hm... what if bitcoin has not bottomed? 😉
Ne kažem da nije, ali treba biti pripremljen za oba pravca... zato sam i pisao da se deo profita izvadi na 11k.
Ja sam od samog starta sumnjao na B-wave situaciju izazvanu manipulatorima, to je upravo ono što sam na prethodnoj strani opisao kao scenario 1.
Zašto sam u tom scenariu stavio peak negde između 15k i 30k? Kreni ovako, zamisli da si ti u toj grupi manipulatora. Cena počne da prilazi 6k, ljudi kreću da prodaju očekujući korekciju, međutim ti sve to apsorbuješ, nikakav resistance se ne formira, cena prosto proleti kroz 6k. Cena onda dođe na 10k, opet svi očekuju resistance, ljudi kreću da prodaju, ti opet sve apsorbuješ. I kad si ti sav taj BTC progutao, gde je tebi target da dampuješ? Sigurno ne na 11k, tebi je apetit daleko iznad. Dalje, opet je stigao novi tether, znaš šta to znači. Kada su ga prošli put ubrizgali, cena je skočila 30%, dakle guraće ovo još lepo gore pre nego što krene da škripi i ja počnem da prodajem.
U scenariu 1 najgore će da nadrljaju rudari, taman ima da naprave nove rudnike, a cena fiijuuuu...
I da pomenem da postoji mogućnost da iako je ovaj skok krenuo kao B-wave pokrenut manipulacijom, on može dalje normalno nastaviti kao scenario 2. Moguće da je početno pumpanje bilo samo kako bi izazvalo FOMO u pravom momentu, pred očekivani slom berzi, a da cena dalje nastavi da se drži i bez manipulacije.