Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba prelomit i zamjenit ETH za LTC, mene je ETh razocarao, prvom prilikom mjenjam za LTC, ETH je u ovom uptrendu smjesan stalno tone odnos prema BTC

Kratkorocno gledano, da. Ali kad se pogleda malo sira slika eth je od marta u porastu preko 500% dok je ltc 300%, u odnosu na usd.
Plus, eth je u toku leta imao skok preko 60% u odnosu na btc, jasno je da mora doci do distribucije.
Mnogo novih stvari se desava oko etha, tek ce da skace.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Eth je skakao kad niko nije i od tada se vuce kao prebijen. Realno, to je bila prava sansa za prelaz. LTC ovaj period ubedljivo najbolje izgleda od svih altova. Nema bas nikakvog razloga da tako i ne nastavi. Kako ce ostali, ko zna.

Tapatalk from Poco loco

Slazem se, Litecoin i Monero izgledaju najbolje od altova u poslednje vreme.
Ko trejduje, naravno da je bila dobra prilika da predje iz etha u btc ili ltc nakon onog skoka od letos.
Ali ko je hodler, verujem da ce mu se drzanje etha vise isplatiti na duze staze.
Isto tako, ako je neko do sada drzao eth, ne vidim razlog ni da ga sada prodaje. Bukvalno je dosao u buy zonu u odnosu na btc.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ovo je prvi put da vidim da je eth toliko inertan. Morace i onda krene, tako da ne znam koliko je pametno sad dirati ista.
Monero nisam pratio u poslednje vreme ali fino izgleda, LTC mi je i dalje glavni konj za kladjenje.

Prekjuce je Grayscale kupio preko 106K LTC-a. Izgleda da ce do proleca skupiti blizu 1M BTC-a i 2M LTC-a. To su cifre za respekt.

Moracu polako da pocnem da razmisljam opet dugorocno. Pitanje je da li igraju samo na sledecu godinu svi ili na sledecih 10 pa sad akumuliraju dok je jos "dzabe".

Tapatalk from Poco loco

I na kraju ce BTC vecim delom biti u rukama par mocnih kompanija/pojedinaca...

Nista novo, average Joe ce opet da skuplja otpatke kao i uvek kroz istoriju...

Vise bih voleo da milion pojedinaca ima 1 BTC nego sto jedan Greyscale ima 1M istih.

Xrp sad i nikad vise. Boli me 50$ sto sam na njemu kalirao kao 500 da je [emoji23]

Elem, sta mislite o the graph valuti? Malo sam se i tu zaleteo, a vidim da ozb kalira vec jedno nedelju dana..

Početničke greške, ne sekiraj se, svi smo prošli kroz to.

XRP nije trebalo da prodaješ na dnu, cena će se oporaviti i ja tek onda izlazim. XRP ima armiju vernika spremnih da pokupuju dip. Čak su i neki Youtuber-i koje pratim bili u fazonu ode XRP na nula, jes kako da ne. Čitao sam neki članak da XRP army ima preko 100k ljudi, možeš li i da zamisliši koliko je to naroda? To je kao broj svih LTC vernika, pa puta 100k. :D

Što se tiče Graph, kada neki novi novčić iskoči na velike menjačnice, cena mu naglo skoči, oni koji su akumulirali ranije prodaju i on se skljoka. Nemoj takve stvari da kupuješ. Mene mrzi da kopam po blatu, ali stvarno može da se jako lepo zaradi tako što pratiš vesti o raznim shitcoin-ima i gledaš kada će biti listovani na velikim menjačnicama, pa kupiš na vreme.

Mali sam iznenadjen ovim skokom. Nisam ocekivao pre Nove da krene.

Ja sam ti rekao gde da gledaš, a ti i dalje ništa nisi naučio. Grayscale je za samo nedelju dana kupio preko dve mijarde dolara u kriptovalutama. I ti si me pitao kako je moguće da isuše LTC market cap od čitavih sedam milijardi, lol. :d

Razni.
Nije jedan sa milion BTC.

Ja sam ti rekao gde da gledaš, a ti i dalje ništa nisi naučio. Grayscale je za samo nedelju dana kupio preko dve mijarde dolara u kriptovalutama. I ti si me pitao kako je moguće da isuše LTC market cap od čitavih sedam milijardi, lol. :d
Opet ces na ignore posto izvrces pricu kako tebi odgovara.
Ti si rekao da LTC ima mali marketcap, ja sam rekao da je marketcap preko 7 milijardi i da je peti po redu, racunajuci i tether. Kakvu si dalju konverzaciju umislio svojoj glavi ne znam i ne interesuje me. Uzivaj sa svojim mislima.

Tapatalk from Poco loco

Nisam moonboy ali kapiraš da sa povećanjem potražnje raste cena i ukupan mcap?

Mcap nije nikakav ograničavajući faktor da se kupuje LTC. Sa ovakvim tvrdnjama samo potvrdjuješ ono što saj sve vreme priča,1 LTC na 2000+ usd

Meni ovo jos uvek ne lici na skok..

Vise na oscilacije oko 23-25 ..

U svakom slucaji ja cekam ETH, a to se jos ne desava..
Zaboravio sam da ti odgovorim... Ne mozes da kazes oscilacije izmedju 23 i 25K kad BTC nikada nije bio na 25K. Danas je dosao do 24700 sto je novi ATH. Skok je.

Samo nek nastavi tako da "oscilira" do 100K, posle cemo lako :d

Tapatalk from Poco loco

Sreca je pa nisi sve. ETH i LTC su po meni konji za kladjenje. Ne ocekuj neku jacu korekciju da ne ostanes kratkih rukava zato sto ocas posla moze da skoci jos.

Upravo to. LTC skoro uvek krene medju poslednjima mada na tu kartu ne treba igrati jer se ceka paypal, mora da opali. Paypal bi za USA trebao uskoro da krene, za ostatak sveta u januaru kako sam nacuo. Sve u svemu Paypal kaze da je potraznja 3x veca od njihove prognoze. 500$ je stvarno nista za LTC. Znam da nekima to deluje godinama daleko ali cifra je smesna za ono sto ocekujem.
Isto tako ocekujem da i BTC skoci daleko vise nego sto i optimisti ovde prognoziraju ali otom potom. Onog trenutka kad Patpal aktivira kripto ATH ide u roku od 5 dana ako vec i tada ne bude.

Samo da se Zahvalim! Duplirao sam ulozeno za manje od 2 meseca. Tako da je malo kompezovana greska pri polovicnom izlazu iz BTC-a na 12k ;)

Poslednja izmena:
Nisam moonboy ali kapiraš da sa povećanjem potražnje raste cena i ukupan mcap?

Mcap nije nikakav ograničavajući faktor da se kupuje LTC. Sa ovakvim tvrdnjama samo potvrdjuješ ono što saj sve vreme priča,1 LTC na 2000+ usd

Uključio si se na pola, pa ne razumeš celu priču između mene i Saja. Bio sam mu objašnjavao zašto je premium na LTC 98%, dok je na BTC "samo" 10%. Kad bi i na LTC bio 10% premium, njegov daleko manji market cap bi brzo presušio. Što je Saj izgleda rastumačio kao poziv na patkometriju, šta ti meni LTC market cap mali, on je veliki, ogroman!

Tako da niko nikog u ovoj priči ne uspeva da razume. Puno nerazumevanja u svetu danas...

I odma nakon toga si imao da je pao za 2000 skoro pa se vratio

ocu reci da nismo gledali dovoljno dugo ovu cenu da bi krenuli na neke vece cifre (25-26-27)

Da se razumemo nemam pojma na koju ce stranu i ne ulazim u short, niti to ikome savetujem.

Samo kazem da je prerano za novi skok ( mada sam to rekao 10 puta u uvek se za***o )..

Nek on oscilira ko je daily trejder nek uzima pare ako zna.

Ja ne umem.

Nešto gledam po Skrill-u i pošto je u dinarima, ugledam cenu BTC-a.

Pošto mi koji smo duže u kriptu smo se nekako navikli na dolare, i 24k ne deluje tako puno. Lako je reći biće 50k npr.

Ne znam da li kapirate da 1BTC sada vredi skoro 2.400.000 dinara, i koliko je to precenjeno. :)

• Like
Reagovanja: MPM
Uključio si se na pola, pa ne razumeš celu priču između mene i Saja. Bio sam mu objašnjavao zašto je premium na LTC 98%, dok je na BTC "samo" 10%. Kad bi i na LTC bio 10% premium, njegov daleko manji market cap bi brzo presušio. Što je Saj izgleda rastumačio kao poziv na patkometriju, šta ti meni LTC market cap mali, on je veliki, ogroman!

Tako da niko nikog u ovoj priči ne uspeva da razume. Puno nerazumevanja u svetu danas...
Kako mislis marketcap da presusi ako se vise kupuje? Znas li ti sta pricas? :D

Tapatalk from Poco loco

Nista nije jasno kad ti pises a vidimo i da ne znas gde udaras na najosnovnijim stvarima. I to sto pricas nema nikakve veze. Za par meseci ce cena skociti, marketcap ce se umnoziti pa sta? Nikakva razlika sada i za 2 meseca. Trazis zaveru u svemu.

Tapatalk from Poco loco

Ne znam da li kapirate da 1BTC sada vredi skoro 2.400.000 dinara, i koliko je to precenjeno. :)

Kapiramo [emoji3]

A i kapiramo da nam dinar ozbiljno gubi na vrenosti, kao i ostale valute, pa bar neka btc dobija na vrednosti.

Zato, long btc i bez brige u narednoj godini [emoji4]

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk

hm .. meni se cini da dinar u fijatu nikada jaci ... 1$ nije 100 dinara so .... 2,5M din - 5% je 1 btc :)
taj trend ce i dalje da se nastavi .. tesko onome ko sada ima kredite u dinarima . ako tako nastavi za dve - tri - cetiri godine ima prosecna plata da bude u Ssrbiji 1000 evra ... :p

Nista nije jasno kad ti pises a vidimo i da ne znas gde udaras na najosnovnijim stvarima. I to sto pricas nema nikakve veze. Za par meseci ce cena skociti, marketcap ce se umnoziti pa sta? Nikakva razlika sada i za 2 meseca. Trazis zaveru u svemu.

Nisi mogao da razumeš što plaćaju premium, ja ti objasnio, ti mi ne veruješ. Ok, nema problema. Ti nisi mogao ni 2017. ni 2019. da ukapiraš da veliki investitori neće ući da ih opelješi mali Perica. To što sada ulaze znači da će oni biti ti koji pelješe. Znaš šta znači kad nešto izgleda previše dobro da bi bilo istinito, kao recimo neprirodni neprekidni rast?

Ti prati svoju strategiju, ja ću svoju, nikakvog problema nema. Za sad smo u istom vozu, zato nemoj da kvariš atmosferu, imamo još dugo da putujemo.

Nisi mogao da razumeš što plaćaju premium, ja ti objasnio, ti mi ne veruješ. Ok, nema problema. Ti nisi mogao ni 2017. ni 2019. da ukapiraš da veliki investitori neće ući da ih opelješi mali Perica. To što sada ulaze znači da će oni biti ti koji pelješe. Znaš šta znači kad nešto izgleda previše dobro da bi bilo istinito, kao recimo neprirodni neprekidni rast?

Ti prati svoju strategiju, ja ću svoju, nikakvog problema nema. Za sad smo u istom vozu, zato nemoj da kvariš atmosferu, imamo još dugo da putujemo.
Ti svaki put izvrnes pricu da bi u tvojoj prici mi svi ispali papani koji verujemo u bajke a kad sam ti drugarski dao savet da udjes na 10K naduvao si me :d
Mesecima si predvidjao slom berze a sad smo u istom vozu. Pametnom dovoljno da izvuce pouku iz ove price ;)

Tapatalk from Poco loco

Ti svaki put izvrnes pricu da bi u tvojoj prici mi svi ispali papani koji verujemo u bajke a kad sam ti drugarski dao savet da udjes na 10K naduvao si me :d
Mesecima si predvidjao slom berze a sad smo u istom vozu. Pametnom dovoljno da izvuce pouku iz ove price ;)

Opet ti sa tvojim MI, prozivaš NAS. Nikakve ja VAS ne prozivam, pričam konkretno o TEBI. Papan si jer si lenj, nećeš da se potrudiš, neprekidno samo mudruješ u prazno po forumu. Tačno, pravillno si video početak, jesi to rekao, sve to stoji i svaka čast, ali ti si onaj pastir koji večito viče vuk i ja sam jednostavno bio prestao da obraćam pažnju na tebe. Trebalo je da pratim situaciju tada, ali bio sam prosto prezauzet, posao, ispiti, totalna ludnica. Niko i nije mogao da se nada da će ovoliko naglo sve da se izdešava.

Da ne budem i ja lenj i bezveze se prozivam s tobom, evo i malo korisnih informacija. Ovo su ti assests under management charts za Greyscale.
Bitcoin: https://ycharts.com/companies/GBTC/total_assets_under_management
Etherium: https://ycharts.com/companies/ETHE/total_assets_under_management

Voleo bih da sam našao i za LTC, ali nema. Kao što vidiš, glavni driver za ovaj rast je Greyscale, sve kreće kada oni pojačano izdavaju kripto akcije. Ovo nikako nije prirodno kretanje cene, tako da chart logično nije mogao da nas upozori. Kako je Grayscale, to jest njegovi klijenti, napumpao cene, logično je da će se cene strmeknuti kada se Grayscale izmakne u stranu. I zato pratiti ove grafikone. Još bolje bi bilo kada bi negde imali da pratimo kako grayscale kupuje kripto, ta bi informacija bila još vrednija nego kako izdaju shares.

Poslednja izmena:
2b7effc9e93afba423265ce79e9bd7d3.jpg

Idemo xrp, cccc
Koja li će sledeća menjacnica biti...
Verovatno sve [emoji3]

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk

Ma nece XRP im pravi ogroman volume zna se od cega mjenjacnice zive...kad je ta vijest izasla bio je zestok dump XRP-a opet se veceras oporavlja mislim da ce se uskoro sve to smiriti, malo je cak i altove uzdrmalo ovo oko XRP-a a sa druge strane BTC dominacija raste, vidicemo kako ce biti kad dotakne 25k hoce li glatko proci kao na 20k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno