coca Cole ili Apatinske Pivare, delta generali osiguranja? :)

Mogu i Karleusa i Grand i Forum da imaju ime kakvo god hoce, kad im je brend nula. Licno, nikad nisam kupio nista u forumu, niti cu.

Juce htedoh da napisem nesto, ali ni sam nisam verovao u to ni 1% pa sam odustao.
Kao kako je u zemlji Srbiji sve moguce pa me ne bi cudilo i da se Forum opet zavrti na Pinku za mesec dva.
Sad sam uveren da ce da se povrate.

Na kraju krajeva, samim tim sto su 3x smanjili dug govori o tome da im blokada nije bila namera.
Ma uostalom, sto neko rece pre par postova, i sama ova tema na benchu im je samo reklama.

Poslednja izmena:
^
Da, ali negativna - bar se nadam da je negativna.

Uvek je i bila negativna reklama na benchu. I sam nemam dobro misljenje o njihovom nacinu prodaje i jasarskom pristupu reklamiranja svetolikog nam hardvera, ali moje misljenje nije ni bitno. Bitno je misljenje onih koji kupuju racunare od foruma, a takvi nikad nece ni saznati da su doticni bili (tj. jos su) u 2M e blokadi, a kamoli da je isti racunar u ostalim radnjama za 20-30% jefitniji :)

Poslednja izmena:
Juce htedoh da napisem nesto, ali ni sam nisam verovao u to ni 1% pa sam odustao.
Kao kako je u zemlji Srbiji sve moguce pa me ne bi cudilo i da se Forum opet zavrti na Pinku za mesec dva.
Sad sam uveren da ce da se povrate.

Juče na Pinku, onaj! lik se beči u kameru- UZ SVAKI KUPLJENI RAČUNAR- SAMSUNG TANKI TFT MONITOR ZA 1 DINAR!

a kako bi ti prosecnom Srbinu objasnio pojam TFT monitora?

preterujete ljudi...

To sto se smanjila blokada ne znaci da su uplatili kes, mozda je neka banka ili neki dobavljac u dogovoru sa njima povukla menice do daljnjeg.

Pre par postova ja rekoh da postoji mogucnost oporavka Forum racunara, Al neki se slatko i od srca ismejase na moj post... :).. Smanjiti 3 puta dug za par dana.. Pa to na nasem trzistu se nije do sada desilo..

Kada se neko blokira to je forever (mb soft i ostali koji su otisli u snove) i jos uvek su tamoo...

Ponovicu (mislim da postoje ljudi dobre volje ) koji hoce da pomognu tom forum racunaru alias grand.. i dalje stojim iza toga da vrede za razliku od ostalih na nasem trzistu..

Crna Mamba se registrovao na Bench samo da bi pokusao da skine ljagu sa Forum Racunara :p

.....
Nece mu nikad uspeti :d

U biznisu postoji samo interes.
Ljudi dobre volje, deda mraz, supermen i snezana i sedam patuljaka su iz neke druge price ;)

da ... iz Walt Disney price... sad ce njihovi advokati da se pojave i zastite njihova prava... :D

Nazad
Vrh Dno