Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedan stvar se cesto gubi iz vida, crypto isto ko i fiat nema backup u nekoj realnoj valuti vec cenu formira na osnovu ponude i trazenje sto znaci da cena moze da ode gore i bez da udje nov kapital, dovoljno je da vecina poveruje da BTC vredi 50k pa da se smanji ponuda. Vecina vas koji su bearish orjentisani svoju logiku podredjuje tome da na trzistu nema svezeg kapitala da se poveca traznja a ne uzima u obzir da postoji mogucnost da se smanji ponuda.

UPDATE:

1/3 zatvorena na 11311, ostatak ćemo videti, verovatno još jedna 1/3 oko 11k i 1/3 negde oko 10k, pa se čeka ulaz u long polako.

Malo se odužio trejd, ali se definitivno više isplatilo sedeti 20ak dana u šortu nego u longu, jer se lepo pokupio funding.

Update:

Zatvorio skroz šort na 10811, sad se čeka lagani ulaz u long.

Uzdravlje

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zone za uzimanje dela profita profita su 11400-11500, pa 13800-13900, posle toga je sve blue sky jer će mediji učiniti svoje i pogurati lagano cenu. Već su krenule priče na CNBC-u kako se više nikad neće moći kupiti bitcoin ispod 10k :d

Simke prosle godine si sugerisao uzimanje profita na ovim levelima, sta se to sad promenilo pa ne planiras da uzimas profit na vecim levelima nego da dokupljujes?

@faxcool - vrh od prosle godine nakon kraja bear marketa.

Elem drago mi je da cujem bullish sentiment medju nama ovde jer bih i sam voleo da vidim novi ATH naravno.

Poslednja izmena:
Da malo preformulisem pitanje. Da li ce iko od ovde prisutnih benchmark forumasa kupovati iznad proslogodisnjeg top-a (13.8k)? Osim Sajbera, planira li jos neko?
I dalje ne shvatate da Benchmark forumasi nisu nikakav sample. Cela nasa drzava i ceo Balkan cak nisu apsolutno nikakav sample, nego samo mala statisticka greska u crypto ekonomiji.

Update:

Zatvorio skroz šort na 10811, sad se čeka lagani ulaz u long.

Uzdravlje

Bas sam hteo da citiram taj tvoj post i kažem bravo. Ja nisam imao živaca da sedim u shortu, valjda plašeći se da ne poleti. Hvala u svakom slučaju.

Uzgred ja bih kupovao na bilo kojoj ceni ako mi sentiment kaže da će još gore.

PS Ima i nas redovnih čitalaca koji ne komentarišu puno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja ne mogu da znam dal cu kupovati na 14000 ili prodati na 6000 to odlucujem kad se cena priblizi istoj, ali mi 13 800 nista ne predstavlja kao ni 8500 iz 2018 niti neki drugi iznos iz neke od prethodnih godina.
Ako ove godine dugramo do lupam 15 000 i tu se odbije i cena padne na 4000 , sledece godine mi iznos od 15 000 nista nece znaciti jer sledece mogu da kupujem na 22000 a kamoli na 15 000, zavisi od mnogo stvari, a najmanje mi je bitna prosla i preprosla godina.

Poslednja izmena:
Da malo preformulisem pitanje. Da li ce iko od ovde prisutnih benchmark forumasa kupovati iznad proslogodisnjeg top-a (13.8k)? Osim Sajbera, planira li jos neko?

Ja Planiram da kupujem jednako i na 1000 i na 3000 i na 10k i na 20k

Svakog meseca se uzima ista cifra..

Za mene je kripto jedno od mesta gde cuvam svoju imovinu..

Cak i kad budem prodavao verovatno necu preatati da kpujem ( prodam 1/3 da kupim nesta i posle nastavim da kupujem ).. Osim ako ne vidim da je su cene grafickih skocile duplo i da je cena skocila 2x za meeec dana..

Cena kriptoa: Ocekujem da ce ici dugorocno na gore, ali malo je glupo nadati se da ce biti jos jednog velikog balona za mesec - dva dana ili pet...

Ono sto me zanima jeste da je "stock market evaluation" 183% od realne vrednosti ili da prevedem na srpski trenutno postoji veliki balon na americkoj berzi..

Velikoj petici je cena akcija skocila jako mnogou zadnjih 4-5 godina, a profit im se ili smanjio ili je ostaao manje vise isti..

Neke investicoone kompanije su pocele da kupuju zlato a izlasle iz berze..

Mene vise interesuje sta ce biti kad taj balon pukne.. ( a to se moze lako desiti sledece godine )

U brazilu i Argentini se desila inflacija od 20-30% zbog covida .. i zbog toga transakcije kriptovaluta su skocile 200-300%..

A da ko misli da ne moze da ide na gore nek proda.. Ja sam holder..

Simke prosle godine si sugerisao uzimanje profita na ovim levelima, sta se to sad promenilo pa ne planiras da uzimas profit na vecim levelima nego da dokupljujes?

@faxcool - vrh od prosle godine nakon kraja bear marketa.

Elem drago mi je da cujem bullish sentiment medju nama ovde jer bih i sam voleo da vidim novi ATH naravno.

Prošle godine da, a sad je druga priča.
Sad sam rekao da je oko 12 max, ali je produžilo do 12400. Tu se uzimao veći deo profita ko god je bio u longu.

Bajveca razlika he u tome što trejdujem na većem tf, tj mesečni.
Tu vidim jedino 13800 kao ozbiljniji otpor, i ako zatvorimo mesečni izbad te cifre, blue sky...
Kupovacu rado izbad kad taj lvl od 13800 bude support. Odatle cu verovatno longovati do 18-19 sigurno

Bas sam hteo da citiram taj tvoj post i kažem bravo. Ja nisam imao živaca da sedim u shortu, valjda plašeći se da ne poleti. Hvala u svakom slučaju.

Uzgred ja bih kupovao na bilo kojoj ceni ako mi sentiment kaže da će još gore.

PS Ima i nas redovnih čitalaca koji ne komentarišu puno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kao sto sam rekao, samo lagano i bez zurbe.
Nije mi bio problem drzati short skoro mesec ipo dana, jer je vecinu vremena funding bio u moju korist, pa se pored profita i tu uzeo oko 0.2 btc-a, sto bi rekli - easy money.

Sad cekam ispod 10 da udjem u long i ne diram bar do 13500 gde planiram da zatvorim 1/3, a ostatak negde dosta izbad.

PS: ukljuci se u komentarisanje, lepo je cuti i nekog novog da se uključi u diskusiju [emoji6]

Jel ima neko neki info da li se nesto desava, cela berza je u debelom minusu?
Na watch listi imam 50ak akcija i bukvalno je svaka u minusu, a vidim da i btc prati pad.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Jel ima neko neki info da li se nesto desava, cela berza je u debelom minusu?
Na watch listi imam 50ak akcija i bukvalno je svaka u minusu, a vidim da i btc prati pad.

Pao danax SPX za 4%, može da bude samo sitna korekcija pred nastavak rasta, a može da bude i početak one velike koju znamo da nas čeka u nekom momentu uskoro.

I sve taman palo na support, pogledaj Stellar, pogledaj Tezos, sve mi ide voda na usta da uletim. Ali ako je ovo ona velika, povući će berza još jednom kripto u bescenje, kao zimus.

Prilozi

• gnome-shell-screenshot-BEXIQ0.png
    gnome-shell-screenshot-BEXIQ0.png
    55 KB · Pregleda: 140
  • gnome-shell-screenshot-Z9BSQ0.png
    gnome-shell-screenshot-Z9BSQ0.png
    52.1 KB · Pregleda: 135
Vidi kolika crvena sveća, kolena da zaklecaju. Što se mene tiče, ja sam kukavica, nikad ne kupim na dnu i uvek prodam prerano, da citiram barona Rotšilda.

Prilozi

• spx.jpg
    spx.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 199
Fear & Greed Index , juce je za BTC bio Extreme Greed 79 . danas je Fear ili 40 .

-Ljudi imaju tendenciju postati pohlepni kad tržište raste, što rezultira FOMO-om (strah od propuštanja). Također, ljudi često prodaju svoje novčiće u nerazumnoj reakciji kad vide crvene brojeve. -

Dakle danas niko ne prica o tome da li ce da ga kupuje na 13 000 ili 17000 , jer se plasi da ga kupi i na 10 000 :)

Razloga je vise za jucerasnji novi pad kripta , jedan je veliki pad na americkim berzama posebno tehnoloskim , drugi je neracionalno ocekivanje da ce se nastaviti rast kripta . Ocigledno da je sve vise institucionalnih trejdera u kriptu cim se ovako prate cene sa americkim berzama .

op op, spremajte se polako za long

Ako mislis da je 10k dno, i naravno ako budes upravu onda imamo velike sanse da vidimo i 50k $ naredne godine, naprintali su dosta tethera ako su se napunili i odavde krene da raste novi ATH ce pricati naredne generacije.

Bojim se da ovde nije dno i da se nisu jos napunili, uglavnom volio bi da si upravu.

Sto se vise napune, veci ce skok biti. To je uglavnom formula koja ne moze da promasi. Oni sa najslabijim zivcima otpadaju prvi ;)

Tapatalk from Poco loco

Ocigledno da je sve vise institucionalnih trejdera u kriptu cim se ovako prate cene sa americkim berzama .

Očigledno. Samo ovde još neki to ne kapiraju i očekuju da se cene kreću po pravilima kao kad je kripto kupovao mali Đokica.

Sad ljudi, nemojte me držati za reč, ali ja mislim da ovaj pad berzi nije "onaj veliki". Pre mislim da je ovo prvo mali potres koji prethodi velikom potresu. Veliki bi mogao da se dogodi krajem meseca. Sad, ako se danas SPX otvori ispod 3400 i nastavi da pada, onda nisam u pravu i ovo je stvarno onaj veliki. Kad veliki udari, ja čekam BTC negde između 6k i 7k.

Valjda će i Saj videti balon kad najzad pukne. Ne možeš pogubljenom drugačije da objasniš.

Ali bukvalno ne vredi objasnjvati takvima.
Govore takvim ljudi vec 5 godina da balon puca i oni se prave pametni.
Da je pametan poslusao bi da je balon pukao 2014 i vise ne bi ulagao u kripto.

Poslednja izmena:
Ali bukvalno ne vredi objasnjvati takvima.
Govore takvim ljudi vec 5 godina da balon puca i oni se prave pametni.
Da je pametan poslusao bi da je balon pukao 2014 i vise ne bi ulagao u kripto.

tako je. samo je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* kupovala kripto od pucanja balona 2014. steta sto nije mogao short te 2014 na bitcoin da se radi..

Juce sam ceo dan pratio dok je bio konstantan pad i uhvatio neke male skokove a negde sam prerano uskocio...
Jutros mi stize notifikacija 10,100 i dok sam se ulogovao vec krenuo bounce i reko necu ulazim na 3% skoku, a ono sve skocilo 10%...

Verovatno ide na famoznih 9,500 i tu cekam all in na altove long...

da .. velika crvena sveca.

i prosli mesec se spustao na oko 10k$ .. ovo je mozda drugi ili treci put da se ponasa po "sablonu" maltene sat da navijes po njemu.. naravno u jednom momentu sablon ce se promeniti i onda cemo imati dva scenarija ili preko 12,5K ili ispod 10k (7-8k). pitanje je da li ce se scenario aktivirati ovih dana ili ce slediti jos par meseci gore dole izmedju 10-12000$ (neko rece da se nikada ne ponavlja 5 puta)

doce dan i kad ce preko 12.5k, a isto tako i ispod 10k, sta ce prije vidit cemo ;)

Ako mislis da je 10k dno, i naravno ako budes upravu onda imamo velike sanse da vidimo i 50k $ naredne godine, naprintali su dosta tethera ako su se napunili i odavde krene da raste novi ATH ce pricati naredne generacije.

Bojim se da ovde nije dno i da se nisu jos napunili, uglavnom volio bi da si upravu.

Na žalost, ne mislim da je tu dno, mislim da će u ovom krugu biti negde oko 8600 - 9000. Tu planiram da dodam ozbiljanu količinu. Sad na 10011 mi je pokupio prvi najmanji order. Postavio sam još na 9611, 9111, 8911 i 8611 pa se nadam da će oko izbora u USA da krene akcija, a do tada samo lagano.

Takođe sam noćas pazario eth, ltc, dash, rvn i dokupio deo xtz-a i dva zanimljiva defi-ja - sushi i crv. Za njih mi je plan da ih prodajem po 1/2 na svakih 100% skoka od ulaza, jer mislim da imaju potencijal da lepo skaču plus što su noćas najjače iskvarili.

Imam i par ordera za ada i još xtz-a, a od defi-ja za link, dia, atom i kava pa ćemo videti kako će ići.

Poslednja izmena:
Postavio sam još na 9611, 9111, 8911 i 8611 pa se nadam da će oko izbora u USA da krene akcija

Da krene crvena zona? Ili početak oporavka i akcija u smislu kupovine i juriša na altove? Realno, svi živi pominju neki drastični kolaps pred izbore pa se sve nešto tripujem da će na kraju biti tresla se gora - rodio se miš . Iz trenutne perspektive 8k leveli mi deluju nerealni, ali svašta sam video za ove 3-4 godine pa me ništa više ne bi začudilo.

Ja svakako pucam na long što se tiče short term-a, za dalje ćemo da vidimo, adaptiram se kako trend bude diktirao.

Mislim da ce se tokom vikenda vrtiti tu oko 10k i onda pocetkom sledece sedmice idemo gore. Prosao mi je buy na eth i ltc sad moze gore :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

@faxcool

To su mi targeti za mid term. Šta znam, to je neka moja strategija da postavim ordere na nekoliko lvl-a i lagano.

Očekujem da defi pumpanje nastavi istim tempom i onda verovatno možemo očekivati neki hack ili exit scam nekog jačeg defi projekta, što bi trebalo da uspori malo pumpanje i da se ljudi okrenu ponovo btc-u.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno