Šta je novo?

DayZ

Aj pa pisite utiske :)

Malo je problem da kažem šta fali igri jer nisam igrao Arma mod, a ja sam teški kežualac i toliko me boli uvo za mnoge stvari koje neki primećuju, tako da bi meni lagano mogli uvaliti ovo kao full verziju i ne bih ništa ni primetio. :D
Okej je, za'ebano sinoć bilo igrati jer beše noć, a nisam znao da je to real life vreme, što je baš kul. Ubio me zombi lagano, tj iskrvario sam dok sam trčao da se lečim. Naiđoh na neke Skandinavce, pa pikao sa njima, dobri likovi, minimum rizik bio jer nisam imao ništa i ispadoše dobri likovi, pa ću sa njima i sa ortakom da pičim dalje. Jedino što ništa živo nisam mogao naći, takoreći, sve razgrabljeno. Jedva čekam da se ovo ispegla.

To je ispeglano, ali gledaj da ides dalje od tih pocetnih delova jer je tu sve izlootano. Kad odes dalje ima bas puno loota :)

Problem je trenutno sto se loot respawnuje samo pri restartu servera. Inace, cim sakpis nesto zaliha bezi na sever, tamo imas dalekoooooooooo vise loota.

Juce sam u Zelenogorsku, u jednoj vojnoj zgradi nasao bukvalno sve sto mi treba. Samo sto sam prvo morao nekoga da ''iseckam" sa sekirom, jer se i on nameracio na isti loot :D ( a on je imao M4A1... bio je mrkli mrak, bukvalno sam se slupao u njega... malo je reci da sam skoro leteo sa stolice od straha :D ).

PS. Jel bi admini mogli spojiti i DayZ temu iz ONLINE IGRANJE u ovu?

On je ovo igrao i ranije, kao i ovli likovi, da bar ukontam tu mapu, da vidim gde sam i gde je šta, pa ću se već nekako snalaziti. Evo, sad dok je dan ću da pikam, noću ne vidim ništa ni sa flešlajtom na malom prostoru.

A zašto postoje dve DayZ teme? Jedna ovde i jedna u "online igranje"?

Prvo sam mislio da ludim, vidim tema čas ima 5 strana, čas 15 i fale neki postovi pa se onda pojave. I tako sve dok nisam skontao da su dve teme u pitanju... Jel može neki admin ovo da spoji i po mogućstvu ostavi u "igre za PC"

On je ovo igrao i ranije, kao i ovli likovi, da bar ukontam tu mapu, da vidim gde sam i gde je šta, pa ću se već nekako snalaziti. Evo, sad dok je dan ću da pikam, noću ne vidim ništa ni sa flešlajtom na malom prostoru.

Dacu ti neke savete za laksu orijentaciju. Prvo i osnovno gledaj sa koje ti je strane more, ako je sa desne ides na sever, ako sa leve na jug. Prati oblake, idu na istok. Prati znake uz cestu, uvek pise naziv mesta u koji ulazis, izlazis ili koji su blizu.

Ako igras po noci povecaj gammu u i brightnes u opcijama, mnogo ces bolje videti. Ili prosto izaberi neki UK ili GB server, na njima bude dan.

Ima servera gde je mrkli mrak pa povećavanje gamme i brightnesa ne pomaže, takve je najbolje napustiti jer je to baš mazohizam

DayZ je po meni najbolje igrati kada je u igri mrak ( ne bas mrkli mrak kada ne vidis nista ). Tada je najbolja atmosfera... Medjutim, 99% njih ni ne koriste lampe, flares i ostale stvari vec napucaju brightness do kraja i pici bato :D.

Ajde nek neko okači sliku mape iz igre da vidim kako taj deo izgleda.

mislim da nebi bio problem otvorit novu temu,tj DayZ standalone...ove dve izbrisat
u online game sam otvorio temu neznajući da postoji ova+jedino tamo i švrljam...malokada posetim Igre za Pc
a logično bi bilo da je online igra,nema single playera
isto tako mislim i za BF serijal....lično nisam niti jednu odigrao single player
eto toliko od mene...dido mi je govorio,,di većina tamo i ti,, :p

Pa, jeeee. Presečem put sa stepenica, bukvalno 1 metar i slomim noge, a bio sam sam u gradiću nekom, niko ga lootovao nije. A bekpeka nigde nema.

Oce to oce... Spetlja se lik ponekad :p

Beshe ova igra ne izlazi za Playstation 4?

Rekli su da razmisljaju izbaciti igru za konzole, ali nije nista potvrdjeno.

A i ako je izbace, to nece biti jos makar 2-3 godine...

evo mojih utisaka:posle tri sata igranja i 1k puta što me obavestio da je karakter žedan(svaki put kad sam to pročitao,nagnuo sam pivo)ja sam došao pijan...elem
svakih 5 minuta je žedan(nema veze što je popio zelengorsku sodu ili šta već) svakih 10 gladan...ebote miš ka da smo debeli murikanci pa moramo jest svakih 10 minuta
ovde definitivno fali neki haker da nam svima podeli kalašnikove ,da je igra malko življa..u tri sata sam sreo 2 zombija i 2 survivora(40/40) a serwer pun
šta je najgore,kod onih bazenčića ,jedva sam se napio,a ne pitajte me kako mi je uspelo napunit bocu svodom
uglavnom,sve ok,nemožeš niti očekivat nešto od tolicknog tima ljudi koji stoje iza projekta
nadajmo se samo da će sada zapet iz petinih žila ,kada su pokupili tolike pare...ili će ko Wargaming net pobeći na odmor
vreme će pokazat svoje...ali hej,ipak je ovo igra od igrača,budimo optimisti
za sada od mene 5 od 10
edit:eek:do na sever...nikad mi nije bilo jasno zašto svi idu na sever...pa pobogu tamo je hladnije nego na jugu :p

Poslednja izmena:
here we go again...you are unconscious

Ja sam prvi put sad našao lepog loota i frka mi paliti igru, iznabadaće me neko u roku od odma'. :D

Nalozio sam se na igru a nisam je ni kupio :D
Zanima me samo koliko igraca ima na serverima? Mislim koliko slotova ima po serveru?

Igrao sam sat vremena, nisam nasao nit hranu nit pice, vec mi je sve mutno koliko sam galdan i jedva se vidi ista. Bitno je da sam nasao 10 razlicitih vrsta oruzija.
Sad ono sto me zanima sta se desava kad umrem? Da li gubim sve te iteme, i da li recimo mogu da ih poupim ako dodjem na moje mesto smrti opet?

I jos nesto, zasto kad udjem u mapu mi samo stoji crni ekran?

Igrao sam sat vremena, nisam nasao nit hranu nit pice, vec mi je sve mutno koliko sam galdan i jedva se vidi ista. Bitno je da sam nasao 10 razlicitih vrsta oruzija.
Sad ono sto me zanima sta se desava kad umrem? Da li gubim sve te iteme, i da li recimo mogu da ih poupim ako dodjem na moje mesto smrti opet?

I jos nesto, zasto kad udjem u mapu mi samo stoji crni ekran?

Možeš svoje telo da lootujuš do restarta servera, posle restarta se brišu tela i spawnuju novi lootovi.

Crni ekran u mapi ti je zbog toga što verovatno nisi našao mapu, i nju treba negde da nadješ i da imaš u inventaru.

Kako si nasao 10 razlicitih vrsta oruzja kada u igru trenutno postoje samo 4 :D ( dva pistolja, M4A1 i mosin ). A loot je trenutno bagovan, ne respawnuje se do restarta servera. Sredice to kasnije.

Takodje ce srediti to sto je vas lik konstanto zedan, kao da je probusen i da curi voda iz njega.

Sto se tice itema, naravno da sve gubis kada pogines. Trenutno postoji bug da tela nestaju posle mozda nekih minut-dva, pa iteme jedino mozes vratiti ako si Bolt.

Poslednja izmena:
Uf, znači igra je još žešće zabagovana, ja sam odgovorio po tome kako je u starom Day Z.

Pa sta drugo ocekivati od early alphe :). Bice ovo dobro, igra zaista ima ogroman potencijal. Trenutno u igri nema 99% stvari ( treba jos oko 1000+ itema da ubace, zombije polako ubacuju, vozila, zivotinje itd. ) , a i pored toga sam vec nakupio 15h + gameplay-a.

Sve to presporo ide, iskreno, trenutno ima mnogo ispeglanijih community modova za dayz nego sto ce ovaj standalone ikada biti (po pitanju optimizacije, balansa i svega ostalog). Plus su sada resili da naplate alfa-u 25 evra a full ce biti 40 pretpostavljam a pre samo nekoliko meseci hall je trabunjao kako ce full igra biti do 15$... Lol, money money money.

Stavio je visu cenu da odbije potencijalne hakere. *** kad te banuju a igra kosta podosta zapitas se oces li ponovo kupiti. Drugi razlog je navala, koliko sam primetio serveri su radili normalno, odnosno moglo se od prvog trenutka igrati bez vecih problema.

Dali ide presporo je pitanje.... Ima on dosta toga gotovo, ali to se uvodi postepeno! To treba sve da se testira. Da je ubacio sve igra bi bila puna bugova i crashova, a na ovaj nacin sve ide svojim tokom i ja ga donekle podrzavam.

Porediti ga sa modom u ovom trenutku totalno nema smisla jer je igra jos vrlo 'mlada' za konkretne zakljucke. Ako je prepravljeni engine stvarno tako otvoren kao sto se kaze ova igra ima veliki potencijal tokom vremena.

Poslednja izmena:
Igra ima neverovatan potencijal. Samo da se to iskoristi kako treba. Juče sam gledao stream (http://www.twitch.tv/lirik) preko sat vremena i nijednom mi nije bilo dosadno.

Nazad
Vrh Dno