Ako misle da se stalno ponovljaja jedan te isti grind svaka 2 3 meseca neće ovo na dobo da izađe.
Ček a to se ne dešava u PoE ?
Nisam nikad stigao do endgame i onih Atlas of Worlds mapa.
A isti đavo i ovde prave samo neće se ulaziti sa jedno mesta u te tamnice nego će biti locirane na mapi.
Iskreno ARPG žanr je definisan još pre 10+ godina. I isto kao RTS nema sad da doživi neku veliku revoluciju. Na RTS mislim na igre kao što su C&C, Starcraft 2 i tome slično. Total War serijal je priča za sebe i to je već komplikovaniji RTS.
Sa PoE su uspeli da naprave nešto drugačije i izazovnije, ali u neku ruku su zakomplikovali sve i plus nema baš igra dušu. Pokušavao sam pre par godina da igram PoE lige i bilo zabavno, ali me nekako smori kako se više mehanika otključa. I igra je zastarela ne bi više povlačio paralelu D4 i PoE. Jedino kad se PoE 2 pojavi.
Lost Ark je isto dobar pokuša ali zavijen u govnjiv ukrasni papir zvani "mobile game cash grab" i tamo su neke mehanike naklemljene tako što sve radiš u gradu. Kad završiš neki deo glavne priče ostaje ti 10 lvl (do max lvl 60) koje sporo dobijaš tokom grindanja ostatka priče i side questova. Skill poene dobijaš još tako što time-gated questove radiš, gde tipa možeš jedno dnevno da napraviš progres pa onda čekaš sutra. Tamo je razlika ne dobijaš bolju opremu dok ubijaš po svetu nego dobijaš ih samo grindanja tamnica koje možeš 1-2 dnevno a posle toga ti ne daje više loot. A loot je u obliku materijala koje koristiš za upgrade opreme i to ima šanse da failuje. Kao onaj fazon u D3 sa onim riftovima gde sav loot dobijaš od finalnog bosa a usput nema dropova takav je osećaj i u Lost Ark.
Trenutno igram baš puno D2R odlučio sam i Smitera da levelujem dok D4 ne krene, ali realno smara igra jer za levelovanje do nekog 75-80 lvl svaka klasa ima jedan dobar build, možda Sorc ima neke varijacije (Fireball umesto Blizzard) i to je to. Na ojačavanje lika nema toliko uticaj neki mid game unique item jer u 90% je samo privremen i posle nema svrhu samo zauzima mesto u inventaru. I osim par itema koji dodaju mehaniku koju klasa nema (Enigma Teleport, WW na claws, ovaj novi Metamorphosis za Druida) itemi su samo flat brojke bez da izmene način igranja tj. redefinišu klasu.
Dok u D4 vidim da ću do 50-70 lvl bar jedno 50 puta da resetujem ceo skill tree. I onda kad padne neki endgame legendary sa dobrim aspectom ili unique item opet menjam sve.
U D2R nema pristupačnih itema koji mogu drastično da promene kako neki build funkcioniše ili da ga izmene drastično.
Bez
trade i
igranja solo ja ne vidim da je moguće za razumeno vreme napraviit neki kršten endgame build kojih ima malo.
Jako je teško naći Ber i Jah pa napraviti Enigmu što 90% buildova zahteva. A da ne pričam o 2x Ber za Infinity dobro koji je postao opcijoni sa Sunder Charms, ali i to ne pada često. Dobio 2x 70% poison a Lightining sunder samo jedan 73%.
Neki unique za Sorce isto se jako teško nalaze.
Dobre Claws za Assassin
A da ne pričam pelts za Druida bude fire druid.
Dobar deo ovog gore može za mesec dva teškog grinda po 4-6h dnevno, ali sa tradeom. Inače meni za godinu ipo dana dropala Jah runa a igrao sam sigurno već 1000-1500 sati. I smorim se u par navrata. Jer jedno te iste mape vrtim, bosove i jedne te iste elite ubijam i tako u krug. Skupim perf. gemove da bi rerollao GC da dobijem +1 to skill tree za klasu i to je možda jedino gde od dropanja nečega što nema neku vrednost možeš nešto vrednije i koristnije da dobiješ