Šta je novo?

DayZ

...dok neko malo dodaje, malo popravlja (Prison Architect)

Mislim da ti je Prison Architect jako los primer. Momci svakog meseca redovno izbacuju updejt, snime video gde pricaju sta su novo ubacili a i stalno sire igru. Mnogo toga su ubacili od kad je se igra pojavila, a ne deluje mi da ce stati uskoro.
E sad Dayz...najveci problem Dayz je sto je ekipa koja je krenula da ga radi bila smesno mala na pocetku i jednostavno nisu mogli da postignu da obave kolicinu posla za neko normalno vreme.
Samo pogledaj od kada je rocket(Dean) obecavao dayz standalone.I na kraju kada ga je izbacio to je bilo bukvalno early alpha, malo falilo da igra samo ima meni i to je to.
Tek posle nekoliko meseci su drasticno prosirili ekipu pa je razvoj uhvatio neki tempo.(bas u tom nekom periodu je sony najavio njihov H1Z1 pa je napredak odma krenuo cim se pojavila konkurencija).
Veliki problem su i njihove odluke koje deluju random i poneki put vise unazade gameplay nego sto ga poboljsaju. Npr bio je period kad je Elektro bio Bogotac i tu smo se svi okupljali, ubijali i bilo zanimljivo, iako si imao 4 grada i 3 puske.
E onda su oni resili da je bolje po njima da igraci malo istraze druge delove mape pa su sklonili Elektro spawn. I sad umesto da udjes i da se malo napucavas i izvuces zabave sta mozes iz te early alfe, ne, ti sad bajo lepo trci po livadama i gradovima gde nema zive duse, to je zanimljivo.
Onda game engine... toliko su ga hvalili na pocetku i sad u sred razvoja su videli da ipak to nije to, pa ajde da ga menjamo. Vozila ne ubacuju jer kao iz razvijaju ultra realisticno i neka ludila a na kraju izgleda su uradili
copy-paste iz arminog dayz jer ovo nesto nije funkcionisalo (bar sam tako procitao). Meni je najveci win ipak kad sam prvi put upalio Dayz i video kako zombiji prolaze kroz zid :D i sto im je trebalo npr 6 meseci ili jace da to rese :D.
Ja ne znam ni jednu igru koja ima taj problem :)

Aj jos nesto da kazem pa dosta,bas sam se raspisao;

Rocket koji je srz projekta posle koliko samo meseci je izjavio da napusta razvoj dayz do kraja godine (cini mi se aprili ili tako nesto).
A posle negde procitam intervju gde on kaze da nije zadovoljan razvojem dayz i da ce verovatno da krene da pravi neki novi dayz koji ce ovog puta biti ono pravo. A cela poenta standalone je i bila da uradi sve sto nije moglo sa arma 2 engine i modovima. Velika vecina koja je kupila Dayz ga je bas zato kupila. Taj covek je teska lazovcina i baron, bar od mene vise dinar nece videti.

A cela poenta standalone je i bila da uradi sve sto nije moglo sa arma 2 engine i modovima. Velika vecina koja je kupila Dayz ga je bas zato kupila. Taj covek je teska lazovcina i baron, bar od mene vise dinar nece videti.

Meni je baš zato žao što sam dao pare za igru. Igrao sam ukupno 45 minuta iz pet puta i više je uopšte ne igram.
Epoch/overpoch je i pored svih bagova i dalje neprevaziđena zabava, i dalje ga igram i ne pomišljam na standalone.

Meni nije zao, covek je zasluzio moje pare samo zbog moda koji je besplatan, meni je SA tezak fail i sumnjam da ce ikad biti gotov i po mom ukusu, vecno ce da lepe pre-alpha obavestenje kao izgovor za polu-proizvod dok ljudi ne zaborave da su platili .

Mislim da ti je Prison Architect jako los primer. Momci svakog meseca redovno izbacuju updejt, snime video gde pricaju sta su novo ubacili a i stalno sire igru. Mnogo toga su ubacili od kad je se igra pojavila, a ne deluje mi da ce stati uskoro.

Ništa loše nisam rekao za PA. Oni par meseci ubacuju nešto novo, pa onda imaju onaj Bug Bash mesec kd samo ispravljaju bagove, mislim da je to bio jun i ovaj sad poslednji mesec. Zato sam ih i svrstao međ' one što malo dodaju, malo isprave, ali i dalje ima poneki bug (tj. ima dosta, al meni se ne dešava previše i ne primećujem toliko kao neki).

Kada pokrenem igru preko steama dobijem sledeci problem:

Battleye service failled to install

Sve sam pokusao. Obrisao sam battleye.dll u steam folderu, skinuo updejtovan dll, verify integrity, pokusao sam da pokrenem igru kao administrator... Ne znam vise sta bih mogao da uradim.

Ovaj problem imam tek od poslednjeg updejta.

Igra li ko DayZ ? Treba mi ekipa , sto nas vise to bolje.Dodajte me na steam-u ( mondimaestro) .

Igra li ko DayZ ? Treba mi ekipa , sto nas vise to bolje.Dodajte me na steam-u ( mondimaestro) .

Dodao sam te. Sunce ti, sta ga imas igrica na Steamu.

Kada pokrenem igru preko steama dobijem sledeci problem:

Battleye service failled to install

Sve sam pokusao. Obrisao sam battleye.dll u steam folderu, skinuo updejtovan dll, verify integrity, pokusao sam da pokrenem igru kao administrator... Ne znam vise sta bih mogao da uradim.

Ovaj problem imam tek od poslednjeg updejta.

Prebaci igru na experimental a onda vrati na regular.

Poslednja izmena:
Serbian proveri u settings dali su ti dobro rutirani folderi. Ja sam imao sličan prob jer mi je jedan folder bio rutiran sa c particije a igra mi komplent na d particiji.

Da li neko igra,jel moguce da nema vise igraca!?😔

Ja, mada vrlo retko u zadnje vreme, nema se dovoljno free vremena

Ja, mada vrlo retko u zadnje vreme, nema se dovoljno free vremena
Isti problem 😭
Kako kad naletim ali sam u ovoj ogri realno pocetnik.Taman se opremim,skrpim i krenem i sjebe me neka boleština,popasem onu pahuljicu i tako...Imam oko 40h 🙂🙂
Posto sam dosta gledao i čitao,mapa nema ako ne nađeš,ja imam instalirano iZurvive,Dayz,Arma...ali poskidao sam Dayz mape.
Mnogo je lakše.
Reci mi jednu stvar.Kada umreš,ideš na random ili same character kako bi te što bliže bacilo prethodnom mestu gde si zaginuo i da li je pametno da se sva oprema ostavi na liku ili ispusti pored pre smrti ,da li to uopštw nešto znači?
Njesra me bacilo 2 grada od mesta Elektro gde sam zaginuo dok sam se dovukao i jedva nasao zgradu gde sam umro,ništa nije osto,ni leš,ni oprema,mada opremu nisam ispuštao.
Jel ima još uvek onih cheater-a o kojima ste pisali pre 7-8.god?

Cheatera imas na official, ides na community servere koje nadgledaju modovi.
Prati DayZ subreddit za dobre servere.
Izaberi servere gde ima vise loota.
Uvek idem na random i ako me baci dalje, ni ne pokusavam da odem po opremu, naci ces svakako nesto dotle.

Nazad
Vrh Dno