Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
i ja se razmisljam da udjem u VTC, ima najvecu razliku u ceni trenutno i ATH-a koji je imao, u poredjenju sa PPC i NMC
usao bih sa 50% u VTC i po 25% u PPC i NMC, pa reko da vidim sta ostali misle, kakve su sanse za neki veci skok tih novcica

Poslednja izmena:
bolje ulagati u dbix

Deluje mi da ljudi nikako da shvate da kriptovalute nisu zamišljene za štednju i ludačko okamaćivanje. One nisu zlato ili srebro.

Kriptovalute su zamišljene da budu sredstvo, da olakšaju i ubrzaju transakcije i život ljudi koji ih koriste.

Poslednja pomama i skokovi cena su dodatno pogoršali mišljenje ljudi da je dovoljno da kupe kripto valute za 100$ i da sačekaju x godina, po mogućstvu x meseci i odu da biraju jahtu.

Prilično sam ubedjen da trenutna dešavanja oko BTC-a, ludilo sa hardverom i rudarenjem, neverovatni bull run, i u eventualnoj kombinaciji sa Poloniex problemima, i možda nekim hakovanjem, će uskoro dovesti do ozbiljnog pada vrednosti i prilično dugog sušnog perioda.

Mislim da će 2017 unazaditi kriptosvet za nekoliko godina, praktično ga vratiti na početak.

Potom ćemo imati gomilu valuta koje će se svojom praktičnošću boriti za uspeh na tržištu, dok će mnoge propasti.

Oporavak će trajati godinama.

Ne bio u koži ovih što su rigove sklapali za 3-4k EUR polovinom godine ili ozbiljno investirali po skorašnjim cenama.

Poslednja izmena:
Ja baš imam potpuno suprotno mišljenje. Pošto će i dolar i evro uskoro početi da se klimaju zbog katastrofalne ekonomske situacije i neodrživih dugova koji su se nakupili u sistemu, ljudi će sve više da beže u alternative, a kako je fizičko zlato i srebro prilično teško kupiti, kriptovalute su sledeća najbolja stvar.

Sve je stvar psihologije. Opet cu reci ko ovo gleda na nacin da se preko noci obogati taj bolje da ne ulazi u ovo.
Ulagati samo onoliko koliko ste spremni da izgubite i nema glava da boli. Bez ishitrenih i brzopletih odluka.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja baš imam potpuno suprotno mišljenje. Pošto će i dolar i evro uskoro početi da se klimaju zbog katastrofalne ekonomske situacije i neodrživih dugova koji su se nakupili u sistemu, ljudi će sve više da beže u alternative, a kako je fizičko zlato i srebro prilično teško kupiti, kriptovalute su sledeća najbolja stvar.

To za dolar ja slusam od kada sam se rodio, a u medjuvremenu se sve srusilo, kompletan svetski poredak se izmenio a dolar je tu gde je i onoliko jak koliko gazdama odgovara. Kripto je reda velicine par sati u godini koristenja novca. Tako da se ne treba zanositi ovim, bice al ne verujem za nasih zivota...

Deluje mi da ljudi nikako da shvate da kriptovalute nisu zamišljene za štednju i ludačko okamaćivanje. One nisu zlato ili srebro.

Kriptovalute su zamišljene da budu sredstvo, da olakšaju i ubrzaju transakcije i život ljudi koji ih koriste.

Poslednja pomama i skokovi cena su dodatno pogoršali mišljenje ljudi da je dovoljno da kupe kripto valute za 100$ i da sačekaju x godina, po mogućstvu x meseci i odu da biraju jahtu.

Prilično sam ubedjen da trenutna dešavanja oko BTC-a, ludilo sa hardverom i rudarenjem, neverovatni bull run, i u eventualnoj kombinaciji sa Poloniex problemima, i možda nekim hakovanjem, će uskoro dovesti do ozbiljnog pada vrednosti i prilično dugog sušnog perioda.

Mislim da će 2017 unazaditi kriptosvet za nekoliko godina, praktično ga vratiti na početak.

Potom ćemo imati gomilu valuta koje će se svojom praktičnošću boriti za uspeh na tržištu, dok će mnoge propasti.

Oporavak će trajati godinama.

Ne bio u koži ovih što su rigove sklapali za 3-4k EUR polovinom godine ili ozbiljno investirali po skorašnjim cenama.

Dosta sam procitao foruma i gledao da li uzeti dve graficke i krenuti.. pa ako propadne, bar da propadne malo, a ako se isplati da ulozim jos...
I tako citajuci da li se isplati, nalazio na gomilu ovakvih komentara. Iz pocetka 2016 pa tokom cele te godine, pa i 2017.. i svi govore puca za mesec-dva...
A cene skacu.. Ljudi konstantno govore puca, puca, puca mehur, a cene skacu.. Da li ce puci? Pa pale su i najmocnije imperije, ali se ponovo uzdigle.

Tako da ne mislim da ce biti kraj rudarenju i kriptovaluti, ako pukne sve.. Novi svetski poredak se pravi, pa tako i kriptovaluta.. Bice ovo jos dosta dugo profitabilno..

Tu je sad DBIX.. Cim stignu graficke to kopam mesec dana. Pa tek onda eth ili zcash... Ta valuta ce dogurati preko 150$, mozda je realnije reci preko 300$
Namenjena je kao zamena za bitcoin u arapskom svetu.. A nafta i sve ide odatle...
Ko je god sklopio sad rig, sigurno ce ga isplatiti.. Za ostalo videcemo...

Ovo je skroz realan post. Vrlo je realno da se ovako nesto i dogodi. Moguce je da bitcoin ode i na $100,000 pogotovo kada prestane rudarenje.
Samo da prezivi 1. avgust :)

Krecemo sa laganim bunarom u vikend.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sada je vreme kada samo o fiatu treba i razmisljati, odnosno kako da se ne smanji steceno...Dani nesigurnosti i straha su pred nama i budale ocas posla srokaju cene.
Svi cekaju 1. avgust, ocekuju ludacki skok ako se resi problem oko skaliranja. Taj problem postoji poslednjih 6 meseci, tako da je to vec uracunato u cenu. Mislim da ce biti dump on news. Prave pare su se uzele uveliko sa 200 na 3000, sasvim solidno. Sad treba sacuvati zaradjeno i spremati se za 2020, pa penzija :)

A sta ako se ne resi problem nego se to pretvori u farsu? Ja onda ocekujem da se cena makar prepolovi ako ne i nesto vise. Ako se problem resi skocice preko 3K sigurno. E onda moze penzija :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja se uhvatio za učkur,pitanje za one koji su već nekoliko puta isli na voznje ,dokle ovo može da sidje?
Zadnjih nekoliko dana mnogo veliki FUD na twiteru.Spominje se i 1800 i nize za BTC,ali niko ne spominje LTC :)

Pitanje se odnosilo na nizbrdicu :)
Lako je kad ide uzbrdo,tad svi podignu ruke,ali kad krene roler nizbrdo, onda svi za sipku hahahaha

Po meni smo u bearish fazi, sa izuzetkom LTC :). ako ste primetili kapitalizacija je smanjena na 86-7 milijardi, i nastavlja da se smanjuje. Ne vidim u najavi dobre vesti za ETH ili BTC, sa izuzetkom LTC za koji imamo jasan i pozitivan roadmap - outlook sto bi neki rekli. sledecih 2 nedelje je kljucno, posle 25.7. ce sve biti vec odigrano i onda sta kome po BTCu dopadne.

Slazem se za LTC jedino masivno prihvacen coin , na 99.99% menjacnica koji ima resen segwit i sve ostale nadolazece pluginove......., cak im je mrtav marketing proradio i guraju ga veliki

Slazem se za LTC jedino masivno prihvacen coin , na 99.99% menjacnica koji ima resen segwit i sve ostale nadolazece pluginove......., cak im je mrtav marketing proradio i guraju ga veliki

ETH je prihvaceniji i visetruko tehnoloski napredniji koncept od LTC-a, prihvacen na 100% menjacnica, sa nesagledivim mogucnostima primene, sa ogromnom zaledjinom i popularnoscu sa kojom LTC uskoro nece moci da se meri, pogotovo ako ga napumpaju muski jos koji put. Bice padanja u trans, aviona, kamiona i ponekog autobusa, tetoviranja Vitalikovog lika po genitalijama... Kad srbi istresu svoje LTC-e, nadam se skupo, samo ce ga pljuniti i reci mu MRS na obalu Jangce reke :) Da se razumemo, imam 0 ETH-a i 0 LTC-a.

Poslednja izmena:
Po meni smo u bearish fazi, sa izuzetkom LTC :). ako ste primetili kapitalizacija je smanjena na 86-7 milijardi, i nastavlja da se smanjuje. Ne vidim u najavi dobre vesti za ETH ili BTC, sa izuzetkom LTC za koji imamo jasan i pozitivan roadmap - outlook sto bi neki rekli. sledecih 2 nedelje je kljucno, posle 25.7. ce sve biti vec odigrano i onda sta kome po BTCu dopadne.

Monero se dobro drzi...

zanimljivo je kako kad neko kupi neki novcic taj novcic je odmah tehnoloski napredak :)

Neverovatno sinhronizovana akcija za izazivanke panike.
Pristup Cex-u onemogucen, ZEC i LTC walleti ne rade,... Sta je sledece?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja udjoh sinoc sa par k i probudih se bez par k :D

Mislio sam da nece bas ovako brzo da sve ide dole, vec da ce biti mali recovery, pa onda u sledecoj sedmici malo da se trese.. ali nisam dobro ocjenio:)

Mislim da je poloniex puko neko to zna zato ovaj potop. Samo je pitanje kad ce to vecina saznat

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno