Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

namestio...ufff.... :D

Stavi pause na kraju bat fajla pa vidi gde je greška
Jeste, oboriena je voltaza. Kao sto smo diskutovali, X11 ni priblizno ne opterecuje grafiku kao scrypt. Recimo za scrypt sam voltazu morao da drzim na 1,081V na 1050/1500 i to je max stabilan klok na ovom naponu.

Poslednja izmena:
Onda imas dobre karte pa trpe nizak napon ;)

Neeeema teorije da karta na drk-u radi na 61c i 2000+rpm za tolickim naponom. Znaci nema teorije! Toliki klok za tom naponu cak ni MSI 7950 za 90+ asic-om nije mogao da izvuce. Bez obzira sto X11 je opterecuje toliko cip to samo znaci da potrosnja nece biti toliko velika ali svejedno ce biti potreban visok napon.
Mico, proveri ti to dobro, ja ti garantujem da je nesto zabolo tu i da ne ocitava kako treba.

@Sajber Proverio sam i preko Gpu-z. To je taj napon i ti klokovi. Asic je smesan 71,9% :D

Prošle su mi kroz ruke desetine da ne kažem stotine 280ki i ovo nisam video...

Ni ja bogami a moja je pod vodom pa ne moze tako da radi ...

Meni msi tf 7950 rade na 1050/1400 na 0.962v i kopaju x11 vec vise od mesec dana bez problema

Evo moze neko da mi kaze da li dobijam maksimum brzinu ili bar priblizno maksimalnoj za moje karte koje kopaju DRK. Posto ne postoji tacan sajt sa mining comparison kao za ltc pre. Imam Club 3D Radeon R9 280X ona pravi 2.095Mh/s dve 6870 prave po 1.1 Mh/s i 5830 980 Kh/s . Da li je to ok? Temperature r9 280x (60*) 6870(62*,65*) 5830(66*)...

Meni obe moje 7970 Sapphire Dual X rade skriptu na 0.988 na 1000/1350 isto mesecima (zalio sam se davno na forumu da su davale jako malo, oko 520 khash sta god im radio, pa sam pre par meseci nasao neki modovan bios za njih, gde su stavili def napon 1000 mV i zategli latencije... ja sam napon malo smanjio na 0.988 V i lepo rade, mislim da moze to jos dole, ali me mrzi sad da ih testiram, daju oko 660 khash u GUI mineru). Asici su im oko 75%.

Meni obe moje 7970 Sapphire Dual X rade skriptu na 0.988 na 1000/1350 isto mesecima (zalio sam se davno na forumu da su davale jako malo, oko 520 khash sta god im radio, pa sam pre par meseci nasao neki modovan bios za njih, gde su stavili def napon 1000 mV i zategli latencije... ja sam napon malo smanjio na 0.988 V i lepo rade, mislim da moze to jos dole, ali me mrzi sad da ih testiram, daju oko 660 khash u GUI mineru). Asici su im oko 75%.
daj link do tog biosa ili ga okaci negde ili na PM da ga probam posto i ja imam par DUAL X-a..

jel jos uvek kopate drk na drk.coinmine.pl?? meni se cini da je tamo nekako veliki share diff????

daj link do tog biosa ili ga okaci negde ili na PM da ga probam posto i ja imam par DUAL X-a..

jel jos uvek kopate drk na drk.coinmine.pl?? meni se cini da je tamo nekako veliki share diff????

Evo bios u attachu.

Prilozi

• 7970dualx.rar
    39.7 KB · Pregleda: 17
isplati li se uopste kopati DRK sad kada sa dve 7950 i 3,4 Mhasha ne mozes iskopati ni 1 DRK dnevno???
i jos nesto u vezi ovog asic quality...kad sam nabavljao karte nisam ni znao da to postoji...sta sad treba ako bih kupio novu kartu da liku u prodavnici izmjeri koliko joj je asic quality pa da pazarim...

Dark nije nikad bio isplativ za kopanje

^ Bio je. On i Max su se smenjivali po isplativosti pre par meseci. Milina. I do 20$ dnevno sa 1.3Mh/s je išao Dark.

kolika mu je sad isplativost??? ako je ima uopste...kontam da je bolje kopati bc ili max i moliti se bogu da skoci cena?

^ Bio je. On i Max su se smenjivali po isplativosti pre par meseci. Milina. I do 20$ dnevno sa 1.3Mh/s je išao Dark.

nikada nije bio 20$ mogao si sa tom brzinom da iskopas 6 DRK-a dnevno koji je tad vredeo 0.6%-0.8$

@ premijer svuda je isto svi se mnaje vise mole bogu da skoci cena ;)

nikada nije bio 20$ mogao si sa tom brzinom da iskopas 6 DRK-a dnevno koji je tad vredeo 0.6%-0.8$

Znači da lažem? Kopao sam po 16-18 DRK dnevno i menjao za BTC na dnevnom nivou u vrednosti od 16-20$. Bio je isplativiji i od DOGE tada. Prosečno, kopao sam 8 MAX ili 16DRK dnevno. Samo sam se prebacivao sa MAX na DRK, u zavisnosti od isplativnosti.

Zaboravljaš da je BTC tad bio 700 a dark je i tad imao pump na 0.002

Nesta si se ti istripovao ... Pre pvpg pump-a 16-18DRK-a nikada nije vredelo 16-20$ ..

P.S. Izbaci ove fore "Znači da lažem?" nismo mala deca

Ništa se nisam istripovao, već sam realno rekao. Početnik sam u ovome, ali znam vrednosti i cene koje su bile tada. To je bilo "zlatno" vreme. Lako se kopao, lepa potrošnja struje, lepa zarada. I hvala DRK-u na tome.

Nismo deca, daleko od toga. Ali ne razumem zbog čega bih ja pričao nešto što nisam iskusio.

Zaboravljaš da je BTC tad bio 700 a dark je i tad imao pump na 0.002

Baš tako. DRK sam prodavao za ~ 0.0018-0.002 BTC u to vreme.

https://www.poloniex.com/exchange/btc_drk

Sad vidim da je bio taj period u februaru BTC jhe tada vredeo (624-530$) -> tek se nakon par dana popeo na 710$

17.2 20h - 18.2 6h ujutro (18 sati)
21.2 -> isto par sati cena je isla iznad 0.002
23.3 -> isto par sati...

I to je to ..

CIni mi se da to nije nikakav period koji je trajao to je bio jedino PUMP koji si ti iskoristio ..

@vojkan ako je kupio to toj ceni tada BTC pa je isti taj BTC kasnije pridao po 700$ (treceg marta je BTC vredeo 700) onda je zaradio kombinacijom kopanja i prodajom berzi a ne na DRK-u.

Dakle mogo se toliko zaraditi dnevno 16-18$ ali to je isto kao reci da su ljudi zaradjivali dnevno XYZ $ na BC-u (nisu zaradili kopajuci nego su docelali PUMP koji je ubrzo dosao ...)

Poslednja izmena:
Ja sam prodavao i pre tog pumpa, u toku, a i nakon. U kombinaciji sa Max-om. Nisam ništa od izmislio. Isplativost, čak i u početku, je bila sa DOGE (koji je u tom periodu bio vrlo isplativ), a manje potrošnje struje. Zato sam i rekao, DRK je bio vrlo isplativ svojevremeno. Danas o tome možemo samo da pričamo, na žalost. :)

Nisam trgovao na berzi. Početnik sam u ovome i ne rizikuje mi se. Idem na "sigurno".

Poslednja izmena:
Ne ispada da sam to radio mesec dana. To je trajalo 10ak dana (sa varijacijama u ceni, naravno). Menjao sam jednom dnevno ili jednom u dva dana. Inicijalna tvrdnja je bila: "Dark nikada nije bio isplativ za kopanje". Ja tvrdim da je BIO vrlo isplativ za kopanje. Povremeno isplativiji čak i od Doge (pogotovu kada se uzme u obzir i potrošnja struje). I dao sam računicu na dnevnom nivou u trenutku kopanja.

Koliko god je trajalo, što nije poenta rasprave, bio je VRLO ISPLATIV. Slažem se, tada si mogao da zaradiš dobro šta god da kopaš, ali tada se biralo između "isplativog" i "vrlo isplativog".

Poslednja izmena:
DRK je trenutno očajan za kopanje, ali i bar trenutno preskup za kupovinu, tako da bih ga zaobišao u svakoj kombinaciji.

Sa 1.3 mhs scrypt ili x11? Krenuo sam sa darkom oko 16,17. februara tj. par dana nakon izlaska gpu minera, i to što pričaš tada apsolutno nije bilo moguće. Jedino ako si ga kopao dan, dva pre toga(tačnije od 14.2.kada je izašao gpu miner). Znači to što pričaš je moglo da traje 2,3 dana maksimalno :)

Darkcoin [DRK]

X11, pa o DRK-u pričamo. Kopao sam ga upravo tada kada je izašao GPU miner i u nekom narednom periodu (10ak dana, čas DRK, čas MAX). Ali u redu. :)

Edit: Lapsus. 1.3Mh/s scrypt, 3.8Mh/s X11.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno