Šta je novo?

Diablo IV

Da ne gledam klip, što si quote-ovao ovaj post, ispostavilo se da ne radi dobro na PS4, ili radi dobro, ili pričaju da će da izbace D IV na BP pa da ne kupujem 😈?
Nema od izbacivanja na GP nista a to sto je linkovano je nasao neki pametan pa ubacivao Battle Pass i to ponavljaju ko nenormalni. Ljudi ne svataju a je BP opciona stvar i da ko hoce da kupuje kozmetiku slobodno a ko nece taj nece ni kupiti. A verujem da taj klip ko je napravio da ni ne zna sta je D4 niti ga je kupio a mozda nikada nije ni igrao Diablo serijal pa sada kao on je pametan pa vata u mutnome neke preglede.

Srpski receno PROS*RAVANJE na kvadrat.

Poslednja izmena:
Da ne gledam klip, što si quote-ovao ovaj post, ispostavilo se da ne radi dobro na PS4, ili radi dobro, ili pričaju da će da izbace D IV na BP pa da ne kupujem 😈?
BP koji se spominje u klipu i Microsoft Xbox Game Pass nije isto što i Diablo IV BattlePass.

A sigurno neće ovakav blockbaster koji mogu da naplate 70€ i uzmu kintu još par miliona igrača u sledećih 6-12 meseci davali na Xbox GP.

Treba nam sticky post na vrhu Diablo IV teme samo ove stvari da se pojasne. Šta je BP u diablo a šta u drugim igrama je GamePass, SeasonPass itd.

@KovacTibor Activision-Blizzard je navukao gnev igrača tokom poslednjih 10+ godina. Što zbog loših odluka, što zbog WoW kojeg su skoro upropastili i one afere u kompaniji.
Generalno svi su bili ubeđene da je Blizzard savršena kompanija realno Activision ih uvukao u blato, a to ti je kad neko je stalno odlična u školi i odlikaš onda od jednom postaje loš i svi počnu da ga zadirkivaju. Realno CDRP su veća ***** od ActiBlizz od Blizzarda se bar nešto može očekivati sada sa D4 dok u CDRP nema više nade ni da će remaster Witcher 1 uraditi kako treba.

Poslednja izmena:
@KovacTibor i @zokocx malo sam se zaneo u svetlu informacije da je MS dobio zeleno svetlo da kupi Activision i Blizzard, pe povezah da će igre tih studija biti uskoro dostupne na GP, koji je takođe vlasništvo MS...

I da je već ActivisionBlizzard kupljen od strane M$ načekali bi se da D4 dođe na GP.

A i ja kao branim njihove odluke vezane za D4 a možda ću ih do kraj leta mrzeti više nego što sam ih zamrzeo kad su napravili onako bangav D3. Sa D2R remasterom su mi lepo popravili utisak.

Čak i u toj igri sitnim izmena u prošlom ladder patchu omogućena je upotreba jednog skupog runeworda koji niko nikad nije pravio. E sad ima neku svrhu.

@KovacTibor Activision-Blizzard je navukao gnev igrača tokom poslednjih 10+ godina. Što zbog loših odluka, što zbog WoW kojeg su skoro upropastili i one afere u kompaniji.
Generalno svi su bili ubeđene da je Blizzard savršena kompanija realno Activision ih uvukao u blato, a to ti je kad neko je stalno odlična u školi i odlikaš onda od jednom postaje loš i svi počnu da ga zadirkivaju. Realno CDRP su veća ***** od ActiBlizz od Blizzarda se bar nešto može očekivati sada sa D4 dok u CDRP nema više nade ni da će remaster Witcher 1 uraditi kako treba.
Sve lose odluke koje su donesene su zbog para, tesko da nesto drugo moze da bude razlog. Tako je kada imas odlican proizvod i nemas konkurencije na vidiku onda diktiras pravila kako se tebi hoce i uvek ce biti onih koji ce ta pravila slepo da prate i da placaju jer im se moze i ne zanima ih da li mesecna pretplata kosta 5 evra ili 12 evra.

Isto kao sto je jedan bio u rtx 4000 temi koji je napisao ja hocu najbolje i kupi cu 4090 i necu pitati koliko kosta na izlasku i zbog takvih su cene danas tu gde jesu a dobar deo za to su zasluzni i majneri. Tako da nije problem u vecini nego u manjini koju ne zaniam da li je to dobra ili losa odluka ali sta je sustina problema... nvidia je videla da im je sada prosla cena od 2500 eura za karticu sledeca serija ce da bude 3000 eura na izlasku.

Isto tako je sa igrama, svi su mislili da Diablo Immortals nece biti budala koje ce placati pa ih je bilo daleko daleko vise koji su ulupali u naloge na stotine hiljada dollara i dogod manjina bude diktirala pravila tako ce da bude. Isto ce bude za D4, bice onih kojima pare nisu problem a pate od kompleksa da imaju sve ili su veliki fanovi pa ce kupovati sve sto izbace na trziste. Uzmi primer Collector Edition koliko kosta i sta dobijes u paketu i koliko kosta i prodaje se, neki kupuju i kosta ih skuplja dostava nego sto su platili CE, onda carape, duksve, solje i sta sve ne prodaju i to ide jer ima previse zagrizenih ljudi koji ce kupiti sve sto im se servira.

Tako ce da bude i za BP gde ce kupovati kozmetiku samo da se razlikuju od drugih, i ok sto se mene tice neka izgleda kako hoce, moze da mi po mapi trzi zaba ili super mario ali ako udjemo pvp mec da znam da ce pobediti on ili ja zato sto je upitanju oprema koju je popkupio i znanje da sklopi build sa savrsenim skillovima a ne power koji je kupio pa je u nadmocnijem polozaju od mene.

Isto ti je sa Cyberpunk 2077, sta se dogodilo pa ulagaci su ti koji diktiraju pravila i oni nece da cekaju 2-3 godine da se obrne profit nego bi sad pa odmah a to je uzrokovalo time da je igra izbacena prerano na trzist u stanju kakvom je bila jer moraju da ispostuju ulagace inace ide tuzba ili ko zna kakve ugovore su potpisivali pa da ne bi placali debele kazne su izbacili igru u stanju kakvom je bila.

Sve lose odluke koje su donesene su zbog para, tesko da nesto drugo moze da bude razlog. Tako je kada imas odlican proizvod i nemas konkurencije na vidiku onda diktiras pravila kako se tebi hoce i uvek ce biti onih koji ce ta pravila slepo da prate i da placaju jer im se moze i ne zanima ih da li mesecna pretplata kosta 5 evra ili 12 evra.

Isto kao sto je jedan bio u rtx 4000 temi koji je napisao ja hocu najbolje i kupi cu 4090 i necu pitati koliko kosta na izlasku i zbog takvih su cene danas tu gde jesu a dobar deo za to su zasluzni i majneri. Tako da nije problem u vecini nego u manjini koju ne zaniam da li je to dobra ili losa odluka ali sta je sustina problema... nvidia je videla da im je sada prosla cena od 2500 eura za karticu sledeca serija ce da bude 3000 eura na izlasku.

Isto tako je sa igrama, svi su mislili da Diablo Immortals nece biti budala koje ce placati pa ih je bilo daleko daleko vise koji su ulupali u naloge na stotine hiljada dollara i dogod manjina bude diktirala pravila tako ce da bude. Isto ce bude za D4, bice onih kojima pare nisu problem a pate od kompleksa da imaju sve ili su veliki fanovi pa ce kupovati sve sto izbace na trziste. Uzmi primer Collector Edition koliko kosta i sta dobijes u paketu i koliko kosta i prodaje se, neki kupuju i kosta ih skuplja dostava nego sto su platili CE, onda carape, duksve, solje i sta sve ne prodaju i to ide jer ima previse zagrizenih ljudi koji ce kupiti sve sto im se servira.

Tako ce da bude i za BP gde ce kupovati kozmetiku samo da se razlikuju od drugih, i ok sto se mene tice neka izgleda kako hoce, moze da mi po mapi trzi zaba ili super mario ali ako udjemo pvp mec da znam da ce pobediti on ili ja zato sto je upitanju oprema koju je popkupio i znanje da sklopi build sa savrsenim skillovima a ne power koji je kupio pa je u nadmocnijem polozaju od mene.

Isto ti je sa Cyberpunk 2077, sta se dogodilo pa ulagaci su ti koji diktiraju pravila i oni nece da cekaju 2-3 godine da se obrne profit nego bi sad pa odmah a to je uzrokovalo time da je igra izbacena prerano na trzist u stanju kakvom je bila jer moraju da ispostuju ulagace inace ide tuzba ili ko zna kakve ugovore su potpisivali pa da ne bi placali debele kazne su izbacili igru u stanju kakvom je bila.
Ako te puniše nerviraju jednostavno igraš "offline" i ne zanima te ko šta od opreme ima, da li kupuje kupuje i plaća parama i doviđenja...
Ja po toj filozofiji radim sa svim pay to win igrama počev od Anarchy online pa naovamo...

Ni najmanje me ne nerviraju, svako radi sa svojim novcem sta hoce. Ako hoce da ga bacaju sa 2 sprata zgrade i nije im zao samo neka izvole a mene nece biti sramota da stanem ispod i da ga skupljam.

Isto tako ko ce kupuje kozmetiku sve mi je jedno, uopste ne patim da li cu imati oklop koji se presijava na svetlosti i biti graviran nekim simbolima ili cu da nosim obicnu tuniku ako cemo isto da resavamo zadatke i istom brzinom da ubijamo mobove. Opet sve zavisi ko koji build bude igrao i kako bude paragon plocu kreirao.

Online ne gasim jer ima ljudi sa kojima ce se igrati pa tako da to nije opcija.

Kakav bre offline, nema toga ovde nije ovo D2.
Stići će D4 na GP ali sledećeg leta, ne pre.
Verovatno u nekoj basic formi a do tada će nakarikati nekih DLCs pa će se to dodatno naplaćivati kao inače što je situacija na GP.

Ko je ubacio ovaj Torchlight među Diablo igre :D
Za sve one koji ne kapiraju koliko je D4 iskorak u pozitivnom smislu pogledajte gornji video, sekcija D3 pa D4, sve jasno kao dan.

I da hoćeš, ne možeš : )
Zato sam i napisao "offline" pod navodnike jer znam da je igra stalno online, kad napišem "offline" podrazumevao sam da igraš solo bez interakcije da drugim igračma.

To je moja cup of tea, nikad nisam voleo tu interakciju, chat, šepurenje, čak i u PoE me je nerviralo što nakon solo misija uopšte srećem ostale ljude u gradovima...
Doduše uvek sam igrao sa nekim nepoznatim likovima pa tu i ne može biti neke interakije...
Mada, ruku na srce, u PoE su igrači baš prijateljski raspoloženi prema casual igračima.
Prilikom trejdova more puta su mi istovarili brdo itema iako je npr. dogovorena razmena item za item...
Žao mi je što u PoE nikad nisam prešao čak ni kampanju, dva puta kretao, barb i archerka i oba puta se smorio...
Možda ću ponovo krenuti...

Izvinjaam se za OFF...

Kakav bre offline, nema toga ovde nije ovo D2.
Stići će D4 na GP ali sledećeg leta, ne pre.
Verovatno u nekoj basic formi a do tada će nakarikati nekih DLCs pa će se to dodatno naplaćivati kao inače što je situacija na GP.

Ko je ubacio ovaj Torchlight među Diablo igre :D
Za sve one koji ne kapiraju koliko je D4 iskorak u pozitivnom smislu pogledajte gornji video, sekcija D3 pa D4, sve jasno kao dan.

Sad kad sam pogledao ovaj klip D3 na konzoli mi izgleda šarenije nego kako se sećam da izgleda na PC.
D3 mi je sad još više odvratniji.

D2(R) i D4 vizuelno izgleda kao pravi nastavci. D3 izgleda kao druga igra, usvojeno dete.

You Can Delete Your Diablo 4 Server Slam Or Beta InstallScreenshot_20230517-154944_Chrome.png

Kao i na PS , barem meni stoji Expected auto-download date : 31/5/2023.

Izgleda da imaju neki sistem koji stiti HC igrace od smrti ako im se desi DC. Jer client i server ne updateuju sve podatke odmah, nego izgleda asinhrono.
Ako vam je dugo gledate klip: U Kor Dragan pao mu leg bow, odmah je isao Leave Game i click Exit Now usao u igru i nije imao taj bow. Server nije stigao da sacuva stanje inventara ili neki bug.

Neko napisao da se to desavalo nekad davno i na D2 gde ako nisi sacekao bar 30 sekundi ili odradio TP u grad pa onda exit nije ti se sacuvalo poslednje stanje inventara. Možda su namerno napravili ovako kao neku protekciju za HC igrace ili generalno DC igrace, ili tako igra naprosto radi. Jer ako se primetili i kad su ugasili servere i dalje je bilo moguce igrati ,ali igra nije vise primala/slala podatke na server nego staje stiglo do clienta (igre) to je radilo i dalje AI mobova, dropovi itd.

Idemo sa jos hajpa

Ko će uopšte gledati streamere pored žive igre :ROFLMAO: .

Možda pustim na mute dok budem jeo i radio ostale fiziološke potrebe pa nek dropne neki free. Stvarno mi glupo da dobijam skin tako što platim nekome da igra igru koju ja lično mogu igrati.
A 100% će biti mnogo lepšhi skinova i konjića u BP koji je isto 10$. Ovo im je lepa fora da nateraju streamere da igraju igru i tako reklamiraju D4, kontam 1.-2. juna obaraće D4 rekorde na twitchu.
Pazite foru ovaj koji će deliti za subove 100% će se biti i u shopu ali koštaće 15$-20$.

Iskreno već me hvata FOMO da neću imati sve skinove, glupi trip u glavi. :ROFLMAO:

EDIT: A prvi put vidim da za neki običan skin (mount) treba da se plati sub streameru stalno je bilo samo da se gleda tipa 30-60 minuta stream i otključava se. Nadam se da je ovo neka dezinformacija.

Evo jedan savet, vrlo dobronameran :
Od starta propustite neke skinove, mountove, kozmetiku.

Ako krenete od pocetka da skupljate sve - upadate u sindrom "sunken cost falacy" - u prevodu "kad sam do sada skupio sve i ulozio, sad mi je glupo da propustim i ovo i ovo"

U pocetku ce oni da krenu lagano, bice umereno kozmetike, da svako pomisli kako nije strasno.
Kad navuku sto vise ljudi da povremeno pljunu 20-30$, e onda krece samaranje i onaj ko hoce da ima sve ce morati da ulozi bas mnogo.

Ovime se bave timovi strucnih ljudi iz marketinga i psihologije, koji su vazni isto kao i developeri u velikim firmama.
Nemojte olako da shvatite pricu jer mozete za 5 godina da se okrenete i shvatite da ste spucali polovan auto :)

Nikako nemojte da upadnete u zamku da skupljate svu kozmetiku, nadjite uzivanje u drugim stvarima u igri.

Uvek će biti ljudi koji će ogromne pare da ulože u kozmetiku, jednostavno mora da ima sve a koristiće jedan.

skupljanje kozmetike je uvek end-game :D

FwWUW4WX0AEhwRv

Nazad
Vrh Dno