Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Ima tu jedna caka... Americi očajnički trebaju niske kamate, jer ove godine dolazi na refinansiranje 7 biliona dolara državnog duga, što bi bilo samoubistvo odraditi sa ovim kamatnim stopama. Tako da bi recesija i reakcija FED-a sa smanjivanjem kamatnih stopa na nulu bila zapravo idealna, a inflacija bi dodatno smanjila vrednost duga, mada bi pokrenula lavinu drugih problema
Postoji prica da Tramp namerno rusi berzu kako bi prisilio FED na smanjenje kamatnih stopa, i koliko sam ja cuo radi se o 9 bln .a ne 7, ali nebitno. Postoji puno prica i pricica, koje sam propratio a jos vise onih koje nisam, a pretpostavljam da pravu pricu zapravo niko ni ne zna, osim mozda uskog Trampovog & Fed-ovog okruzenja.Zato ja generalno pricicama ne volim ni da se bavim. Ne zato sto one nisu zanimljive, vec zato sto samo mogu konfuziju(meni barem), da donesu.Zato ja najvise volim chartove, po mogucstvu smesne.:)E sad, mnogima sadasnja situacije ne izgleda vise smesna.Moje poredjenje smesnog charta sa predjasnjim ciklusima i dostizanja vrha na kraju marta je propala. Dakle onih 256k gotovo sigurno necemo dostici. To pokazuje da se nesto promenilo i da moramo da se adaptiramo na promenu. Pretpostavljam da se ta promena odnosi na profesionalne igrace,ETF-ove, suveren fondove...U tom kontekstu je moja sledeca analiza. Veliki igraci gledaju Big pictures. Mozda vise necemo toliko imati posla sa ciklusima, u svakom slucaju ne na nacin na koji smo navikli da imamo. Ipak to ne znaci da i dalje ne postoje nekakve zakonomernosti. Elem zato ova 2 charta ispod. S&P i BTC. Velike strelice na S&P oznacavaju potporu i otpore koji se redovno desavaju na godisnjim pivot linijama. Vidimo da je u ovom trenutku S&P kao i BTC na pivotu. Osim toga, potporu cini i bela MA koja je 100 PI(odavno ga nisam konzumirao;)) koja se poslednji put na S&P desila krajem oktobra 2023. I tada smo imali dvostruki support. PI100 & S2. Danas imamo PI100 & Pivot.BTC je cak 3 puta testirao (ako bolje pogledate 4 ali nisam obelezio zutom vertikalnom linijom) PI100.
E sad projekcija. Svakako ocekujem neki odskok od sadasnjeg nivoa.Zato sam pre neki dan i projektovao 79-80k dno. E sad, da li ce to biti skok mrtve macke pa dalje poniranje, pravljenje duplog vrha, ili moguci novi vrh, videcemo. Za sada je rano za tacnu prognozu. Ono sto bi moglo biti po Eliot Wave teoriji, (mada nisam nikakav strucnjak za to),a to je da je prva zuta vertikalna linija, mozda bila neka vrsta 2.wave a da je sadasnja 4 wave.U tom slucaju nas ceka 5 wave i visi vrh.Ako projektujem(onako iz glave) 1.61 FIBB, onda dodjemo na 128k , sto se poklapa sa nivoom Smesnog charta. Da li ce tako biti, videcemo. Pad ispod PI100 ne bi bila dobra, i onda bismo morali da gledamo u pasulj na kojem godisnjem supportu ce biti potpora.Ako se to dogodi sledi dalja analiza. Eto, toliko za ovaj put.Pozdrav drugari & Happy trading

Prilozi

• Yearly Pivot.png
    Yearly Pivot.png
    356.6 KB · Pregleda: 147
Ima tu jedna caka... Americi očajnički trebaju niske kamate, jer ove godine dolazi na refinansiranje 7 biliona dolara državnog duga, što bi bilo samoubistvo odraditi sa ovim kamatnim stopama. Tako da bi recesija i reakcija FED-a sa smanjivanjem kamatnih stopa na nulu bila zapravo idealna, a inflacija bi dodatno smanjila vrednost duga, mada bi pokrenula lavinu drugih problema

Većinu američkog državnog duga drže stranci. Samo ćeš da vidiš Trampa kako kaže kako mi iskorišćavamo Ameriku i da neće da plate. Pokrade te i još je on uvređena stranka. Ako misliš da to ne može da se desi, vać su tako pokrali Rusiju. U slučaju rata normalno je da se sredstva neprijateljskih država zamrznu do kraja neprijateljstava i onda se to posle prebija u mirovnim pregovorima, ali ovde je ruska imovina naprosto prisvojena. Kina, japan, beže iz američkih obveznica. Centralne banke kupuju zlato kao da će da nestane.

Nema šanse da neko u SAD namerno ruši berzu. Takve stvari su prvo veoma teške za napraviti, a kao drugo izuzetno kažnjive. Nije SAD Srbija pa da svako može da radi šta hoće. Postoji mnogo igrača koji gube novac eventualnim namernim rušenjem berze i sigurno neće sedeti skrštenih ruku dok im neko topi kapital.

Nije SAD Srbija. Od 7M stanovnika 28 milijardera i 33000 milionera. Mi smo Svajcarska na kub.

Ako ima usi kao macka , hoda kao ma4ka , ima rep kao macka... jos se pitas da li je to macka? Koliko jos treba ? i da mijaukne .. cek stani mozda nije macka nego sojka glasom imitira macku. :)

Neverovatno. Iako se Tramp podržava kriptovalute i bori se ko lav da poveca njihovu cenu, cena BTC je od njegovog postavljena pala sa 102 k na oko 82 k a kada je Bajden koji nepodrzava kripto kao on postao predsenik u istom periodu 2021 cena BTC je porasala sa oko 36 k na 61 k.

Poslednja izmena:
Nema šanse da neko u SAD namerno ruši berzu. Takve stvari su prvo veoma teške za napraviti, a kao drugo izuzetno kažnjive. Nije SAD Srbija pa da svako može da radi šta hoće. Postoji mnogo igrača koji gube novac eventualnim namernim rušenjem berze i sigurno neće sedeti skrštenih ruku dok im neko topi kapital.

Jel? Reći ću samo ovoliko: Al Kapone je plaćao oko hiljadu ljudi, ubio oko 200 i opet za celu svoju kriminalnu karijeru nije uspeo da zaradi koliko Donald Tramp sa svojim scam coin-om za samo jedan dan, čak i kada se tu uračuna inflacija dolara.

Danas CPI podaci izlaze. Vidim par jakih kitova otvara jake longove. Ili znaju da ce brojke biti dobre ili vole da se kockaju.

Samo nije mi jasno koliko glup moras biti da otvaras x50 nekoliko sati ranije kada znas da te likvidira i najmanji trzaj na dole.

Evo jednog od bisera

1741775998629.jpeg

Danas CPI podaci izlaze. Vidim par jakih kitova otvara jake longove. Ili znaju da ce brojke biti dobre ili vole da se kockaju.

Samo nije mi jasno koliko glup moras biti da otvaras x50 nekoliko sati ranije kada znas da te likvidira i najmanji trzaj na dole.

Evo jednog od bisera

Pogledajte prilog 484201

Nema tu nagadanja. Inflacija u realnom vremenu dostupna je ovdje: Truflation – US Inflation Rate.

Od pocetka godine inflacija konstantno pada, ali 90% ljudi vjeruje mainstream medijima poput BBC-a i slicnih, koji sire narativ da je inflacija "sticky" ili cak u porastu. Realnost je potpuno suprotna.

FED obicno kasni s podacima otprilike mjesec dana u odnosu na one dostupne na linku iznad. Zato se moze ocekivati da ce sljedeca izjava pokazati inflaciju oko 2% ili nesto iznad toga, sto je ipak pad u odnosu na prethodnu izjavu. I naravno sljedeci meeting ce biti jos "haldnija".

Jel se ovakvi orderi vide negde javno ili? Odakle dolazite do ovakih info tj. skrin shotova...

Pogledajte ovo: Strategy spent $21.2 billion buying bitcoin at an average price of $96,458 per bitcoin from Nov. 10 to Feb. 23
Nakon sto su zavrsili kupovinu, tacno od 23. Februara do 10-11. marta cena btc pada sa 96k na 76k.
Zatim najavljuje novih 21b i odmah se formira dno: Strategy, the company led by Michael Saylor, announced on March 10, 2025, that it will launch a $21 billion program to raise money by selling a special type of stock.

Uprosticu stvari, imas sobu u sobi 10 ljudi, sve i svasta se proizvodi, jedan ima najace oruzije a to je pistolj, svi ostalih 9 pokusava na razne nacine da dodje do pistolja koji ce mu obezbediti vlast u sobi, tih 9 ce primenjivati razne metode ubedjivanja na ovoog sto ima pistolj da im da. On zna da ako ga da, da je zavrsio sa vladavinom, a on ima i plan kako napraviti pistolj, medjutim u sobi imas jos 10 ljudi koji uopste o tome ne pricaju vec trguju recimo ratarskim kulturama, itd itd, Bicu kratak, tu su pare nebitne, na tim novioma pare su nebitne, vlast ima onaj ko ima najace oruzije, vojsku itd, tramp ima miiljarde sta ja znam, ali nema vojsku, a ne moze napraviti jedan tenk sa tim. On moze praviti coine itd, dolare itd, ja cijenim napore da se covek obogati, znam izrazito dobro kako se tesko bogatiti u realnom sektoru proizvodnje ili nesto slicno, obican covek se lako prepusti nagradnim igrama. Kakva god da je uloga kripta, a jedna jeste od mnogih koje su nabrojane na forumu, a i putem koji ide kripto mozda ce mu uloga biti namenjena, ja znam, da sve sto je pusteno medju nas, od struje Tva, interneta itd itd je bilo da se smanji broj stepeni slobode najobicnijem coveku koji hoce da zivi neki normalan zivot. Radim u proizvodnji oko 5 godina, moja firma, to jest ja, kontaktiram sa oko 75 razlicitih firmi za nabavku repromaterijala od kog mi pravimo finalni proizvod, znam sve te direktore privatnike, njihov jedini cilj, jedini moto, jeste da ti isprazne dzepove, sve sto mi kazu ja znam da lazu, sve ce ti reci da namame te, potpises neki ugovor da ti prodaju neku skart robu itd itd, zednog preko vode da te prevedu, a dane pricam o laznim izvestajima firmi, preduzeca fabrika itd itd. Ja da sam na vasem mestu, a nekako i jesam jer imam oko 700 nekog Coin Pi da prodam cim mi odobre :), ne bih verovao jednom jedinom slovu sto su rekli za kripto Bit coin ETH, tabelama izvestajima svecama Fedu, MMF itd itd, jedno jedino slovo drugari moji.

Većinu američkog državnog duga drže stranci. Samo ćeš da vidiš Trampa kako kaže kako mi iskorišćavamo Ameriku i da neće da plate. Pokrade te i još je on uvređena stranka. Ako misliš da to ne može da se desi, vać su tako pokrali Rusiju. U slučaju rata normalno je da se sredstva neprijateljskih država zamrznu do kraja neprijateljstava i onda se to posle prebija u mirovnim pregovorima, ali ovde je ruska imovina naprosto prisvojena. Kina, japan, beže iz američkih obveznica. Centralne banke kupuju zlato kao da će da nestane.
To nije tačno. Strane države drže 30-35% Američkog duga, FED i državne institucije drže oko 50%

To nije tačno. Strane države drže 30-35% Američkog duga, FED i državne institucije drže oko 50%

U redu. Bilo je nekad mnogo više. Kako se međunarodna trgovina obavlja u dolarima, ako si ti izvoznik, tebi se prilivaju dolari. Ako bi ih razmenio za svoju valutu, tvoja valuta će da jača, zato ćeš umesto toga tim dolarima da kupiš obveznice američke vlade. Svima bilo lepo, niko nije mnogo mario što se time izlažu riziku da ih Amerika zezne. Pa neće valjda Amerikanci, nekada najprosperitetniji narod na svetu, tek tako da izaberu neku budalu koja će to da krene da zloupotrebljava i glupo upropasti američku globalnu imperiju građenu decenijama, jel'te.

Ja se secam kad je Bit coin pao na sad zadnji put na oko 17k dolara, i hteo sam ga kupiti, medjutim nisam smeo....sta dalje da pricam, ali ne kajem se, jednostavno nisam smeo, mislio sam da Bit coin da potone skroz....

Mnogi smo ga ovde gledali kako u proslom ciklusu pada na 15k ali biseri poput mene su kupovali smece od ALT-ova umesto BTC-a pa na kraju ispalo da je BTC napravio veci skok od tih nasih altova.

A evo BTC je sada na 80k a ti altovi su skoro na istom nivou na kom su bili kada je BTC bio na 15k.

Nema Saja, nema Dzigija, Simketa nikako..
Da bar nesto neko kaze sta ce biti sa alt sezonom ili je sve zavrseno jos u novembru ili decembru..Moze li se Fet oporaviti i TIA

a sta ce biti sa Etheriumom zna li se bilo sta, kupio bih ga bar 0.5, samo ne znam do kad ce padati....

To vam niko nikada nemože predvideti, samo predpostaviti na osnovu činjenica. Što bolje barataš činjenicama tim ćeš bolje proći.

za eth ne mirise na dobro :( , al aj da gresim.

Mene tesi sto sam usao u ETH na 2300, super sam prosao 💩

Nazad
Vrh Dno