Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

"Prava" alt sezona ako bude može biti tek kada pređemo 110000 i onda računam cc 2 meseca (BTC 120K-130K) i sve prodajem eventualno počinjem da otvaram shortove.
Što se pre kupi veći x će biti.

sad je 110k jako daleko, ali isto bi uradio ako bi dosli do tih cifri, a short sve iznad 100k ukoliko se ima cime braniti.

Vrlo oštar pad ETH u odnosu na BTC ? šta to bi ?

.. ne mogu da nađem nikakvu krštenu vest.. a verovatno je uzrok pada zadnji radni petak meseca, kraj kvaratala... samo sam se pitao šta to bi sa ETH odjednom, jer takav pad uglavnom najviše pogodi altove, ***.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi..

izgleda da se konacno desava razresenje ovog "mini bear marketa"

Ako padne Bitkoin ispod 80k ove ili sledece nedelje trazim ulaz u alt-ove ( ovaj put ne planiram da prodajem u skorije vreme mada se planovi oko prodaje mogu menjati vrlo lako).

Ide nam i taj death cross koji je prosli put bio dobar "buy signal".

Ne ocekujem All Time High u ovom ciklusu sto se tice Bitkoina .

A ni sto se tice altova iskreno..

Mada su altovi vise pali pa se nadam nekoj zaradi 50-100% ..

Pozdrav ljudi..

izgleda da se konacno desava razresenje ovog "mini bear marketa"

Ako padne Bitkoin ispod 80k ove ili sledece nedelje trazim ulaz u alt-ove ( ovaj put ne planiram da prodajem u skorije vreme mada se planovi oko prodaje mogu menjati vrlo lako).

Ide nam i taj death cross koji je prosli put bio dobar "buy signal".

Ne ocekujem All Time High u ovom ciklusu sto se tice Bitkoina .

A ni sto se tice altova iskreno..

Mada su altovi vise pali pa se nadam nekoj zaradi 50-100% ..
Binance brise usdt za EU 31. marta. Ovaj dump altova me ni malo ne cudi. Sve ce uraditi da nateraju ljude da pordaju sto nize. Coinbase je obrisao 13. decembra, nakon toga su altovi samo u padu. Nedostatak likvidnosti i nemogucnost trgovine na menjacnicama su izmedju ostalog doprinele ovome. Ne znam vise ni ko ce moci da trguje na binancu. Binance US nema volume, tako da Ameri ne mogu, sad ni Eu nece moci vecinu parova, ne moze Kina, ne moze Rusija.. Vidi se da su u problemu i po tome sto su juce izlistali 4 meme coina.
Kucoin je dobio kaznu u januaru i zabranu da posluje na Us trzistu dve godine...
Tesko cemo imati alt sezonu dokle god je ovakva situacija. Mozda bude jos neki skok ako fed krene da spusta kamatne stope, ali neko ludilo ne ocekujem.

"Ulagaci" su u ovom ciklusu malo bolje shvatili sta su altovi iz prethodnih ciklusa. Najveci deo altova je scam. I stvoreni su samo sa ciljem da se osnivaci coina sa grupom ljudi oko sebe obogate (da se otme btc/fiat), a da ljudi izgube vecinu ulozenog novca. Otuda ne znam odakle rezon za shit, ne moze vise dole, doterali su ga do dna i sl. Uvek ce neki alt da izdominira u nekom momentu, ali je zajednicko svima da gravitiraju ka 0. Ne svi ali 99%.
Eth ne racunam u grupu iznad, mada se ne bih kladio da nece ispod 0.02. Ali osim btc generalno, trenutno nema sigurne luke, videcemo koje kripto zvezde ce izroditi naredni period.
Problem je sto je malo ljudi docekali ovaj ciklus u btc, jer je vecina racunala pre ce shitovi i eth x10. Nego btc sa 50 na 100k. Ovo je pokazatelj da je igra relativno "namestena" i da treba igrati kontru od vecine. Ulagaci sa malim kapitalom i koji se ne zadovoljavaju sa malim gainom, uglavnom izgube vecinu ulozenih stedstava.
Ne zelim da mracim. U kriptu sam relativno dugo, samo pokusavam realno da sagledam stvari.
Za eth mislim da ce mnogo bolje proci u narednom ciklusu, jer ce vecina da ga dumpuje u ovom i zavrsi sa njim, ali u kriptu je tesko bilo sta pogoditi, mozemo samo da nagadjamo. Mada zbog globalne situacije i potencijalnih razvoja raznih scenarija, nema garancija ni za sta vise...

Binance brise usdt za EU 31. marta. Ovaj dump altova me ni malo ne cudi. Sve ce uraditi da nateraju ljude da pordaju sto nize. Coinbase je obrisao 13. decembra, nakon toga su altovi samo u padu. Nedostatak likvidnosti i nemogucnost trgovine na menjacnicama su izmedju ostalog doprinele ovome. Ne znam vise ni ko ce moci da trguje na binancu. Binance US nema volume, tako da Ameri ne mogu, sad ni Eu nece moci vecinu parova, ne moze Kina, ne moze Rusija.. Vidi se da su u problemu i po tome sto su juce izlistali 4 meme coina.
Kucoin je dobio kaznu u januaru i zabranu da posluje na Us trzistu dve godine...
Tesko cemo imati alt sezonu dokle god je ovakva situacija. Mozda bude jos neki skok ako fed krene da spusta kamatne stope, ali neko ludilo ne ocekujem.
hvala na Infu Čika Gavro, , nisam ovo znao,
takođe nisam ni na Binancu, imam gomilu WIF/USDT na Phemexu Leveraged Longa i ipak manje shorta.

Pošto nisam uspeo ni na Twitteru, ni na Redditu da nađem zvanično saopštenje Binance, zanima me da li su oni dali announcement tipa da ljudi zatvaraju pozicije i izlaze iz USDT parova ?
I takođe zanima me tvoje mišeljenje: da li ljudi već neko vreme izlaze iz SPOT i margin pozicija izraženih kroz USDT (možda od jutros navrat nanos) i time generalno obaraju cenu Altova ?

hvala na Infu Čika Gavro, , nisam ovo znao,
takođe nisam ni na Binancu, imam gomilu WIF/USDT na Phemexu Leveraged Longa i ipak manje shorta.

Pošto nisam uspeo ni na Twitteru, ni na Redditu da nađem zvanično saopštenje Binance, zanima me da li su oni dali announcement tipa da ljudi zatvaraju pozicije i izlaze iz USDT parova ?
I takođe zanima me tvoje mišeljenje: da li ljudi već neko vreme izlaze iz SPOT i margin pozicija izraženih kroz USDT (možda od jutros navrat nanos) i time generalno obaraju cenu Altova ?

Podelio sam ovu vest jos pocetkom meseca kad je izasla.

Margin pozicije su ugasene od juce.

From 2025-03-27 07:00 (UTC) onwards: For Cross Margin Classic, Cross Margin Pro, and Cross Margin (PM) accounts, Binance will automatically convert any remaining non-MiCA compliant stablecoin assets and liabilities to USDC on your behalf and cancel all pending orders for all non-MiCA compliant trading pairs. To avoid any risk of liquidation, please ensure that you complete the conversion before the deadline.

Evo recimo primer bittrexa. Kada su najavili da gase menjacnicu ljudi su prodavali sve ispod cene i do 50% umesto da prebace na drugu menjacnicu. Ja sam ostao tu do poslednjeg dana i zaradjivao na arbitrazi.

Tako da, mislim da mnogi prodaju ili iz neznanja ili zbog panike a i market mejkeri su nemilosrdni. Mislim i da ce od 1. aprila kad ljudi vide da im je ostao random alt coin na binancu kojim vise ne mogu da trguju da ga prodaju tj. konvertuju po bilo kojoj ceni i da market mejkeri i menjacnice to znaju i koriste.

Danasnji pad prati pad Stock marketa tako da je manje vise sve ocekivano, a ovo delistovanje USDT-a na binance mislim da je samo za zemlje EU, nije za nas. Mi cemo moci i dalje trgovat sa USDT parovima

Samo EU regulativa ne dozvoljava USDT i ne znam čemu drama oko svega toga nije USDT jedini stable.

carine kontracarine.....pretnje ucene , znaci ova godina jedno veliko crveno ❌.
Celo leto bice po damping cenama(y)

Evo, ja probao iz EU da kupim USDT na Binance i ne nudi ga. I dalje može USDC i XUSD.

A šta je sa coinima koji su imali samo usdt par? Da li su dozvolili razmenu za usdc ili bi to moralo danas da se rasproda pošto, po to..

A šta je sa coinima koji su imali samo usdt par? Da li su dozvolili razmenu za usdc ili bi to moralo danas da se rasproda pošto, po to..
Ne zanima Binance da dodaju usdc par za sve tokene. Svakako je 10x manji volume na usdc parovima u odnosu na usdt.
Ne moraju da prodaju, moci ce uvek da prebace na wallet, drugu menjacnicu, ali poznajuci ljudsku psihologiju mnogi ce prodati ili su vec prodali ili ce konvertovati kasnije kad ne budu mogli da trguju. Ovo vazi za EU.

Nazad
Vrh Dno