Šta je novo?

DayZ

Igra ima neverovatan potencijal. Samo da se to iskoristi kako treba. Juče sam gledao stream (http://www.twitch.tv/lirik) preko sat vremena i nijednom mi nije bilo dosadno.
Nemam pojma ali drugar mi je davao one DayZero klipove da gledam i ta modifikaciaj je miljama ispred ovog standalone-a. + sve te customizacije, sareni ranchevi i kacige... Nemam pojma, cak i za alfu sve je ovo nekako vec vidjeno.

Ne znam kako moze biti miljama daleko ako pomislim samo na stari inventory sistem :)

SA placeholder inventory sistem je vec za klasu bolji od onog u modu, optimizacija je bolja, grafika je bolja, animacija likova je bolja, mapa je vec dosta detaljnija iako ima jos dosta da se radi ( samo uporedi stari i ''novi'' Cherno ), kombinovanje itema je zanimljivo odradjeno, ''pimpovanje'' ( :D ) oruzja koje nije bilo u vanila odu ( vec samo u DayZero i to ne bas ovoliko opsirno )...

Ovo je tek early alpha, ima jos najmanje godinu dana da rade pre nego sto izadje full izdanje.

Poslednja izmena:
Mogu da se slozim samo sa tim da je mapa detaljnija i deluje zivopisnije, ostalo navedeno je mi je za korak ispod ali to je moje misljenje (uporedjujem sa dayzero modom), ne bih da ubedjujem ili da me ubedjuju u suprotno. Trenutno je ovo daleko od faze gde moze da se da neka ocena i treba da sacekamo sa komentarima.

Kakav je RUST? Deluje mi kao manje vise ista igra, takodje je u alfi. Igra li ko to?

Igram ja. Dosta dobra, vise na foru minecrafta.

Evo jedan mali off, ali probajte No room in hell. Besplatan je na Steamu (nikakav pay2win i ti fazoni) i meni je mnogo bolji od L4D-a.

dobar je standalone...naspram Nethera ,čak odličan...btw,Nether je ista kopija WarZ ali u prvom licu tj fps

Njah smorio me. Cekam da uvedu neki vid pravljenja baza itd... Ovako mi je bas smor. Presao sam na cs :)

Igram ja, ali slabije sad, i meni smor sam, mada sam malo manje. Očekuje se neki veći apdejt sa milion stvari, pa očekujem to.

Sta je cilj ove igre? Gledam klipove na yt i bas sam se nalozio, cak razmisljam da kupim... Vidim da je prostranstvo ogromno i o cemu se tu radi,cisto prezivljavanje ili?

Zapravo igra i nema neki cilj sem da prezivis, kad umres sve opet iz pocetka. Ali nekako je ova igra zarazna, u ovom stanju kakava je igra, mislim da ne bi mogao ni jednu drugu da igram u alphi, ali ovu izdrzavam, mogu samo da zamislim koliko ce biti zarazna kada bude full.

Zašto niko sa ovog foruma ne igra Rust? Trenutno je bolja nego DayZ.

Koliko vidim Rust je jako sličan Dayz, razlika je minimalna ali bih se ja opet opredelio pre za Dayz :)

pa nije baš, Rust je PvP pre svega i sve se vrti oko resursa, takođe tu je i gradnja skloništa/baze.

Gledao sam par streamova i Rust mi deluje bas strasno dosadno. Doduse, svidja mi se gunplay mehanika, potreban je bar neki skill da ubijes protivnika sa obzirom da puske imaju neki recoil ( za razliku od 99% FPS-ova na trzistu ).

Rust se svodi na izgradnju dobre baze/sklonista, farmanje resursa, raidanje protivnickih baza itd... Iskereno meni je zanimljiviji od dayz bas zbog tog aspekta farmanja i gradnje.

Upravo, jer imaš neki endgame. Dok u dayz onog momenta kad skupiš dobar gear (iskusnim igračima to nije teško) PvP postaje jedini endgame sadržaj... Jedino mi je Rust jeziv zbog svih onih izdepiliranih, golih ljudi, ne znam čemu to ali 'ajde.

Poslednja izmena:
Pa bice i pravljenje baza u DayZ SA, tako su makar najavili. Nadam se da ce taj deo biti dobro odradjen kao u DayZ Epoch...

Usput, ne govorim da je Rust losa igra ili nesto, vec samo moj utisak na osnovu stream-a. Dok ''uzivo'' igras mozda je sve to zabavnije...

Haha :) Sada su cenzurisali to... Ali moze da se ukuca i da se vrati na staro pa da golisavi ljude trce okolo :D

Slazem se da je slicno epoch-u ali postoji i dosta razlika... Epoch zbog svoje osnove, odnosno arma enginea je dosta ubagovan, narocito gradnja, takodje i rusenje baza je vrlo ubagovano, prelako se dolazi do golda, vozila na svakom koraku itd... Prosto nije mi zanimljiv toliko.

Igras li ti? Razmisljao sam sta da uzmem od te dve....

Probao ovih dana, igruckam pomalo i moram reći da mi se dopada. Izađe oko desetak evrića ako plaćaš TF2 ključevima dok je na Steamu još uvek malo jača cena. Mada je DayZ van akcije skuplji.

Dugo sam kontao šta da uzmem: DayZ, Rust, Nether, 7Days2Die. Da je na primer The Forest u early access sada to bih sigurno uzeo ali nije...

Kad ne igram Rust igram Craft the World (Ruska kopija Dwarf Fortress sa simpa grafikom) :D

Nazad
Vrh Dno