Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja licno ne verujem da ce taj odnos padati. Nemam bas cime da poduprem tvrdnju ali stvarno sumnjam u tu mogucnost. Ja samo ocekujem da se to vremenom smanjuje. Ne jos uvek ali vremenom da.
A cena ko cena, gde god da krene neko ce da kuka. Ova je cena preniska, morace da ide gore polako svidelo se to nekima ili ne. Jos ce biti padova i skokova, moraju ljudi da mesetare pa Asic moze opet da udje, nadam se bez gubitaka. I nadam se da ce da se opameti ;)

Ja licno ne verujem da ce taj odnos padati. Nemam bas cime da poduprem tvrdnju ali stvarno sumnjam u tu mogucnost. Ja samo ocekujem da se to vremenom smanjuje. Ne jos uvek ali vremenom da.
A cena ko cena, gde god da krene neko ce da kuka. Ova je cena preniska, morace da ide gore polako svidelo se to nekima ili ne. Jos ce biti padova i skokova, moraju ljudi da mesetare pa Asic moze opet da udje, nadam se bez gubitaka. I nadam se da ce da se opameti ;)

Dok ne udju sveze pare, tj jos para u sistem, kupovina se vrsi postojecim novcem. A taj novac je tu jer su mnogi kupovali kada je trebalo prodavati. Nisu svi izvukli pare, zapravo mnogi nisu, zato ih i ima. Iz tog razloga ce se vrednost pojedinih valuta prelivati po sistemu spojenih sudova. To je scenario vec vidjen prosle godine. Svima je sigurniji BTC i bezace u njega, cena LTC-a u $ nece padati, ali ako BTC bude rastao, LTC ce rasti sporije. Do nekog momenta, dobre vesti vezane iskljucivo za LTC.

ko god moze da zamisli placanje karte u javnom prevozu prislanjanjem telefona na "ponistivac", parking mjesta prislanjanjem telefona na automat za naplatu, clanaka na internetu u jednom kliku, situaciju u kojoj ti klinac zica lovu u 2 ujutro za taxi jer je ostao kokuz a ti mu posaljes coine poput kredita za telefon onako iz polu sna itd. moze dokuciti pravu vrijednost Bitcoina.
za mene su ove cijene smijesne za ono sta dolazi.

zapamtite, pravo ludilo dolazi nakon ozbiljnog aktiviranja dva americka Bitcoin trust-a, BITa i WBTa. to ce se desiti nakon aktiviranja SecondMarketa.
to cekajte i cuvajte novcice.

Jedino kartu do Crne Gore da platim posto nekad cekam i po 2 sata na transfer.

EDIT: Sve sto pricas je tacno, osim sto u stvari govoris o blokchain-u a ne o BTC-u ili bilo kojoj konkretnoj valuti.

Poslednja izmena:

Ma opametio sam se ja odavno, cim sam video da je cena presla 12 i nema nameru da pada. Nego sta sad da radim da kupim po ovoj ceni ili da cekam pad na 11 koga sudeci po nekim postovima nece biti jer cena bas sada mora da ide nagore iz bogte pita kojih razloga.

NHF, ali sad si malo preterao iako te smatram odličnim poznavaocem prilika i kretanja cena - to što si ti čekao da padne cena jer ti odgovara u ciklusu buy/sell ne znači da je to trend, već samo tvoja procena koja ovog puta možda i nije bila dobra. Razvlačenje nje na 520-525 ili neke druge situacije u kojoj će neminovno doći do pada ne čini je ispravnom. A to ste upravo rekli ASICu da ne radi i da se ne trguje tako.

Eto, ja se suzdržavam od komentarisanja na temu procene kretanja vrednosti i prepucavanja koje se dešavalo ranije ko je u pravu, ali mislim da si ovde omanuo. Po meni, očekivao se pad zbog 15.04. i loših vesti koje su (barem za sad) izostale i ovo što gledamo je reakcija na to. Dokle će rasti i kada sledi opet neki dump i pad, videćemo, ali što se tiče projektovanja za danas imam utisak da su oni koji su čekali pad ispod 400/10 da bi kupili, jednostavno rečeno - promašili. Odnosno, izostale su loše vesti koje bi izazvale taj pad.

kako nije trend, kada je cena od 900 $ u padu konstantno?

ne vidim kako moja procena nije dobra kada sam prodavao za 630, 550, pa čak i 500, a kupio ispod 400? sad ispade da je cena pala samo da bih ja mogao da kupim ispod 400 i sad napravio između 80~150 $ profita po novčiću?

tebi se ovaj rast čini realnim? meni ne. ne zato što sam na njemu dobar min 500 $ (a verujem da ima i onih koji su dobri po par desetina hiljada), već zato što se ništa nije desilo. sve je isto kao pre. kina baulja u mraku, mtgox prevara, samo 1 menjacnica radi na zapadu, a pitanje je da li je ima dozvolu za rad i opsluzivanje USA gradjana.

sve je to na vrlo klimavim nogama.

ja sad samo cekam da istovarim ostatak novcica koje sam kupio za manje od 400. ako krene jos da luduje cena, ima i iz steka da prodajem.

po meni je trenutno sve iznad 500 dobra prodaja. ako kojim ludilom predjemo 600 - kupicu i ja, i nek budem u minusu, ali ne vidim da ce se to desiti.

Poslednja izmena:
Sta da radis? Jel opet zelis da slusas druge i opet da puknes?
Juce nisam hteo da ispadnem zloban ali hteo sam da napisem da imas 50% sanse da zaradis i 100% sanse da puknes. Nemoj druge da pitas sta da radis vec se trudi da imas svoje misljenje inace ides u dubiozu i izgubices i to malo sto imas. Neko drugi zna sta ce da radi na berzi, ti ocigledno ne, hoces samo da ispratis njih i da ucaris nesto. Tako ces vecito da kasnis.
Ili kupis odmah i pomiris se s gubicima ili probas da sacekas jos malo, mozda cena padne malo pa se izvuces a mozda i skoci pa imas jos vece gubitke.
Ko se mača laća, lakokaraća :d Htedoh da kazem da je berza mac sa dve ostrice, uvek mozes da se poseces ako nisi oprezan.

Da sam slusao druge a narocito cacanina ne bi imao ovakve gubitke. Naravno da nisam u celu pricu usao nepripremljen vec sam citao diplomske radove koji se bave berzom i analizirao berzanske grafikone i cene u predhodnih nekoliko dana.

U proteklih nekoliko dana trend je bio da posle veceg rasta ide pad sto je sada izostalo, a minimalna dnevna cena je bila ispod 11, tako da je bila velika verovatnoca da cu ostvariti profit. Uostalom ako pogledas ovaj grafikon videces da sam prodaju obavio priblizno po ceni lokalnog maksimuma, kao i da je cena vec skocila za 1 $, tako da je bilo ocekivano da ce u skladu sa trendom kretanja cena na berzi u proteklom periodu cena opet pasti.

attachment.php

Poslednja izmena:

ne vidim kako moja procena nije dobra kada sam prodavao za 630, 550, pa čak i 500, a kupio ispod 400? sad ispade da je cena pala samo da bih ja mogao da kupim ispod 400 i sad napravio između 80~150 $ profita po novčiću?

Nije cena pala da bi ti kupio, naravno, već samo kažem da proširivanje perioda predviđanja uvek može da obuhvati neki kada je cena išla gore ili dole. Hoću reći, morao bi malo tačnije periode da navedeš kada predviđaš da bi se mogli proveriti, vidi taurusovo predviđanje koje je Vojkan citirao kao primer. Ovako je dovoljno da sačekamo sledeću nedelju npr i kad krene cena nazad na 400, ti kažeš, eto, rekoh ja da će da ide dole. :d Nije da mi nešto smeta, svako ima pravo da napiše šta želi, vidi se kasnije ko je šta pisao, samo me ubolo u oči kako ste iskritikovali čoveka da se ne trguje tako što želiš da cena ide u nekom smeru. :) Ja inače zato i prestao da pokušavam trgovinu, otprilike bih bio uspešan kao i ASIC. :d

tebi se ovaj rast čini realnim? meni ne. ne zato što sam na njemu dobar min 500 $ (a verujem da ima i onih koji su dobri po par desetina hiljada), već zato što se ništa nije desilo. sve je isto kao pre. kina baulja u mraku, mtgox prevara, samo 1 menjacnica radi na zapadu, a pitanje je da li je ima dozvolu za rad i opsluzivanje USA gradjana.

Iskreno, nemam pojma šta da smatram realnim. Realna cena je ona po kojoj se trguje, a da li mi se sviđa to je drugo. Ne sviđa mi se pa i ne prodajem, nadam se nešto većoj, barem 20-25$ za istovar prvog manjeg kontigenta novčića, dok ostatak čeka u walletu neka srećnija vremena. Da li će ih i dočekati, videćemo, što bi rekli slepci. :D

Ja sam se iskrcao na 514$

Za istu cenu se pre deset dana ostavljali suicide hotline broj. :D

Poslednja izmena:
ma ovo je sad sve budženje. order book na stampu pun bot ordera i lažnih wallova, do sad buy a evo sad iskoči i jedan sell na 490

tebi se ovaj rast čini realnim? meni ne. ne zato što sam na njemu dobar min 500 $ (a verujem da ima i onih koji su dobri po par desetina hiljada), već zato što se ništa nije desilo. .

Ne nego je od 2012 i cene 3$ u konstantnom rastu do 1160~$ pa pad do 50$ onda rast do 990$ pa tek onda ovo sto si ti napisao.
Sta je ovde uopste realno molim te mi reci, o kojim vise desavanjima pricate?

Da sam slusao druge a narocito cacanina ne bi imao ovakve gubitke. Naravno da nisam u celu pricu usao nepripremljen vec sam citao diplomske radove koji se bave berzom i analizirao berzanske grafikone i cene u predhodnih nekoliko dana.

U proteklih nekoliko dana trend je bio da posle veceg rasta ide pad sto je sada izostalo, a minimalna dnevna cena je bila ispod 11, tako da je bila velika verovatnoca da cu ostvariti profit. Uostalom ako pogledas ovaj grafikon videces da sam prodaju obavio priblizno po ceni lokalnog maksimuma, kao i da je cena vec skocila za 1 $, tako da je bilo ocekivano da ce u skladu sa trendom kretanja cena na berzi u proteklom periodu cena opet pasti.

attachment.php

Ako ti BAS trebaju novci prodaj i nemoj se kajati JER ti novci trebaju. Ako ti novci ne trebaju a nisi za kocku ( vidim da nisi ) cuvaj, odredi cifru npr 50$ i prodaj kao sto sam ja prodao jedan deo .

Sta da kaze vecina nas rudara koji smo 2012 prodavali BTC po 10$ 15$ 20$... desetine, stotine komada.

Jedan nas drug clan je prodao preko 4000 komada BTC-a po prosecnoj ceni od 12$ sta on da kaze, da se ubije...?

imajte na umu da bitstamp nece raditi od 18.04. do 21.04. radi odrzavanja sistema

imajte na umu da bitstamp nece raditi od 18.04. do 21.04. radi odrzavanja sistema

Dear Bitstamp clients,

Due to Easter holidays on Friday 18th and Monday 21st of April 2014, the payment system TARGET2 and consequently the Bitstamp's clearing payment system will not operate.

Deposits and withdrawals will be processed on the next working day, Tuesday 22nd of April 2014.

Best regards,
Bitstamp team

Odakle ti info da neće raditi? Samo clearing...

do mene, izvinjavam se na brzopletosti. mozes obrisati oba posta.

Ako ti BAS trebaju novci prodaj i nemoj se kajati JER ti novci trebaju. Ako ti novci ne trebaju a nisi za kocku ( vidim da nisi ) cuvaj, odredi cifru npr 50$ i prodaj kao sto sam ja prodao jedan deo .

Sta da kaze vecina nas rudara koji smo 2012 prodavali BTC po 10$ 15$ 20$... desetine, stotine komada.

Jedan nas drug clan je prodao preko 4000 komada BTC-a po prosecnoj ceni od 12$ sta on da kaze, da se ubije...?

Nemam ih vise sve sam prodao a ako ih sada opet kupim po ovoj ceni izgubicu 1 LTC.

smile-cry.jpg

Da ponovim cacaninov citat:

'Jedan nas drug clan je prodao preko 4000 komada BTC-a po prosecnoj ceni od 12$ sta on da kaze, da se ubije...?'

Covece, iskuliraj malo! Ljudi su gubili desetine hiljada evra, pa nikom nista, a ti samo kukas po forumima kako si izgubio 1 (jedan!) LTC! Kalimero ti nije ravan!

Poslednja izmena:
Ajde da skupimo svi 13$ da moze da dokupi taj ltc i da vise ne kuka :D

nezahvalno je ista reci...ali...

da sam na tvom mjestu, razmislio bi da kupim BTC pa da sacekam pad LTCa u odnosu na BTC kako bi povratio kolicinu novcica.
ovo je zasnovano na predpostavci da ce odnos BTC/LTC padati u korist BTCa.

ako se odlucis na takav potez, sacekaj LTC na 0.0235 ili odnos koji ti odgovora... ali cekaj strpljivo.

Kada odbijes struju to je 20-dneva zarada od rudnika. :mad:

A sta mislis koliko godina bi mi trebalo sa ovim difom i cenom da je otplatim. :mad:

treba ti 20 dana da iskopas jedan ltc???

jednostavno dobit je previse mala u odnosu na tvoje nerviranje, da pravis 20 puta vise ti se ne bi toliko nervirao oko jednog ltca. tako da ako gledamo cisto poredjenje dobiti i gubitka, iako je gubitak samo tvoja nervora, ne isplati se. makar ja tako mislim.
da bi shvatio sta hocu da kazem, ti mozda isto pratis berzu kao neko ko ima 30x bolju masinu, isto si namestao kao on, isto moras svaki dan da nagledas sve i svasta od masine do milion nekih tema a opet on ima veci dobitak.
zato mislim da u ovom poslu postoji jedna konstanta, to je sve ovo, namestanje i pracenje svega i svacega, a promenljiva je sa koliko si novca usao. ako je razlika prevelika ja ne bih ni ulazio u posao. neka me neko ispravi mada ja tako gledam

treba ti 20 dana da iskopas jedan ltc???

Treba mi 12 dana ali masina dok radi trosi struju, tako da kada se odbiju troskovi ispada da je potrebno nekoliko nedelja da bi se ostvarila cista zarada u vrednosti jednog ltc-a. :crash:

Poslednja izmena:
Hoces da kazes da za 20 dana zaradis 1000 dinara, sto dodje 50 dinara dnevno?!

Batali ti sve ovo. Zivci i vreme nemaju cenu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno