Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje KOLIKO je BTC decentralizovan... tu je deo velikog problema... umesto svi da stanu da osudjuje jedne druge, moraju poceti da rade zajedno, mislim da se ti izgubilo iz vida u zadnjih 1-2 godine

p2p od 500 000 nodova tesko napasti, ali koliko ih sad ima, kad su vecina 99% na vecim poolo-vima, to vise nije prava p2p mreza

Poslednja izmena:
Evo ga i ddos na bitstamp, neko je trazio :)

Pitanje KOLIKO je BTC decentralizovan... tu je deo velikog problema... umesto svi da stanu da osudjuje jedne druge, moraju poceti da rade zajedno, mislim da se ti izgubilo iz vida u zadnjih 1-2 godine

p2p od 500 000 nodova tesko napasti, ali koliko ih sad ima, kad su vecina 99% na vecim poolo-vima, to vise nije prava p2p mreza

Znas kako ja gledam na sve to? Cim se neko dovoljno trudi da sve ovo izvede, znaci da btc napreduje. Hteli smo virtuelnu valutu? Welcome to the real world, hakeri su sastavni deo toga.

Čitam pomno i baš zato tvrdim nije nikakav fork ni Ddos, nego berze manipulišu.. isto ako što su koliko puta same sebe isključivale da bi se zaštitile od velikih Sell ili buy ordera koji im nisu odgovarali (a koristeći fingirani DDos napad, izgovor - dokazano više puta, a raspravljano na ozbiljnim forumima da niko spolja i ne zna šta se iza Incapsule zbiva). Berze mogu same sebi da naprave probleme koji izgledaju kao DDos napad za smrtnike spolja koji pokušavaju da pristupe.. jel neko od vas možda prati rutiranje i saobraćaj ka njima ? ma daj ! :)

Koriste Gox-ov izgovor i prihvataju ga da bi uradile urade isto, pa jel ste ćoravi da ne vidite pattern ?! ;)
Lepo sam ovde napisao da je bolje da se bude oprezan dok ne prođe njesra i da povučete novčiće.. jer je vrlo moguće da se desi isto sa Bitstampom kao i sa Gox-om.

E kad je došlo do ovoga pitanje je samo da li su totalni prevaranti kao Gox, ili malo manje od toga ;) pa i sa BTC-e niko niša nije skinuo, skoro niko više od 24 sata, a oni se čak nisu ni oglasili.

Poslednja izmena:
Ja sam vec pre 3 dana procitao da je obim nepotrebnih transakcija na blockchain-u uveliko povecan, tako da bas i nije manipulacija... verovatno sad svi kopaju po kodu svojih wallet-a i traze rupe, jer sve vece berze imaju svoj custom wallet, sto bas i nije lako napisati

Ja sam vec pre 3 dana procitao da je obim nepotrebnih transakcija na blockchain-u uveliko povecan, tako da bas i nije manipulacija... verovatno sad svi kopaju po kodu svojih wallet-a i traze rupe, jer sve vece berze imaju svoj custom wallet, sto bas i nije lako napisati

Ne vredi ti da pokusas da objasnis, teorija zavere je uvek moderna. Mada se pitam, sto bi se neko ko veruje u opstu dobrotu, mir u svetu i slicna sr*nja uopste upustao u kripto ?!

pa $$$ ja nisam verovao, u stvari nisam bio ni upoznat sa konceptom crypto valuta i sta one znace dok nisam video magicnu cifru od 250+$ pa sam se tek onda obrazovao :p

Koga bas zanima sta se tacno desava nek ide na github i prati raspravu developera o popravci. Za pocetak je se skloniti nulta konfirmacija, tj necemo je videti - a onda ce da resavaju problem na inteligentniji nacin.

Ono sto za sad ne valja, jako mali broj ljudi generalno je detaljno upoznat sa fukcionisanjem BTC, laicki sve izgleda prosto ali se u pozadini krije dosta toga... cak i na BTC forumu vidim dosta njih lupa gluposti a znaju vise od mene... sto samo doprinosi dezinformacijama

Dosta je pogledati shit coin-e koji ni copy/past nemogu du urade bez gresaka, gde cemo dalje...

I zato za sada BTC samo i LTC kao podrska...... za ostale cemo videt ali to sigurno nece biti neki clon LTC! :)

Da li vi to branite Gox i njihovu izjavu ? :) LOL ! Gox je danas odjednom u pravu, samo zato što se isto "srnje" odjednom baš danas desilo i baš danas otkriveno kod Bitstampa ?! HA HA HA ! a developeri nisu u pravu ?! ovo je tragikomedija.. za taj "flow" se znalo pre više od dve godinei sad su najednom hakeri rešili da ga iskorite i na Bitstampu i na BTC-e zato što im je Gox to šapnuo ?!.. možda sam paranoičan ili nisam naivna budala da poverujem u to.

Maaaa kriv je Gox ali verovatno i ostali koriste slicnu meotdu kao i Gox za proveru transakcije.... iako je exploit poznat izgleda vecina ne cita ili je kod uradjen pre exploit-a...

Inace kad se neki exploi nadje, po meni je lose samo ga dokumentovat a ne resiti 100%

MtGox kakav god bio je trazio RESENJE, sto je po meni pametno, a ovi su se odma izjapurili kao nije vazno...

I onda kad je explot upao u oci krekerima oni su krenuli da napadaju SVE, jer nisu ludi da veruju u globalnu zaveru vec znaju ako Gox ima rupu ima jos neko :)

Maaaa kriv je Gox ali verovatno i ostali koriste slicnu meotdu kao i Gox za proveru transakcije.... iako je exploit poznat izgleda vecina ne cita ili je kod uradjen pre exploit-a...

Inace kad se neki exploi nadje, po meni je lose samo ga dokumentovat a ne resiti 100%

MtGox kakav god bio je trazio RESENJE, sto je po meni pametno, a ovi su se odma izjapurili kao nije vazno...

I onda kad je explot upao u oci krekerima oni su krenuli da napadaju SVE, jer nisu ludi da veruju u globalnu zaveru vec znaju ako Gox ima rupu ima jos neko :)

da Željko, ali za Exploit ili flow, ili rupu se znalo mnogo ranije, i to su svi znali i budi ubeđen da su to znali i Crackeri jer oni od toga žive ! nije moguće da su saznali za to tek kad mi je Gox šapnuo, zar ne ? ;) uostalom Exploit je moguć samo sa zastarelom ili customised verzijom wallet-a ovo j e vrolo dobro dokumentan propust koji je bio i rešen..
Ljudi ovo je vrlo jeftin trik vlasnika berzi, žao mi je ako nekog skenjavam, ali upozoreni ste - bilo je tako očigledno šta će da se desi sa drugim manjim berzama.. nadam se da se Bitstamp uskoro vraća zbog svih nas.

Video si kako se dobar deo malih berzi raspada... i meni je logicno ako na tacnu ima TX unique da njega koristim za proveru a ne da kopam i uporedjujem na 2-3 nacina, exploit je dokumentovan i to ako je pogledalo saka ljudi a jos manje njih razumelo

Custom wallet je radjen ihaj..... propusti su moguci, da je samo Gox moguce zezat ne bi ostali uprpisali... jedino je onaj ludak RS sa McxNow izjavio da on vrsi dodatne provere, ali znajuci ga on nikom ne vraca meuspeli transfere i iste sigurno rucno proverava, tako da je covek EGO manijak i lazov :)

Jer ako jos neko ne razume nije problem u povlacenju vec u problemu kad poslat BTC sa berze nekom ne stigne a on uspe da ga ponovo pogura u blockchain-u i posalje lazni TX da berza pomisli da mu stvarno nije stiglo i onda mu oni vrate pocetno stanje na racunu... to velike berze moraju automatcki da rade, dok RS i ostali to rade rucno

Aman covece, u poslednjih 4 nedelje je bilo otprilike 8 update-a walleta na berzama, negde oko 6og update je poceo problem. Gox ne branim ni pod razno, davno sam zaboravio na njih i ne smatram ih za ozbiljne. Ako malo procesljas, videces da se Markons poslednjih 10ak dana zali bas na taj problem, i nekom je trebalo par dana da problem pretvori u exploit i da zatrpa mrezu. Postoje mnogo laksi nacini da se srusi cena na berzi. A kad dodje do velikog problema na bilo kojoj berzi, berza se gasi, ne pusta se da sve ode u cabar kao sto je Gox uradio u aprilu. A kao sto vidis, cena sedi tu gde jeste i ako mene pitas i dalje je prenaduvana, treba da ide dole. Ne zato da bi ja kupio, nego zato sto je ludilo sa cenom izmaklo kontroli.

I dok je sveta i veka, svako ko ima mozga ce iskoristiti oscilaciju ako ima sredstava na menjacnici. Mozda smo ovakvi ili onakvi, ali svi mi u zivotu radimo iz ljubavi, ali prema NOVCU.

Ni ja ne volim sto nema depozita, posao mi stoji, ali sta je tu je. Odoh ja da iskopavam kerove, over & out

Poslednja izmena:
@Zmaje, nisam pratio bas sve jer to znaci da u ovom trenutku ne mozes nista od dolara da prebacis na svoj racun

@Zmaje, nisam pratio bas sve jer to znaci da u ovom trenutku ne mozes nista od dolara da prebacis na svoj racun

Novci putuju normalno, znaci ako hoces da uplatis ili isplatis sa berze. Ali je problem recimo prebaciti coine sa btce na stamp i obrnuto. Malo je nezgodno, pa sam ja recimo stopirao svoj posao dok se ne vidi sta je. Nije mi problem ako neko ima ripple usd, ali ostalo je sve komplikovano. Kontam da ce biti brzo okrpljeno, jer zbog ovoga posao svima stoji.

Ne lupetaj, ja sam danas 10x slao na i povlacio sa finex-a i btc-e (poslednji put sa btc-e pre ~1h) i sve radi bez problema

btce nije hteo da ugasi sve, ali ima obavestenje da moze doci do problema. Mada su oni probleme rucno resavali i poslednjih 10ak dana :D. i to kako, cekalo se i po 7 dana da odgovore. Verovatno sto je veci volume, to je manje moguce rucno resiti

^^Ma da, juce je bilo daleko gore, povlacenje trajalo sat-dva a depoziti nisu ni radili (ja imao 40 konfirmacija i 1 kod njih, pa onda 0 kod njih, haos) pa sredili za par sati sve. A pre 3-4 dana su imali vecih problema s DDOS-om i niko se nije bunio

^^Ma da, juce je bilo daleko gore, povlacenje trajalo sat-dva a depoziti nisu ni radili (ja imao 40 konfirmacija i 1 kod njih, pa onda 0 kod njih, haos) pa sredili za par sati sve. A pre 3-4 dana su imali vecih problema s DDOS-om i niko se nije bunio

Hehe, pitaj ljude koji su im pisali poruke po nedelju dana (recimo mene). Sve u svemu, mora se resiti problem, ovako se vise ne moze. Evo bas gledam kod na githubu, samo da se programeri dogovore ciji je najveci ovaj cije je resenje najbolje :D

A svodi se na novu funkciju "don't spend unconfirmed change". Jedino onda i svi koji su prekopirali fundamentalne delove walleta za alt coine, moraju da krpe.

Poslednja izmena:
@ Zmaje . Pa dobro to i nije toliko strasno, to se sve da resiti samo treba razuma i volje cak i rucno nije greda ako cekas par sati, sve zavisi od broja naloga sto je sigurno skocilo sa ovim sr. na goxu, cak bi oni to mogli da rese, po cenu i nekog gubitka za rudare ali bi to donekle povratilo poverenje u BTC da ne govorimo da bi cena vrlo brzo izasla na 1K. Sad pogledah ja sam juce oko 9 i 30 prebacio sa vircurex na stamp btc bez problema

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo, 2-3 godine znaju za bug i zabole ih...skroz debi1an odnos

Ne lupetaj, ja sam danas 10x slao na i povlacio sa finex-a i btc-e (poslednji put sa btc-e pre ~1h) i sve radi bez problema

ti si imao ludačku sreću onda, milijardu ljudi se žali da ne može jednom na dan, a ti si 10 puta uspeo u jednom danu perverznjaku :)

Razlog za zatvaranje povlačenja sa Stampa, i poenta cele priče u dve rečenice:
Panika sa veće berze se preselila na manju, i pošto je gomila ljudi htela da povuče svoja sredsva, berza je postavši prepterećena budžetom, prihvatila solomonsko rešenje od starijeg brata, a ne želeći da joj se BTC i dolari presele u privatne wallet-e, čime bi ostala bez provizija i zarade. Ostavla je zatvoren ekosistem u kome se lova sada samo obrće, ne može napolje (iz berzinih džepova), a može da zaradi time što ljudi, šta će, ko što reče Zmaj, nastavljaju da obrću u mašini, i pri tom još mogu da ubace dodatne depozite (može IN ali ne može OUT).
ljudi ovo se zove prevara - n postoji nikakav naprasni flow da se ovo moralo desiti.. započeo Gox, a nažalost nastavlja STAMP, nadam se samo na kratko.
pozdrav !

U principu to i nije bug, samo je neko sad odlucio da se igra sa cinjenicom da to moze. Ima jos gomila takvih "bug"ova, to je ravno onom upozorenju "ne hvatajte uzareno drvo rukama, mozete se opeci". I realno, ako bi u jednom danu 100 hiljada ljudi to uradilo, ambulante bi bile pune :D, dok se ne donese zakrpa tj zakon po kom takav odlazak u ambulantu nije besplatan :D. Al sam napravio primer :D

Daleko je btc od savrsenog, ima tu jos da se radi

Programeri su cudna sorta, njih uglavnom sitnice ne interesuju, realno taj "bug" jeste sitnica jer moze smetati samo berzama i nekome ko radi povracaj BTC-a a ne proverava blockchain vec samo TX...
Sujetnis su i zele uvek da nametnu njihov stav svima... sto je najsmesnije resnje je moguce cak i se i taj TX mogao skroz izbaciti i koristiti onda nasilu drugi nacin provere, ali sad kad je dogorelo sad ce morat da urade i tu sitnu izmenu za njih :)

ti si imao ludačku sreću onda, milijardu ljudi se žali da ne može jednom na dan, a ti si 10 puta uspeo u jednom danu perverznjaku :)

Razlog za zatvaranje povlačenja sa Stampa, i poenta cele priče u dve rečenice:
Panika sa veće berze se preselila na manju, i pošto je gomila ljudi htela da povuče svoja sredsva, berza je postavši prepterećena budžetom, prihvatila solomonsko rešenje od starijeg brata, a ne želeći da joj se BTC i dolari presele u privatne wallet-e, čime bi ostala bez provizija i zarade. Ostavla je zatvoren ekosistem u kome se lova sada samo obrće, ne može napolje (iz berzinih džepova), a može da zaradi time što ljudi, šta će, ko što reče Zmaj, nastavljaju da obrću u mašini, i pri tom još mogu da ubace dodatne depozite (može IN ali ne može OUT).
ljudi ovo se zove prevara - n postoji nikakav naprasni flow da se ovo moralo desiti.. započeo Gox, a nažalost nastavlja STAMP, nadam se samo na kratko.
pozdrav !

Ako bolje pogledas - NOVAC IDE NAPOLJE, samo btc ne ide, a cena je tu gde jeste od juce, pa ili prodaj, isplati sebi kes ili cekaj, ne vidim sta tu ne valja?

Programeri su cudna sorta, njih uglavnom sitnice ne interesuju, realno taj "bug" jeste sitnica jer moze smetati samo berzama i nekome ko radi povracaj BTC-a a ne proverava blockchain vec samo TX...
Sujetnis su i zele uvek da nametnu njihov stav svima... sto je najsmesnije resnje je moguce cak i se i taj TX mogao skroz izbaciti i koristiti onda nasilu drugi nacin provere, ali sad kad je dogorelo sad ce morat da urade i tu sitnu izmenu za njih :)

*** txid je u neku ruku potreban, po meni samo treba izbaciti nultu konfirmaciju, i ovako nema nikakvu svrhu jer niko normalan ne radi na unconfirmed

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno