Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

@Pera Majonez Je l' bilo neke razlike u rezultatima kad si uzimao normolip u odnosu na biostatin? Takođe, zbog čega praviš pauze?
Dobri su oba,oba imaju slican,ne isti sastav,takodje je vrlo bitna i dijeta i izbegavanje hrane poput grickalica,takodje izbegavam proizvode sa palminom mascu..
Pa ranije mi je doktor pisao da pijem na dva meseca,pa kontrola,ovaj novi pise kontrolu na tri,ali nikad ga nisam pitao da li da pravim pauze izmedju uzimanja,ali pravim.
Sad sam uzeo fortex nolipid forte u dr max,on se razlikuje nema crvenog pirinca ali ima K2.
Takodje redovno uzimam Omega 3 i magnezijum.
Sad sam nasao i u dr.Max ovaj magnezijum citrat ali trenutno pijem onaj Benijev,posto ovaj ima vitamin E kao i Omega iz Lidla.
Okacicu sastav Beni magnezijuma i Omege iz Lidla koga interesuje.

Prilozi

• 0-02-05-471476cb3f419faf55fa0a945bd071001e4ded1859ffd7be4775d75c5c0a452b_97ed1d88.jpg
    0-02-05-471476cb3f419faf55fa0a945bd071001e4ded1859ffd7be4775d75c5c0a452b_97ed1d88.jpg
    104.6 KB · Pregleda: 48
  • 0-02-05-4f6b15fcb55fc0a89bfb800a76e2772038612d34fec5e3d31a44e4864ac0a3db_9037b24.jpg
    0-02-05-4f6b15fcb55fc0a89bfb800a76e2772038612d34fec5e3d31a44e4864ac0a3db_9037b24.jpg
    217 KB · Pregleda: 49
Samo da napisem da mi je otac umro od srca,i da mi je Lp(a) na koji utice gentika 0.06g/L a treba biti manje od 0.30.
Ali kao sto sam napisao Apo B mi je malo visok 1.4g/L a normalan je do 1.33 tako da cu sad verovatno dva meseca uzimati Nolipid.
Inace holesterol i trigliceridi su mi OK.

Lipoprotein (a) je, uz ApoB, najvažniji biomarker rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti. Zbog činjenice da se ne proverava na rutinskim pregledima, većina ljudi nikada nije čula za njega, a kamoli uradila analizu.

Lipoprotein (a) je posebno koristan kao dugoročni prediktor rizika od kardiovaskularnih bolesti. Ako dobijete povišene rezultate Lp(a), to znači da imate 3 do 4 puta veće šanse za srčani udar, 3 puta veće šanse za stenozu aorte i 1,5 puta veće šanse za smrt od bilo kog kardiovaskularnog uzroka.

Iako se to nažalost ne proverava na rutinskim pregledima, dobra vest je da većina kliničkih smernica preporučuje Lp(a) testiranje jednom u životu kako bi se utvrdio „genetski određen“ rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Nivo Lp (a) prvenstveno je određen genetikom, a način života i ishrana imaju minimalan uticaj na njih.

Videh da oba suplementa imaju istu količinu monakolina K, koji najviše utiče na holesterol, pa zato rekoh da pitam ako si primetio neku razliku.

Ima li neko iskustva sa L argininom suplementima?ili potrebu da uzima isti? Kakvi su efekti?

Nikakvi. U teoriji, trebalo bi da posluži kao donor azotne grupe za sintezu NO. Mnogi tvrde da je za vazodilataciju efikasniji citrulin.

Ili jaci no reaktor (nije bas zdrav i ne valja svaki dan da se uzima) ili citrulin koji sam koristio i samo cu reci da je okej sa kreatinom kad se uzima.

Arteroprotect forte snižava povišen nivo ukupnog i lošeg (LDL) holesterola i smanjuje rizik od ateroskleroze.​

Suvi ekstrakt crvenog pirinča ................. 333,33 mg
Monakolin K ................................................ 10,00 mg
Vitamin C ...................................................... 40,00 mg
Vitamin K2 .................................................... 45,00 mcg
Vitamin B1 .................................................... 0,18 mg

Arterinorm je jedinstveni dijetetski suplement koji pomaže u normalizaciji povišenog nivoa holesterola kao i smanjenju rizika od nastanka ateroskleroze.
Vitamin B3, folna kiselina, vitamin E, vitamin B6, vitamin B12, ekstrakt fermentisanog crvenog pirinča, alifatični alcohol dugog lanca, ekstrakt čaja (Camellia sinensis).

Sad je pitanje da li bolji uticaj na krvne sudove ima Q10 iz Normolipa ili K2 prisutan Arteroprotect,mislim na ove dodatke sa crvenim pirincem.

Radio sam komplet analize,holesterol skocio sa 5.10 na 7.3,apoB nisam radio,prosli put bio blago povisen,Lipoprotein A nizak kao i homocistein.
ALT,AST,Bilirubin,Glukoza,sve normalno.

Da li unosiš šećer? Izbaci skroz, na duže vreme, kad god si u mogućnosti.

Mada, iskreno, sa 7.3 se ja ne bih brinuo ako je ostatak života aktivan i zdrav, a ove druge stvarčice su ti dobre.

Vrlo malo,caj,kafu pijem bez secera,skoro sam malo uzimao protein puding sa secerom,mada ima i verzija i sa manje secera tj opcija bez dodatog secera ali ga nije bilo kod mene u prodaji.
Nisam trenutno bas nesto aktivan,moram to poboljsati.

Prilozi

• Screenshot 2024-10-30 at 15-23-34 Imlek Protein proizvodi - Proteinski šejkovi i puding - Imlek.png
    Screenshot 2024-10-30 at 15-23-34 Imlek Protein proizvodi - Proteinski šejkovi i puding - Imlek.png
    96.3 KB · Pregleda: 32
Baci to đubre. Kad vidiš takvu ambalažu, ne kupuješ.

Imaš sad u Lami popust 30%, kod LAMA30, naruči izolat 5stars 90% 2kg za 4700din i miran si. Ja za manje kinte nisam našao kvalitetniji protein i meni baš prija kad se oporavljam posle teških treninga. Nažalost ima samo od čokolade, vanila je bolja, ali nema.

Svakako se ne stresiraj zbog holesterola 7, ako se dobro osećaš i sve ostalo je OK. Gledaj da ti je odnos jednog i drugog holesterola dobar. Ne bih ja skidao lekovima, mozak je od holesterola, otkud znaš kakav uticaj može da ima. Kakve crne tablete jer je neko uokvirio neke opšte granice.

PIjem Omega 3,razmisljam kad popijem da zbog drugih benfita uzimam malo Ginko Bilobu,posto verovatno zajedno ne idu jer oba razredjuju krv.
Inace I Ginko Biloba je dobra za holesterol pa bih uvideo kako ce raditi posao.
Sa neta-Da biste primetili benefite ginka, neophodno je uzimati ga 6 do 8 nedelja. osle 2 meseca redovne upotrebe savetuje se 1 mesec pauze. Za trajni učinak neophodno je 3 do 6 meseca.

Pozdrav, da li imaju neki popust na iherb na prvu narudžbu, bila bi narudžba nešto više od 100€.
Naručio bi da dođe u Njemačku

NEW20 za prvu porudžbinu, a imaš i APP123 za prvu porudžbinu sa apikacije. Obe 20%

Pitanje
Pije li iko Silmarin, za jetru?
Ako pije, šta pije i koja je doza?
Gledam suplemente i buni me, ne ne postoji, a doze su sarenolike po proizvodjacima

Pozdrav. Planiram prvu porudzbinu verovatno za Black Friday preko Iherba vitamina D3 NOW foods proizvodjaca. Sad ako je neko koristio intresuje me da li je 5000 iu ok za zdravu osobu ili smanjiti dozu da li je bolje uzeti kombinaciju D3K2(K2 zbog kostiju i kardiovaskularnog sistema) i da li je ok za dostavu izabrati prvu stavku koja je najpovoljnija Local Post. Hvala

Bolje uzmi D3K2, pet hiljada nije previše.

Pozdrav. Planiram prvu porudzbinu verovatno za Black Friday preko Iherba vitamina D3 NOW foods proizvodjaca. Sad ako je neko koristio intresuje me da li je 5000 iu ok za zdravu osobu ili smanjiti dozu da li je bolje uzeti kombinaciju D3K2(K2 zbog kostiju i kardiovaskularnog sistema) i da li je ok za dostavu izabrati prvu stavku koja je najpovoljnija Local Post. Hvala
Zar nije mnogo praktičnije i možda jeftinije kupiti proizvod iz brenda Now foods kod nas. XSport online prodavnica ima veliki izbor artikala brenda Now foods, a posebno ima različite doze vit D tog brenda. U Novom Sadj imaju i fizičku, dobro snabdevenu prodavnicu. Ja lično koristim Vit D3 Now foods od 1 000 ij.

Zar nije mnogo praktičnije i možda jeftinije kupiti proizvod iz brenda Now foods kod nas. XSport online prodavnica ima veliki izbor artikala brenda Now foods, a posebno ima različite doze vit D tog brenda. U Novom Sadj imaju i fizičku, dobro snabdevenu prodavnicu. Ja lično koristim Vit D3 Now foods od 1 000 ij.
Za istu vrednost lepa razlika u ceni
XSport 2990din iherb 770din
Znam da ima dodatnih troskova ali ima i raznih popusta. Za zenu i mene kupim uklopim sve u 50eura

D3, k2 i ne zaboravi magnezijum, ta tri uvek idu zajedno jer magnezijum je potreban takođe za "transport" vitamina D.

Imaš na iherbu tečni d3 k2 mk7 od now sa kojim možeš da doziraš d3 koliko ti treba, 1 kap je oko 500iu

Da li važi i za radnje ili samo za online?

Ako biste birali samo cetiri suplementa - koja biste uzeli i od kog proizvodjaca? Ne racunam u ovo whey. :) Zanima me posto mi se desava, a i prijateljima, da se izgubimo sta nam je zaista potrebno. Za mene je to Mg Bisglicinat NOW u prahu, Puori Omega 3, Vigantol D3 i Solgar B50 Complex.

Now foods:
Mega D-3 & MK-7, 5,000 IU / 180 mcg
Magnesium Malate
Ultra Omega-3 Fish Oil
B kompleks trenutno nemam neki određen.

Koliko vidim isti tip suplemenata smo izabrali.

koji multivitamin complex ili nešto za jačanje imuniteta bi preporućili za manju decu 3-6 god?

Nazad
Vrh Dno