Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se u proslom run-u opekao tako, prosto rekao sam sebi, ne znas da trgujes, prati trend i to je to, ne pravi se pametan, ovde se manipulise i niko nista ne zna.
Jedino sto je sigurno da sada idemo gore neko vreme. :)

Ljudi, biće prilika za ulaz, bez brige i samo strpljivo.
Sasvim je normalno da u svakom ciklusu bude nekoliko korekcija po 20-30% pa i vise.

Zapamtite dva zlatna pravila:

1. Ne kupuje se u zelenom, nego u crvenom
2. Držite se samo pravila broj 1

Sve je stvar strpljenja, većina targeta dodje pre ili kasnije, i samo strpljivi i disciplinovani će profitirati.

I da, nikad ne idite all in, kao ni all out iz kripta. Cena uvek moze nastaviti gore ili dole, pa raspodelite na vise ordera.

Odstampajte ovo i postavite negde u sobi na vidno mesto, i kad god odlučite da udjete ili izadjete iz trejda - bacite pogled [emoji4]

Ko se bude drzao ovoga, neka ne zaboravi da javi kroz par meseci kako je prosao i da li je dobra strategija.

cheers

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije bas tako. Moze da se kupuje u zelenom kad se prepozna ocigledan uptrend. Isto tako se moze prepoznati pocetak bear perioda ko je dugo u ovom poslu , tada se moze prodati. Vi sad mozete da vagate i gledate u kuglu kad ce pull back, neko ce nabosti ali vecina nije, sto vidite iz postova.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Ovde nas vecina prica o uptrendu jos od pocetka godine, da iznenadila nas je korona pa to nije islo bas po pretpostavkama, ali manje vise vec od ljeta smo namirisali uptrend, a ona potvrda od 10k kad se dugo lomila cijena rekli smo to je to uptrend!!! medjutim isto kao sto je lako prepoznati trend nije lako prepoznati kad izadci iz igre, 99% nas ovde nije ocekivalo 25-26k u ovome periodu, da se sad vratimo nazad ko je sta pisao tesko je naci post da se neko nadao novom ATH u ovoj godini a kamoli ovim suludim ciframa.

i sad stojim pri istome teze je odrediti Top/Izlaz nego prepoznati trend, medjutim bilo kako bilo zaradi se nesto niko nece izgubiti bar je to ono najvaznije neko ce zaraditi manje neko vise, ali bolje ista nego nista, ko ce ubost izlaz blizu top-a ne znam vidicemo to je cista sreca/lutrija tako je bilo i 2013g i 2017g i tako ce biti i 2021g sreca ce biti presudan faktor, ali da cemo svi zaraditi nesto hocemo, neko manje neko vise, ali tako je to kad sreca igra presudnu ulogu.

Sto se mene tice najbolji savet koji mogu da dam je da se ne igrate sa shortom kad krene bull.
To sam ko zna koliko puta ponavljao i jos gomilu puta cu posto vidim da se i dalje ljudi opeku na istu foru svakog puta.
Kad i kad prodate bolje je uci ponovo s manjom kolicinom i ispratiti skok nego ne uci i cekati pad. Nije kasno za kupovinu. Ja da sad imam jos para kupio bih LTC i na 130$. I to je smesna cifra obzirom koliko ce da skoci.

Tapatalk from Poco loco

download.png

Uzimajući u obzir da sam na ovom forumu naucio dosta odlučio sam da podelim moje skromno mišljenje o trenutnom kretanju cene BTC-a kao i o gornjem levelu nakon kojeg ocekujem nešto ozbiljniju korekciju.
Level koji posmatram jeste 2.618 fibonacci extension sto u ovom slucaju predstavlja cenu pribliznu 26.500$
Moje misljenje je da sto se vise zeleni to ce biti ozbiljnija korekcija, siguran sam da cena nece ici samo gore do levela na kojima cekamo BTC, 100k ili 200k. Korekcije ce biti pitanje je samo strpljenja da se saceka sa dobrom cenom za novi ulaz. Idealan ulaz koju cu pokusati da uhvatim je oko 18k.

Srećan trade svima!

Gledajte malo i u neke krštene altove da uložite bar 3% od onoga što bi uložili u BTC. THETA je od martovskog dump-a napravila 27x računajući današnji skok. Sada ima dosta njih na maloj ceni, nekoliko njih će imati 50,100 pa i 200x skok, neki će se ubosti valjda. [emoji6]

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Pogledajte prilog 294734

Uzimajući u obzir da sam na ovom forumu naucio dosta odlučio sam da podelim moje skromno mišljenje o trenutnom kretanju cene BTC-a kao i o gornjem levelu nakon kojeg ocekujem nešto ozbiljniju korekciju.
Level koji posmatram jeste 2.618 fibonacci extension sto u ovom slucaju predstavlja cenu pribliznu 26.500$
Moje misljenje je da sto se vise zeleni to ce biti ozbiljnija korekcija, siguran sam da cena nece ici samo gore do levela na kojima cekamo BTC, 100k ili 200k. Korekcije ce biti pitanje je samo strpljenja da se saceka sa dobrom cenom za novi ulaz. Idealan ulaz koju cu pokusati da uhvatim je oko 18k.

Srećan trade svima!
Naravno da se nece kretati samo na gore ali neeeeeema sanse da ode na 18K vise. Ako nije otislo pre par dana pred praznike nece ni sada. Niko, ali NIKO nece sada istovarati toliku kolicinu novcica! Moras da pogledas malo siru sliku od samog grafikona.
Voleo bih da gresim zbog ljudi koji cekaju ulaz ali iskreno da ti kazem nije bas ni da ih zalim jer su imali brdo prilika.

Tapatalk from Poco loco

Dobar indikator je broj korisnika na podforumu što prikazuje naslovna strana :)

Ja sam zapamtio simketov savet koji sam pročitao još činimi se 2018. kada sam ulazio u kripto i koji je ponovio na ovoj strani. Prilika za ulaz je bilo tokom godine kada je cena išla od čak 4k do 10k. Ko je našao neki sveži keš može da sačeka crveno, ko trejduje može da se igra, ali ako je neko čekao cele godine na ulaz, bolje i da ne ulazi.

Jel ima neko od vas iskusnijih da mi kaze zasto se zil ovako dobro drzi? Izasao sam na 0.059, ali sam se zestoko zeznuo.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Ja sam zapamtio simketov savet koji sam pročitao još činimi se 2018. kada sam ulazio u kripto i koji je ponovio na ovoj strani. Prilika za ulaz je bilo tokom godine kada je cena išla od čak 4k do 10k. Ko je našao neki sveži keš može da sačeka crveno, ko trejduje može da se igra, ali ako je neko čekao cele godine na ulaz, bolje i da ne ulazi.

Pazi, neki su, kao i ja uostalom, prvu “priliku” za ulaz imali sa 22500 (da toliko sam zelen u ovome). Tako da je za nas smor.

Svaka cast ljudima koji su usli u martu i zbog njih mi je drago sto skace ovoliko :)

Ja cu da cekam neki veci dump, covid 23 krizu ili invaziju iz svemira [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala Saj za komentar, zaista cenim tvoje misljenje i moguce je da BTC vise nikada necemo videti na pomenutom nivou, ja sam samo izneo svoje misljenje, pull back-a mora biti ako je rast organski, leveli supporta bi morali da se postavljaju a sada se to ne desava, cena samo ide na vise. Cela sitacija oko samog BTC-a i generalno oko kripta je izuzetno pozitivna, a jedna od stvari koje sam naucio da kad su svi extremno pozitivni da mi to bude signal da se sprema korekcija.

P.S.
Da se nadovezem da delim misljenje sa tobom oko LTC-a, i bez obzira koliko u ovom momentu one mogu biti suvise optimisticne za neke clanove foruma siguran sam u LTC kao u BTC, stim da ne mogu da vidim u ovom ciklusu da BTC ide jos 20X od ove cene, dok LTC očekujem na cenama većim od 2.000$

Saj vec stavio progress bar u potpisu, pretpostavljam da je target 2200

@Pobesnelo_pile
Nisam mislio na ljude koji sada ulaze u kripto. Mislio sam na ljude (a kroz diskusiju na ovoj temi sam video da ima i nekih članova foruma) koji su cele godine čekali damp sa 10k na 7k, pa sa 7k na 5k, pa čekali trocifreno...

Saj malo mi je to pre optimisticno za 0.022 LTC. Gledaj da je svaki sledeci skok bio sve manji u odnosu na BTC. Ne kazem da je nemoguce ali mislim da su male sanse za toliki skok.

Bas me interesuje sta bi sa onima sto su cekali BTC na tri cifre. Jel jos cekaju :D

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Problem altcoina sada je što institucije veliki novac guraju samo u BTC iz kojeg neće izlaziti. Evo BTC opet drži 70% total market cap-a.

Danas čak ni LTC ne prati korak btc-a, onda znamo dokle je došlo

Poslednja izmena:
Saj malo mi je to pre optimisticno za 0.022 LTC. Gledaj da je svaki sledeci skok bio sve manji u odnosu na BTC. Ne kazem da je nemoguce ali mislim da su male sanse za toliki skok.

Bas me interesuje sta bi sa onima sto su cekali BTC na tri cifre. Jel jos cekaju :D

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Vidi, nije uopste nemoguce. To sto skace svaki put sve manje ne znaci nista, ocekujem da opali zestoko. U svakom slucaju i BTC ce otici preko 100K skoro sigurno tako da taj odnos nije previse bitan ali svakako ocekujem da dogura bar dotle. Previse je dobrih vesti za LTC da ne bi ojacao toliko. Vise ce zavisiti od BTC-a nego od samog odnosa svakako ali gurace LTC zestoko.

@John Cena Da, mislio sam do kraja sledece godine, mozda i do jeseni. Zavisi koliko brzo bude sve skakalo.

Tapatalk from Poco loco

Problem altcoina sada je što institucije veliki novac guraju samo u BTC iz kojeg neće izlaziti. Evo BTC opet drži 70% total market cap-a.

To bi bio moj idealni bullish scenario za altove. Puno puta sam rekao da je glavni razlog zašto je BTC broj jedan kripto to što 99% investitora nema blage veze kako on u stvari radi. Bilo bi zabavno gledati ih kako uče na svojoj koži. :D

Ali nema od toga ništa za sad. Već sam kačio ovaj BTC.D chart, kao što vidiš, sve se odigrava po njemu.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    35.8 KB · Pregleda: 221
Poslednja izmena:

Polako, nije to naki problem. Uvek tako ide pa krene da se preliva u altove u nekom trenutku. Opalice altovi. LTC je tu negde, prati vise nego solidno. Postoji otpor na 136 pa se malo necka.
Obzirom kako skace BTC ako nastavi ovako preko 27K morace jedna korekcija da se desi. Ako stane, LTC skoro sigurno ide gore preko 140.

Edit: Samo cekam kada ce najaviti MW na LTC mrezi. 2 meseca se vrti na testet-u i radi kao sat. Posle LTC-a koji ce da opali kao raketa usledice predlog da se implementira na BTC. Zvuci poznato? Scenario kao segwit ;)
Bice to ogroman skok!

Poslednja izmena:
Imam jedno potpuno rookie pitanje. Valjda stare kajle nece zameriti, a ekipi sa jeftinim ulaznicama ce verujem znaciti info. Koji je najpovoljniji nacin za kupovinu kriptovaluta? Znaci bez konkretnih berzi, vise me interesuje metod. Da li je to deponovanje novca sa racuna direktno, placanje karticom ili bankomat?

Cini mi se da je deponovanje sa domaceg deviznog na ino devizni (bar za iznose ispod 10.000eur) najpovoljnije ili gresim? Do sada sam kupovao karticom..i ubijaju. 3.75%+0.25eur fix.

Imam jedno potpuno rookie pitanje. Valjda stare kajle nece zameriti, a ekipi sa jeftinim ulaznicama ce verujem znaciti info. Koji je najpovoljniji nacin za kupovinu kriptovaluta? Znaci bez konkretnih berzi, vise me interesuje metod. Da li je to deponovanje novca sa racuna direktno, placanje karticom ili bankomat?

Cini mi se da je deponovanje sa domaceg deviznog na ino devizni (bar za iznose ispod 10.000eur) najpovoljnije ili gresim? Do sada sam kupovao karticom..i ubijaju. 3.75%+0.25eur fix.

Nadji po facebook, discord grupama ili ovde po forumu nekog ko zeli da dize fiat pa se zamenite za 0% fee. Ja sam na 2 strane kupovao tether tako do sad a kupovacu i dalje.

Ova parabola već ide u vertikalu, opasna zona što se kaže. Može se desiti da lagano ode do 30k i onda dole, altovi neće ni imati vremena da uhvate još malo rasta

Neverovatno je koliko altovi ne prate rast BTC-a a svaki i najmanji pad isprate

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

Najbolje period za prelazak u altove. Većina ih je na ATL u odnosu na BTC

Njihov x2 je trenutno za btc 54000 USD..
A mogu lako x2 bukvalno svi

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno