Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene odavno padovi ne dotiču ni najmanje. Sa druge strane, kad sam u fiatu i krene rast, uvek mislim da mi beži voz ispred nosa.

Pre 3-4 dana sam odustao od buy ordera koje sam drzao skoro 2 meseca, na 16 i na 14, i kupio po 21 (ltc). Tako da me ovi padovi pogodise u srce, aaaaa . . .
Cekam ovaj pad jos od kad je bio onaj armagedon i neki me djavo sjeba, ali bice mi lakse kad SAJ pogura ltc na 200+.

A sto se tice voza koja odlazi, uh nije lako gledati.

dok god je ljudi, npr mafije, spremne da prebaci pare ,bezbedni smo svi
prosto

Pa normalno da je dobra stvar. Neki i dalje misle da cenu BTC-a odrzava mafija a ustvari mafija drzi btc i ostatak kriptovaluta za noge i saplice ga.
Legalne vode i masovna trgovina je nesto najbolje sto moze da se desi kriptovalutama. Uostalom za to su i namenjene.

Odrzava mafija dobar deo sigurno, pored investitora i fondova. Civila je sve manje (i zato je i pored opste histerije u medijima pad 10-ak % uz instant oporavak)

Odrzava mafija dobar deo sigurno, pored investitora i fondova. Civila je sve manje (i zato je i pored opste histerije u medijima pad 10-ak % uz instant oporavak)
Pa ko još normalan veruje medijima? Oni i služe za manipulaciju širim narodnim masama bez mozga jer se primaju na svaku vest (kao da je smak sveta) koja se napiše...

"dok država propada, gospoda krenula na piknik " ...u Kanadu LOL :)

^^Pa te "siroke narodne mase bez mozga" su civili, i sreca pa ih je sve manje u BTC-u (neki batalili, neki presli na alt-ove i sl.)

pogledajte ono u sad kako ljudi kupuju i placaju drogu
tide prasak za ves
tolko nenormalno al ipak radi posao
ovo je mnogo vise koje je krenulo iz toga malog
zvuci mozda savrseno ceo ovaj koncept
zato ga se mnogi i boje

Je*ali te kinezi (posebno oni s Huobi-ja), njih treba DDOS-ovati molotovljevim koktelima... Stoka seljacka manipulatorska

O bokte ?! moli Boga da i Huobi nije u istoj igri ko i sve ostale berze što su krenule redom da se izgovaraju izmišljenim DDOS-om i BTC flaw-om, i blokiraju withdraw.. inače smo zaista obrali bostan.. Nadam se da su Kinezi bili i ostali svet za sebe...

Je*ali te kinezi (posebno oni s Huobi-ja), njih treba DDOS-ovati molotovljevim koktelima... Stoka seljacka manipulatorska

Svidjalo se nekima ili neoni su trenutno najveca berza u kini, i to bez manipulisanja, a pitanje da li je manipulacije uopste i bilo! :)

Oni su najveca berza na svetu, a u to da je bilo manipulacija samo ti sumnjas

pogledajte ono u sad kako ljudi kupuju i placaju drogu
tide prasak za ves
tolko nenormalno al ipak radi posao
ovo je mnogo vise koje je krenulo iz toga malog
zvuci mozda savrseno ceo ovaj koncept
zato ga se mnogi i boje
Tacka, zarez, nesto?!? Znam koji jezik koristis ali brate nista te nisam razumeo.

Gresis ako mislis da se neko boji kriptovaluta. Boje se ulaganja u njega dok je u sivoj fazi.

Ok sve, ali kakve veze "tide prasak za ves" ima sa kupovinom i placanjem droge i strahom od kriptovaluta...

Sasvim jasno na jednoj strani imamo BTC Developere i iskreni deo community-ja koji nešto radi čak i iz entuijazma.. sa druge strane imamo berze koje žele manipulacijom da dođu do ekstraprofia.. žalosno je kako su prihvatile Gox-ov recept i koliko daleko su otišle-- kakv crni DDos, na čega to ? pa nije to Web Site, jedna ili grupa IP adresa ?! BTC mreža ne može se zaustaviti Ddos-om.. berze su same okrenule prekidač na off i zaustavile povlačenje, napravile paniku namerno, i nepovratno nanele ogromnu štetu BTC-u... mislim da će se is ovoga moći izvući samo zdrave alt valute.. BTC nikad neće biti ono što je bio.

mozda trebamo da se "uradimo" da bi razumeli :sceptic:

@ igysa: DDOS je na site-ove, ne na mrezu... Danas na stamp, pre dan-dva-tri na btc-e (i pre ove price s gox-om). Pomesao si 2 vrste problema, jedan vezan za transakcije i drugi vezan za DDOS...
S obzirom da se juce cena vratila za ~12h, ovo nece ostaviti nikakve dugorocne posledice

@ igysa: DDOS je na site-ove, ne na mrezu... Danas na stamp, pre dan-dva-tri na btc-e (i pre ove price s gox-om). Pomesao si 2 vrste problema, jedan vezan za transakcije i drugi vezan za DDOS...
S obzirom da se juce cena vratila za ~12h, ovo nece ostaviti nikakve dugorocne posledice

Tvrdim da su berze dogovoreno zavrnule slavine.. nikakav Ddos napad nije izvršen na Bitstamp, BTC-e i ko zna na koga sve još sinhronizovano, nego su ga sami ugasilli.. ko može sinhronizovano da Ddosuje gomilu sajtova ?! gluposti.. a na Coindesku se spominje Ddos na BTC mrežu, samo sam preneo to.
Da neće ostaviti dugoročne posledice .. ?! čitaš li ti strane vesti, i da li i bez obzira da li čitaš, možeš da zamisliš kako razmišlja običan smrtnik koji nema pojma o tehničkom konceptu Bitcoina ? Niko normalan neće uložiti dolar više u ovo duuugo vremena - poverenje u BTC je na apsolutnoj nuli, i može da ide čak i niže ako se u roku od dan-dva withdrawal ne obnovi.. profitiraće i dalje Doge, Peercoin eventulano i možda LTC.. možda neki novi coin uspe da se probije .. narvno, dobro je da se nađe zdrava zamena za kompromitovani BTC - kompromitovan malverzacijama berzi a ne stvarnim tehničkim nesavršenostima.

Dovoljno je da ga napumpaju na novi "all time high", i eto opet obicnih smrtnika itd. :p...

Nije u pitanju klasican ddos vec flood block chain-a, pitanje sta pokusavaju berzama, svi su pametniji od Gox-a a sad svi uprpili... poenta je da je BTC fondacije licemerna delimicno, puna pametnjakovica, ne kazem da tu nema pametnih ljudi, ali ima puno onih sto pametuju.....

Treba prelezati ove decije bolesti i izaci 5x jaci... to je moje ocekivanje

Takodje sad se vidi i potreba za alternativama sa razlicitim mrezama i algoritmima, LTC, kasnije druge...

Poslednja izmena:
Sasvim jasno na jednoj strani imamo BTC Developere i iskreni deo community-ja koji nešto radi čak i iz entuijazma.. sa druge strane imamo berze koje žele manipulacijom da dođu do ekstraprofia.. žalosno je kako su prihvatile Gox-ov recept i koliko daleko su otišle-- kakv crni DDos, na čega to ? pa nije to Web Site, jedna ili grupa IP adresa ?! BTC mreža ne može se zaustaviti Ddos-om.. berze su same okrenule prekidač na off i zaustavile povlačenje, napravile paniku namerno, i nepovratno nanele ogromnu štetu BTC-u... mislim da će se is ovoga moći izvući samo zdrave alt valute.. BTC nikad neće biti ono što je bio.

eto ga kvalitetan scenario za neki film, il pak realnije - dokumentarac :)
ja bi to zaista voleo da nekad vidim, da se dodje do istine i da se ona lepo potanko objasni u nekom filmu/dokumentarcu, odemo u bioskop i sve to lepo upijemo :D

On treba da cuti, prvo je kukao kako je berza mirna, a sad mu opet ne valja :p...

Igysa pratis li ti malo net? Covece danas pola DNS servera radi sa zadrskom zbog DDOSa, pola dana moras da refreshujes stranice da bi se ucitale. Boli bitstamp ona stvar, isla cena gore, dole, levo ili desno, oni svoj procenat zarade

Videcemo do sutra sta ce se resiti, poslednji put kad se napravio fork, brzo su zakrpili. Problem je ovog puta malo ozbiljniji, ali daleko od neresivog.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno