Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Radi normalno coinmine.pl, nesto si ti zabrljao s podesavanjima sigurno. Ja sam na tom pool-u, za sada je ok ali nista vise od toga. Imam utisak da kraduckaju ali nemam dokaza, moze biti i zbog ceste promene diff-a.

evo i meni sad pokazuje neku zaradu ali po ovome se sa 3100khasha nece iskopati ni jedan ceo drk dnevno.

Preracunaj ti to ponovo, mora biti vise. Jeste diff skocio ali ne toliko. Mislim da ce za koji dan udariti na 1500 diff.

ma da nisam tacno proracunao ali tu je negdje oko 1drk dnevno na 3 mhasha... ne znam koliko se to isplati uopste

Evo kalkulator https://cointweak.com/calculator/coin/drk
Podatke o prosecnom diffu i block rewardu za 24h imate ovde. http://drk.poolhash.org/graph.html

Trenutno sa ovim nagruvanim difom i bednim BR ovo je postalo ekstremno neisplativo. Tako da kako masa kapira sta se desava i izlazi diff ce da pada. Sa ovakvim algoritmom promene diffa/BR racunica isplativosti nikada nije sigurna jer se menja gotovo na nivou minuta.

gotovo neisplativo...sad je moja trilema maxcoin, blackcoin ili darkcoin... sta kopati??? jedino sto coveku ostaje otkako su ovi prokleti asici usli u pricu sa ltc je da kopa neku od ove tri valute i da steka...nista drugo... nisam upucen toliko ali mi se cini da je drk i max asis imun na asice...

Ne znam jesam li negdje promasio u proracunu ali ovo ispada da se zaradi kao trenutno kopanje ltc s' tim sto je potrosnja manja.
Jedna 280x daje ~2.2mh/s?

kopao sam ga neko vreme...prosek oko 10 BC na dan...a onda je poceo da zeza onaj njihov pool pa sam se vratio maxu i sad eksperimentalno na drk

Uvek je dark neisplativ za kopanje, kako raste diff tako I opada nagrada po bloku, ja sam uvek kopao nesto drugo i kupovao po 1-2drk dnevno :)

DRK me iznenadio, očekivao sam da će se već vratiti na ~250k
Mislite da će se stabilizirati na ~400k ili mu treba malo duže da padne?

Ja se iskreno nadam da se neće stabilizovati i da će nastaviti da osciluje u opsegu 33-50k, al to su puste želje :p

Ja se iskreno nadam da se neće stabilizovati i da će nastaviti da osciluje u opsegu 33-50k, al to su puste želje :p
uze mi komentar sa tastature. :) i ja se bih voleo da ostane ovaj trade volume i da nastavi da osciluje jos dugo... al uzevsi u obzir nasu srecu... :)

Ja ipak mislim da cena moze jos gore ako se najase jos vise sto je jako moguce. Svuda ce diff jako da skace, tako i ovde. Ja bih ove novcice cuvao bar neko vreme, ne znam za vas.

Saj, ne ide to tako. Videli smo i sa btc-om, i sa ltc-om. Prvo ode cena gore, pa svi najasu, pa zatim cena pada. Pa kad sjasu i prodaju, onda cena ide gore. Ono sto je meni cudno, kada su gpu mineri prelazili sa btc-a na scrypt, bilo je najmanje 3 isplativija novcica za kopanje, ltc, ftc i nvc. Danas sa non-asic algoritmom nemamo ni jedan isplativ coin. Za sada.

@student Secam se postova iz tog vremena (kopao sam dosta po starim psotovima na forumu kad sam dosao) gde je ste pisali "ne islpati se nista kopati oni koji kopaju nadaju se da ce cena LTC-a otici gore preko 2-3$"

Mislim da zaboravljas...

EDIT. Eco da podsetim starije clanove sta su pisali ovde

http://forum.benchmark.rs/archive/index.php/t-300292-p-181.html

Poslednja izmena:
Iskreno, tada sam mislio da ce ltc poginuti. Padala je cena ali je padala i mreza. Za btc je mreza stalno rasla, a cena je isla gore-dole. Od kada su usli asici u btc, isplativije je bilo kopanje ltc-a uvek. Zato i kazem da mi je cudno da je i sada ltc najisplativiji gpu kopani novcic, iako asici ulaze i smanjuju prinos gpu minerima povecanjem diff-a. A za cenu sam rekao da ce padati dok ne postane neisplativ, tako je i bilo, a tako ce biti i sada. Zato i mora da se pojavi novcic koji ce privuci gpu minere svojom cenom. Inace je gpu kopanje umrlo.

A ja sam smeo saku da zalozim da ce skociti cena. Ja sam tada planirao brdo da nakupujem ali nisam para imao jer mi se nesto drugo nije realizovalo.
Sto se DRK-a tice, mislim da joj nije upao u tu kontra fazu. Kao sto sam rekao juce, opasno se blizimo diff-u od 1500, trenutno je 1414. Cena ce da bude tu negde posto je isplativost ocajna, ne verujem da ce nesto padati. Pre mi se cini da ce malo i skociti zajedno s diff-om.

Vrijeme će pokazati da li cijena prati diff ili diff prati cijenu... Moje mišljenje je da će cijena pasti, a padom cijene će se i rudari razbježati... Možda je subjektivno jer čekam pad da ponovno kupim :)

Aha, sad se bas zakuvalo. Imam nesto max-a i drk-a i to je to, vtc ne planiram. To je to, nebih se uopste mlatio s bilo kojim drugim. Sad niko ne moze da bude pametan, sve je nejasno jos.

Ne znam,ja sam nesto u fazonu da oni koji ocekuju da se ponovi BTC scenario grese. Kad su uleteli ASIC-i u BTC neke bitne alternative,pa samim tim ni razvodnjavanja nije bilo. Sad ima pun 'rac novcica na scrypt-u,bukvalno stotine. Da,bar 3/4 je tesko djubre napravljeno samo za P&D kombinacije,ali ljudi sad i razmisljaju drugacije. Jako je malo onih koji su u fazonu da kopaju/stekuju,svi skacu levo-desno i bave se dnevnom trgovinom jer to donosi najvise kinte,sto poprilicno razvodnjava celu situaciju. Tako da sam nesto u fazonu da LTC nece ni izbliza da profitira od ASIC-a kao sto je BTC profitirao. Pravila igre su se malo promenila. Pogotovo sto se pojavljuju neki novi POS/ovi-oni koncepti koji potencijalno mogu da se pokazu kao nova buducnost...

Odma' da kazem,nisam u fazonu da sam mnogo pametan i da sve znam,samo,eto,razmisljam naglas... :)

Da li neko ima podesavanja za 7850-ke Safirke dual-x? Core clock/mem clock/napon etc...

Resih i ja da se ukrcam na ovaj DRK brod :)

duboko zahvaljujem!

No homo ofc :D

Kao deca ste, pa sta ako je trenutno neisplativ,bitno je da ima bolju perspektivu od 90% drugih coina, bio je neisplativ i pre pumpa kada se kopalo 3 puta vise. Po meni nije bas pametno/isplativo skakati sa jednog coina na drugi koji je u tom momentu ispativ, pa cim mu skoci cena, skoci i diff i ne stignete nista da nakopate. Izaberite 3-4coina i kopajte ih.

Vrh Dno