Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi postoji DOGE tema... ovde pričamo o BTC i LTC.

Bitcoin se ponasa kao neki sht pump dump coin..od 510$ do 550$ pa pad na 490 ..sve za par sati

Bitcoin se ponasa kao neki sht pump dump coin..od 510$ do 550$ pa pad na 490 ..sve za par sati

pa normalno... psihologija ljudi je ista, sto bi on bio izuzetak.. samo je sad tu malo teze jer je veca masa ukljucena, pa su i oscilacije manje nego kod nekih shitcoina gde za 2 dana cena skoci 3x...

Poslednja izmena:
pa cena je probila gornju bolindzerovu liniju i odbila se... tako da je trenutni pad bio ocekivan kratkorocno...

Nadam se da ce nastaviti po planu :) Ako ne bude bas jako brz skok, odnosno ako potraje par dana rast do oko 620, usudio bih se da kazem da smo u uptrendu konacno.

Do 700$ lagano ali mora biti naglih manjih padova da se uplaseni istresu odnosno big trejderi nafatiraju jeftinim novcicima.

ovako ljudi (ovo je samo teorija)..

odete na

https://bitcoinwisdom.com/markets/btce/ltcusd

izaverite interval 15m izaberite.

Settigs -> EMA

I markets BTCe

I sada pazite dobro na zutu i plavu liniju on se nekad ukrstiaju ..

Kada se ukrste tako da Zuta ODE IZNAD plave to znaci da ce do sledeceg ukrstanja cena biti NIZA

Kada se ukrste tako da Zuta ODE ISPOD plave to znaci da ce do sledeceg ukrstanja cena biti VECA

Ako neko oce moze da isproba (ovo je samo neki zakljucak nakon buljenja u grafik..)

Idem da isprobam ovu taktiku pa vam javlajm kako sam prosao :p

Poslednja izmena:
Na BTC-e znam da mogu kupiti BTC i LTC pomoću onih kodova i znam da ih od zmajns i drugih mogu pazariti. Ali vidim da na sajtu stoji da mogu da platim i VISA debitnom karticom. Konkretno, Electron ili Internet, koje imam (Intesa).

Je li neko pazario tako da mi potvrdi? I da li je neko tako i povlačio lovu, jer vidim da i to stoji na frontpage-u?

Drugo, kod uključivanja 2FA na BTC-e šta treba da sačuvam, Private Key ili pretpostvaljvam onaj Base32 Private Key? Na BS-u je to odrađeno *****-proof, pa ne znam koji je onaj koji mi je potreban u slučaju gubitka fona i sl.

Poslednja izmena:
@detector
Ja bih rekao da ta prica sa longterm i shortterm linijama nije prakticna iz prostog razloga sto - kasni! Informacija koja nam je potrebna je dobijena malo ispred ukrstanja tako da kad na grafikonu dobijemo ukrstanje vec je kasno da menjamo politiku bay/sell, najmasniji kajmak smo ispustili.
Ostala misljenja? :)

Upravo tako odrices se dela kajmaka kako bi dobio "vrapca u ruci" i ne dobijas uvek (nekad ce zaradu popipti fee od menjacnice), ali imas mnogo vece sanse za dobitak (doduse za mali dobitak)

I to sve pod predpostavkom da si non stop 24/7 za kompom ..

P.S. To je ono sto sam zakljucio buljeci u grafik danas sam poceo sa trgovinom na taj nacin presao i FIAT danas i jos uvek cekam da se linije ukrste ;)

od svih pokazatelja uzeo si prilično bezvezan

prvo što MA laguje
drugo što te linije potpuno drugačije izgledaju u zavisnosti koji MA izabereš (tj za koliko perioda da vadi prosek)
treće i najbitnije što cena u prošlosti nije nikakav garant cene u budućnosti

Mislim da se krećemo opet u negativnom pravcu i da će do kraja nedelje biti ~ $450.
Elem ja sam pola šteka btc-a prebacio u FIAT pa se nadam da nisam pogrešio. Ovo je bio samo panic buy kad su videli da cena ide gore, to je moje mišljenje.

@vojkan

Uzeo sam EMA a ne MA ...

ja ne znam da mi on ne pokazuje kako ce se kretati u buducnosti nego kako se kretala u neposrednoj proslosti ..

Na osnovu toga zakljucujem da da ce se i nastaviti tako kretati (jos neko vreme). ako uzmem dovoljno veliki intervali onda cu "ignorisati" male skokove i MOZDA cu uspeti da ispratim opsti trend (Sto mi je cilj kako bi na kraju izasao sa vise para od onoga sto sam ulozio...)

E sada da li ce mi ovaj sistem doneti profit ili ne videcemo ..
Ja sam zeleo da podelim ideju sa drugima pa ako jos neko uspe tak da zaradi super (nisam p-c-a koja ce da radi ovo pa da zaradi i naravno da cuti sve vreme), ako ne uspe *** nece biti jedini koji je puko.

Za zadnja 2 sata kod kineza istovareno samo 43,1 btc-a, akod amera 128,2btc-a. Ovo nije skoro bilo. Kod kineza je bio istovar 10-20 puta veci nego kod amera. Za ova dva sata obicno se istovaralo preko 12 000 btc-a.

moze li neko da mi kaze zasto ne funcionise sistem (jer da funkcionise svi bi to radili) "kupim btc na BTC-e i prodam na Bitsamp"? Jer je razlika uvek nekih 10usd

Zato sto postoji fee za povlacenje sredstava i fee za trade-ovanje i fee za depozit novca na menjacnici itd itd itd

Poredjenja radi, razlika je bila i po 50$ i opet se nije isplatilo...

Poslednja izmena:
moze li neko da mi kaze zasto ne funcionise sistem (jer da funkcionise svi bi to radili) "kupim btc na BTC-e i prodam na Bitsamp"? Jer je razlika uvek nekih 10usd

Mnogo je razloga za ovo. Ja recimo primam pare od ljudi i na btc-e i na stamp - ali nikada ne presipam sa jednog na drugi. Razlog je:

1. Sam bitcoin koji je spor do bola i moze da ti se desi da ti transakcija tj. 3 konfirmacije ne prodje i po 2 sata. A za 2 sata ko zna sta ce biti

2. Fee za kupovinu prodaju - 0.2% da kupis btc na btce, 0.2-0.25% da ga prodam na stampu (za vecinu je ova druga cifra negde izmedju 0.4% i 0.5%)

3. I ono najbitnije - kada sve to treba da izvedes sa 1 btc onda jos i nekako, kada imas 10 btc smeta ti volume kojeg realno na btce nema. Sada da hocu da kupim btc morao bi da pokupujem sve od 486 do 488, sto ti dize trosak i gura te u minus

Jel uspeva neko da se uloguje na bitstamp?
Meni fail-uje kod 2-way authorization coda, prijavljuje neke errore.

Edit: evo proradio je posle refresha... ko zna šta je u pitanju.

Poz

Poslednja izmena:
Zaboravili ste u celoj prici glavni problem, a to je da i fiat moras da premestis izmedju menjacnica a to je zapravo najsporiji i najtupaviji deo celog lanca. BTC stize za sat vremena s minimalnim provizijama. Dolare i eure moras da povlacis uz debele provizije, cekas nekoliko dana i pravdas u banci, pa onda da uplatis isti novac uz nesto manje muke na btc-e, cekas par dana i ponavljas ciklus.

Zaboravili ste u celoj prici glavni problem, a to je da i fiat moras da premestis izmedju menjacnica a to je zapravo najsporiji i najtupaviji deo celog lanca. BTC stize za sat vremena s minimalnim provizijama. Dolare i eure moras da povlacis uz debele provizije, cekas nekoliko dana i pravdas u banci, pa onda da uplatis isti novac uz nesto manje muke na btc-e, cekas par dana i ponavljas ciklus.

Nije ti baš tačan podatak oko provizija za povlačenje deviza.
Ja sam povukao sa bitstamp-a, njihova provizija je fixno $15 a domaća banka mi je uzela 0.25%.
Zahtev za povlačenje deviza na stampu sam uradio u ponedeljak ujutru, utorak podne stigla poruka od banke o prilivu i poziv da dođem u vezi osnova sredstva koje sam rešio uz pomoć ličnog bankara preko email-a.
Kao nekome ko ima solidno iskustva sa transferom novca sa inostranstvom, ovo uopšte nije bio nikakav hussle i niže su provizije nego da šalješ/primaš novac preko banaka gde ti pošalješ 100 a stigne 70 eur i slični harač.

Poslednja izmena:
BTC / LTC [cena, menjacnice, kupovina i prodaja]

vezano za bitstampbtc-e trgovinu, mogu da kazem da u svetu kladionica postoji slican sistem koji funckionise u praksi (ja radio, samo te brzo banuju i ogranicavaju uplate) tipa uplatis na jednoj kladionici keca, na drugoj X i na tecoj 2, i sta god da dodje ti si u plusu nekih par %. Racunao sam juce provizija kod bitstampa za pretvaranje BTC u $ je 0,5%, vrv je i slicna provizija kod btc-e (tj kaze zmaj da je 0,2% jos bolje) za kupovinu istog. I nebitno za konfirmacije recimo drzis na btc-e 10 000 usd a na bitstampu 15 btc. I istog trenutka kad kupis na btc-e prodas na bitsampu. Razlika u ceni je veca od provizija pri razmeni btc u usd i obrnuto. Provizije depozita i withrawala su smesne kad se uzme u obzir veca suma. Sto se tice volumea na btc-e mozes odmah da kupis 10 BTC za cenu izmedju 470 i 472

Edit: sta je potrebno da mi provizija bude 0,2 a ne 0,5%?

Poslednja izmena:
vezano za bitstamp<=>btc-e trgovinu, mogu da kazem da u svetu kladionica postoji slican sistem koji funckionise u praksi (ja radio, samo te brzo banuju i ogranicavaju uplate) tipa uplatis na jednoj kladionici keca, na drugoj X i na tecoj 2, i sta god da dodje ti si u plusu nekih par %. Racunao sam juce provizija kod bitstampa za pretvaranje BTC u $ je 0,5%, vrv je i slicna provizija kod btc-e (tj kaze zmaj da je 0,2% jos bolje) za kupovinu istog. I nebitno za konfirmacije recimo drzis na btc-e 10 000 usd a na bitstampu 15 btc. I istog trenutka kad kupis na btc-e prodas na bitsampu. Razlika u ceni je veca od provizija pri razmeni btc u usd i obrnuto. Provizije depozita i withrawala su smesne kad se uzme u obzir veca suma. Sto se tice volumea na btc-e mozes odmah da kupis 10 BTC za cenu izmedju 470 i 472

Sta to govoris vezano za kladionicu ? Omasio si skroz !!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno