Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

imao si 1.3 MH/s na X11 ?!?!? to je jedna 270x ...

e ovo je tek nemoguce sad moram reci da ovo 100% nije istina i da si se ti gadno istripovao ...

Kad sam racunao da li je to moguce dosao sam do zakljucka da je bilo moguce i da je trajalo dan dva ali ako kopas sa dve 280x (sto je oko 1.3MH/s scrypta), a sada ispada da si kopao sa jednom 270x.

Darkcoin [DRK]

Moj lapsus, scrypt 1.3Mh/s. Ovih dana kopam scrypt, pa sam permutovao u brzini (radim par stvar dok razgovaramo). Oko 4Mh/s (preciznije, nesto malo ispod - 3.8Mhash/s) sa X11.

Nisam kopao sa svojom 270x. Svoj računar ne koristim za to. Kopam sa 4x6870 (otud 1.3Mhash u scrypt).

Poslednja izmena:
Darkcoin [DRK]

^ Naravno, samo napred. Na telefonu sam, pa ne mogu da odgovaram tako brzo. Prvo si linkovao konstataciju da je poceo da pada (ali nakon toga se i lakse kopao). Jesi li pročitao i poslednji link koji si postavio? Moje iznenadjenje koliko je isplativ, koja cena se pominje za prodaju u tom trenutku, itd.?
Edit: Za drugi link. Rekoh da sam u tom periodu prebacivao izmedju DRK i MAX, u zavisnosti od varijacije diffa i cene.
Isplativost je prilicno varirala, ali DRK je umeo da bude vrlo isplativ. Pogotovu ukoliko se čeka pravi trenutak za prodaju (mislim na doba dana. Sećam se da je tokom noći skakala cena i da sam tada prodavao iskopane novčiće).

Edit 2: Po sećanju, 16 DRK iskopanih dnevno po tadašnjoj prosečnoj vrednosti od 0.002 (bilo je i više, a sećam se da sam prodavao i po ~0.00165-0.0018) davalo je oko 0.032 BTC. Tada je BTC bio oko 600$. To je možda lakše za računanje.

Poslednja izmena:
5 mhs, a to nije isto kao 4 mhs koje si pomenuo(1.3 mhs skripte je i manje od toga). Drk je upravo tada došao na 0.002 i posle se srokao bukvalno za dan. Možda je moglo toliko koliko si rekao, ali nikako sa 4mhs i nikako 10ak dana.

Poslednja izmena:
Darkcoin [DRK]

U redu.

Poslednja izmena:
da rasprava je defitivno postala besmislena .

Kako god net hash rate varira non stop od 25-33 GH/s

tako da mozemo reci da je mreza dosta stabilna i jaka ..

Mislim da vredi kopati i cekati neki pump trenutno se dobija izmedju 0.5-1 DRK sa jednom 280x za 24h ...

sve je to realno sica ali nadam se da ce vredeti 7-10$ jednog dana i onda cu da se zenim :p

da rasprava je defitivno postala besmislena .

Kako god net hash rate varira non stop od 25-33 GH/s

tako da mozemo reci da je mreza dosta stabilna i jaka ..

Mislim da vredi kopati i cekati neki pump trenutno se dobija izmedju 0.5-1 DRK sa jednom 280x za 24h ...

sve je to realno sica ali nadam se da ce vredeti 7-10$ jednog dana i onda cu da se zenim :p
Pazi da ne završiš u potpisu kod @hogar-a ko kolega nesic :d

Budi srecan ako iskopas pola drk-a jednom kartom, ceo nema teorije. Doduse sad je malo pao diff ali vratice se brzo na 900. Malo je i cena pala pa su ljudi sjahali kako mi se cini. To me raduje, vise cu da kopam. Bitno je praviti stek na vreme ;)

@Saj oce li poljak vec da stavi DRK na listu, ja jos uvek kopam LTC dok ga on ne postavi

Moj lapsus, scrypt 1.3Mh/s. Ovih dana kopam scrypt, pa sam permutovao u brzini (radim par stvar dok razgovaramo). Oko 4Mh/s (preciznije, nesto malo ispod - 3.8Mhash/s) sa X11.

Nisam kopao sa svojom 270x. Svoj računar ne koristim za to. Kopam sa 4x6870 (otud 1.3Mhash u scrypt).

Ako nije tajna hajde napisi kojom to magijom izvlacis 1.3Mh iz 4x6870.
Moje preko 280Kh na duzi rok nece nikako, Krenu one 3xx i posle stabiliziju na oko 280 i to jt to.

Moje preko 280Kh na duzi rok nece nikako, Krenu one 3xx i posle stabiliziju na oko 280 i to jt to.

Podešavanja su mi sledeća:

--gpu-platform 0 -d 0,1,2,3 -I 18 -g 1 -w 128 --thread-concurrency 7840 --no-submit-stale

Grafičke rade na 960/900MHz (memorija downclockovana i voltaža za core spuštena na 1.138V, može i nešto niže). Na fabričkim klokovima za core (900MHz) izvlačim 300Mh/s. Trenutno sam spustio intensity na 17 i rade na ~320Mh/s. Inače, ovo je za scrypt.

Na X11 je oko 930kh/s po kartici.

Poslednja izmena:

http://www.dodaj.rs/f/2t/ai/3GmXPsWs...aaaaaaaaaa.jpg

ovo je bio pocetak i eksperimenti sa podesavanjima moze 6870 320-330 khs bez problema

preko gui minera scrypt alpha....interesantno da nikad nisam mogo da pokrenem mining preko cgminera sa njom bilo sta da sam radio....nesto joj nije odgovaralo :)

pokusaj i ti preko gui minera

970/1120/w 256/I 18/thread-concurrency 6720
temp bile 70-72 fan na 50rpm

ali da napomenem da je komp bio neupotrebljiv tj kocio je ko lud seckao mis i tako to....mada taj komp nisam ni koristio ....nije pucao drajver sto mi je bilo najbitnije

Poslednja izmena:
U podešavanjima za DRK nemam --thread-concurrency, da li je to uopšte bitno za x11 algoritam, kao što je za scrypt, i šta da stavim za 4 x R9 270, win i 4GB ram

U podešavanjima za DRK nemam --thread-concurrency, da li je to uopšte bitno za x11 algoritam, kao što je za scrypt, i šta da stavim za 4 x R9 270, win i 4GB ram
za 270x @ 1080/1250 1.28 Mhs
sgminer.exe --kernel darkcoin --no-submit-stale -o stratum+tcp://drk.coinmine.pl:6090 -u x -p x --thread-concurrency 6336 -I 20 -w 64

To pitam iz razloga što sam dobijao manje DRK nego što se očekuje, i to oko 30-tak %, nešto mi neverovatno da pool krade toliko ( oba na kojima kopam ), a ovako izgledaju moja podešavanja

sgminer.exe -k darkcoin -o stratum+tcp://drk.coinmine.pl:6090 -u x -p x -g 4 --intensity 18 --worksize 128 --gpu-engine 955 --gpu-memclock 1250 --temp-target 70 --auto-fan -o stratum+tcp://stratum1.suchpool.pw:3335 -u x -p x

To pitam iz razloga što sam dobijao manje DRK nego što se očekuje, i to oko 30-tak %, nešto mi neverovatno da pool krade toliko ( oba na kojima kopam ), a ovako izgledaju moja podešavanja

sgminer.exe -k darkcoin -o stratum+tcp://drk.coinmine.pl:6090 -u x -p x -g 4 --intensity 18 --worksize 128 --gpu-engine 955 --gpu-memclock 1250 --temp-target 70 --auto-fan -o stratum+tcp://stratum1.suchpool.pw:3335 -u x -p x

Pojacaj malo gpu clock slobodno, x11 trosi daleko manje struje i manje se zagreva.
sgminer -k darkcoin -o stratum+tcp://www.hashharder.com:9962 -u tvojuser -p tvojpass -I 19,19,19,19 -g 1 --thread-concurrency 16000 --lookup-gap 0 -w 256 --gpu-engine 1200,1200,1200,1200 --gpu-memclock 1500,1500,1500,1500 --gpu-powertune 2
U pitanju su 4x270x powercolor psc+ i ukupno daju oko 6mhs.

P.S. Undervoltovane na 1.05v.

Poslednja izmena:

Vi biste trebali vise da izvlacite sa tim 6870 ...

ja sa svojom 6670 izvlacim 370Kh/s i pritom mogu da pisem ovde na forumu i da kucam kod ...

Otkud odjednom ovaj dump? Ima li neki poseban razlog? Mislio sam da je cijena stabilna.

Ne zaboravite da je X11 dobar za multipool-ove kako za POS novčiće tako i za scryptN, jane i slične jer se lakše (za grafike) kopaju i istresaju u korist navedenih algoritama....

A i ovaj IE skuplja kintu za onu Wall Streat akciju,i vecina donacija je u BC. Tako da kapiram da mora i on da se istrese pristojno svaki dan,a volume ovih dana je bio jadan....

Koliko vidim sad nabrzaka,poceo je volume danas opet fino da raste,tako da moz' na svasta da se napravi prica :d

To sam napisao zato da bi ti pomogao a ne zato da bi ti *****o. Ja ne dolazim na ovaj forum da se kurcim nego da razmenim misljenja / iskustva i da podelim ista, a ne da 'ga merim' sa nekim drugima (kao sto ti predpostavljas da ljudi rade)

http://www.pohrani.com/f/d/Of/3Q7FRedP/untitled.png

6670 je i na scrypt kopala 6 puta sporije od moje 280x isto je otprilike i u x11 ...

ovo su podesavanja

-I 13 -w 256 --thread-concurrency 8193 -g 2 -d 0

Inace GPU je samo sam overclockovao GPU sa 800 na 865 (a i da nisam ne bi bilo neka velika razlika )

Poslednja izmena:
Imam sjajne vesti iz Poljske :)

I'm working on it :) ( about 70% of work done)

Best regards,
Coinotron

Vrh Dno