Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

@Marecar Ne treba toliko da brineš. To nisu lekovi. To su suplementi, dodaci ishrani, u neku ruku su i sami hrana. Tako da praktično ne postoje neke posebno velike doze koje u akutnoj oralnoj upotrebi mogu izazvati neke iznenadne stetne posledice, pogotovo kod zdravih osoba.

72 tablete koje uzimas 3x dnevno, ali i pored toga, makar sto se sastava tice, je ok kupovina.
Ja imam proizvod iz linka, poruci suplemente u vrednosti od 30$ i besplatna je postarina a odredjeni suplementi tu su kvalitetniji i visestruko isplatljiviji nego kod nas.

Check out this product I found on iHerb. https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/any?productId=589&utm_medium=appshare

gde ima coq10 100-200mg sa nekom nezavisnom sertifikacijom i dobrom cenom.

72 tablete koje uzimas 3x dnevno, ali i pored toga, makar sto se sastava tice, je ok kupovina.
Ja imam proizvod iz linka, poruci suplemente u vrednosti od 30$ i besplatna je postarina a odredjeni suplementi tu su kvalitetniji i visestruko isplatljiviji nego kod nas.

Check out this product I found on iHerb. https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/any?productId=589&utm_medium=appshare
Ona je pila Artiflex dve dnevno.
Ako je sastav sa neta tacan izgleda ovako:
Glukozamin 100 mg, hondroitin sulfat 100 mg, metilsulfonilmetan 100 mg, suvi ekstrakt timjana 100 mg.

Sastav Glucosamine+MSM+Chondroitin je:
Aktivni sastojciJedna tableta sadrži
Glukozamin sulfat500 mg*
Metilsulfonilmetan (MSM)300 mg*
Hondroitin sulfat200 mg*

Ne dobijam opciju za besplatnu poštarinu. U čemu je caka? Prvi put naručujem sa iHerba.
1000004945.png

Ti nas malo zekiš? Ako si ti kojim slučajem u USA većina nas ovde verovatno nije, i treba nam shipping za Srbiju.

Tvoj screenshot pa skroz gore, ship to United States. Promeni na Srbiju pa vidi da li i dalje ima free shipping opcija.

Poručio sam jedno 50 paketa za Srbiju sa Iherba, najbliže što sam prišao free shippingu su shipping saver-i nekad, umesto 15-20 platiš upola manje. Pdv su mi svaki put naplatili.

Ona je pila Artiflex dve dnevno.
Ako je sastav sa neta tacan izgleda ovako:
Glukozamin 100 mg, hondroitin sulfat 100 mg, metilsulfonilmetan 100 mg, suvi ekstrakt timjana 100 mg.

Sastav Glucosamine+MSM+Chondroitin je:
Aktivni sastojciJedna tableta sadrži
Glukozamin sulfat500 mg*
Hondroitin sulfat200 mg*
Koja je cena tih proizvoda?

Labrada - Elasti Joint (40€ bez popusta)
Vitamin C (as Ascorbic Acid)990 mg
Hydrolyzed Gelatin (from collagen)5000 mg
Methylsulfonylmethane (MSM)2000 mg
Glucosamine Sodium Sulfate (from shellfish)1200 mg
Chondroitin Sodium Sulfate (from Bovine Cartilage)1200 mg

Cena Artriflexa od 20 tableta je slicna Glucosamine+MSM+Chondroitin sa 72 tableta i jacim sastavom,1600din

Opet dođe Elasti Joint jeftiniji, jer posle nivelacije cene na Artiflexovu ima:
  • 400mg glukozamina (Artiflex 500mg)
  • 667g MSM (Artiflex 300mg)
  • 400mg hondroitina (Artiflex 200mg)
Plus Elasti Joint ima 330mg vitamina C i 1,67g kolagena koji dokazano pomažu (ima u ovoj temi linkova do studija).

Dakle, Artiflex ima za četvrtinu više glukozamina (100mg) i timijan (koji ne znam da li ima studija i da l II koliko pomaže), ali svega ostalog ima makar duplo manje i nema vitamin C i želatin.

Ne,
Artriflex ima

Glucosamine_MSM_Chondroitin-72.jpg

Ovaj ima

Glukozamin sulfat500 mg*
Hondroitin sulfat200 mg*

Nasao sam i ovo

Hemofarm Arthrostop Intensive tablete 60 tableta

Glukozamin sulfat 750 mg, Chondroitin sulfat 50 mg, Frankincense (Boswellia serrata – Minimalni ekstrakt smole, 10:1 – 7,5 mg) 75 mg, BioPerine [Piper nigrum] 7,5 mg, Kolagen tip II 0,01 mg, vitamin C 6 mg, Ekstrakt kore bele vrbe (Salix alba – sadrži Salicin 40 mg) 80 mg, Curcumin [iz Ekstrakta Turmeric (Curcuma longa)] 50 mg, Mangan 0,3 mg.

Imas u Pansportu i ovaj za 2000 dinara, ja stvarno nisam ovo koristio, pa ni ne znam kakav je. Koristio sam njihov whey i neki workout proizvod i bili su sasvim korektni, povoljna cena i ok kvalitet.

Everbuild Glucosamine Complex
Glukozamin-sulfat1000 mg**
Hondroitin-sulfat500 mg**
MSM500 mg

Za akutni išijas i oporavak nerva, vitamini B kompleksa, a posebno B1, B6 i B12 u farmakološkim dozama (daleko višim od dnevnih potreba). B12 je najbolje uzimati u lozengama ili lingvaletama, za otapanje i resorpciju preko sluzokože ispod jezika. Glukozamin i hijaluronska kiselina za obnavljanje hrskavice i struktura u pršljenskim zglobovima. Antiinflamatorna terapija koju će sprovoditi lekar.

Vitamine B pijem povremeno,magnezijum redovno.
Videcu da opet uzmem vitamine B i da nadjem neki glukozamin+hijaluronsku kiselinu.
Ako ne bude bolje videcu sta kaze doktor.

Moze li preporuka za neke pocetne vezbe sa YT,jer ih ima gomila?

Uh, aj probacu da nadjem nesto sto je ekvivalntno ili isto onim vezbama koje ja radim po preporuci fizijatra i fizioterapeuta.

Hvala.
Ako neko nadje glukozamin+hijaluronsku kiselinu nek pise.

Za akutni išijas odličan suplement: Nuronorm (izvorno holandski). Između ostalog sadrži kompleks vitamina B i alfalipoinsku kiselinu...

Ima li neko mozda iskustva sa suplemetima namenjenim za probleme sa prostatom, sa iHerb-a?

Nazad
Vrh Dno