Sve to stoji što ste sada izdivanili, ali meni nije jasno kako on iole može biti isplativ bez neke zaista jake GPU farme (koju većina nema) ili nekog X11 ASIC-a (kojih ni na vidiku nema trenutno)? Jer ako mreža tako skoči, a može da se desi sa obzirom na to što ste rekli i to jeste tako, a DRK ima retarget diff-a posle svakog bloka, ako se ne varam, i urađen je tako da ga postaje sve teže kopati sa i najmanjim skokom snage mreže - ne vidim kako može dostići svoju isplativost bez neke zaista velike cene... Ograđujem se da ga ne poznajem dovoljno.
Ono u šta sam skoro pa siguran su dva-tri moguća scenarija:
1. scenario - DRK će uraditi nepredvidivo (skršiti potencijalne na istorijatu kriptovaluta zasnovane scenarije koje pretpostavlja većina starijih rudara da će se dogoditi), što podrazumeva daleko veći skok cene, a to će biti posledica točenja BTC-a u njega od strane rudara koji ga budu kupovali preko drugih valuta. To sve pod uslovom da poverenje u njega opstane i mreža bude dovoljno jaka, ali ne i prejaka da se ipak nešto iskopa (jer će u suprotnom padati njena snaga, a time i vremenom poverenje u DRK) i taj sam skok neće ići baš tako ludački brzo najverovatnije, jer retko šta može, ma šta kopali, da isprati njegov rast cene (trebao bi vam pump nekog novčića kog imate maltene svakog dana da biste pratili ovakvo penjanje).
2. scenario - staće na nekoj solidnoj ceni i tu postojati, pod uslovom da sve ovo nije "duži pump" i da ga "kitovi" ne obore kada im to bude odgovaralo - malo verovatno.