Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

prvo da razjasnimo - ja tebi ništa nisam rekao, ti si se nakačio postom, ne vidim kako onda ja tebi solim pamet

drugo evo redom
- ne šalješ ništa na berzu i čekaš da stigne nego postaviš autopayout pa te novčići čekaju na njoj uveče kad je otvoriš
- ne prebacuješ sa berze na berzu nego sve završiš na jednoj (mintpal)
- provizije su ne male nego zanemarive (0.15%)

dakle svodi se na 2 klika, sell VTC ili šta već, buy DRK

Hvala ti puno, sad si mi sve objasno. Ja sam se nakacio a ti mene citirao u postu. Nema ni veze, zaboravi, nemam ja vremena za ovo.
Ja sam glup, ti znas bolje. Sad ti je sigurno lakse kad sam priznao :)

Ajde da zavrsimo ovu raspravu konstruktivno, ja nisam ni ucestvovao ali sam procitao.
Vojkane od sad ce svi da radimo kako ti kazes jer tvoja matematika je najbolja.....

Vojkane, rado cu ti prevesti sta sam ti pisao sve vreme posto ti sam ne razumes.
Hvala ti puno sto si nam objasnio kako ti kopas i kakva je tvoja matematika. Cenim tvoj savet ali moje misljenje je drugacije, ja cu nastaviti po starom.

Vojkane,

nisi pazio na času :) Pre par strana sam i ja pitao isto, pošto ja kopam LTC pa menjam za druge manje isplative valute - u ovom slučaju zarađivao sam više kopajući LTC pa menjajući za DRK i trgujući njime (a i generalno se igram sa berzom, pa nije problem).

Ljudi neće da se bave tim iz više razloga:

1. Ne žele da prate kretanje valuta, ne interesuje ih ili ne žele da prebacuju mašine sa jedne na drugu valutu jednom u nekoliko dana (ovo drugo donekle i razumem, meni kartice već 30 dan kopaju LTC bez prestanka, tj. cg miner prijavljuje da je pokrenut pre 30 dana).

2. Ne bave se berzom, čuvaju sve u valuti koju kopaju dok u jednom trenutku ne odluče da prodaju.

3. Jednostavno nemaju vremena, ovo im je hobi, podese mašinu, puste da kopa, posle nekoliko dana provere jel sve ok i vozi dalje.

4. Kartice kojima kopaju su u prostoru u kome se živi, u stanu i sl. Nije im svejedno da li kopaju X11 ili scrypt, da li rig izbaca vruć vazduh 65C ili 45C stepeni, da li se kartice vrte na 2000+ ili 1000rpm.

Samo sam ja za razliku od tebe odustao posle prvog posta, prihvatio da nismo svi isti i da ono što je nekome logično, drugome nije.

Ja lično više zaradim na berzi nego što zaradim kopajući, a kartice mi nisu u prostoru u kome živim, na čistom su i hladnom mestu pa mi je svejedno X11 ili scrypt dok god nešto ima veću isplativost. Jedini uslov za mining je da postoji pristojan pool koji je stabilan sa malim brojem rejected i da valuta postoji na BTC-e ili mintpal-u.

Poslednja izmena:
Vojkan je napisao da se preko LTC na kraju dana ima vise DRK u steku, bez obzira na kretanje kursa, profizije i tx fee. Koliko sam pratio prethodnih nedelja, ta matematika stoji. mighty78 moze da potvrdi iz prve ruke koja je racunica.

Onaj kome odgovara manji broj novcica na kraju dana zarad manje potrosnje i temperatura moze da odabere da kopa DRK direktno, ali ne moze se reci da izadje na isto. Licno, da je jul mesec i ja bih kopao samo neki x11 novcic, ali hladno je nocu, pa mi odgovara scrypt :)

Poslednja izmena:
@mighty78 Sve si u pravu. Ako je DRK kalkulator tacan, trenutno je stvarno besmisleno kopati ovaj coin. Recimo sa 10mhsa se iskopa oko 1 drk dnevno.... Ja cu verovatno preci na neki drugi X11 coin dok ne padne diff darku, na scrypt se vise definitivno ne vracam vise.

Za bilo koga ko drži kartice u prostoru u kome živi ili mu struja ide u crvenu zonu X11 je savršen algoritam :) A znam da tebe elektrodistribucija jako voli, velika si mušterija :p

Sa nestrpljenjem cekam da otvorim postansko sanduce :D. Nadam se da ce mi stici normalan racun i da necu opet morati da visim po salterima, imajuci u vidu da sam od 8-9 aprila kopao DRK... Ti iz Elektrovojvodine su banditi kakvih nema, 2 puta mi se desilo da mi ne stizu racuni za struju 1 ili 2 meseca i onda mi povezu na jedan racun recimo 3 meseca, a da pritom ne raspodele crvenu zonu, nego ispada da sam prvi mesec jedva zagazio u crvenu, a ova druga 2 meseca su iskljucivo crvena zona. Kad se nisam slogirao kada sam video racun :D.

Pa morao sam bukvalno 5 puta da idem na salter, prvi put mi posalju novi racun umanjen za 5k, sledeci put za 10k manje i tako redom dok nisu poslali normalan racun umanjen za skoro 30.000.... I uz sve to jos sam morao da cekam lika koji radi na salteru da pojede kiflu i jogurt :D.

Meh, mene su do sada ojadili samo sa čuvenim januarskim računom koji je bez ikakvog razloga bio duplo veći nego prethodni, niti smo nešto menjali navike, niti se dogrevali na struju i sl., a ja sam nažalost bacio sve sem priznanice za decembar pa nisam mogao da iskontrolišem stanje na satu.

Mislio sam da se žalim, ali kada sam video kilometarske redove penzionera, odustao sam od žalbe i poklonio im tih nekoliko crvenih, uz želju da ih iskoriste za troškove svog lečenja u našim "elitnim" bolnicama.

Poslednja izmena:
:)

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    11.5 KB · Pregleda: 142
Sada cemo da vidimo jel fake...za sada je jos uvek tu...

Naravno da je fake, isti se pojavljivao nekoliko puta i na drk i na bc.

kako nesto moze biti fake? kako on zna da ja nemam 133 btca u darkovima i samo ih utopim u njegovu cenu?

Pa skloniće ih pre nego uspeš da reaguješ...

Fake u smislu da ce povuci u slucaju dump-a ako bi poceli da ga jedu... a rizik uvek postoji da se pojavi neki jos veci kit...

Meni svi indikatori kao i zdrav razum govore da će Darkcoin da ide dole i smesti negde oko ~0.0045... naravno ovo je moja kratkoročna prognoza.

Poslednja izmena:
Ah videćemo sutra ili prekosutra... u svakom slučaju sumnjam da će ostati na ovom nivou.

Darkcoin [DRK]

on mora da ode nekoliko x gore da bi ga neko kopao. Ovo je preduvan diff. Ako ostane ovakav neisplativ ljudi ce lagano da silaze sa darka i da traze srecu na drugom mestu.

Meni svi indikatori kao i zdrav razum govore da će Darkcoin da ide dole i smesti negde oko ~0.0045... naravno ovo je moja kratkoročna prognoza.

Ja "cenim" da ce se stabilizovati na ovom nivou ili na recimo ~0.0055 te tako da bude jedno 4-10 dana pa ponovo novi mali rast za 0.001-0.0025 i tako mic po mic "sto bi se reklo", dok nedodje u nekom trenutku do ogromnog rasta, kad se treba istovariti ;)
-

Poslednja izmena:
Jel se meni cini ili na cointronu nema dovoljno snage da se nadje blok pa se nista i ne dobija?

Za sad nadjeno samo 5 blokova! Jel kopate tamo ili negde drugde?

Ja prodah 30kom pa ćemo videti šta i kako...

Vrh Dno