Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Nijedna valuta jos uvek nema upotrebnu vrednost. Ni bitcoin jos uvek nije uspeo da probije led, da jeste vredeo bi par hiljada dolara. Usavrsavanje jeste bitno ali nije presudna stvar. Ekonomija je mnogo *******a stvar i isto je kao politika, puno lazi i skidanja gaca. Na kraju bi Max Keiser progurao neki svoj krs :d

Nije u makro smislu, u mikro je probijeno tu i tamo...za upotrebnu vrednost potrebne su i ideje ali trenutno je za btc to nemoguce obzirom da mu je volatilnost ogromna.

To je to otprilike, bez nekog preteribvanja. BTC se jedva makao, LTC je kao paraplegicar u kolicima sa slabom baterijom, kerovi trce za svime sto je okruglo i neki shitovi se kotrljaju. Pobednik te trke se znao unapred, nije fer. Bar da su mu vezali kamp prikolicu da vuce :p

Delimo isto misljenje,otarasio sam se svega danas,vtc,ltc,bc, sve sam pretvorio u btc,nazalost sto se drk-a tice izasao sam prerano na 725 jer sam mislio da ce da se spusti na 650 gledajuci brzinsko sklanjanje vecih ordera za kupovinu izasao sam sa zaradom od oko 10-15posto u odnosu na ulozeno,jer ga nisam kopao direktno,cekam ga na 60-65 za sve pare jer imam neko misljenje da bi u nekom momentu trebao da drusne dole i to dobro da mi mogo da nastavi sa rastom tj da bi kitovi navukli masu da kupe jeftinije novcice

Usao na 65opet,cini mi se da se prekinuo pad ,i da opet krece gore lagano daj boze da probije plafon od 850k,mada ako prebaci 800k hoce sigurno

Nesto ne verujem da ce da se desi nesto veceras. Cim je malo btc zivnuo krenuo je i drk ali jako su se malo pomerili. Ja ne kupujem jos uvek nista. Vracam nazad order na 0.0056 preko noci pa cu videti sutra kako ide.

Kako nije? Dajte jedan novcic koji stvarno ima instant transakciju bas ds vidim kako funkcionise. To od 30sec i slicno nije instant. 6 je doduse jako brza transakcija. Drk je i do sada to radio za 20 ali sada ce stvarno biti instant.
Ako znate za neki novcic koji to moze dajte da vidim, stvarno je nemoguce ispratiti sve.

opal coin je bas instant, bsty isto deluje da je instant, StealthCoin instant ili sekund dve najvise inace dev je ludak radi non stop tako da je i to sredio sigurno do sada, ultru je vec neko spomenuo...

evo da vam predstavim uz jutarnju kaficu najnoviji miner za iksove za maxwell karte, konkretno na slici mozete da vidite x11 drk mining sa 750ti na 1200/5400 dakle bez oc. Benefit je primetan ali ne znacajan na ovoj karti otprilike sa 2.4 mh/s na 2.55mh/s. Ono sto je vaznije mnogo su bolje perfomanse, nema velikih padova i sl. a ide i do 9mh/s u coinmine.pl. Novost je znacajno ubrzanje za 970 karte tipa 1-2mh/s u odnosu na prethodne verzije i sada iznosi 7.7mh/s sto je vec prihvatljivo ako se poredi brzina, potrosnja i cena sa 750ti.
dark.jpg

Poslednja izmena:
7.7 za 970gtx? Radeoni neće imati šta da traže uskoro pored maxwella, pa 280X troši ko 970 a daje duplo manje skoro ako je tako kako ti kažeš sa novim nvidia minerom... a 290 ne vredi ni spominjati taj tek ždere struju u odnosu na 970.
Drugo je pitanje naravno da li uopšte ima smisla ulagati u GPU mining ;) tj 970/980gtx.

crypto mining blog-najnoviji cc miner je to sto vidite na slici u operativnom stanju, ako jos ista vredi od gpu-a to je ta karta 970 koja se izmulja iz madjarske dosta jeftinije nego ovde, pustice oni nju na 10 mh/s kako sam i prognozirao samo eto kao poboljsavaju miner trt mrt marketing fore, ako i ovo bude neupotrebljivo onda bolje pravo na asice...inace wolf i clay voze 290 na 8.1mh/s a ovo su tek poceli da cackaju verovatno ce je odvaliti bas...

Poslednja izmena:
pa morace i ati da poradi na novim chipovima, jer nvidie manje trose , a sada bogami i kopaju (vec vidim deo rudnika sa 970 sekcijom 100-nak komada) :)

Odakale vam bre ljudi finansijska sredstva za novi rudnik od 100 novih grafika kad je cena coina ovako jadna :D ? Treba 100 btc-a prodati da bi se uzelo 100 970 kartica, a gde je ostala oprema :).

Ja lično smatram da onolika pomama za kartama kao krajem prošle i početkom ove god se neće nikad ponoviti ;), ni pola od toga. Za tako nešto bi morali coini (koji se mogu kopati grafikama) skočiti 20 puta a za tako nešto je mala šansa. I da skoči neki 10-20x svi ga zajašu i gotovo.

Skocice 99a. Kad se btc naduva kao kvasac pocece sve ostalo da se kupuje. Sta mislis kako se prosli put ftc naduvao na 1.2$? Bice pomame za hw-om opet, uopste ne sumnjam.

Misliš da će bar 2-3 coina npr drk, xmr, ftc itd što može da se kopa skočiti 20-30x na duži period? Aj i to čudo da vidimo, ne kažem da neće skočiti i da neće kopanje biti isplativo (pošto sad maltene nije uopšte :)) ali sada ima 100x više snage u grafikama i ako skoči DRK npr 10x svi počnu da kopaju to i za 2 dana zarada bude samo malo više nego sada...no videćemo. Ja verovatno grafike neću kupovati više jer ubrzo može doći opet sušni period i šta ću onda sa njima? Recimo da ih otplatim a onda stiže duplo veći račun za struju nego sad a zarada nikakva :).

Prosli skok svi novcici su otisli u nebo tako da bi i sledeci skok trebalo da bude tako.

Poslednja izmena:
Skocice 99a. Kad se btc naduva kao kvasac pocece sve ostalo da se kupuje. Sta mislis kako se prosli put ftc naduvao na 1.2$? Bice pomame za hw-om opet, uopste ne sumnjam.

Da bi doslo do tako necega prvo moraju ove karte da zastare ja iskreno ocekujem velike pomame za karticama tek za 2-3 godine, nikako ranije. ima previse takvih kartica trebace jos DOOOSTA vremena da se balon izduva (sada pricam o balonu koji posotji u hardweru ne o balonu koji postoju u karticama ..) ...

Misliš da će bar 2-3 coina npr drk, xmr, ftc itd što može da se kopa skočiti 20-30x na duži period? Aj i to čudo da vidimo, ne kažem da neće skočiti i da neće kopanje biti isplativo (pošto sad maltene nije uopšte :)) ali sada ima 100x više snage u grafikama i ako skoči DRK npr 10x svi počnu da kopaju to i za 2 dana zarada bude samo malo više nego sada...no videćemo. Ja verovatno grafike neću kupovati više jer ubrzo može doći opet sušni period i šta ću onda sa njima? Recimo da ih otplatim a onda stiže duplo veći račun za struju nego sad a zarada nikakva :).

Nisi skapirao. Nikako ne na duzi period. Ni btc ne ostaje na visokom nivou duze vremena pa nece ni neki shitovi. I to ce pasti tj. padace lagano. Bitno je da istovaris to na vreme dok je cena visoka.
Isplativost ce u nekom trenutku biti velika i tada ce se juriti svaki moguci hw kao i do sada. Nazalost, to kratko traje ali je period kukanja zato jako dug.

zimus je trajalo bar 3-4 meseca. puna kapa. problem je ovo što chabex kaže, što sad ima 100x više snage u grafikama.

I ko zna koliko puta vise novcica za kopanje. Ima tu ko zna koliko problema. Ja licno planiram da prestanem da kopam ako se domognem nekih para, videcemo.

Ljudi, imam cuda miner 1.4.6.sp.Beta6 od 05. novembra i poterao sam X11 za probu. Baca oko 7.700 khash/s sa gtx 970. Znam da drk nije isplativ, ali kao malo se igram... Ako kupim još jedan i bacim u SLI (treba mi dosta CUDA i sirove snage zbog nekih drugih stvari), to je kao 4 komada 280X, dakle ceo jedan klasičan rig koji može da kopa u slobodno vreme. Inače, zanimljivo je da karta kopa sa 98% snage i istovremeno fluidno vrti 1080p mkv, što znači da može normalno da se koristi računar a da i ne provaljuješ da kopaš. Zanima me da li je još neko probao i eventualno prokljuvio neka dodatna podešavanja?
edit:
Upravo sam isprobao i ccminer 1.4.9, mala je razlika.

Poslednja izmena:
skini bolje ccminer za monero iz juna mislim da nema noviji pa da vidimo koliko je stvarno jaka batali te iksove...

@fly Mogu i r9 280x karte da daju preko 5 mhsa, samo da bi se doslo do tog minera treba debelo platiti. Mislim da ce biti free za koji mesec.

Po toj logici postoji i cuda miner koji daje mnogo više, ali mi nemamo ni jedan, ni drugi :) Meni je ovo zanimljivo samo u opciji sa dve karte i jednim običnim SLI u regularnoj (ne mining) mašini, koji sam razmišljao da napravim, dakle nevezano za mining. Takav računar može neprekidno da rudari dok god ne radim ništa izuzetno hardverski zahtevno, što znači bez dodatnih ulaganja zbog mininga. To mu nekako dođe kao da sam dobio standardni rig na poklon... :D

Nazad
Vrh Dno