Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

Deci za imunitet viranto, tj viranto forte ako je prehlada neka i sl

@GhostFace Ja mojoj deci dajem ovaj multivitamin sa Iherba, isto im dajem i ove gumene, kod nas uglavnom imaju sirupi na biljnoj bazi koji nisu loši ali za dobro funkcionisanje imunog sistema ide: 1) dovoljno sna 2) dovoljno kvalitetne hrane i pošto deca ne vole baš da jedu sve raznovrsno ja mislim da je ovakav neki multivitamin vredniji od biljaka koje isto mogu pomoći. Ja moje ostavljam kući da doručkuju da ne bi jeli krišku hleba i džema za doručak u vrtiću, kući pojedu ok doručak (ovseni musli i jogurt ili jaje) i tu im dam ove bombone, riblje ulje, vitamin d3k2 i orahe (1 brazilski, badem blanširani, orah domaći) i hvala Bogu jako retko su mi bolesni. Istina, ono u početku mora da se preleži. Takođe možeš deci da vidiš gvožđe i hemoglobin, ako je to nisko deca mogu imati problem sa imunim sistemom.

@kovv Što se tiče ovih opštih suplemenata ja bih svakome, ali bez izuzetka na ishranu, preporučio d3k2 i magnezijum kvalitetan (malat, glicinat, glicinat-lizinat) jer to 99% ljudi ne unosi i ne može da unese kroz hranu.
Riblje ulje je korisno, ali to može da se reši sa par sardina nedeljno.

Od ovih performance suplemenata izdvojio bih protein (whey/kazein), onda kreatin monohidrat i citrulin, eventualno l karnitin kao vredne novaca. Sve ostalo je bonus.
Što se tiče multivitamina i b vitamina, moj savet je da, ali manje doze i oprezno jer kada se uzima veća doza (posebno b vitamina) telo radi flushing gde izbacuje višak i time se rizikuje disbalans B vitamina koji nisu tako jednostavni za izbalansirati, potreban je dobar balans između svih B vitamina a ne samo jedan ili drugi tako da ja lično izbegavam vitamine sa ogromnim dozama posebno B vitamina, bili oni metil forma ili ne... Ne bavim se mikromenadženetom istih, jednostavno uzmem pola doze multivitamina kao Life Extension Two per Day recimo 1/2 ili 2/3 vremena da pokrijem eventualne nedostatke kroz hranu, a trudim se oko iste da pokrijem osnovne vitamine/minerale. Imate cronometer.com kao dobru osnovu da izračunate mikronutrijente za sebe.

Koji whey protein preporučujete? Da nije mnogo skup, a ni mnogo jeftin, znači neka zlatna sredina...

Godinama koristim the amino whey hydro i skoro pročitah da je krš pa pređoh na pansport power whey isolat koji mi se nešto ne sviđa pa tražim treću opciju.

Ne pijem ga već stavljam u ovsenu kašu tako da mi je totalno svejedno kakvog će ukusa da bude.

Ako je porudžbina manja od 50e na iHerb-u, a dostava preko UPSa, da li postoje dodatni troškovi posto nije Local Post

U tom slučaju pdv 20%.

Koji whey protein preporučujete? Da nije mnogo skup, a ni mnogo jeftin, znači neka zlatna sredina...

Godinama koristim the amino whey hydro i skoro pročitah da je krš pa pređoh na pansport power whey isolat koji mi se nešto ne sviđa pa tražim treću opciju.

Ne pijem ga već stavljam u ovsenu kašu tako da mi je totalno svejedno kakvog će ukusa da bude.
Koristi i dalje pansport izolat, samo u ovsene stavi cejlonski cimet i resio si "problem" sa whey.
Ja vec dugo vremena uzimam animal whey, sve preporuke za njega. Pored njega imas i yamamoto, malo ti je jaci sa cenom. Amino sam koristio letos, meni je bio okej i nije mi smetao.

Pijem i ja vec godinu dana amino pa me interesuje sto je krs ? Nisam ulazio u detalje

Mislim da sam pročitao na redditu i čini mi se u ovoj temi da se ubacuju neke stvari da se pokaže da ima više proteina. Mada vratio sam se i ja na njega sad za crni petak uzeh novu kantu :)
Koristi i dalje pansport izolat, samo u ovsene stavi cejlonski cimet i resio si "problem" sa whey.
Ja vec dugo vremena uzimam animal whey, sve preporuke za njega. Pored njega imas i yamamoto, malo ti je jaci sa cenom. Amino sam koristio letos, meni je bio okej i nije mi smetao.

Šta misliš kad kažeš problem sa whey?

Šta misliš kad kažeš problem sa whey?
Izvini, tek sad vidim poruku, nesto obavestenja baguju.
Rece da ti je krs, pa sam mislio da ti se ne svidja ukus, da je to najveci problem sa njim.
Za amino svako prica svasta, sta je istina ne znam. Koristio sam ga i ja i okej je. Nekoliko proteina na trzistu mi vise odgovaraju i kao da mi uopste ne smetaju stomaku i da imam bolje rezultate sa njima na duzi vremenski period, ali sam siguran da gresim u vezi toga.

Moram da pohvalim Iherb. Poruceno 24.11 preko local posta danas isporuceno( 9 dana)bez dodatnih troskova. Porudzbina 4100 shiping 800din. Vise nego zadovoljan. Sad cekamo Black Friday porudzbinu😀
evo i moj report za isporuku preko local post, porucio 30.11. za BF vrednost 48.5 evra, danas pokupio u lokalnoj posti od troskova morao da platim lezarinu u iznosu 15 dinara, vise nego zadovoljan brzinom isporuke iako je pisalo da je estimated arival izmedju 15-29 januara
1734693603943.png

Naprotiv, ja imam suprotno iskustvo sa local post. Dva paketa naručena u vreme akcije tokom crnog petka. U vrednosti za svaki paket ispod 50€ zajedno sa shipingom. Dolazilo iz amerike preko Švedske. Za svaki sam platio, kod prijema, pdv 20%(što je bilo naznačeno u propratnom zalepljenom papiru/računu) a dostavio mi ih je post ekspres (žuti kombi) na adresu i dodatno naplatio valjda uslugu dostave, bez računa, još nekih 300-350 din. Tako da mi je za isporučeni dva paketa bilo potrebno platiti dostavljaču 1200 i 1500 rsd. Lopovi. Ja nikako nisam ni očekivao, ni želeo, ni poručio da mi pošiljku dostavlja postekpres.

A pdv sam svakako očekivao da ću platiti. I to uvek platim kada mi dostavlja UPS. Ali UPS pri dostavi nikada ne traži više nego što je uplaćeni pdv kada preuzima pošiljku na aerodromu.

Nazad
Vrh Dno