Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace ko ima kesovine na Gox-u nek kupuje obavezno!
Cena je vise nego povoljna...

Ako bolje pogledas - NOVAC IDE NAPOLJE, samo btc ne ide, a cena je tu gde jeste od juce, pa ili prodaj, isplati sebi kes ili cekaj, ne vidim sta tu ne valja?

problem je u manipulacija koju je započeo gox, a sada drugi nastavljaju i o tome stalno pričam - manipulacijida bi se oborila cena .. prodaj ali po kojoj ceni u PM ?! po ceni koja odgovara onom ko treba da te isplati a to je berza.. nemaju bre para da isplate sve koi žele da pobegnu i morali su nešto i oni da naprave veštački.. pritisak će rasti i na druge manje berze zbog Gox-ovog srnja.. pre tri dana sam pisao o ovome..
kasno je, odoh.

problem je u manipulacija koju je započeo gox, a sada drugi nastavljaju i o tome stalno pričam - manipulacijida bi se oborila cena .. prodaj ali po kojoj ceni u PM ?! po ceni koja odgovara onom ko treba da te isplati a to je berza.. nemaju bre para da isplate sve koi žele da pobegnu i morali su nešto i oni da naprave veštački.. pritisak će rasti i na druge manje berze zbog Gox-ovog srnja.. pre tri dana sam pisao o ovome..
kasno je, odoh.

Gox pare ne isplacuje vec 9 meseci, moze da pocne sta hoce, vise se ne pita. A stamp je izuzetno likvidan. A uzmi u obzir da bilo ko od njih, ako mu se bas hoce, moze sutra da zapali sa parama, a mi bi mogli samo da gledamo u prazno. Dakle, ne kockas se sa vise nego sto si spreman da izgubis

Ne mora da znaci, stvar je samo u brzini konfirmacije, meni je za pola sata stizala potvrda o prebacivanj sa vircurexa na stamp, stvar je samo softvera i servera sve ostalo ide trenutno ako imas novcice
Cinjenica je da kitovi hoce da kupe sto jeftinije i da mogu da rade sta hoce pogotovu kad im se najse ovakva situacija, neznam koliko pratite ali bilo je trenutaka kada su pokusavali da prave paniku i nije im uspevalo ljudi jednostavno nisu hteli da prodaju i sve se vracalo na normalu, ovo je igranka bez prestanka dok se ne uvedu pravila

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci, stvar je samo u brzini konfirmacije, meni je za pola sata stizala potvrda o prebacivanj sa vircurexa na stamp, stvar je samo softvera i servera sve ostalo ide trenutno ako imas novcice

I mora da se desi jedna konfirmacija da bi bio siguran u ovom slucaju. A jedna konfirmacija se desi kada se otvori jedan blok. Moze biti za minut, deset, pola sata, nekad i ceo sat...

Gox pare ne isplacuje vec 9 meseci, moze da pocne sta hoce, vise se ne pita. A stamp je izuzetno likvidan. A uzmi u obzir da bilo ko od njih, ako mu se bas hoce, moze sutra da zapali sa parama, a mi bi mogli samo da gledamo u prazno. Dakle, ne kockas se sa vise nego sto si spreman da izgubis

da li misliš da će i dalje biti dovoljni likvidni ako pola Usera oće da isplati coine da bi:
1. pobeglo iz veštački napravljene nestabilnosti BTC-a
2. pobeglo u galopirajući Dodge na drugim berzama..
ooo daa, puno ljudi želi ovo od juče !

niko nema te pare odjednom.

BTC nece niko koristiti za sitne transakcije zato je tu LTC a sutra jos neki brzi block coin... samo se nadam da nece uspet da proguraj ono djubre ripple

@igysa
Mani se teorija zavere, preterujes debelo :)
MtGox po meni ako se opasulje jos imaju malo vremena da se izvuku... tesko ce povratiti slavu ali jos nije kasno

Poslednja izmena:
da li misliš da će i dalje biti dovoljni likvidni ako pola Usera oće da isplati coine da bi:
1. pobeglo iz veštački napravljene nestabilnosti BTC-a
2. pobeglo u galopirajući Dodge na drugim berzama..
ooo daa, puno ljudi želi ovo od juče !

niko nema te pare odjednom.

Da bi se bitstamp svukao na nulu, potrebno je izuzetno malo coina, tako da, tu su te pare, ne brini. Takodje uzmi u obzir da se stamp vec dugo vremena koristi mahom za isplatu, ne za trgovinu. Ljudi mnogo vise trguju na btce i trgovali su na goxu zbog boljeg api-ja.

Poslednja izmena:
Ovaj forum se pretvorio u sprdačinu, lepo sam napisao da će isto da se desi sa Bitstampom ko i sa gox-om još pre tri dana, i drugarski napisao da povučete novčiće za svaki sluačaj.. i sad niko nema tri čiste da to sebi prizna - da nas berze rade kao majmune sa nekim flow-om .. verujete berzama koje mogu sutra da zdime, a ne verujete developerima ?! evo ćutaću, ajd zdravo....

BItcoin mi se ne svidja zbog sporoce..kad posaljem na neku menjacnicu to se otegne u vecnost ..ovaj utc coin koji sad kopam je stvarno ekstra brz ..od kad posaljem na menjacnicu dok ne mogu da ga koristim na menjacnici prodje minut samo

Zato smo i rekli da se BTC nece koristiti da se kupi kafa na automatu, nego ce se za to morati koristiti neki novcic sa brzim otvaranjem blokova...

Ajde malo i laicko objasnjenje sta se u stvari desava.

Prvo: DDOS - denial of service napad, organizovan je na nekoliko vodecih berzi, usmeren na njihove IP adrese servera koje se resolvuju preko DNS-ova, ruteri koji su zaduzeni da rutiraju i rasporedjuju saobracaj unutar cloud sistema koji ih stite (Cloudflare i slicno) filtriraju saobracaj prema poznatim patternima po kojima prepoznaju da je doslo do "napada" syn, flood, u ovom slucaju amplifikovanim NTP zahtevima, ili nekom novijom metodom koja nije dokumentovana i nije razvijen softverski zastitini mehanizam , nekoliko detalja : http://rt.com/news/biggest-ddos-us-cloudflare-557/ . Da bi neko to uradio na nivou od 500Gbps mora imati botnet od nekoliko miliona jakih masina na backbonovima, i takav napad kosta par miliona dolara i nije slucajan. Odredjena grupa je platila i izvela napad kako bi izvukla korist, jer se ovakvi resursi ne koriste slucajno. Zbog cega? Nakon ovakvog napada mreza racunara koja se koristi za napad - botnet, biva visestruko smanjena zbog filtriranja, prijavljivanje, eliminisanja malwarea na njima i vlasnik ne moze uskoro racunati niti na broj racunara za napad niti za slicnu tehniku kad se implementira zastita od nje. Efikasna zastita od DDOS napada NE POSTOJI i tacka! Postoji samo dovoljno veliki kapacitet, i vreme da sacekas da prodje napad u smislu da filtriras saobracaj ako prepoznas nacin kako da ga filtriras na ruterima i delu mreze iznad svoje. Ko ne veruje u mogucnosti i postojanja DDOS napada, neka se edukuje.

Zakljucak: ocigledno je da neko zeli da izvuce veliku, visemilionsku korist, a to znaci da smanji vrednost coina ili da direktno izvuce odredjen broj coina sa "spamovanjem" bitcoin mreze kao sto je uradjeno u ovom slucaju, posebno formiranim zahtevima koji mogu da prodju 0-kofirmaciju i na neki nacinu izvuku coine. (primer: direktan exchange sa nekim ko vam na 0-konfirmaciju da ziv novac ili drugi coin). Zato se radi o kombinovanom DDOS napadu na berze, jer se koristi simultani DDOS napad na berze da se smanji cena, i spamovanje celokupne bitcoin mreze sa istih botova slanjem lose formiranih zahteva za potvrdom bitcoina, jer ce neko usled panike i smanjenja cene lakse da proda BTC na 0-tu konfirmaciju koja se moze desiti, poljuljace poverenje u ceo sistem i lepo zaraditi.

Cinjenica je isto tako da berze imaju korist od trgovine, oscilacija, ali ne na ovaj nacin. Njima su potrebne promene u ceni , sto vece to bolje, jer se volume usled tih promena drasticno povecava i raste im zarada. Ovo sto se desava ne odgovara nikome jer blokira posao. Ne postoji logika po kojoj bi Bitstamp, BTC-E trenutno zeleli da obustave rad, jer previse zaradjuju. MtGox je druga prica, odavno su pukli, pitanje je samo kad ce to da objave.

E konacno neko razuman...

evo mene nerazumnog.

opasan bug, pojeo sam se od muke jer mi pola bitcoina što sam poslao sa bitstampa juče i dalje nije na adresi ili stanju.

rasprodao sam sve, i sad čekam 400 $.

:d

slazem se , ko se jos nije prebacio na fiat, neka to uradi , ceka neku svoju cenu i uveca svoj saldo novcica, strpljivo i zaradicete, kockarske taktike, hit-and-run zarada uvek moze ali trebate imati malo vise srece :)

zahebavam se, kupujem lagano sve ispod 650.

poslednju hiljadarku cuvam da ispucam ako se priblizimo 400 $.

ako nekome treba kes, nek me cimne preko pm/a.

Poslednja izmena:
jel zna neko menjacnicu koja daje novcice za 0 konfirmacija?

Čitam pomno i baš zato tvrdim nije nikakav fork ni Ddos, nego berze manipulišu..

Dakle Radim kao web developer (internet mi je "struka") i tvrdim ,tacnije ZNAM, da ovo JESTE DDOS napad.

Kako i zasto necu nikome da objasnajvam jel jel mi se povraca od neosnovanih tvrdnji koje si iznsio u zadnje dve strane.

hvala ..

Sto se tice berze cena ce malo pasti pa skociti..

Kako BTC bude bivao jaci tako ce sanse za ovakav napad da se smanjuju...

Ovo pokazuje da BTC jeste jak ali da mu teba jos puno da postane dovoljno jak ;)

Poslednja izmena:
^^ greota :p , jel uspeop neko da uradi ovo ocemu pricaju svi i drobe da je problem? da vam reknem :p

Na btc-e buy order na 0,0004 je 1623 BTC :)

4ssRJE2.png

:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno