Šta je novo?

Diablo IV

Igra radi bez nekih većih problema na ps4, a odlično je optimizovana za kontroler i fotelju, tako da se ja lično ne bih vraćao na miša i tastaturu
Hvala, tako sam i mislio.

Da nije utegnuto i za PS4 već bi bio shitstorm po Sony kao što je bio za CP2077, i gomile zahteva za povrat para...

Poslao sam na razmeni, ali eto da napišem i ovde ako neko kupuje ili je kupio Diablo IV za PSN zainteresovan sam za gost deo naloga.

Ko ne voli gind treba da preskoči ARPG žanr. Ili da odigra kampanju i proda igru. Na Blizzardu je da grind učini zanimljivim a da li će u tome uspeti, videćemo.
Zato sam i rekao da bi voleo da su eksperimentisali u tamnicama. Ja Diablo 2 sam uvek igrao solo, ništa online. Ne interesuje me nikakav kompetitivni multiplejer.
Mogla je biti zanimljivija kampanja da ima mehanika koje se ne vrte samo oko ubijanja mobova radi random dropova, ali kapiram da je više onih što će juriti dropove po ceo dan. Da mi je do toga igrao bi PoE, a to baš i ne igram jer igra nema dušu, samo grind.

Ima nas i old skul koji smo igrali do 99-tog sami ili uz modove, nikakako Battle.net sa dečurlijom.
Diablo 3 sam probao i nisam dalje igrao, tu igru ne priznajem kao deo serijala.
Čuj kontroler čuj tv...samo miš i tastatura ali ja sam relikt prošlih vremena.
Tastatura je mehanička, miš je gejmerski pa je opet brže kliknuti RT/LT/RB/X/Y/A/B nego li nabadati 1,2,3,4 za skilove. Plus se stalno krećeš sa analogom, dok da bi se kretao sa M+T moraš kliktati po mapi mišem. Baš su se iscimali oko gejmpad kontrola i moj lični zaključak je da su bolje nego M+T. Jedino je kretanje kroz menije i dalje lošije nego mišem, ali nije tolika razlika kao što je nekad bila. Igra nije dovoljna brza da bi se osetila razlika u latencijama, džabe što je miš responzivniji uređaj kada igra mu ne dozvoljava da to pokaže u odnosu na gejmpad. Ajde da je u 30 fps nego igram u 144 fps pa opet nema razlike.

I najbitnije, i kada si za monitorom sa gejmpedom možeš dignuti noge na sto, sa tastaturom malo teže :D

Poslednja izmena:
Ništa ja ne kaže ali miš je miš a tastatura je tastatura ostalo je pa...ostalo da mogu koristio bih još nokiu dugmetaru lol

Ja sam isto iskoristio ovaj vikend da probam kombinaciju TV + Xbox kontroler (imam i PS Dualsense ali ga nisam isprobao, ako neko jeste neka napise utiske, da li ima koristi od haptica, triggera...)
Odlicno je uradjeno, i vidim sebe kako igram tako, zavaljen ispred 65" TVa :)

Mislim da cu kombinovati, i jedno i drugo ima svoje prednosti, definitivno prvih mesec - dva za PC-jem. Dok se predje prica, iscita sav sitan tekst za monitorom, prouce skill tree i paragon board, generalno dok se ne nauci igra.
Kasnije kad se usavrsi build i krene rutinski farm bez mnogo razmisljanja (auto-pilot), tada mi TV izgleda privlacnije definitivno.

Da napomenem, mozda ce nekome koristiti, imao sam problema u pocetku jer mi je bio upaljen GeForce Experience, pa je igra stalno vracala input na misa i tastaturu. Tek kad pritisnem neko dugme na kontroleru prebaci na njega, ali cim pustim sve dugmice vrati nazad.
Posle kad sam nasao da je u tome problem i iskljucio GeForce, sve radi kao podmazano.

Sto se tice skill tree tu nema puno razmisljanja, osmisljeno je da nije previse komplikovano i da moze svako da se lako snadje. Ovi build calculatori sto mogu da se nadju po netu su odlicni da se vec sada malo vise upoznamo sa istim skilovima dok za paragon board e tu ce vec trebati dosta kalkulisanja i u kom pravcu krenuti i kako trositi poene, posto ce max poena koliko budete mogli da imate je 225 i to je to pa shodno tome treba ih iskoristiti sto bolje a dobiti sto vise od paragon ploce i skilova koji ce se tada aktivirati.

Ako misle da se stalno ponovljaja jedan te isti grind svaka 2 3 meseca neće ovo na dobo da izađe.
Ček a to se ne dešava u PoE ?

Nisam nikad stigao do endgame i onih Atlas of Worlds mapa.
A isti đavo i ovde prave samo neće se ulaziti sa jedno mesta u te tamnice nego će biti locirane na mapi.

Iskreno ARPG žanr je definisan još pre 10+ godina. I isto kao RTS nema sad da doživi neku veliku revoluciju. Na RTS mislim na igre kao što su C&C, Starcraft 2 i tome slično. Total War serijal je priča za sebe i to je već komplikovaniji RTS.

Sa PoE su uspeli da naprave nešto drugačije i izazovnije, ali u neku ruku su zakomplikovali sve i plus nema baš igra dušu. Pokušavao sam pre par godina da igram PoE lige i bilo zabavno, ali me nekako smori kako se više mehanika otključa. I igra je zastarela ne bi više povlačio paralelu D4 i PoE. Jedino kad se PoE 2 pojavi.

Lost Ark je isto dobar pokuša ali zavijen u govnjiv ukrasni papir zvani "mobile game cash grab" i tamo su neke mehanike naklemljene tako što sve radiš u gradu. Kad završiš neki deo glavne priče ostaje ti 10 lvl (do max lvl 60) koje sporo dobijaš tokom grindanja ostatka priče i side questova. Skill poene dobijaš još tako što time-gated questove radiš, gde tipa možeš jedno dnevno da napraviš progres pa onda čekaš sutra. Tamo je razlika ne dobijaš bolju opremu dok ubijaš po svetu nego dobijaš ih samo grindanja tamnica koje možeš 1-2 dnevno a posle toga ti ne daje više loot. A loot je u obliku materijala koje koristiš za upgrade opreme i to ima šanse da failuje. Kao onaj fazon u D3 sa onim riftovima gde sav loot dobijaš od finalnog bosa a usput nema dropova takav je osećaj i u Lost Ark.

Trenutno igram baš puno D2R odlučio sam i Smitera da levelujem dok D4 ne krene, ali realno smara igra jer za levelovanje do nekog 75-80 lvl svaka klasa ima jedan dobar build, možda Sorc ima neke varijacije (Fireball umesto Blizzard) i to je to. Na ojačavanje lika nema toliko uticaj neki mid game unique item jer u 90% je samo privremen i posle nema svrhu samo zauzima mesto u inventaru. I osim par itema koji dodaju mehaniku koju klasa nema (Enigma Teleport, WW na claws, ovaj novi Metamorphosis za Druida) itemi su samo flat brojke bez da izmene način igranja tj. redefinišu klasu.

Dok u D4 vidim da ću do 50-70 lvl bar jedno 50 puta da resetujem ceo skill tree. I onda kad padne neki endgame legendary sa dobrim aspectom ili unique item opet menjam sve.

U D2R nema pristupačnih itema koji mogu drastično da promene kako neki build funkcioniše ili da ga izmene drastično.
Bez trade i igranja solo ja ne vidim da je moguće za razumeno vreme napraviit neki kršten endgame build kojih ima malo.
Jako je teško naći Ber i Jah pa napraviti Enigmu što 90% buildova zahteva. A da ne pričam o 2x Ber za Infinity dobro koji je postao opcijoni sa Sunder Charms, ali i to ne pada često. Dobio 2x 70% poison a Lightining sunder samo jedan 73%.
Neki unique za Sorce isto se jako teško nalaze.
Dobre Claws za Assassin
A da ne pričam pelts za Druida bude fire druid.

Dobar deo ovog gore može za mesec dva teškog grinda po 4-6h dnevno, ali sa tradeom. Inače meni za godinu ipo dana dropala Jah runa a igrao sam sigurno već 1000-1500 sati. I smorim se u par navrata. Jer jedno te iste mape vrtim, bosove i jedne te iste elite ubijam i tako u krug. Skupim perf. gemove da bi rerollao GC da dobijem +1 to skill tree za klasu i to je možda jedino gde od dropanja nečega što nema neku vrednost možeš nešto vrednije i koristnije da dobiješ

Poslednja izmena:
Nisam nikad stigao do endgame i onih Atlas of worlds mapa.
Season 6 What GIF by The Office

Koliko si igrao? To je tehnički početak PoE. Kampanja se ne računa.

@Alex pa nisam ni kampanju prešao 😁 . Altas of Worlds video na klipovima. Znam šta je i šta je na kraju.
Ali nije mi se činilo zabavno da ja iz jedne sobe budžim mape i onda ih grindam.

Not my cup of tea.

Ne kažem da je igra loša ili ta mehanika loša, ali to je valjda suština na kraju a isto će biti i u D4.
Ubiji jače mobove jer si jači za bolji loot.

Isto i onaj pinnacle boss koji je za lvl 100 i najnabudženiji build.
Evo o čemu pričam.

Za njega su spomenuli da neće ni loot da baci, samo verovatno achivement dobiješ i napisaće ti idi sad napolje obrnuo si D4 živi malo život. 😉

@Alex pa nisam ni kampanju prešao 😁 . Altas of Worlds video na klipovima. Znam šta je i šta je na kraju.
Ali nije mi se činilo zabavno da ja iz jedne sobe budžim mape i onda ih grindam.
:D
Ako voliš ARPG šteta što si batalio PoE. Ja sam bio skeptičan u početku ali sam shvatio da sam pogrešio. PoE ima toliko različitih mehanika da ih niko neće skoro stići. Gameplay je raznovrstan i ne oseti se grind. Ja npr. ovu ligu najviše igram Heist mehaniku koja nema mnogo veze sa mapama. Kad mi dosadi prebacim na nešto drugo npr. Nisi ničime uslovljen.

PoE je jako tezak za razumeti i nauciti, pogotovo nekome ko dodje sa Grim Dawn ili Last Epoch ili Diablo igre gde je manje vise sve toliko koliko pojednostavljeno i onda udjes u PoE i prvo sto te doceka jedan veliki i kompleksan svet, drugo skill tree da ne znas gde da krens i u kojem pravcu da se kreces i sta da budzis. Onda ubacivanje gemova u skill tree pa sama mehanika igre i raznovrsnost. Da ne govorim od skilovima koje kupujes i stavljas u oruzija pa onda linkovanje oruzija i opreme.

Nista od nabrojanog nije lose ali je jako konfuzno dok ne povatas sta je sta, pa onda skupljanje onih zelenih runa da se okljuca onaj teleport. Ja sam isto dosta igrao ali isto nikada nisam igru zavrsio i dosao do kraj a kamoli odkljucao Atlas da igram. Najvise sto sam stigao je valda 7 ili 8 act. I sto je najbolje volim ovaj ovaj tip igara ali nikada nisam imao zelju da zavrsim PoE do kraja.

Primera meni Titan Quest stoji non stop instaliran na racunaru.

Ovo što je @KovacTibor napisao.

Zanimljiv je PoE, ali zahteva da se mnogo više uloži vreme u izučavanje igre (što mnogi neće da rade) realno ko ga je igrao na početku polako je sve učio.
PoE se pojavio negde odmah posle D3 tj. za vreme izlaska D3 je bio Beta verzija.

I ja sam više za ove Diablo-like ARPG - Titan Quest, Grim Dawn i ostale.

Ko je igrao dugo PoE onda mu je lakše svaku ligu da pokupi.

Manje više zna šta da juri, kako da optimizuje gameplay loop i osećaj šta traži za build i šta ima univerzalnu vrednost. Nešto što sam ja recimo učio poslednih godinu ipo dana na D2R jer pre 20 godina nisam imao pojma o Runewords ili koji itemi su dobri. Bilo mi extremno teško na pola Hell Act 1 sa sorc koja bila kao melee i tu sam batalio igru. Sad mislim da bi mogao HC da pređem Hell iz prvog pokušaja.

Meni je glavni utisak da se skoro svima koji su probali svideo D4, i jedva cekaju da igra izadje.
To je i vise nego dovoljno za sada :) Hype je veliki

Mislim da su uboli sa vecinom stvari, a lako ce se raditi fine-tune, korekcije i ispravke, kao i dodavanje novog sadrzaja.

Imam dane odmora, ali ne znam da li da ih uzimam te prve nedelje, plasim se da serveri nece raditi.
Ali posto je Beta prosla skroz OK, mozda nas i iznenade i sve bude u redu od prvog dana. Mozda evetualno prvih par sati problema i izbacivanja.

Meni je glavni utisak da se skoro svima koji su probali svideo D4, i jedva cekaju da igra izadje.
To je i vise nego dovoljno za sada :) Hype je veliki

Mislim da su uboli sa vecinom stvari, a lako ce se raditi fine-tune, korekcije i ispravke, kao i dodavanje novog sadrzaja.

Imam dane odmora, ali ne znam da li da ih uzimam te prve nedelje, plasim se da serveri nece raditi.
Ali posto je Beta prosla skroz OK, mozda nas i iznenade i sve bude u redu od prvog dana. Mozda evetualno prvih par sati problema i izbacivanja.
Kako je radio open beta test i sada server slam je nebo i zemlja. Ni jedared nisam imao da me stavilo u red za cekanje osim sto sam prvi put ja napravio gresku pa sam stavio detalje igre na ultra za cega trazi 32 gb rama a ja to nemam ali kada sam vratio sam imao sutradan jos jedno dva izbacivanja iz igre i jos jedno izbacivanje iz igre gde nisam mogo da se logujem i jedno gde mi je izbacilo napolje i nije htelo da idje dok nije proverio validnost fajlova.

Sve u svemu jako sam zadovoljan kako je igra sada radila. Mana je sto nisam mogo da menjam rezoluciju pa mi je tako igra na tv-u radila u 4k sto za moj hardver nije bas optimizovano ali provukli smo se, nadam se da ce to u finalnoj verziji da rese.

Nije bilo nevidljivih zidova ili ti desinhronizacije servera i da se teleportujem po mapi, ucitavanje igre je dosta brzo kao i ulazak u tamnice, tu i tamo bio je po koji bug. Prelazak iz zone u zonu je neprimetan i nema ucitavanja.

Screenshot (100).pngScreenshot (101).png

Bice ovo dobro, nema sumnje. Radi dobro, izgleda odlicno, level dizajn dobar, nema tu problema nikakvih. Sredjivace i radice i dalje na njoj.
Mene jedino brine sto su toliko puta pomenuli season pass/game pass da se plasim da ce ogroman fokus da bude na store bundlovima i ostalim glupostima koje ce probati da prodaju, a da ce u nekom trenutku igra da postane P2W (iako nije PVP) jer ce garant da ponudi nesto sto igrom ce biti ili veoma, veoma ograniceno, ili skoro pa nepostojece... Mene jedino ta nasilna i preterana monetizacija brine...

BATLLE PASS!!! BATLLE PASS!!! BATLLE PASS!!! - (reddit link)

Bice ovo dobro, nema sumnje. Radi dobro, izgleda odlicno, level dizajn dobar, nema tu problema nikakvih. Sredjivace i radice i dalje na njoj.
Mene jedino brine sto su toliko puta pomenuli season pass/game pass da se plasim da ce ogroman fokus da bude na store bundlovima i ostalim glupostima koje ce probati da prodaju, a da ce u nekom trenutku igra da postane P2W (iako nije PVP) jer ce garant da ponudi nesto sto igrom ce biti ili veoma, veoma ograniceno, ili skoro pa nepostojece... Mene jedino ta nasilna i preterana monetizacija brine...

BATLLE PASS!!! BATLLE PASS!!! BATLLE PASS!!! - (reddit link)
Licno smatram dogod ne utice na gameplay i na pvp (ni to me ne zanima ali ajde mozda nekada odigram) neka rade sta hoce sa prodajom. Ako nekome zelja da kupi armor ili nesto da bi izgledao drugacije ok mene ne zanima pa cu se zadovoljiti sa onim sto ima u igri. Da se ja pitam mogu da trckaram go po mapi sa maslackom na glavi i ja cu biti sretan sto sam u igri i sto mogu da uzivam... kome to nije dovoljno i hoce vise slobodno neka placa.

Rekli su da onaj pepeo nece moci da kupuju i da nece moci da kupe vise premium battle pass vise puta da pokupe sve nagrede i na taj nacin steknu prednost na samom startu u vidu vise golda, vise expa od mobova nego ce morati da doguraju do tog lvl da bi to dobili.

E sada ako slazu ja vrlo dobro znam sta cu da uradim, uninstal igru i zavrsili smo.

@KovacTibor mislim da opasno je masa naoštrena da ih zaspe drvljem i kamenjem ako ubace P2W ili čak P2C (pay to convenience). Ja prvi ću da ih pljujem na sve strane. Jer naglasili su "no pay for power" = "no pay to win".

Pod "convenience" (olakšice) spada npr. XP i Gold boost i neke stvari koje olakšavaju igru ili mehanike u odnosu na druge koji igraju free.

Da se razumemo pepeo iz Battle Pass (Smoldering Ashes) sa kojim može da se boosta XP, Gold drop i itd. nije P2C jer to dobijaju apsolutni svi koji igraju igru i dođu do neko lvl-a. To je na fazon igram dugo igru smara me levelovanje ajde da iskoristim ovo i ubrzam taj proces ili nema dovoljno golda ajde da pojačam drop (ali zato ne mogu XP) što je OK jer lvl 100 u Diablo igri je samo delić, glavno je naći taj best in slot item za build koji igramo.

@Johnny_z11 ovaj 9gag post je mega glup. Normalno da spominju battle pass u klipu gde je cela priča o tome.
A i realno neka spominju jer to će održavati igru u životu i omogućiti masi ljudi koji plate igru jednom da je igraju večno džaba, nešto što je ogromna razlika u odnosu na WoW.
Iskreno da nema uspešnog PoE kao free ARPG ili Lost Ark-a mislim da bi zalepili 13€ mesečno kao za WoW.
Sad da ne zalazim u tehnikalije, ovakva igra sa očekivanih online istovremenih milion i više igrača zahteva ozbiljna ulaganja u servere (nije da oni imaju svoje datacentre nego sve to iznajmljuju a to košta ogromne pare).

brine sto su toliko puta pomenuli season pass/game pass....
Pisao sam o ovome season/game/battle pass nije isto.
Season/game pass je isto. Kupiš osnovnu igru i pretplatiš se na buduće DLC-ove, koji mogu biti odlični a i mega ****** koje ne vredi 2centa a uzmu ti tip 30€.

Battle pass najbolji primer ti je Valorant gde igru igraš džaba, puce izgledaju smor i jadan dizajn. Platiš 10€ jednom u 3 meseca i otključavaš igranjem BP u kojem ti daju unikatne skinove za puce i šminke za oružja i koja će se ponovo možda nekad pojaviti u store i koštaće tipa jedan skin 10€-30€. Igru možeš totalno free da igraš i ne kupiš ni jedan skin. Ali mame te jer ubiješ neprijatelja i pokupiš njegovu fensi pucu i osladi ti se a šta je jednom, dva ili 3 puta po 10€ ništa. Imam druga koji za godinu dana bar 250€ dao na par BP-ova i par dodatnih skinova. Ima para i to mu je kao da plati za bioskop ili Netflix pretplatu tako da ima takvih kao on koji će da održavaju igre sa BP-om.

Ovde je isto to, samo još ima i free track gde će možda biti nešto džaba od skinova (kozmetike) jer u Valorantu nema free BP track. I isti fazon kad platiš otključa ti se retroaktivno. S tim što u D4 imaš foru da platiš 25€ umesto 10€ da otključaš brže BP, ali to je samo platiš više da pre dobiješ šminku čista navlakuša za one koji bi malo da igraju igru a da imaju sve tj. fora da im izvuku extra keš.

Odličan primer BP je u NARAKA: BLADEPOINT isto free track i premium plaćen track. U free jedan skin na 15 lvl a u premium na svaka 3-5 lvl neki lepši skin i još dodatne stvari. Platiš BP u bilo kom trenutku i dobiješ sve što si izgrindao lvl i na premium tracku.

Moj komentar je bio samo vodjen iskustvom igranja ACTI/BLIZZ igara i gledanja sta su uradili sa BattlePass-om na COD-u. Podigli cene, ubacili glupe fazone i fore za opravdanje fora i fazona, a od skoro, za DMZ dodali P2W bundlove sa infinite scorestreak dodacima... Tako da, nadam se da nece da furaju neke premium fazone koji ce da uticu na gameplay.

Mnogo ce se oni nasekirati ako vi prestanete da igrate i pocnete da pljujete... Vi i ovako ne nameravate da placate dodatno, od vas su vec uzeli maksimum. Ja se plasim da je samo pitanje vremena kada ce poceti da maksimiziraju profit. Promenice se ekipa na vrhu a sa njom i obecanja.
Nazalost to vise nije Blizzard to je Activision.
Nego da uzivamo mi u ovome dok traje. 🙂

Potpuno se slažem da ja kao pojedinac neću ništa da postignem kukanjem ako dodaju P2W. Ali sigurno neću preći preko toga da igram P2W igru pa makar je radio CDPR iz doba kad su napravili Witcher 3.

Ako ubace P2W ide lepo unistall, sklanjam je iz favorites u bnet lauchera i odigram možda nekad D2R.
A vala biće jednom PoE 2, možda i Ashes of Creation doživim i ko zna kakve dobre igre će još izaći. Možda Last Epoch bude bomba od igre veća i od PoE zajedno D2 videćemo :).

Jedino zbog čega mislim da neće ići na P2W mehanike su jer zapadnjaci uglavnom to mrze (kinezi i korejanci su druga priča).
Očekuju verovatno da vrate stare igrače u D4 tj. da ih svuku sa D2R i prodaju im D4. Veruj mi mnogi okoreli matori D2 igrači su i dalje skeptični čekaju igru na popustima, oni ako vide P2W neće D4 pipnuti ni govnjivim štapom. A masa ljudi kuka na sve strane da nikako neče P2W a zašto bi onda i pravili Immortal kad i u D4 bi ubacili P2W imaju 2 igre za istu ciljanu publiku. Dok D4 ima da uzme igrače sa D2R i D3 i još donese nove igrače. Jer na D3 i D2R više ne zarađuju tamo nema BP ili nešto slično. A oni koji neće da igraju Immortal zbog P2W moraju da im daju opciju.

Koja populacija uglavnom igra CoD ?
Poslednji CoD koji sam igrao online je bio MW i to tamo 2007-2008. Tada sam imao 20-21 godinu. Već tada se nervirao što me ubijaju, a tek sad ne bi igrao takvu igru i da imam iste reflekse i živce. Mislim da tada ako bi imao para da bi kupio neki P2W za CoD samo da se iživljavam.

Pa neka izbace kineski i korejanski D4 samo za njih sa P2W kao što Path of Exile je drugačiji za kinesko tržište i prepun je P2W.

I rešen problem, imaju extra keš priliv a mi smo mirni.

@Johnny_z11 a da li je taj COD BattlePass opcijoni jel možeš da igraš igru bez njega ? :)
Ili ne možeš nikog da ubiješ jer puške ti imaju veći i duži recoil i reload šanžera ti je uvek 1.5s duži jer to je onda P2W.

Neka ubace šta hoće u D4 kozmetike (BattlePass) i neka košta koliko hoće, ako je ****** neću kupiti. Mogu svi da šetaju sa leptir krilima mene zabole ima da im se smejem. Igraću sa tim što imam sve dok igra bude zabavna i dok budem imao vremena za igru, ne mora da bude savršena, ali da ima mane koje mi ne smetaju, da je unapređuju i da mi bude fun kao i svima nama.

Poslednja izmena:
Ne verujem iskreno da ce ovo ikad otici u P2W, dovoljno je sto su uveli mounte, na to ce moci zilione da uzmu narednih 10 godina : )
A pitanje je i sta kome znaci win, meni je win u svim igrama ovog tipa iskljucivo random max roll dobrog suffixa na nekom dobrom itemu koji jurim, nista drugo, i to mi je najveca car ovih igara, zato mi je cudno kad vidim da neko odigra kampanju i tu stane. To mi je da kao u seriji od 10 sezona odgledas pilot epizodu prve sezone i kazes e to je to, dosta mi je : )

Ne samo mountove (konjiće) engine igre je posebno napravljen da se vidi svaki detalj na opremi heroja. Nadam se da ste na to obraćali pažnju.

Evo jedan običan za Druid-a (a možda je upotrebljiv i na drugim klasama).

Evo i neke za Necro koje sam screenshotovao jer mi baš izgledali najdetaljniji od svih klasa.

I najbolji armor za konjića, da i on izgleda opako :D

Tako da ima da štancaju zilion raznih izgleda opreme (transmoga) i to prvo obične varijante pa onda svetleće pa onda možeš da kupiš posebnu boju koju možeš tipa 10 puta da iskoristiš.
Ovo su samo neke ideje a ima ih još puno. Tako da imaju mogućnosti mnogo da izvlače pare preko kozmetika.

I šta će im P2W da ubace neki Unique ili Sacred item u store i još im daju nasumice da rollaju statse kad ih kupiš. I onda zabraniće igru u Belgiji i Holandiji jer je to lootbox mehanika a tamo su u video igrama kockanje (lootbox) zabranjeni. Svaka igra koja to ima ne može da se prodaje.

Dzabe trosite tastaturu, bice samo kozmetika, nece biti P2W. Inace ce im izgoreti kancelarije.
Ali ne vredi, opet ce neko za par dana da krene o P2W 😩

Necu vise da pišem o P2W ako neko spomene opet P2W samo cu da linkam postove.

A da ovaj post bude koristan evo šta sam stavio za home page kad otvorim browser :D

Odoh da spavam kažu da tako brže prođe vreme :)

Mnogo ce se oni nasekirati ako vi prestanete da igrate i pocnete da pljujete... Vi i ovako ne nameravate da placate dodatno, od vas su vec uzeli maksimum. Ja se plasim da je samo pitanje vremena kada ce poceti da maksimiziraju profit. Promenice se ekipa na vrhu a sa njom i obecanja.
Nazalost to vise nije Blizzard to je Activision.
Nego da uzivamo mi u ovome dok traje. 🙂
Zato bi bio spas da ih kupi Microsoft i sve da nagura lepo u PC/XBOX Game Pass...

jedva čekam da izađe, e sad to može da zvuči hardcore ali u stvari imam nameru da ga igram zaista opušteno, neću da žurim da što pre stignem do max levela i da završim kompletan story, imam nameru da se zavlačim svuda po ćoškovima :D , a ionako s'obzirom da radim do 15.30 i mogu da ga igram samo posle tog vremena, ne mogu da se takmičim sa speed runnerima i onima koji imaju više slobodnog vremena od mene, ali zato svaki slobodan trenutak biće diablo hehe, naravno pored nekog dobrog filma ili serije i po malo sporta, šta mi se sviđa platiću nije problem, ionako dajemo kintu za nešto što nam se sviđa, neko na cigare , neko na piće, neko na diabla a neko na sve to zajedno :p pa nek ide život...

Potpisujem sve ovo što je napisano u članku, igrao sam samo prvu betu, druge dve nisam imao volje jer je ovo totalno dosadno.

Au koliko ovde je toga pogresno napisano i taj koji je pisao je igru totalno pogresno razumeo kako se treba igrati D4.
As I lamented during the last betas, Blizzard hasn't learnt anything about action-RPG combat in the 11 years since Diablo 3(opens in new tab). I'd go so far as to say it's stepped backward. As I went into then, fights are slow and awkward, with any potentially interesting combos or loops hamstrung by long cooldowns that prevent any kind of satisfying rhythm.
Ovo napisano je toliko lose da isti taj ocekuje ovo:

Upravo je to ono sto ja necu da vidim u D4 jer alo sta ja igram speed run i da gledam trilionske dps cifre koje mi iskacu po ekranu i da rift ili dungeon zavrsim u prvih 2 min i ajmo jovo nanovo ponovo da igramo.

Meni je drazi ovaj sporiji tempo igre i da ne vidjam milionske dps brojke nego realne sa kritom, cak i one mimovi sto izvodi Asmongold na racun druida sa 17 dps pa posle se toj prici pridruzio Raxxanterax covek koji ne zna sta drugo da obuce za strim nego duks sa plavom kapuljacom i prodaje mi fore kako je druid los jer je imao 12 dps-a udarac. Nego se vode onom politikom ajmo na meme da pravimo pare i da povecavamo zaradu a iskreno ljudi s*re mi se od njegovog pros*ravanja u igri i tu kao on nesto uci masu i objasnjva im u strimu te crta neke seme i ostala prodavanja m*da za bubrege.

Dogod takvi budu glasniji i pridavala im se paznja zato cemo imati ovakve postove.

346878995_3424249591149165_945424406959671211_n.jpg
I to samo nije jedan takav post nego ih ima mnogo vise, gde ljudi odkazuju igru zato sto oni vrse nerfovanje i buff pojedinih stvari. Ljudi ne mogu da svate da mora da se uvede neki balans i da ne moze da necro bude totalno op a da barb se vuce ko devojcica sa sekirom od 100 kg jer ne moze da je digne dok necromacer ce da stoji afk a minioni ce da trce po tamnici i da sami rese istu i on pokupi nagradu.

Neverovatno je koliko sam slicnih postova i opravdanja procitao i to sve zbog takvih kao sto je taj Raxxanterax i slicni njemu sto prave dramu oko svega.

Igrao sam druida i mogu reci da je zabavan, cak sam sinoc na drugom sajtu napravio plan za svoj build i proucio dobro paragon plocu i sta cu da budzim i verujem da ce build da bude totalno op kada ga zavrsim, na kraju ne znam... moze da bude najvece iznenadjenje u oba pravca da se odusevim ili razocaram ali to necu znati dok ne zavrsim.

Poslednja izmena:
čime se sve ljudi bave i kakav glupav sadržaj prave samo zarad klikova : ) za pravog diablo fana u moru silnih igara nema te satisfakcije koju može jedna diablo igra da pruži, pa samim tim nema tog nerfa, disbalansa ili featurea koji bi me naterao da cancelujem preorder, jer OmG wHy CanT WE kiLL AsHAva My SkeLLieS sO wEaK plakYYY
strašno koliko degenerika po internetu : )

Vrh Dno