Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

Da li si imao neke dodatne troškove?

Sta preporucujete za bolove u zelucu,keva pije lekove za pritisak i panrazol koji sad nesto ne deluje?
Pre neki dan videh jednu reklamu za neke tablete na prirodnoj bazi i nisu skupe ali sam smetnuo s uma koje su.

Kakav je ovaj magnezijum?

Sta preporucujete za bolove u zelucu,keva pije lekove za pritisak i panrazol koji sad nesto ne deluje?
Pre neki dan videh jednu reklamu za neke tablete na prirodnoj bazi i nisu skupe ali sam smetnuo s uma koje su.

Kakav je ovaj magnezijum?

Za smanjenje zeludacne kiseline ranije sam pio Controloc 40 i radio je posao. A zbog crevnih tegoba, od probitika koje sam uzimao tokom godina najvise mi je pomogao Flobian. Jeste da je najskuplji ali izgleda da je i najbolji. Nedavno mi je doktorica prepisala i Mezym, to su pankreasni enzimi koji poboljavaju varenje, imam samo zaista samo reci hvale.
Ali ako osoba ima hronicne probleme tu se ne treba zezati i treba otici na gastroskopiju.

Sto se tice teme, narucio sam sa iHerba Tongkat Ali LJ100 kojeg koliko vidim nema kod nas jer su ga izbacili sa liste jer je navodno nedovoljno istrazen, navodno cini cuda sto se tice libida i raspolozenja. Takodje i Rhodiolu koja je nesto slicno Ashwagandi samo navodno bolje. Naruceno 13og januara Local Postom i isprva je pisalo da ce stici krajem februara odnosno pocetkom marta, ali eto u Srb po trackingu stiglo 27. januara a u moj grad 1. februara, nadam se isporuci pocetkom radne nedelje. Javicu kako sam prosao sa PDVom i carinom, vrednost paketa ja neznatno ispod 50e.

DHL ne naplaćuje do 50 evra ništa, ali je poštarina nesrazmerno skuplja od UPS (razlika je značajno veća nego PDV). Local post možeš da prođeš bez PDV ako imaš mnogo sreće, sa Fedex-om nemam iskustva.

Meni je stiglo prosle nedelje sa iherb-a preko fedex-a, naplacen mi je pdv

U ponedeljak mi stigao paket, znaci cekao sam nekih 20 dana, lokal post. Naplacen mi je PDV 20% na osnovnu cenu paketa bez postarine. Vrednost paketa oko 5100 din, dostava oko 500 din.

Isti paket koji sam poručio pre 2 nedelje, sada mi pokazuje sve poštarine duplo skuplje.. Zna neko zbog čega?

Pre je bila praksa da kad prvi put porucijes, postarina je niza nego uobicajeno. Da nije mozda to?

Da li je neko uzimao pasji trn hvale njegov omega 3,multivitaminski i mineralni sastav?
Uzeo bih da poboljsam imunitet i poboljsanja lipida.

Poslednja izmena:
Da li je neko uzimao ove cajeve za holesterol?

blago antikoagulantno dejstvo
Da li sme da se kombinuje sa slabijim Omega 3?

Moja preporuka za Dymatize Nutrition ISO-100 Hydrolyzed Protein.

Hvala. Moze li jos neki, čisto da imam 2-3 varijante? Moze i koncentrat ili mesavina.

Nema bolji, nadji taj. :)

Nemam osetljiv stomak,ali mislio sam vise na neki model sa ok odnosom cena/kvalitet, dymatyze sam nasao za 13k 2kg sto je suluda cena, Iso-Fuji je oko 9,5k cini mi se ali mi je ukus odvratan. Znam da je izolat skuplji ali ako je 1.5-2x skuplji onda ne vredi te pare,moze i koncentrat ili koncentrat/izolat mesavina onda, 2-5kg pakovanje.

Nemam osetljiv stomak,ali mislio sam vise na neki model sa ok odnosom cena/kvalitet, dymatyze sam nasao za 13k 2kg sto je suluda cena, Iso-Fuji je oko 9,5k cini mi se ali mi je ukus odvratan. Znam da je izolat skuplji ali ako je 1.5-2x skuplji onda ne vredi te pare,moze i koncentrat ili koncentrat/izolat mesavina onda, 2-5kg pakovanje.
Na ogistri imam kod za 15% na sve ako bude trebalo javi

Taj je sa sojom ako se ne varam, zaobilaziti u sirokom luku.

1740400139195.png

Soja sadrži izoflavone, koji se u telu pretvaraju u fitoestrogene, slično ljudskom estrogenu koji se prirodno javlja i kod muškaraca i kod žena.
Teoretski, visok unos izoflavona može stimulisati proizvodnju estrogena i smanjiti proizvodnju testosterona, a jedan rezultat je ginekomastija.
Kao i retencija vode u organizmu.

Danas gomila proizvoda ima soju u nekom obliku, zato izbegavam preradjenu hranu. Na zalost, stoka i zivina se hrani tom istom sojom jer brzo rastu i retencija vode je dobrodosla u tom slucaju, dobiju na tezini.

Poslednja izmena:
Da li je neko koristio AnaVital i da li preporucujete neki bolji NMN ili NAD+?

Doziranje i način primene

Odrasli: 1 kapsulа dnevno, uz obrok.

Sastav

Nikotinamid-ribozidhlorid (150 mg), resveratrol (75 mg), koenzim Q10 (50 mg).

Koliko vidim, AnaVital je NR a ne NMN. Ako gledaš šta je bolje, negde kažu NR a negde NMN. Iskreno po meni, oba su trenutno na staklenim nogama što se tiče istraživanja, odnosno možda rade a možda su samo skuplji niacinimid.

Resveratrol je skoro pa debunkovan kao anti-aging suplement, cenim da ne škodi ali je upitna korist, njega je progurao Dr. Sinclair zbog finansijkog interesa, kasnije su te studije pukle. Coq10 je u jako maloj dozi i za ljude 35+ uvek pre biram ubiquinol umesto ubiquinona, takođe znam da je bolje da coq10 bude u softgels a ne u prahu.

Ali cena deluje ok za taj tip proizvoda pa evo ti probaj pa nam javi kako radi, samo što mislim da bar 2 ako ne i 3 kapsule dnevno trebaš da piješ jedno mesec dana pa da daš neki lični sud (ako ti se to radi).

• Like
Reagovanja: kVu
Blokirana mi narudzbina sa iHerba.

Javili mi iz otp banke da je

IHerb oznacen kao rizican sajt, i da ako zelim da obavim tu uplatu, moram eksplicitno to da im odobrim.

Kad sam pitao zasto je oznacen, nisu znali da mi kazu.

Jeste skoro narucivali, niste imali problema, jel to samo kod otp?

Naručujem preko Rajfajzen banke, iRačun, za sada bez problema. Račun mi služi baš za onlene naručivanja i na njemu držim uvak malu svotu novca.

Nazad
Vrh Dno