Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Ja
U kriptu treba smatrati da neko oce da ti uzme FIAT prodavajuci ti muda za bubrege, a ne novcice jeftino psoto su u velikoj meri bezvredni .

A najbitnije je ne izgubiti pare kad to uspes onda je lako zaraditi .
Dakle uzimati profit onda kad ti novcici skoce i ne biti pohlepan .

Tu pricu sa jeftinim novcicima je imalo smisla pricati kada je Blockchain bio tehnologija za koju niko nije cuo i kada su svi startapi govorili "blockchain powered"

Proslo je to vreme i velike pare od kripta necemo videti ( osim ako ih nismo videli do sad ) .
Mozemo samo da vidimo pristojnu zaradu .

Nego gde sam stao .

13-og novembra sam prodao po ovim cenama .

Pogledajte prilog 491135

Ti bi mozda rekao da sam ih dao dzaba jel su svi oni vredelipuno vise 2 nedelje kasnije ( idi pobledaj grafik ), a kad ga vec gledas pogledaj koliko su pali altovi izmedju osmog Marta i petog Avgusta ( taj period sam takodje cuvao StableCoin-e ) .

Ja bi ti rekao da su svi i oni danas jeftiniji od cene za koju sam ih prodao, i to cak i pored ovog skoka ( osim ADA-e koju je izvuklo spominjanje na Trampo-ovom tvitu kad je u danu napravila +70% )

Naravno da sam pravio greske imao sam lep ulaz kad jhe Etherium bio ispod 1500 nazalost usro se i prodao jako brzo za mali profit ( sad bi taj profit mogo da bude mnogo veci ) ..

Sve u svemu meni je traziti ulaz u ovoj situaciji je jako nezahvalno i kompliokovano ( nije nemoguce ) ali videcemo kako se situacija razvija .
Ja sam bas tada na Trampovu objavu prodao trecinu ADA-e koju imam po ceni 1.1 eur. Mislim da sam vec pisao ovde u temi ili nekoj dr. Kasnije sam kupio i duplirao kolicinu. Zao mi samo sto nisam sve izrucio, ali j.b.g. ne moze sve da se ubode. Cekam da opet skoci, pa u krug, ionako je stejkujem, pa se i tu namnozi neka sica.

Jedino pametno investiranje je u sopstveno znanje. Unikatno znanje koje ne poseduje puno ljudi ili u znanje koje se teško stiče jer ono sto je tebi lako lako i drugima..ni u zlato ni u kripto ni u ostale gluposti. Samo vam znanje niko ne može oduzeti a pruža vam doživotni izvor prihoda! Sa kriptom se vredi poigrati i to je sve..

Gresis i to mnogo. Novac je bezvredan, BTC je vredniji od bilo cega. Njima ne treba nas novac jer ga imaju vise nego dosta iz ostalih poslova. Pritom novac mogu da stampaju koliko hoce. Ali niko ne moze da napravi veliku kolicinu kripta a da ne dize cenu. Pogotovu pricam za BTC ali mislim i na jace altove.
Vrednost novca neprestano pada, novca se treba resavati. Vrednost novca se stiti samo inverstiranjem. Kripto neprestano skace. Racunica je jasna.
Otimanje novca je kratkorocno. Otimanje novcica je igra na duze staze.
Nadam se da sada kapiras gde gresis sa razmisljanjem.

I ti grešiš mnogo, nisi dovoljno istražio BTC i kripto nisu isto.
Kripto mogu da stvore funderi ,kripto je nasto zato što je Bitcoin previše apstraktan i gomila ljudi ga ne razume. Prevaranti koriste to neznanje,ljudsku glupost ,nagon za kockanjem i stvaraju svoje bezvredne tokene koje istovaraju na lakovernim i neinformisanim ljudima.Vitalika Buterina i njegove drugare ne može niko da zaustavida štampa ETH koliko hoće , pa već je sedam puta menjao monetarnu politiku Ethereuma, BTC nije isto što i kripto , ni tehnički, ni suštinski

Slažem se s tobom da je BTC vredniji od bilo čega , to je suvo zlato, digitalno zlato 21. veka. U narednih 10-20 godina sigurno će nadmašiti tržišnu kapitalizaciju zlata.
U svetu postoji 180 fiat valuta i sve se štampaju neograničeno. Čak i najbolje među njima, kao što su američki dolar i švajcarski franak, imaju inflaciju od oko 10% godišnje. Mnoge druge su u fazi galopirajuće inflacije , na primer, turska lira, argentinski pezos ili venecuelanski bolivar, gde se inflacija meri stotinama procenata.Sve ove fiat valute, koje se neograničeno štampaju, zauvek će juriti za 21 milion BTC-a.Slažem se da niko pametan ne želi fiat novac. Bogati ljudi ne drže fiat.Postoji ona čuvena anegdota Majkl Sejlora.kad ga je novinarka ga je pitala Kada ćete prodati svoj BTC? , a on joj je odgovorio,Ljude koji koriste fiat novac za štednju zovemo siromašnima.

Bogatima ne treba fiat niti kripto koji svako može da štampa i obezvredi, već im treba tvrd novac bez inflacije koga niko ne može da printa poput Bitcoina.
A što se tiče projekcije cene BTC-a, kratkoročno ostajem pri ranijim predviđanjima. Verujem da će cena do kraja godine biti oko 200.000 dolara, a sledeće godine očekujem bear market. Možda će dno tada biti na nivou oko 100.000 dolara.Posle sledećeg halvinga 2028. godine, očekujem cenu Bitcoina od najmanje 400.000 dolara.Ukoliko fiat sistem ne propadne i ne dođe do velike hiperinflacije, a inflacija nastavi ovim tempom,

Negooo, da se mi vratimo na trenutni rast... Mnogi se sada nadaju da cena bar malo da se vrati i uskoči u voz ali na njihovu žalost to je manja verovatnoća.. Čekam u narednom periidu dumb money i retail kupce pa banana chart period na altovima.

I ti grešiš mnogo, nisi dovoljno istražio BTC i kripto nisu isto.
Kripto mogu da stvore funderi ,kripto je nasto zato što je Bitcoin previše apstraktan i gomila ljudi ga ne razume. Prevaranti koriste to neznanje,ljudsku glupost ,nagon za kockanjem i stvaraju svoje bezvredne tokene koje istovaraju na lakovernim i neinformisanim ljudima.Vitalika Buterina i njegove drugare ne može niko da zaustavida štampa ETH koliko hoće , pa već je sedam puta menjao monetarnu politiku Ethereuma, BTC nije isto što i kripto , ni tehnički, ni suštinski

Slažem se s tobom da je BTC vredniji od bilo čega , to je suvo zlato, digitalno zlato 21. veka. U narednih 10-20 godina sigurno će nadmašiti tržišnu kapitalizaciju zlata.
U svetu postoji 180 fiat valuta i sve se štampaju neograničeno. Čak i najbolje među njima, kao što su američki dolar i švajcarski franak, imaju inflaciju od oko 10% godišnje. Mnoge druge su u fazi galopirajuće inflacije , na primer, turska lira, argentinski pezos ili venecuelanski bolivar, gde se inflacija meri stotinama procenata.Sve ove fiat valute, koje se neograničeno štampaju, zauvek će juriti za 21 milion BTC-a.Slažem se da niko pametan ne želi fiat novac. Bogati ljudi ne drže fiat.Postoji ona čuvena anegdota Majkl Sejlora.kad ga je novinarka ga je pitala Kada ćete prodati svoj BTC? , a on joj je odgovorio,Ljude koji koriste fiat novac za štednju zovemo siromašnima.

Bogatima ne treba fiat niti kripto koji svako može da štampa i obezvredi, već im treba tvrd novac bez inflacije koga niko ne može da printa poput Bitcoina.
A što se tiče projekcije cene BTC-a, kratkoročno ostajem pri ranijim predviđanjima. Verujem da će cena do kraja godine biti oko 200.000 dolara, a sledeće godine očekujem bear market. Možda će dno tada biti na nivou oko 100.000 dolara.Posle sledećeg halvinga 2028. godine, očekujem cenu Bitcoina od najmanje 400.000 dolara.Ukoliko fiat sistem ne propadne i ne dođe do velike hiperinflacije, a inflacija nastavi ovim tempom,
Ja ETH vise ne bih pipnuo ni gov****m motkom od kada je presao na POS, tada sam sve rasprodao.

@Babic Da li stvarno mislis da nisam istrazio i posle 15 godina da ne znam sta sam rekao? :ROFLMAO:
U principu slazemo se.

@štek Pa ne znam cemu se ti nadaju ako do sada nisu usli? Kad skoci gore losija je prilika za ulaz.
Za sada sve ide ka tome da ce probiti 100K ali videcemo jos u kom trenutku. Za sada se ne da i ocekujem odbitak ali sve je moguce. Nije ni realno da se okrugle cifre probijaju iz prve.

Jedino pametno investiranje je u sopstveno znanje. Unikatno znanje koje ne poseduje puno ljudi ili u znanje koje se teško stiče jer ono sto je tebi lako lako i drugima..ni u zlato ni u kripto ni u ostale gluposti. Samo vam znanje niko ne može oduzeti a pruža vam doživotni izvor prihoda! Sa kriptom se vredi poigrati i to je sve..

To sam ja pričao pre deset godina, niko nije slušao, niko nije hteo da se trudi, svi su hteli leba bez motike. Sad se već situacija menja, ko nije iskoristio priliku na vreme, sad teško da će moći. U prvom kvartalu ove godine 30% manja ponuda IT poslova nego u prethodnom tromesečju. Kako budemo tonuli sve dublje u stagflaciju, prilika za zaradu će biti sve manje, dok će se troškovi života uvećavati. Ide svet polako u SFRJ scenario, ne možeš ti to sprečiš bez ozbiljnih žrtava koje niko neće da podnese. Buniće se ljudi kad ih stisne, štrajkovaće i protestvovaće, ali ništa neće moći da se uradi, a da nije preko njihovih leđa. Kada je trebalo da se bune, oni su ćutali, bilo im super, pare padale sa neba, mislili tako će doveka, inflacija sve probleme leči.

U prvom kvartalu ove godine 30% manja ponuda IT poslova nego u prethodnom tromesečju.

Digresija moram da ispravim coveka.

IT industrija NIKAD nece doci na staro ( na period tokom COVID-a ili pre 10 godina ) to sto se tad desavalo nije bilo normalno i ne treba NIKAD da se ponovi ( da ne pisem sad knjigu o tome zasto i kako )

Ali isto tako treba reci da ti je to lagging indikator ( trenutno ima vise oglasa nego u bilo kom periodu u zadnjih godinu dana, znam posto pratim i jedem taj leb) + racunaj da je to podatak Hellowrold-a, a njihovoa platforma koji gubi trziste i sve se manje koristi zadnjih par godina..

Sto se tice cena..

Danasnji dan je bio savrsen da je bolje ne bi valjalo..

Prosli put sam se zeznuo i prodo prerano sad cu pokusati malo duze da izdrzim, a svakako prodajem, ako mi zarada padne na nulu.

Etherium 2000 i 11+% u danu za ETH. BTC 3% u danu i ponovo na 100k..

Mozda i pogresna bude moja predpostavka da necemo videti novi All Time High ove godine

Ali i dalje sam siguran da ga necu cekati do 150k i veoma sam uveren da je sve preko toga cist "hopijum".

Ako se nastavi ovako nece sigurno dugo trajati.

pade stotka, mislim da je ovo sada super oporavak nakon onog pada ispod 80k, sad da vidimo moze li novi ATH i hoce li biti kakva alt sezona.

Ovo je nesto sto se ceka, samo da nastavi ovako 🚀

Mora da dođe alt sezona. Pitanje je samo koliko će dugo da traje i kolikog će intenziteta da bude. ETH i dalje čekam na +0.07BTC. Dobro su ga srozali, dobro će ga kupiti.

I odeeee. Ocekivao sam odbitak ali ceo dan je napinjalo da probije.
Alt season mora da dodje ali kako stvari stoje BTC je hit ovog ciklusa. Za sada je bitno da se lepo provozamo do kraja leta.

Polako s tu vožnju celo leto. Leto često nije pogodno za berzu. Ja bih se koncentrisao na maj. Ako krene ludilo ovog meseca, moguće je da ćemo od juna imati neku korekciju, pa od avgusta još jedan rast do konačnog ATH za ovaj ciklus.

Ovo vec nevalja 20% za dan.

Jos jednom-dvaput tako i mozemo pakovati kofere.

A kad je bilo po 15-20% samo dole sedmicama i mjesecima, non stop bunar pa iz nova opet onda se nije moglo brzo zavrsit. ETH je u tolikom bunaru da i 50% skoci na dan nije nista posebno koliko je pao i padao od decembra pa sve do aprila (sa 4K+ ispod 1.5K). Valjda je vise vrijeme da bude neki pravi bull poput onog 2021 i 2017.

Retail shortovi stopirani ovde na 100k. Dobro mesto za otvaranje swing big shortova ovde na btc 103k , eth 2200.

Pozdrav,

Dakle, juče smo ponovo probili granicu od 100.000 dolara, a ta kupovna snaga nije došla od ETF investitora. Bitcoin dominacija pala je samo 1%, a altcoini su krenuli u ozbiljan rally...
Kada je alt sezona na vratima, a Bitcoin dominacija počne da pada 0.5–1% dnevno, ono što smo juče videli može da se nastavi nedeljama. Ovakve periode zovemo "banana zona"
Početnici tada obično paniče – ne znaju šta da kupe, ulaze prekasno ili prerano, ne sačekaju pravi trenutak, ili prerano prodaju... pogrešna odluka za pogrešnom.
Inače, juče je i Tramp rekao: "Kupujte akcije dok još možete!" 😄
Sećam se šta se desilo 2017. kada je rekao nešto slično. I isto tako u martu-aprilu... ponekad deda zna da kaže nešto korisno.

Zna li se sta je pokrenulo ovu puNpu?

U svakom slucaju kitovi mogu manipulisati sa cenom. Veoma lako se moze desiti da uvece lepo trljamo ruke zbog dobre prodaje a onda sutradan hladan tus cena za noc 4-5 puta op ... i povratka nema. Jednog dana ce se i to desiti. Ide vuk , ide vuk i jednog dana eto stvarno vuka.

Zna li se sta je pokrenulo ovu puNpu?

🍊objavio da je trgovinski sporazum sa Britanijom blizu i dosta je nepovoljniji po Britaniju u odnosu na sadašnje stanje. To daje investitorima nadu da će i drugi trgovinski dilovi stići uskoro i da će se i ostali predati. Novac na pozitivne vesti uvek prvo potrči u kriptose, jer tu je najveća zarada. Kriptosi su generalno mera raspoložive likvidnosti.

Pozdrav,

Dakle, juče smo ponovo probili granicu od 100.000 dolara, a ta kupovna snaga nije došla od ETF investitora. Bitcoin dominacija pala je samo 1%, a altcoini su krenuli u ozbiljan rally...
Kada je alt sezona na vratima, a Bitcoin dominacija počne da pada 0.5–1% dnevno, ono što smo juče videli može da se nastavi nedeljama. Ovakve periode zovemo "banana zona"
Početnici tada obično paniče – ne znaju šta da kupe, ulaze prekasno ili prerano, ne sačekaju pravi trenutak, ili prerano prodaju... pogrešna odluka za pogrešnom.
Inače, juče je i Tramp rekao: "Kupujte akcije dok još možete!" 😄
Sećam se šta se desilo 2017. kada je rekao nešto slično. I isto tako u martu-aprilu... ponekad deda zna da kaže nešto korisno.
Mislim da ne postoji prerana prodaja,prodajem kad sam zadovoljan zaradom(koju sam ranije zacrtao),eto juce prodao sui od 3.6 do 3.9,usao pocetkom marta na 2.1 da li on moze do 5 ili 6 ili 7 nemam pojma,sa ovim sam zadovoljan(ne znaci da u nekom trenutku ne uđem opet,recimo na 2.5 do 2.8,zavisi od situacije na terenu) 90%nema zacrtan izlaz,i zato godinama samo gledaju

Pozdrav drugari. Malo sam Updatovao Smesni chart :). Na mestima gde je optimizam ostavio sam Smeska ali na mestima gde je pesimizam stavio sam Popisanka(da ga tako kolokvijalno nazovem). Tako da tehnicki mogao bih i ovaj chart da preimenujem kao polusmesni ili polupopisani, ali necu. Osim toga dodao sam kanal, koji je veoma bitan za danasnju analizu i stavio sam kvartalni chart, kako bismo videli big picture.E sad glavna zapazanja
1. Na chartu se prvo uocava izuzetno korektan kanal na log chartu, i svako ko je prodavao na Smesku a kupovao na Popisanku, je u medjuvremenu postao milioner.
2.Kao sto imamo pricu o 4-godisnje ciklusu na 3-mesecnom chartu jasno mozemo videti potpore i otpore na 4x price movmentu(ROZE pravougaonici). Pa imamo 4k, 16k, 64k, 256k,1024k..
3. I okviru ovih 4x PM sam ond postavio 2x PM(Teget linije) pa imamo 4,8k,16,32k,64k ,128,256k, 512k, ....
4.O okviru 2x PM (price movement) sam delio rastojanje izmedju cena pa imamo 6,12,24,48,96k...(isprekidane teget linije)
* Svi ovi nivoi predstavljaju vazne supporte o resistance u razlicitim timeframovima.Ali su za Big picture svakako najvazniji ovi sa Roze pravougaonicima
5.Sredina kanala(crna linija) je u zadnjih nekoliko kvartala, figurirala kao otpor. U predhodnim kvartalima je figurirala ili kao otpror ili kao suprot.
6. Svaki put kada je 3-mesecni kandle probio(zatvorio) iznad sredine kanala, (Crne strelice 2x)zavrsili smo ciklus na vrhu kanala .U tom kontekstu taj preriod mozemo nazvati Manicnom fazom, odnosno fazom kada se ostvaruje najveci profit u najkracem vremenu
7.Svaki put kada je 3-mesecni kandle zatvorio iznad roze pravougaonika, nije se vracao natrag
-Gore navedeno su cinjenice bez mojih interpretacija, koje su cinjenicama postale upravo mojom interpretacijom:) celokupne istorije BTC-a
-E sad, sta ocekivati od sledeceg perioda?
-Po meni sadasni candle ima sledece opcije.
-Da do kraja kvartala dodje do 128k, gde je otpor kako plave linije tako i sredine kanala. Ako zatvori ispod ili na granici, onda postoji verovatnoca da se desi korekcija. Mozda do 96k a teoretski i ponovo na 64k. Sobzirom na vremenski okvir ciklusa u kojem se nalazimo, 64k mi sada izgleda manje verovatno.Ipak u tom slucaju bismo imali mozda i kraj ciklusa koji ovog puta ne bi isao 80% down, vec 50% (Fibbonaci.) Ono sto neki analiticari zovu -Left translated ciklus (ako se ne varam).U tom smislu bismo mogli posmatrati kao sazrevanje BTC kao nove Asset klase.
-Ukoliko ovaj kvartal zatvori iznad 128k, onda se na osnovu istorije moze zakljuciti da cemo dalje ici na 256k. Zavisno od snage Manije, mozemo otici cak i do 512k, ali mi je to manje verovatno.
-Kako mi se vrh kanala, na vremenskoj osi ne uklapa sa sledeca 2 kvartala i cenom od 256k, postoji i scenario da spic bude na 300 ili 350K a da close bude na 256k ili nesto ispod, i to bi bio kraj ovog ciklusa(300 ili 350 k su orjentacioni a ne precizni)
-Za kraj, ovaj chart je kao sto rekoh Big picture. moje poslednje javljanje je bilo kada sam rekao da ce dno biti na oko 80k, jer je tu godisnji pivot. Cena je otisla nesto nize, ali ako pogledate odakle pocinje ovaj kandle(bez spiceva), to je to
-Dno ciklusa je na osnovu istorije na oko 64k. E sad zamislite kakav ce Popisanko biti kada ljosne sa 256 300 ii 512k na 64k. U sustini to ce biti generacijski ulaz. Nakon toga idemo na nivoe koje predvidjaju Ark invest & Co
-Ovaj ciklus mogu pojacati i vesti o otvaranju banaka za BTC. Zakon o stablecoinima u USA (mislim da se najavljuje za avgust), Vesti o drzavnim rezervama, neki Tech gigant...
- U tom kontekstu je meni licno zakon o stablecoinima veoma bitan, jer ce on po meni biti direktno povezan sa monetarnim resetom, ali o tome u nekom drugom postu

Pozdrav & Happy trading

Prilozi

• 256k.png
    256k.png
    213.2 KB · Pregleda: 83
Nazad
Vrh Dno