Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Jel se meni cini ili na cointronu nema dovoljno snage da se nadje blok pa se nista i ne dobija?

Za sad nadjeno samo 5 blokova! Jel kopate tamo ili negde drugde?

veoma slabo nesto , ja razmisljam da se skinem sa drk_a jer visoki diff me je urnisao. ceo dan sam na coinotron nisam iskopao ni 0,6 novcica prosto se ne isplati

sto sam iskopao iskopao sam . sacekacu neku dobru cenu i istresem :S

dajte neki predlog koji drugi x11 bio mogao da ima perspectivu ? ERC, hiro, give ?

ja kopam ERC treci dan

Coinotron tek 24h ima pool za DRK... malo strpljenja.

Ugrubo racunato:

Uzeo sam mrezu ltc-a tamo u decembru, januaru, tj samo gpu-ovi i to je oko 120 000mhs... vrv je vise...

Za 3,4 meseca niko nece kopati ltc i taj period se i poklapa tamo oko avgusta, znaci bice leto vruce... rudarenje vec ima odredjenog staza i prosek godina karata raste tako da ce se veliki broj ljudi, s obzirom na veoma losu isplativost prebacivati na x11 (ice onom pola zarade od nista je opet nista)...

Uzimam da samo POLA mreze od ltc-a ode na DRK = 60 000mhs... a gde je doge, gde su ostali scryptovi, a mozda ode i vise...

Sada je mreza DRK 40 000 mhs a cena 0.006BTC...

Ako bi mreza otisla na 100 000mhs ugrubo bi imali cenu oko 0.015BTC... Njami.... :)

Odokativno, oko 20 000mhs je imao DRK pre znacajnije pojave ASIC-a na ltc-u...

edit: inace ne kopam DRK pa ne znam kako se diff menja, tako da ako sam negde omasio sa racunicom ispravite

Poslednja izmena:
omashio si u pogledu snage, a onda verovatno i u pogledu rachunice :D

na drku grafe sa istim setovanjima bacaju ~2.93x vishe. tako da, tih 60 Ghash scrypt snage je 176 Ghash x11.
u prevodu, po tvojoj rachunici, nece biti vishe 40ghash na drku, vec debelo preko 200, a cena onda mora biti kao LTC sada, ~0.024 :D

Poslednja izmena:
Sve sam racunao u ltc scrypti, mislim da nisam omasio... sa liteshack.com sam uzimao snagu za DRK... pise 40 ghs ali scrypte, a u x11 je oko 120mhs ...

jedino ako ovaj podatak o 40ghs na DRK nije u skripti nego u x11??

Poslednja izmena:
kako mozesh da rachunash sve u skripti kada ista grafika, npr 280x na 950/1500, daje 660khash na ltc, a 1.93 Mhash na x11?
snaga drka koja pishe, sada npr 43 ghash, nije nikakvo pretvaranje u skript snagu.

ako si rekao da si uzeo skript gpu snagu 120 ghash i da ako pola njih predje na drk, znachi da ce te grafike davati skoro 3x vishe na x11, odnosno skoro 180ghash,
i to kad se sabere sa postojecih ~40, ispada oko 220ghash, umesto 100, koliko si ti rekao, pa samim tim i cena mora biti josh veca...mislim...mora.. :D

elem, cene opet uzlece :D

Poslednja izmena:
Ok onda, tih 40gh je ustvari oko 13gh skripte... Sto znaci da je moja racunica dosta pesimisticka :D

Znaci oko 0.025btc po darku do septembra :p

Jeste, jeste, 280x sa 660 Mhash, sila je to od grafike :smoke:

Ok onda, tih 40gh je ustvari oko 13gh skripte... Sto znaci da je moja racunica dosta pesimisticka :D

Znaci oko 0.025btc po darku do septembra :p

tako ~14ghash skripte.
pa dobro, ako imash zalihu drk-a ili ga sada kopash, onda ni 0.015 nece biti loshe da se proda iskopana kolichina,
ali za dalje kopanje biti ce neisplativo...zato je ltc cena do kraja godine odlichna varijanta, ako se desi ovako kako smo sada prichali :)

Darkcoin mreža je ovog trenutka 43,557 MH/s, Litecoin mreža 281,937 MH/s... ne znam šta vas tu zbunjuje? Chartove ne zanima da li se kopa litecoin sa recimo 280X ~700KH/s ili Darkcoin sa istom grafom 2.2MH/s.

sunce se zbunio.
cho'ek ne kopa drk pa nije znao da nije isto 1hash scrypt i 1hash x11

Ja ne kopam [jos uvek], blejim na max-u i dnevno se istovaram i kupujem DRK... i tako dok ne upeche moj imenjak... a onda bacam na DRK i odmaram do daljnjeg... vodim se racunicom da dosta ljudi razmislja ovako...

Sve to stoji što ste sada izdivanili, ali meni nije jasno kako on iole može biti isplativ bez neke zaista jake GPU farme (koju većina nema) ili nekog X11 ASIC-a (kojih ni na vidiku nema trenutno)? Jer ako mreža tako skoči, a može da se desi sa obzirom na to što ste rekli i to jeste tako, a DRK ima retarget diff-a posle svakog bloka, ako se ne varam, i urađen je tako da ga postaje sve teže kopati sa i najmanjim skokom snage mreže - ne vidim kako može dostići svoju isplativost bez neke zaista velike cene... Ograđujem se da ga ne poznajem dovoljno.

Ono u šta sam skoro pa siguran su dva-tri moguća scenarija:

1. scenario - DRK će uraditi nepredvidivo (skršiti potencijalne na istorijatu kriptovaluta zasnovane scenarije koje pretpostavlja većina starijih rudara da će se dogoditi), što podrazumeva daleko veći skok cene, a to će biti posledica točenja BTC-a u njega od strane rudara koji ga budu kupovali preko drugih valuta. To sve pod uslovom da poverenje u njega opstane i mreža bude dovoljno jaka, ali ne i prejaka da se ipak nešto iskopa (jer će u suprotnom padati njena snaga, a time i vremenom poverenje u DRK) i taj sam skok neće ići baš tako ludački brzo najverovatnije, jer retko šta može, ma šta kopali, da isprati njegov rast cene (trebao bi vam pump nekog novčića kog imate maltene svakog dana da biste pratili ovakvo penjanje).

2. scenario - staće na nekoj solidnoj ceni i tu postojati, pod uslovom da sve ovo nije "duži pump" i da ga "kitovi" ne obore kada im to bude odgovaralo - malo verovatno.

vec smo imali raspravuu po pitanju isplativosti na dnevnoj bazi.
mene, a ochigledno i mnoge koji isto misle, odnosno kopaju DRK direkt, ne zanima trenutna isplativost.

Odavno pricam za drk i da mora gore. Ici ce sigurno. Razmisljao sam se cak i da povadim onaj ltc iz steka i da menjam u drk ali to necu, drzim se plana. Ostalo sam izmenjao sve. Sve sto je vredelo necemu.

Sto bi me interesovala dnevna isplativost kada ga cekam na 30 usd svakako :D.

Gledate suviše crno/belo. Prvo ne postoji scenario u kriptovalutama koji nije moguće da se odigra, samo pitanje je šta je manje ili više verovatno.
Drugo, Darkcoin ima jako puno stvari koje mu idu u korist iz kog god ugla da pogledaš.
Mining - mreža jakih i relativno stabilnih pool-ova i odličnu P2Pool mrežu, i pre svega lojalnih miner-a koji ne žele da čuju za bilo šta osim X11 (mahom svi ostali X11 coin's menjaju se instant u DRK). Fino sve razgranato bez pool-a koji se ističe preterano. Ovo obezbeđuje sigurnost mreže i privlači ozbiljne investitore koji inače nisu svi manipulatori.
Drugi aspekt je cena odnosno vrednost u odnosu na BTC, ima 3 menjačnice sa solidnim dnevnim obrtom. Ovo u određenoj meri onemogućava kitove da lako manipulišu sa cenom. Primer za ovo je Blackcoin gde Mintpal ima ~75% prometa što olakšava posao tzv. kitovima. Da ne pričam o Maxcoin-u i MCXNow.
Ima tu još mnogo aspekata koje 99% njih ne razume pa ni ja među njima. Dugoročno, ne vidim bolji novčić za investiranje.

Poslednja izmena:
Odavno pricam za drk i da mora gore. Ici ce sigurno. Razmisljao sam se cak i da povadim onaj ltc iz steka i da menjam u drk ali to necu, drzim se plana. Ostalo sam izmenjao sve. Sve sto je vredelo necemu.

Ja se takodje razmisljam da promenim LTC za DRK, verujem da ce DRK preveslati LTC samo tako.
Po meni LTC je imao svojih 5 min slave, neki su to iskoristili, neki ne....

Poslednja izmena:
pa ltc stoji tu gde je već duže vremena tako da je samo pitanje šta ce drk da uradi ? Skoči još ili padne ili ce da osciluje ovako neko vreme. Kratkoročno gledano možda izmenjati u drk pa rasprodati ako skoči još pa vratiti u ltc što je uloženo bilo i što je višak zadržati u drku.. Puno možda i još više nemam pojma :)

Opet idemo gore i new HIGH.

LAST PRICE
0.00688000

Ovo poletelo, 0.00688.

Postavlja se pitanje da li ce da tresne dole u jednom momentu?

Ja mislim da hoće samo ko zna dokle će prvo da dogura...

LAST PRICE
0.00700000

Hmmmm... :)

Poslednja izmena:
Ja sam prodao po 0.0071.
Ocekujem da ljosne na 0.0066 bez problema.

Iskreno, bolje prodaš sada po 0.0071 pa da ode gore nego da se desi kao sa BC gde smo čekali 100K+ i na kraju dočekali 12K.
Nikad više bag holder, osim za BTC i LTC.

Nazad
Vrh Dno