Šta je novo?

Diablo IV

Unique class mechanic za druida nije dostupan u beti? lvl 5, nema dodatnog taba u profilu

Nije, i ja igram sa druidom, ista prica kao i sa barbom.

Aha isvini, ja sam se prebacio na onaj sporedni kvest koji je jedinstven za svaku klasu

U ovim betama jedini Druid nema nikave bonuse od class specific expertize.
Sve ostale klase imaju nešto, mada to nije puni pontecijal za to treba quest da se reši u Act 2.

Ubio sam i ja Ashavu na WT1 sa Barb, i to jedva komplet mi se oprema pokvarila u poslednji 3 minuta i kad je bila ~3% HP-a.
Znači zeznuto i ovako ako nije pun party.

Poslednja izmena:
Znamo mi da igramo samo ne treba da se poredimo sa nolifer-ima kojima je ovo posao ;)
Svaka čast wudijo naravno.
Pazi ne samo on nego svi ti strimeri su igrali ko zna koliko sati pre svih nas u najranijoj alfa fazi pa posle u beta i znaju dosta i daleko vise od nas oko igre. A da ne govorim sto su nedeljama pre pocetka ovog testa sigurno znali koje ce promene biti pa su na osnovu toga i izucavali koji build da prave i naravno sta na itemima da imaju od stats i naravno dosta srece da padne legendarni item koji ce sve to da upodpuni a neverovatno je koliko imaju srece za tako nesto.

Evo ja sam od jutros igrao druida (20 lvl ) ni jedan legendarni item nije pao dok nismo sada ubili ashavu i tu sam dobio neki krs koji je neupotrebljiv. Juce isto sa rouge sam igrao isto ni jedan leg nije pao.

Svidja mi se to sto legendarni ne ispadaju ko kokice po mapi i da stvarno covek ce trebati da se potrudi da igra da bi dobio ono sto mu treba.

Prvo sam napravio barba i onako, nekako mi je utisak podeljen ni tamo ni vamo, rouge je stvarno ok i veteran se igra bez problema sto ne mogu reci za barba ili je moja oprema bila losa pa zato sam imao takav utisak, sa druid sam igrao earth build sto sam bio zacrtao i moram reci da mi se svidja, naravno fali tu brdo legendarnih itema i skilova da se pokaze prava moc builda ali dobro.

Tako da cu sigurno na pocetku igre krenuti sa njime pa polako da ga budzim.

I meni se druid na kraju svideo, iako sam stao negde na 8-9lvl, ali od svih buildova koje sam isprobao earth mi je nekako bio najtezi, wind+tornado mi je bio kul, a vizuelno svakako najprivlaciniji werewolf/werebear.
Nemam pojma na kraju sta cu poceti 2.juna :)

Jeste tezak za igru jer treba bas dosta spocetka da se izbegava i da se praktikuje sa daljine. Ali kako ojacas onda je sve lakse i lakse. Ja sam isao Earth Spike/Enhanced Earth Spike, pa Landslide Pa Earrth Bulwark,, naravno prvo sam Landslide nabudzio do kraja pa onda ovaj stit. Napunim staminu pa bacim Bulwark i pustim ih da me okruze i onda idem sa Landslide da ih sve ubijem.

Uglavnom sam uzimao sve od skilova sto se tice zemlje i sto mi daje pasivni boost da ne moram ja da aktiviram a skilove iso nekom logikom.

Treba dosta prilagodjavanja isto kao sto svi igraju rouge sa twisting blades a ja jednostavno ne mogu da se priviknem i da svatim kako build funkcionise. Pa sam na kraju vratio ono moje sklepano cudo sa kojim mi ide dobro.

I ne ubih prokletinju Ashavu! Četiri puta pokušavao, od toga tri puta na veteran težini i zadnji put na easy i ništa.
Užas kako neki ne kapiraju mehaniku, samo stoje i čekaju da ih pokosi a ne obave ni pripremu za poison. :mad:

I meni se druid na kraju svideo, iako sam stao negde na 8-9lvl, ali od svih buildova koje sam isprobao earth mi je nekako bio najtezi, wind+tornado mi je bio kul, a vizuelno svakako najprivlaciniji werewolf/werebear.
Nemam pojma na kraju sta cu poceti 2.juna :)

Evo ovde mozes da vidis kako to izgleda na delu, i da jedared sam zaginuo :ROFLMAO: ali dobro ipak je ovde 10 lvl razlika u tezini a dosta se oseti na brzini farmanja.

Mislim da ne mora da se skida fajl da moze da se gleda direktno na linku. Ako gledate bez skidanja zvuk malo bega ali ako skinete nije ali fajl je 3.55 gb.

Poslednja izmena:
I ne ubih prokletinju Ashavu! Četiri puta pokušavao, od toga tri puta na veteran težini i zadnji put na easy i ništa.
Užas kako neki ne kapiraju mehaniku, samo stoje i čekaju da ih pokosi a ne obave ni pripremu za poison. :mad:
Nas 4 smo sabili (uz ostatak)...umro sam jedno 7-8x, ping 500-1000ms :( Bar sam dva legendarna zabo! I dalje ne znam da li cu kupovati igru, plasim se da mi opet ne ode previse zivota bespovratno

Prilozi

• Diablo IV 14.5.2023. 17_50_50.png
    Diablo IV 14.5.2023. 17_50_50.png
    2.8 MB · Pregleda: 54
Ne stigoh da ubijem Ashavu. Juče nisam stigao u klansku grupu, probao sa randomima gomila nekih low lvla, nismo ni prvi bar skinuli. Imao sam neodgovaraći build.
Sinoć kasno uveče upao u random lvl 20 ekipu, prebacio na pravi build (Fire Sorceress), i super išlo ali trajalo dugo. Sitgli do poslenjeg bara minut pred kraj ali nismo uspeli da ubijemo Ashavu.
Posle pogledam, zaboravio da prebacim na WT1, fajt bio na WT2 :D
Realno uz pravi build i iole kompetentne saborce nije problem. Ali nisam stigao, ceo dan danas sa porodicom, nisam upalio Diablo IV. Ali sam zato čuo Tristram temu, to mi nabacilo kez na lice samo takav :)

Igra je sve ono što je Diablo 3 trebao da bude ali nije...

Zar nema finalni spawn u 21:00 ? Probaj još jednom
Btw meni je neverovatno da sam ja u 2 fighta upao u dve instance sa randomima lvl20 i oba puta ubio lako, a nit imam neki gear niti neki build, ali smo makar svi skontali odmah mehaniku, sto stvarno nije tesko mnogo. Kad vidim i na redditu koliko ljudi nije uspeli da je ubije, shvatam da sam bas imao srece.

Tad se gase serveri, sumnjam da će moći da se igra posle 21:00. Ja sam prošli put ostao posle isteka i ne izbaci te igra ali ne možeš ništa smisleno da radiš.

Malo mi je žao što nisu hrabrije pristupili igri.
Igra sa ovako lepim tamnicama zaslužuje malo interesantnije mehanike, pogotovo što sada je sve destruktabilno, mogli su svašta interesantno da naprave a ne samo da se drže klik, ubi mehanike.
Sa druge strane kvalitet overworlda je dosta niži nego kvalitet dizajna tamnica, kao Diablo 2 da poredim sa nekom Sacred igrom.
World bosovi poput Ashava su MMORPG mehanika i nisu deo Diablo serijala ali mi ne smeta, jer me niko neće terati da to igram ako ne želim. Ipak moraju privući i WoW crowd na neki način, kada su već izbacili cartoonish grafiku.

Ja sam juce sa barb ubio prvi put ashavu i danas sa druid sam iz zezancije ubio drugi put, isto sve random likovi sa servera.

@Envoy

Mislim da je ovako taman sto su napravili, da su napravili nesto vise da ne bi valjalo... ipak je ovo diablo igra i ne treba previse experimentisati. Svi smo videli na cega je ispao D3 sa svojim sarenilom i ljubicastim leptir krilima koje sam sprdnje nosio na barbu, mrcina sa dva set maca a na ledjima ljubicasta krilca. To mi je bio vrhunac gluposti u d3, zato kazem da ovde ne treba to da rade ali da su napravili da je tamnica svaki put random genericki promenjena, oblik, misije, pa sve do random neprijatelja koje mozete da ubijete.

Sto se tice world boss bitki, morali su da ubace nesto sto ce da razbije monotoniju kao sto je ubacen i pvp kojeg licno ne volim ali kako ovde nema kupovine moci i opreme onda i imam realne sanse protiv nekoga.

Kao neko ko nije presao nijednu diablo igru (najvise sam igrao dvojku, negde do pred kraj stigao), keca samo probao, trojku jok.. Moram priznati da sam se opasno navukao. Imao sam neku odbojnost prema diablo igrama od trojke na na gore zbog hajpa, pa ih nisam ni igrao. Iskreno, nisam ni ocekivao da ce mi se dopasti toliko, igrao betu sa drugarom, on na PC, ja na PS5. Na stranu diskonekcije iz igre, radi kao san.

Jeste da je samo prvi akt dostupan, ali vec na osnovu toga bih rekao da je dva koplja iznad PoE i ostalih ARPG igara.

+
Prelepa grafika
Fluidno kretanje i borba
Jednostavno skill stablo (nije kao PoE uzas)
Jednostavan krafting sistem
Dobre tamnice i boss fajtovi
Zabavni open-world eventovi

-
Inventar slotovi (ono je stvarno premalo)
Ne mogu da se setim dalje :D

Prvu ashavu osurio sa demonom iz srbije i jos par momaka iz bench klana 👋

Moj rogic:

rogic.jpg

Sve u svemu, ocekivao sam da mi se igra uopste ne dopadne i pristupio sam joj pomalo negativno a jako lepo se iznenadio na kraju.

Vec vidim da ce ovo biti moj krek kokain i da cu morati da je kupim 😭
Jos mi se odmor potrefio pocetkom juna, ovo mora da je neki znak :LOL:

@KovacTibor što se tiče Legendary iteme oni u ovoj igri će imati svrhu kao među-item između Rare (koji ima radom statse) i Unique koji će imati zagarantovane statse i unique aspect (koji nisam skontao da li će moći da se izvuče) ali ipak će biti u opsegu. Tako da biće grinda i za Unique da se dobije perfect roll.

Vidi se da je itemizacija bolje osmišljena kombinacija onoga iz D2 i D3. Aspecti sa Leg. itema će se ili štekati ako su perfect roll za neki build, ili prebacivati čim se pojavi neki značajno bolji rare item.
To mi se jako sviđa jer evo jedne obzervacije.
U D3 do 60 lvl. si imao minimalne varijacije što se tiče builda kroz skill points, onaj paragan je čisto 0.01% povećanje po levelu da ne grindaš džaba monstere.
U D4 skillovi imaju levele + sa iteme možeš da dobiješ +1 lvl i još da ih modifikuješ aspectom koji možeš bar jednom da preneš na jači item i tako ga duže koristiš. Nema situacije padne ti legendary item sa dobrim aspectom a loši statsi, sačuvaš bar aspect i daš mu drugu šansu. Tako da legendary itemi su korisniji odmah u startu nego 90% unique itema u D2R koji samo oni najači mogu da posluže.
Mada da se ne nadam prerano, treba još videti te Sacred iteme, da ne bude da su isit kao Unique samo rollaju veći armor i veći range statsa (koji nemaju zagarantovane brojke). Videćemo, ima da se grinda Torment za njih.

I već vidim da će ovo igrati bar 3 tabora "vrste" igrača,
  • Stari i novi koji jesu/nisu igrali diablo igre i želeće izazov i sve će im biti super.
  • Stari igrači koji prihvataju da je ovo u osnovi D3 ali 2 koplja bolji D3 sa primesama D2 i sa mnogo većim potencijalom, ali nije to ona monotona igra kao D2 gde posle 90 lvl gde juriš nedelju dana neku HR samo da bi napravio Enigmu i drastično poboljšao gameplaye builda.
  • I dečurlija + "casual igrači" koja će da kukaju što je igra teška na Adventure (WT1) i kukaće kako nisu uspeli da ubiju Ashavu kad se pri put spawna na tipa 25-30 lvl jer ne sklapaju iteme kako treba. Ovi su najopasniji jer su najglasniji po forumima i Redditu.

(Sve će biti super dok neće Blizzard da sluša ove u trećoj grupi).
    WT1 (Adventure) je osmišljen za njih i nema šta da pokušavaju da igraju na teže a posebno ako hoće samo priču da vide.

Poslednja izmena:
Ako misle da se stalno ponovljaja jedan te isti grind svaka 2 3 meseca neće ovo na dobo da izađe.

ne moras da igras seasons :)

Ako misle da se stalno ponovljaja jedan te isti grind svaka 2 3 meseca neće ovo na dobo da izađe.
Upravo to ce bude ali ce se mehanika menja mada to isto su radili u D3 pa je ziveo 10 godina i jos uvek traje D3 odnosno igra se.

Ovde kako su rekli biti malo izmenjeno, no treba sacekati pa videti sta su sve zamislili i kako ce to izgledati na kraju.

Najbolje bi bilo da na svaka 3 meseca izbace potpuno novu igru, u obliku besplatnog apdejta. 🙃

Ko ne voli gind treba da preskoči ARPG žanr. Ili da odigra kampanju i proda igru. Na Blizzardu je da grind učini zanimljivim a da li će u tome uspeti, videćemo.

Da li zna neko kako igra radi na PS4?

Pitam da znam da li da uzimam.

Nisam neki ljubitelj Diabla posle dvojke (prešao trojku samo jednom), tako da bih uzeo gost deo naloga za 20€ (koliko košta na razmeni), ako radi ok...

Pogledao sam ovo i deluje mi da radi ok:

Ja bih ovo zaobisao da igram na PS4 iz prostog razloga posto bi sony, kontroler i monitor pretrpeli 100% ostecenje. Ovo bolje odigrati na pc-u pa makar i na srednjim podesavanjima nego da onako secka, samo sto za pc nema deljinja naloga.

@Čika_Kure vidi na kp da li ima onih sto prodaju D4 iz ovog nvidia bundle sto sada se prodaje ili da probas da pozoves ove sto uvoze graficke sa ipona da li imaju kod koji nisu dali nekome uz karticu da kupis.

Vrh Dno